IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 07.04.04, 15:54
czy ktoś może mi powiedzieć co sie buduje za tą wielką wieżą ciśnień patrząc
od gmachu głównego politechniki. Z wybrzeża zauważyłem aż 5 dzwigów wiecej
niż na biblotece uniwersyteckiej:) Wydaje mi się że ta budowa jest miedzy
ulicami Na Grobi i Żabią Ścieżką.
Obserwuj wątek
    • Gość: antoslaw Re: pytanie IP: 82.139.13.* 07.04.04, 16:18
      5 dzwigow wiecej ?? ;-) To znaczy 10 dzwigow na jednym placu budowy uuuu ;-)
      • Gość: wojtek Re: pytanie IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 07.04.04, 16:23
        Chodziło mi oczywiście o to że jest tam 5 dzwigów:) niestety nie jest to aż tak
        wielkie... 9 dzwigów na jednym placu budowy tego chyba jescze długo nie
        zobaczymy:(
        • Gość: ! Re: zobaczymy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.04, 16:33
          9 dzwigów na jednym placu budowy tego chyba jescze długo nie
          zobaczymy:(

Owszem zobaczymy, i to już wkrótce /budowa olbrzymiej galerii handlowej razem z
          centrum akademickim na pl Grunwaldzkim/.
        • Gość: erni Odp: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 16:33
          Na Grobli bu8duje sie zakład uzdatniania wody. MPWiK. zreszta za fundusze
          unijne.
          • Gość: wojtek Re: Odp: IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 07.04.04, 16:39
            Acha dzieki erni za info. Może przejde się tam kiedys zobaczyc jak to wygląda...
            • Gość: ! Re: Odp: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.04, 16:45
              A kawałek dalej, w głębi widziałeś pewnie wysoki dżwig na budowie tej
              wypasionej, wysokiej, dużej plomby przy skrzyżowaniu Kościuszki i Komuny
              Paryskiej.
              • Gość: slawek Re: Odp: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 17:11
                Te dźwigi które tam widać to budowa praktycznie od podstaw zakładu uzdatniania
                wody a dokładnie hal biosorpcji na węglu aktywnym. Dzięki tym inwestycjom
                współfinansowanym przez unijny fundusz ISPA, 480 tysięcy Wrocławian będzie piło
                wodę o jeszcze lepszych parametrach niż dotychczas. Poprawi się smak, barwa i
                zapach wody. Prace są już dość dobrze zaawansowane. Najlepiej (choć niewiele)
                widać budowę z ul. Na Grobli a na teren zakładu wejść nie można.

pozdrawiam slawek
            • Gość: erni Re: Odp: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 21:24
              Nic raczej nie zobaczysz bo to w glebi terenu. ale troche widac z kladki nad
              Oławą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka