milet72 22.11.10, 12:19 No i proszę, wyszło szydło z worka... Oczywiście już po wyborach, prawda? Współczuję wszystkim, którzy musieli wyrobić UrbanCard - teraz przez kolejne 4 laty Wasze dane będą przekazywane różnym "kolegom" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cichy Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:27 Tylko patrzeć gdzie dostanie (wygra?) nową pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 12:35 Brawo dla wszystkich którzy twierdzili że to brudna robota PO, PIS, SLD czy PSLu. Ale to przecież Dutkiewicz i jego świta są święci i to na pewno nie oni.... HA HA HA Oczywiście info po wyborach, żeby nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.206.112.55.static.telsat.wroc.pl 22.11.10, 12:55 no jasne że po wyborach:))) Ciekawe, maczało Wasze słońce Sudetów w tym swoje słodkie paluszki czy nie maczało:))) No to co , kochani gdzie następna fontanna?? Która ulica jako kolejna stanie się uroczym, pustym deptakiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UK Jakiej kradziezy, skoro sami mu dali te adresy? IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 22.11.10, 13:05 Jakiej kradziezy, skoro sami mu dali te adresy? O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarificator Re: Jakiej kradziezy, skoro sami mu dali te adres IP: 66.90.104.* 22.11.10, 20:52 Mogę komuś "sam" dać twój samochód i nazwać to darowizną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBolek typowe dla wroclawskich ciuli. Kradna dane praktyc IP: 75.126.176.* 24.11.10, 11:57 znie wszedzie - w bankach, u operatorow tel., w spoldzielniach, wspolnotach a pozniej nachodza i gorsze przekrety Strach cos przekazywac. Zdanie o procedurach w magistracie jest "najlepsze" jakie znowu procedury ? "Pani Zosiu na pendriva pani baze zrzuci i szefowi zaniesie" Banda wroclawskich burakow ======================= Wyjaśnił, że dane pozyskał od jednej z pracownic magistratu, która zajmuje się kartą miejską. Następnie udostępnił je swoim kolegom informatykom, by za pomocą specjalnego programu rozesłali je do dużej liczby adresatów. Jak podaje magistrat, Żarski ukradł w ten sposób około 15 tys. adresów e-mailowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 22.11.10, 13:06 I ja mam niby wierzyć, że tak jak w przypadku ubiegłorocznych cięć w komunikacji miejskiej, "Słońce Sudetów" nic o tym nie wiedziało? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Czy da się wywalczyć jakieś odszkodowanie 22.11.10, 13:09 Parę lat temu założyłem skrzynkę na gmailu właśnie po to, by nie otrzymywać spamu. I jak do tej pory nie otrzymywałem. Na wszystkich serwisach, na których zakładałem konto podawałem me alternatywne emaile. Ten z gmaila podawałem tylko znajomym i poważnym firmom/instytucjom. Jak się okazuje, tym poważnym też nie zawsze można ufać. Jeśli teraz nagle zacznę otrzymywać spam na tą skrzynkę, będę wiedział czyja to zasługa. Nie po to ją stworzyłem, i korzystałem przez tyle lat, by teraz zmieniać. Czy jest jakaś możliwość wywalczenia odszkodowania za poniesione straty? Ludzie odpowiedzialni za to, powinni za to zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klecinianka Re: Czy da się wywalczyć jakieś odszkodowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 13:35 Mi na gmail przyszedł po raz pierwszy spam. I to taki, że hohohoho. Maila nie dostałam, ale ten spam mnie dziś mocno zastanawia. Kilka lat spokoju i nagle, kilka dni po wycieku danych mam spam na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Czy da się wywalczyć jakieś odszkodowanie IP: *.static.tvk.wroc.pl 22.11.10, 14:40 No ciekaw, jestem, jakie straty materialne ponosisz otrzymując spam. Są serwisy które wysyłają maile na "wszystko"@gmail.com, ciekawe jakim cudem Ciebie omineły. Może nigdy do folderu "spam" nie zajrzałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Czy da się wywalczyć jakieś odszkodowanie 22.11.10, 14:44 Gość portalu: Q napisał(a): > No ciekaw, jestem, jakie straty materialne ponosisz otrzymując spam. Czas to pieniądz, więc strata czasu spowodowana odsortowaniem niechcianej poczty jest stratą wymierną. Poza tym są jeszcze takie taryfy dostepu do internetu, gdzie płaci się za czas połączenia lub transfer. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Czy da się wywalczyć jakieś odszkodowanie 22.11.10, 15:13 > No ciekaw, jestem, jakie straty materialne ponosisz otrzymując spam. Takie straty, że tracę czas, gdy ważne emaile przychodzą razem ze śmieciowymi. > Są serwisy które wysyłają maile na "wszystko"@gmail.com, ciekawe jakim cudem > Ciebie omineły. Widać mam na tyle nietypową kombinację imienia i nazwiska, że żaden automat nie generuje takiego ciągu znaków :) > Może nigdy do folderu "spam" nie zajrzałeś. Folder ten zawsze świecił u mnie pustkami. Właśnie za to cenię gmaila, że spamu tam niet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBolek "trace czas" to nie szkoda w sa,dach POmrocznej IP: 75.126.176.* 24.11.10, 12:08 udowodnia ci ze probujesz wyludzic odszkodowanie. Czy naprawde jestes tak glupi czy nie znasz realiow. Niedawno doprowadzili do smierci pacjentki w szpitalu. Rodzina nie dostanie grosza odszkodowania. NFZ natomiast dostal 200tys. tytulem kary dla szpitala. Czlowieku puknij sie w glowe w tej dupie zwana ojczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Re: Czy da się wywalczyć jakieś odszkodowanie IP: 90.156.54.* 22.11.10, 17:37 Tak, proponuję założyć stowarzyszenie poszkodowanych przez obu panów, a następnie wytoczyć proces o odszkodowanie w ramach tzw pozwu zbiorowego; dla poszkodowanych wynajęcie adwokata i koszty procesu tą będą grosze-dzieląc to na kilka tysięcy prawdopodobnie poszkodowanych -natomiast zaś dla pozwanych w przypadku udowodnienia winy -ogromna kwota, której nie spłacą do końca życia. Proponuję równocześnie jako formę odszkodowania dla każdego poszkodowanego dożywotni bilet miesięczny na wszystkie linie normalne, pośpieszne i nocne zarówno w jak i poza granicami miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Pyka Re: Czy da się wywalczyć jakieś odszkodowanie IP: *.ip.netia.com.pl 23.11.10, 08:04 Przypominam, że ustawa o ochronie danych osobowych ma na celu ochronę praw konsumenta, tak naprawdę ma głównie zabezpieczać przed niechciana reklamą, żeby nie było wątpliwości jestem zdecydowanym przeciwnikiem politycznym Rafała Dutkiewicza, a pisze w obronie ducha praw... i zdrowego rozsądku, jaka szkodę realną powoduje niechciana reklama, jakąś niewielką tak, ale na tle danych osobowych doszło już niemalże do histerii, nagminne nadużywanie i nadinterpretacja jej przepisów powoduje paraliż wielu instytucji życia publicznego, karanie więzieniem za wysłanie oferty sprzedaży pieluch to rażąca niesprawiedliwość, przecież to kompletna bzdura, czy nikt tego nie dostrzega? Opamiętajcie się! To tak samo jak z pijanymi rowerzystami którzy zapełniają więzienia, jak z palaczami z jedna działką trawy, jak z fikcją ustawy antyaborcyjnej, byle był przepis, czy nikt nie widzi, ze to groźne dla demokracji, w ten sposób wiecznie żywa jest zasada Dzierżyńskiego - dajcie człowieka a paragraf się znajdzie, zacznijmy wsadzać na pięć lat każdego kto ściągnie nielegalnie film z internetu, ludzie - przecież to koniec wolności, na to była walka z totalitarnym (chyba rzekomo!) real-socjalizmem, teraz się wzięli za palenie papierosów na ulicy, już doszło w niektórych krajach (USA) do mega-paranoi na tle tzw. "molestowania seksualnego", w efekcie otrzymamy coś znacznie gorszego niż tzw. "komuna", na własne życzenie, proces Kafki i permanentna inwigilację, czy nikt nie rozumie, że wolność ma najpierw najprostsze znaczenie - "ile wolno?!!!", biurokracja będzie wkrótce gorsza niż Biuro polityczne, "a mury rosną, rosną, rosną, łańcuch kołysze się u nóg", "czy nasze dzieci spytają nas za lat czterdzieści dlaczego było tylko kilka lat wolności?". Czas temu powiedzieć stop!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Czy da się wywalczyć jakieś odszkodowanie 23.11.10, 10:02 Ach, coż za emocjonalny apel w obronie wolności spamowania. Ochrona danych obywatela jest groźna dla demokracji? A nie odwrotnie przypadkiem? Czy to właśnie nie ma chronić obywatela przed totalną inwigilacją? Chcesz pozwolić państwu na wypytywanie obywatela o wszystko, na gromadzenie tych informacji i dowolne ich wykorzystywanie? Może następnym razem, żeby dostać bilet miesięczny na komunikację miejską trzeba będzie podawać preferencje seksualne i ilość umywalek w łazience? Tak Twoim zdaniem ma wyglądać demokracja, że wolno o dowolne rzeczy wypytywać obywatela i gromadzić te dane? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Czy da się wywalczyć jakieś odszkodowanie 23.11.10, 10:06 Wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się prywatność drugiego. Jeśli ktoś zepsuł mi ważną skrzynkę, o którą dbałem przez tyle lat i z której nie mam zamiaru rezygnować, i jeżeli przez tą osobę teraz ciągle będę otrzymywał na nią spam, to mam prawo domagać się wyciągnięcia konsekwencji. Nie życzę sobie spamu i każdy powinien to uszanować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM_ Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.11.10, 15:30 Skoro się wyjaśniło, kto jest winny, to MOŻE CZAS NA POZEW ZBIOROWY? Odpowiedz Link Zgłoś
kupalnik Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież 23.11.10, 10:20 Z całą pewnością dostał kopa..... w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież 29.05.11, 18:05 Dostał już pracę w ARAW - spółce miejskiej. Sami do niego zadzwonili i zaproponowali mu pracę i miesiąc okresu próbnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Ciekawe, czy szczekający na wrocławską PO 22.11.10, 12:33 i tropiący spiski wykażą się odrobiną honoru i na Forum przeproszą? Nie, żebym był zwolennikiem PO, ale działanie na zasadzie "obrzućmy gó...m, może coś się przylepi" jakoś mnie wstrętem napawa. Odpowiedz Link Zgłoś
romektak Re: Ciekawe, czy szczekający na wrocławską PO 22.11.10, 12:36 Tak, jestem ciekaw czy Ci, którzy tak dzielnie przedstawiali teorie spiskowe jak to PO chce wykończyć Dutkiewicza znów będą na tym forum produkować posty, że to kolejny spisek :) Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Fajna jest też data- 22.11.10, 12:40 złodziej akurat w niedzielę wyborczą miał wyrzuty sumienia i się przed JNP pokajał... Ciekawe, czy JNP znalazł czas, aby przed zwołaniem konferencji papiery do prokuratora przygotować? Odpowiedz Link Zgłoś
romektak Re: Fajna jest też data- 22.11.10, 12:43 Dokładnie ! Firma mailingowa miała dane osoby, która zleciła ten mailing, całość była do wyjaśnienia w 10 minut, jednak jak widać informacja trafiła po WYBORACH. Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Niezłe jest też to, 22.11.10, 12:45 że nagle złodziej wpada na "genialny" plan, skrzykuje znajomych i za kasę z rozbitych skarbonek robi akcję @. W poprzednim wątku pisał dyrektor z firmy rozsyłającej @- ciekawe ile złodziej do tego z własnej :-) kieszeni dołożył... Odpowiedz Link Zgłoś
peowiec_4 Re: Ciekawe, czy szczekający na wrocławską PO 22.11.10, 12:46 Przepraszam PO. Odszczekuję. Wszystko wskazywało na krecią robotę przeciwników RD ... Gdyby nie oświadczenie Dutkiewicza, w życiu bym nie uwierzył, że to ktoś z jego otoczenia. No cóż, nadgorliwość gorsza od ... Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Z ciekawości- 22.11.10, 12:50 jakie "Wszystko wskazywało"? To, że pewien "polityk" wietrzy wszędzie spiski a szambo to nie perfumeria, nie oznacza że wszyscy są jemu podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o!o niestety, to jest problem Rafała D. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 14:30 dobór ludzi, współpracowników, kadry zarządzającej w UM i spółkach powiązanych. Ale jeśli dodać, że RD wywodzi się z firmy "łowców głów" to śmieszno i straszno. Jak on doradzał i łowił głowy dla innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klecinianka Re: niestety, to jest problem Rafała D. IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 14:37 Bardzo celna uwaga! Odpowiedz Link Zgłoś
knock.out.4 Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 12:49 legalne. O czym wieloktrotnie wypowiadał się WSA. Chociaż domyślam się że jest tradycyjne w UM. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 13:04 knock.out.4 napisał: > legalne. O czym wieloktrotnie wypowiadał się WSA. Chociaż domyślam się że jest > tradycyjne w UM. Otóż to. Jakakolwiek operacja na tych danych musi być zgodna z celem ich udostępnienia. I jeszcze te tłumaczenia, że tylko emaile wyciekły, a to nie są dane osobowe. To się kupy nie trzyma. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 13:39 Tzn. że jeżeli jeden urzędnik pozna dane osobowe, to drugi już ich poznać nie może? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 13:52 sverir napisał: > Tzn. że jeżeli jeden urzędnik pozna dane osobowe, to drugi już ich poznać nie m > oże? Dokładnie tak. Składający wniosek podawał swoje dane do wykorzystania w ściśle określonym celu i jakakolwiek operacja na tych danych, która nie jest niezbędna dla realizacji tego celu, jest nielegalna. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 16:39 > Dokładnie tak. Składający wniosek podawał swoje dane do wykorzystania w ściśle > określonym celu i jakakolwiek operacja na tych danych, która nie jest niezbędna > dla realizacji tego celu, jest nielegalna. Czy chcesz powiedzieć, że jeżeli urzędnik - ten, który poznał dane osobowe - pójdzie na urlop, to urzędnik - ten, który go zastępuje - poznać danych osobowych nie może? Aż wierzyć mi się nie chce, że to WSA dochodziły do takich wniosków i to wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 17:04 sverir napisał: > Czy chcesz powiedzieć, że jeżeli urzędnik - ten, który poznał dane osobowe - pó > jdzie na urlop, to urzędnik - ten, który go zastępuje - poznać danych osobowych > nie może? Zależy po co ma je poznawać. Cel jest istotny, a nie kto. Nawet ten urzędnik, który ma dostęp do tych danych nie ma prawa do grzebania w nich tak sobie, ot żeby na przykład sprawdzić, czy jest tam jakiś znajomy z podwórka. Jeżeli w czasie urlopu pierwszego urzędnika, drugi ma wysyłać powiadomienia o odbiorze karty Urbana, to nie ma sprawy, należy dać mu dostęp do danych, bo po to były one gromadzone. Ale tak sobie zaglądać do tych danych nie ma prawa ani pierwszy, ani drugi urzędnik. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 17:15 > Zależy po co ma je poznawać. Cel jest istotny, a nie kto. Czyli przetwarzanie wewnątrz urzędu jest możliwe? Wyżej ktoś napisał coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 17:35 sverir napisał: > Czyli przetwarzanie wewnątrz urzędu jest możliwe? Wyżej ktoś napisał coś innego Samo to, że dane przekazywane są wewnątrz urzędu, nie wystarcza, żeby była to operacja legalna. Dla legalności ważne jest to, w jakim celu przekazywane są te dane i czy zachowane są procedury. Nie mogę dać komuś dostepu do danych tylko na tej podstawie, że ten ktoś pracuje w tym samym urzędzie i powie mi, żebym mu je dał. Albo więc ten asystent wprowadził urzędniczkę w błąd podając fałszywy cel, do którego potrzebne są mu te dane, albo urzędniczka go w ogóle o to nie spytała - jedno i drugie było więc nielegalne. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 19:51 > Albo więc ten asystent wprowadził urzędniczkę w błąd podając fałszywy cel, do k > tórego potrzebne są mu te dane, albo urzędniczka go w ogóle o to nie spytała - > jedno i drugie było więc nielegalne. Owszem. I dlatego asystent podobno stracił pracę. Ale mowa była o odpowiedzialności urzędniczki. Jeżeli miała wszelkie podstawy (nie tylko własne widzimisię), że przekazanie danych jest legalne, to nie ma co mówić o tym, że powinna polecieć za kolegą asystentem, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 21:08 sverir napisał: > Owszem. I dlatego asystent podobno stracił pracę. Ale mowa była o odpowiedzialn > ości urzędniczki. Jeżeli miała wszelkie podstawy (nie tylko własne widzimisię), > że przekazanie danych jest legalne, to nie ma co mówić o tym, że powinna polec > ieć za kolegą asystentem, prawda? Ten asystent był jej bezpośrednim przełożonym? Sam pracuję z adresowymi bazami danych i nie wyobrażam sobie, żeby przyszedł do mnie ktoś z zupełnie innego działu i powiedział ot tak "daj mi ten plik", a ja bym mu dał. Wszelkie takie przekazywanie danych muszą być uregulowane procedurami, urzędniczka powinna mieć wyraźnie sprecyzowane, komu, w jakiej sytuacji wolno te dane przekazać. Jedyne, co może ją usprawiedliwiać, to ewentualne sfałszowanie przez asystenta pisemnego polecenia jej przełożonego. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 22.11.10, 23:09 Pomijając fakt, że zaznaczyłem iż chodzi o wszelkie podstawy (powinienem napisać wszystkie wymagane prawem i wewnętrznymi procedurami? Co jak co, ale Ty jureek jesteś łebski facet i chyba wiesz o co chodzi, więc czepiać się nie powinieneś), to też pracuję z danymi osobowymi i jak najbardziej wyobrażam sobie przekazać te dane osobie z innego działu. Oczywistym jest, że nie w każdym przypadku i nie na zasadzie "ej stary, a pokaż mi adres tego gościa, chciałbym coś sprawdzić". Niemniej trudno oczekiwać, żeby klient na każdym etapie jego sprawy u mnie w firmie każdorazowo udzielał zgody na przetwarzanie jego danych osobowych. Najpierw bezpośredniemu zleceniobiorcy, potem mi - żebym mógł zająć się sprawą, potem ewentualnie prawnikowi lub radcy prawnemu, nie mówiąc już o osobnej zgodzie dla księgowości, żeby mogła wystawić mu fakturę czy o moim szefie, który sprawy rozdziela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST IP: 46.113.79.* 22.11.10, 23:55 w piątek, po wybuchu afery, została publicznie podana informacja, że adresy te na pewno nie zostały skradzione z bazy Urbancard - bo dostęp do nich (upoważnienie) miały tylko trzy osoby. więc jakim cudem z trzech osób zrobiły się nagle cztery? nikt nie przeszkolił tych TRZECH osób, że nie mogą przekazywać tych danych nikomu? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Przekazywanie danych wewnątrz urzędu NIE JEST 23.11.10, 09:52 sverir napisał: > Pomijając fakt, że zaznaczyłem iż chodzi o wszelkie podstawy (powinienem napisa > ć wszystkie wymagane prawem i wewnętrznymi procedurami? Co jak co, ale Ty juree > k jesteś łebski facet i chyba wiesz o co chodzi, więc czepiać się nie powiniene > ś), to też pracuję z danymi osobowymi i jak najbardziej wyobrażam sobie przekaz > ać te dane osobie z innego działu. No to u nas jest inaczej, mimo iż pracujemy z danymi stosunkowo mało wrażliwymi (żadnych numerów kont, czy peseli, tylko adres pocztowy, telefon, fax, email, ewentualnie wiek i hobby). Dostęp do katalogów z danymi mają wyłącznie osoby pracujące w danym zespole projektowym, dołączenie jakiejś osoby to zespołu (w przypadku choroby, nagłej nieobecności) wymaga kilku podpisów przełożonych. Absolutnie zabronione jest też kopiowanie danych poza chronione katalogi. Bez zabezpieczenia się pisemnym poleceniem na pewno nie przekażę danych, choćby sam szef prosił o to osobiście. Ale szef dobrze wie, co to znaczy ochrona danych, więc nawet nie próbuje prosić. Wygląda mi na to, że urzędniczka, która przekazała dane w ogóle nie zdaje sobie sprawy, że ma do czynienia z danymi podlegającymi ochronie, skoro tak beztrosko je wydała koledze. No chyba, że kolega podrobił jakieś podpisy, ale o tym nic nie mówiono. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzieży ... 22.11.10, 12:50 Moje pytanie - na ch... asystentowi prezydenta dane z Urban Card? Drugie pytanie - jak się nazywał ten niegodziwiec? Będę śledził jego losy - tyle miejskich spółek w końcu do obsadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 12:55 Przecie pisze Jan Żarski Zapamiętać ! Gnębić ! Zaszczuć ! Niby sporo spółek ale liczę trochę na prokuraturę i sąd, że uda się go powstrzymać od zasiadania na stanowisku "specjalista ds. współpracy internetowej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rec Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.10, 17:29 Niby sporo spółek ale liczę trochę na prokuraturę i sąd, że uda się go powstrzymać od zasiadania na stanowisku "specjalista ds. współpracy internetowej" >> nie przesadzajcie kochani, jak facet nie dostanie od Dutkiewicza dobrej posadki i będzie bezrobotny to jeszcze będzie zmuszony na Was kredyty chwilówki brać, dane już ma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wnukstalina Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież 22.11.10, 12:51 Nie przesadzajcie z tą "kradzieżą" adresów mailowych. W 99,99% to darmowe konta. Co za problem założyć sobie nowe. A profesjonalne konta mają dobre mechanizmy antyspamu, którego i tak zawsze dużo i trzeba się z nim użerać. Konto mailowe to nie numer karty kredytowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 12:57 To może przekażesz nam swoje adresy e-mail. Poproszę również o nr konta i pin do niego. W końcu to dla Ciebie żaden problem że ukradnę sobie troszkę Twojej prywatności (i gotówki). Co Ty bierzesz, że Cię ewidentna kradzież nie rusza ? Może kolega J.Ż. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarificator Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: 66.90.104.* 22.11.10, 20:49 Czy ty umiesz czytać, ze zrozumieniem? Nie chodzi o skrzynkę e-mailową tylko o dane osobowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież 22.11.10, 22:40 Chyba głupi jesteś. Mam konto na gmailu już dobrych parę lat, jakbym teraz każdemu miał podawać nowy adres to bym chyba zwariował. Zresztą dlaczego ja mam tracić swój cenny czas przez czyjąś inkompetencję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 07:09 no i glabie wlasnie o to chodzi ze SA DARMOWEA INSTYTUCJA KTORA ZOBOWIAZANA BYLA DO ICH OCHRONY UDOSTEPNIA JE OSOBOM POSTRONNYM DUPKIEWICZ POWINIEN PONIESC TEGO KONSEKWENCJE BO NIE WIEZE ZE ODBYLO SIE TO ZUPELNIE BEZ JEGO WIEDZY, ZUCIL NA POZARCIE ASYSTENTA AKTOREMU POZNIEJ ZAPEWNI CIEPLA POSADKE W ZAMIAN ZA PRZYSLUGE Odpowiedz Link Zgłoś
yamar Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzieży ... 22.11.10, 12:52 No piekny poczatek Panie Prezydencie.. gratulujemy wroclawianinow wyboru!!! To pieknie pokazuje w jakis sposob traktuje Pan urzad... Uwazam ze powinien Pan dla porzyswoitosci i dobrego obyczaju podac sie do dymisji, w przeciwnym przypadku akcepytuje Pan bezczelnie tego typu mechanizmy... Zenujace.. Ludzie opamietajcie sie w koncu, zacznijcie myslec i brac w swoje rece swoj los!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.206.112.55.static.telsat.wroc.pl 22.11.10, 12:58 Się przyłączam Czuję się tu trochę jak alien, nie mam pojęcia dlaczego ten nierób ma takie poparcie, naprawdę dobrze wam się żyje w tym mieście??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Mi się żyje zaje...fajnie! IP: 195.182.9.* 22.11.10, 13:22 Jak ktoś jest życiowym nieudacznikiem i zakompleksionym człowieczkiem to nawet w raju będzie narzekał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dre5434 Re: Mi się żyje zaje...fajnie! IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.10, 13:34 Jak ktoś jest życiowym nieudacznikiem i zakompleksionym człowieczkiem to nawet w raju będzie narzekał... życiowi nieudacznicy to się cieszą z gó...a zapakowanego w złotko - że się ładnie błyszczy. ludzie z osiągnięciami - mają wymagania wobec życia i innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Mi się żyje zaje...fajnie! IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 22.11.10, 13:46 Mnie tam się żyje coraz gorzej. Dojazd do pracy i z powrotem zajmuje mi coraz więcej czasu: rano ok. godziny, a popołudniu ok. 1,5 godziny. A przecież mieszkam w granicach administracyjnych Wrocławia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Etyk Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: 92.63.32.* 22.11.10, 13:29 Nie wyolbrzymiaj sprawy! Niski stopien szkodliwości społecznej.Nie zazdrośc wyboru i zwycięstwa p.Prezydentowi,bo na to zasłużył pracą i efektami w mieście.Byłem,widziałem,pięknieje miasto z dnia na dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
nibelungenring Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież 22.11.10, 13:38 By > łem,widziałem,pięknieje miasto z dnia na dzień! szkoda, że tu nie mieszkasz Odpowiedz Link Zgłoś
decleyre Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież 22.11.10, 13:42 nibelungenring napisał: > By > > łem,widziałem,pięknieje miasto z dnia na dzień! > szkoda, że tu nie mieszkasz No, właśnie - zamieszkaj sobie na przykład na Ołtaszynie albo na Wojszycach - idealny wybór (o ile będzie cię na to stać) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież 22.11.10, 13:59 Gość portalu: Gość Etyk napisał(a): > Nie wyolbrzymiaj sprawy! Niski stopien szkodliwości społecznej. Niski stopień szkodliwości? Już samo wymuszanie na obywatelach danych przy okazji zamawiania karty do komunikacji miejskiej (po czorta np. (PESEL) jest wystarczająco szkodliwe. A takie praktyki, że koleżanka da coś koledze, są absolutnie naganne. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszula Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.10, 15:03 Nawet gdybyn dostała taka wiadomość to nic by nie zmieniło mojego zdania. Każdy kto głosował to wie na kogo i nikt nie mógł zmienić mojej decyzji, choćbym dostała i 50 wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
neronwroc No to już nie będzie asystentem zajmie inne ... 22.11.10, 12:56 No to już nie będzie asystentem zajmie inne ...stanowisko a za jakiś czas sprawa przycichnie i ze względu na małą szkodliwość społeczną zostania umorzona... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max NALEŻY powtórzyć wybory !!!! IP: 79.139.99.* 22.11.10, 14:09 A MOŻE WŁAŚNIE PRZEZ TE MAILE WYGRAŁ DUTKIEWICZ ?? PRZECIEŻ W SPOSÓB PERFIDNY ZŁAMANO CISZĘ WYBORCZĄ !!! A FREKWENCJA BYŁA BARDZO NISKA !! Dlaczego nie ujawniają danych personalnych osoby która przekazała dane personalne osobie nie uprawnionej, może to koleżanka Dutkiewicza ?? Jestem przekonany że jej sprawę zamiotą pod dywan !!! W tym pseudo Urzędzie dzieją się dziwne rzeczy, sitwa i kolesiostwo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romektak Re: NALEŻY powtórzyć wybory !!!! 22.11.10, 14:19 należy sprawdzić w freshmail.pl ILE tych maili zostało wysłanych !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Jaką ciszę wyborczą? 22.11.10, 15:49 Jaką ciszę wyborczą? Przecież ten spam został rozesłany w czwartek. To raz, a dwa, nie zdołał obniżyć wyniku na tyle, by Dutkiewicz nie wygrał (bo to chyba oczywiste, że taki spam mógł tylko zaszkodzić). A zatem jaki jest sens wydawania kasy na powtórkę wyborów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 188.33.205.* 22.11.10, 18:18 A zatem jaki jest sens wydawania kasy na powtórkę wyborów? bo sztab jednego z kandydatów użył do walki o stanowisko/a - nielegalnie pozyskanych danych? coś jak kupno/sprzedaż akcji spółki, gdy wie się - z nielegalnie pozyskanych danych - że będą zwyżkować/żniżkować? przeciwdziałanie nieuczciwej konkurencji? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Jaką ciszę wyborczą? 22.11.10, 18:24 > bo sztab jednego z kandydatów użył do walki o stanowisko/a - nielegalnie pozysk > anych danych? Tak zrobił. Ale ten czyn tylko im zaszkodził. A skoro nawet po zaszkodzeniu i tak wygrali, to chyba oczywiste jest, że bez tego tym bardziej. A zatem co da powtórzenie wyborów? Jestem przeciwny takim chwytom i uważam, że ktoś kto je stosuje nie powinien mieć prawa do pełnienia funkcji prezydenta. Ale zdaję sobie sprawę też z tego jak miażdżącą przewagę miał Dutkiewicz nad pozostałymi kandydatami. Powtórzenie wyborów będzie tylko wyrzuceniem pieniędzy w błoto, ponieważ ich wynik się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 188.33.205.* 22.11.10, 18:30 Tak zrobił. Ale ten czyn tylko im zaszkodził. A skoro nawet po zaszkodzeniu i tak wygrali, to chyba oczywiste jest, że bez tego tym bardziej. A zatem co da powtórzenie wyborów? z tego co obserwowałam na forach - to wyraźnie oskarżano PO o taką zagrywkę. więc Twoje założenie o zaszkodzeniu jest błędne. tam gdzie do pozyskania władzy są praktykowane nielegalne zagrania - tam jest zagrożona demokracja. i bardzo mi się to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 188.33.205.* 22.11.10, 18:33 Powtórzenie wyborów będzie tylko wyrzuceniem pieniędzy w błoto, ponieważ ich wynik się nie zmieni. to po co powtarza się przetargi na wielomilionowe inwestycje, gdy są jest złamany jakikolwiek punkt regulaminu??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Jaką ciszę wyborczą? 22.11.10, 20:47 > z tego co obserwowałam na forach - to wyraźnie oskarżano PO o taką zagrywkę. więc Twoje > założenie o zaszkodzeniu jest błędne. Nie jest błędne. PO też oskarżano, ale jakoś nie widziałem by powstawały strony typu "STOP spamerom z PO", podczas gdy takowych o Dutkiewiczu powstało całkiem sporo. Zatem bardziej poszkodowany był Dutkiewicz. > to po co powtarza się przetargi na wielomilionowe inwestycje, gdy są jest złama > ny jakikolwiek punkt regulaminu??????????? Sęk w tym, że tu nie został złamany żaden punkt regulaminu (przynajmniej oficjalnie). Znaleźli sobie kozła ofiarnego, zwolnili go i wszyscy są happy. Nic im nie udowodnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 188.33.76.* 22.11.10, 22:05 Zatem bardziej poszkodowany był Dutkiewicz. jedyni poszkodowani to właściciele danych - i tego się trzymajmy. Sęk w tym, że tu nie został złamany żaden punkt regulaminu (przynajmniej oficjalnie) naprawdę? bo na moje oko to prawo zostało złamane dwa razy: 1. ktoś ukradł cudze dane osobowe. 2. ktoś wykorzystał cudze dane osobowe w celu pozyskania korzyści - czyli w celu ZWIĘKSZENIA SZANS NA WYGRANĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 22:22 jednakże w przepisach wyborczych przy ewentualności powtarzania wyborów brane jest pod uwagę to, czy problem (w tym wypadku popełnienie przestępstwa przez członka sztabu wyborczego) może mieć wpływ na końcowy wynik wyborów. podejrzewam, że to zabezpieczenie przed tzw. krecią robotą i innymi niespodziankami (jak choćby rozklejanie plakatów w miejscach niedozwolonych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 188.33.76.* 22.11.10, 22:37 jednakże w przepisach wyborczych przy ewentualności powtarzania wyborów brane jest pod uwagę to, czy problem (w tym wypadku popełnienie przestępstwa przez członka sztabu wyborczego) może mieć wpływ na końcowy wynik wyborów. jeśli asystent opiekuna bazy kradnie dane z tej bazy, żeby pomóc w wyborach temu właśnie opiekunowi - to jest to moralnie poniżej wszelkich standardów - nawet tych niskich - politycznych. mamy udawać że nic się nie stało????? do moich danych osobowych mają dostęp nieodpowiedzialni ludzie, łamiący prawo, a ja mam się nie przejmować????? phi ktoś sobie wziął jakieś maile, phi ktoś rozesłał spam wyborczy, phi na pewno nikt na tym nie zyskał, phi nic się nie stało demokracji????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Jaką ciszę wyborczą? 22.11.10, 22:38 > jedyni poszkodowani to właściciele danych - i tego się trzymajmy. To chyba oczywiste. Ale zdawało mi się, że rozmawiamy o kandydatach i o tym, który więcej na tym stracił. Nie mam pojęcia dlaczego nagle przeszłaś na właścicieli danych :) > naprawdę? bo na moje oko to prawo zostało złamane dwa razy: > 1. ktoś ukradł cudze dane osobowe. > 2. ktoś wykorzystał cudze dane osobowe w celu pozyskania korzyści - czyli w cel > u ZWIĘKSZENIA SZANS NA WYGRANĄ. Tak jak pisałem, mają kozła ofiarnego i nim się będą zasłaniać. Naprawdę wierzysz, że jest możliwe powtórzenie wyborów z takiego powodu? Rzeczywistość to nie bajka, gdzie wszystko jest proste i oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 46.113.79.* 22.11.10, 22:59 Ale zdawało mi się, że rozmawiamy o kandydatach i o tym, który więcej na tym stracił. Nie mam pojęcia dlaczego nagle przeszłaś na właścicieli danych :) bo nie podoba mi się, że robi się teraz poszkodowanego z kogoś, kto nie umie nad własnym (i bardzo bliskim) personelem zapanować. dlatego ustalmy raz na zawsze - poszkodowani są wyłącznie właściciele danych i demokracja. Naprawdę wierzysz, że jest możliwe powtórzenie wyborów z takiego powodu? Rzeczywistość to nie bajka, gdzie wszystko jest proste i oczywiste. z takiego powodu? znaczy się - z powodu wykorzystywania dostępu do danych, w celu wyeliminowania konkurencji? uważasz, że należy przejść nad tym do porządku dziennego????? coś cholernie złego się dzieje - gdy władza która powinna stać na straży prawa (oraz która prawo stanowi) - sama to prawo łamie. albo umożliwia jego łamanie poprzez: - zły system zabezpieczenia danych, - złe przeszkolenie pracowników, - bałagan organizacyjny, - itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Jaką ciszę wyborczą? 22.11.10, 23:34 Niemal wszystko co mówisz to prawda, ja się z tym nie spieram. Ale podchodzisz do tego zbyt emocjonalnie. Ja natomiast posługując się zimną logiką piszę Ci, że nie ma szans na powtórzenie wyborów. Nic nie wskórasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 46.113.79.* 22.11.10, 23:41 Ale podchodzisz do tego zbyt emocjonalnie. a jak mam podchodzić, skoro moje dane osobowe zostały UKRADZIONE! gdy ktoś Ci zaiwani dokumenty/samochód/zmieni hasło na skrzynce pocztowej/itp - też reagujesz ze stoickim spokojem? Ja natomiast posługując się zimną logiką piszę Ci, że nie ma szans na powtórzenie wyborów. Nic nie wskórasz. już tak się nie przechwalaj tą "zimną logiką" bo troszku ona jednak kuleje. a to czy wybory będą musiały być powtórzone - rozstrzygną właściwe organa. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Jaką ciszę wyborczą? 23.11.10, 00:15 > a jak mam podchodzić, skoro moje dane osobowe zostały UKRADZIONE! Moje też. I nie jestem z tego powodu zadowolony. Zwłaszcza, że to był email do poważnej korespondencji i nigdy wcześniej nie dostawałem na niego spamu. Ale niestety krzyczeniem na forum nie uda Ci się wytriggerować ponownych wyborów. > już tak się nie przechwalaj tą "zimną logiką" bo troszku ona jednak kuleje. Moja logika nigdy nie kuleje. Zacznijmy od tego ;) > a to czy wybory będą musiały być powtórzone - rozstrzygną właściwe organa. Mogę się założyć, że nie będzie decyzji o powtórzeniu. Idziesz na to? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 46.113.79.* 23.11.10, 00:32 Ale niestety krzyczeniem na forum nie uda Ci się wytriggerować ponownych wyborów. ja tu krzyczę, by uzmysłowić wagę tego zdarzenia ludziom, którzy uważają, że nic się nie stało. świadomy naród - to silny naród. Mogę się założyć, że nie będzie decyzji o powtórzeniu. Idziesz na to? :) ja się o takie rzeczy zakładać nie będę - bo łamanie prawa to nie jest powód do żartów i zabaw. jeśli sprawa zostanie zamieciona pod dywanik, to ja będę szczerze płakać nad kondycją państwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Jaką ciszę wyborczą? 23.11.10, 01:02 > ja tu krzyczę, by uzmysłowić wagę tego zdarzenia ludziom, którzy uważają, że ni > c się nie stało. Ależ ja tak nie uważam, więc nie musisz mi tego uświadamiać. > ja się o takie rzeczy zakładać nie będę - bo łamanie prawa to nie jest powód do > żartów i zabaw. Żartować można ze wszystkiego. Trochę luzu dziewczyno. Przesadna powaga nie jest zdrowa :) > jeśli sprawa zostanie zamieciona pod dywanik, to ja będę szczerze płakać nad ko > ndycją państwa polskiego. A ja już mam dosyć płakania. Wolę się zając swoimi sprawami, na które i tak mam niewiele czasu, a które dla mnie są o wiele ważniejsze. Płacząc nie polepszę sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 46.113.79.* 22.11.10, 23:11 A tak w ogóle to Twoje słowa: Zatem bardziej poszkodowany był Dutkiewicz są oburzające!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Jaką ciszę wyborczą? 22.11.10, 23:37 > A tak w ogóle to Twoje słowa: Zatem bardziej poszkodowany był Dutkiewicz > są oburzające!!!!!!!!!! Dlaczego? Znowu zbyt emocjonalny ton. Po co tyle wykrzykników? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 46.113.79.* 22.11.10, 23:44 A tak w ogóle to Twoje słowa: Zatem bardziej poszkodowany był Dutkiewicz są oburzające!!!!!!!!!! Dlaczego? Znowu zbyt emocjonalny ton. Po co tyle wykrzykników? :) Dlatego są oburzające - bo próbujesz zdjąć winę z kogoś, kto odpowiadał za bezpieczeństwo tych danych - i danych nie upilnował. Podaj jakieś merytoryczne argumenty, zamiast jak dziecko w podstawówce rzucać teksty o emocjonalności albo interpunkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Jaką ciszę wyborczą? 23.11.10, 00:21 > Dlatego są oburzające - bo próbujesz zdjąć winę z kogoś, kto odpowiadał za bezp > ieczeństwo tych danych - i danych nie upilnował. Ależ ja nigdzie z nikogo winy nie próbuję zdejmować. Coś nieuważnie czytasz moje wypowiedzi. > Podaj jakieś merytoryczne argumenty, zamiast jak dziecko w podstawówce rzucać t > eksty o emocjonalności albo interpunkcji. Merytoryczne argumenty odnośnie czego? Tego kto jest winny, a kto nie? Przecież tu się z Tobą zgadzam. No chyba, że mam argumentować coś czego nie twierdzę? Ciekawe... :) Przez to, że podchodzisz do tego tak emocjonalnie, gubisz sens połowy moich wypowiedzi, i potem próbujesz na siłę spierać się o zupełnie coś innego niż na samym początku dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Jaką ciszę wyborczą? IP: 46.113.79.* 23.11.10, 00:42 Ależ ja nigdzie z nikogo winy nie próbuję zdejmować. Coś nieuważnie czytasz moje wypowiedzi. Naprawdę?? A słowa "Zatem bardziej poszkodowany był Dutkiewicz" - to nie jest zdejmowanie odpowiedzialności z administratora danych? Przez to, że podchodzisz do tego tak emocjonalnie, gubisz sens połowy moich wypowiedzi, i potem próbujesz na siłę spierać się o zupełnie coś inne go niż na samym początku dyskusji. gdybyś się bardziej skupiał na sensie moich argumentów, zamiast próbować odgadywać moje emocje i nadawać im jakiś sens (błędnie za każdym razem), to byś zauważył, że konsekwentnie, w każdym poście powtarzam do znudzenia: 1. jedyni poszkodowani to właściciele skradzionych danych oraz demokracja. 2. nie można nie być odpowiedzialnym za dopuszczenie do kradzieży, jeśli się było odpowiedzialnym za bezpieczeństwo danych. 3. jak to możliwe, że ludzie którym społeczeństwo powierza swoje bezpieczeństwo i zaufanie - łamią je? 4. naprawdę nie chce mi się klepać tego samego w kolejnym poście. myślę że jak każdy sobie przeczyta mój wątek to mniej więcej zrozumie o co mi chodzi. 5. naprawdę jestem wściekła że zmuszono mnie do wyrobienia Urbancard, do podania moich danych, żeby następnie te dane wykraść. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Jaką ciszę wyborczą? 23.11.10, 01:14 > Naprawdę?? A słowa "Zatem bardziej poszkodowany był Dutkiewicz" - to nie jest z > dejmowanie odpowiedzialności z administratora danych? Nie. Bo to było w kontekście, który z kandydatów stracił więcej wyborców na tym zagraniu. Nie ma to nic wspólnego ze zdejmowaniem odpowiedzialności. > gdybyś się bardziej skupiał na sensie moich argumentów Jakich argumentów? ;) No dobra. Przecież cały czas się skupiam. Tylko Ty coś nie wiedzieć czemu cały czas próbujesz się o coś ze mną spierać. > zamiast próbować odgady > wać moje emocje i nadawać im jakiś sens (błędnie za każdym razem) Myślę, że całkiem trafnie :) > to byś zauwa > żył, że konsekwentnie, w każdym poście powtarzam do znudzenia: Ależ zauważyłem, i nadal nie wiem co chcesz mi przekazać, czego bym już nie wiedział. > 1. jedyni poszkodowani to właściciele skradzionych danych oraz demokracj > a. Nie jedyni, a najbardziej. A demokracja to i tak kiepski ustrój. Ona zawsze będzie poszkodowana. Taka już jest. > 2. nie można nie być odpowiedzialnym za dopuszczenie do kradzieży, jeśli się by > ło odpowiedzialnym za bezpieczeństwo danych. Ale co w związku z tym? Piszesz oczywiste oczywistości. Tylko po co? > 3. jak to możliwe, że ludzie którym społeczeństwo powierza swoje bezpieczeństwo > i zaufanie - łamią je? Bardzo możliwe. Taka niestety jest ludzka natura. To się zdarza wszędzie, a ci którzy z tym walczą,, gdy po jakimś czasie dojdą do władzy, sami zachowują się podobnie. > 4. naprawdę nie chce mi się klepać tego samego w kolejnym poście Ja Cię nie zmuszam :) > 5. naprawdę jestem wściekła że zmuszono mnie do wyrobienia Urbancard, A ja nie. To całkiem wygodna rzecz. > do podania moich danych, żeby następnie te dane wykraść. A w tym przypadku ja też . Ale to nie spowoduje, że wybory zostaną powtórzone. Odpowiedz Link Zgłoś
lempickabis od dawna pisze - na chole...ę im moje dane 22.11.10, 12:57 przy wyrabianiu zwykłego biletu! Inna rzecz po co ludzie podają adresy email, jaka koresondecja ma na nie przychodzić?! Teraz powinni wycofać się z konieczności podawania PESEL'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: od dawna pisze - na chole...ę im moje dane IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 12:59 Chodzi np. o przypomnienie o terminie końca ważności biletu. Albo zakup biletu przez internet. Ale PESEL to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: od dawna pisze - na chole...ę im moje dane 22.11.10, 13:11 Gość portalu: xwro napisał(a): > Chodzi np. o przypomnienie o terminie końca ważności biletu. > Albo zakup biletu przez internet. No to rozumiem, że ci, którzy chcą, żeby im przypominano podają adres emailowy, ale w formularzu adres emailowy wymagany jest od wszystkich. Dziwię się bardzo, że GIODO zaakceptowała takie procedury. Zbieranie danych, które nie są niezbędne to zaproszenie dla złodzieja i ktoś, kto takie procedury wymyslił i zaakceptował, powinien beknąć za brak wyobraźni. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: od dawna pisze - na chole...ę im moje dane IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 13:20 O ile adres e-mail jakoś mnie nie zmartwił (w końcu to nic nowego we współczesnym świecie) o tyle zgoda GIODO na pobranie nr PESEL do kupna biletu była chora. Dobrze, że nie zbierali nr kont bankowych... No i pogratulować Dutkiewiczowi asystenta. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: od dawna pisze - na chole...ę im moje dane 22.11.10, 18:03 Ale co, numer konta bankowego objęty jest jakąś tajemnicą? Chyba coś Ci się pomyliło. To nie numer karty kredytowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: od dawna pisze - na chole...ę im moje dane IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 18:09 jeśli wg Ciebie nie jest to podaj. Moje konto bankowe to moja sprawa. Tak samo jak PESEL do którego UM i tak ma dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Cytata: 22.11.10, 12:59 "Wyciek części danych z systemu UrbanCard to wynik koszmarnej nieostrożności i głupoty mojego asystenta – przyznaje Rafał Dutkiewicz, prezydent Wrocławia. - Sprawę bada nasza wewnętrzna komisja, o nadzór nad którą poprosiłem Generalnego Inspektora Danych Osobowych oraz prokuraturę – tłumaczy Rafał Dutkiewicz. - Mój asystent martwił się o to, że moje fraszki są za słabo rozpowszechnione. Dlatego najpierw poprosił o adresy swoich znajomych i przekazał je agencji reklamowej, która przeprowadzała mailing, co było miłe, potem jednak zdobył część bazy danych UrbanCard i przekazał je na zewnątrz urzędu. Co już jest naganne – dodaje." <http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/276829,Wyciek-danych-Winny-asystent-prezydenta> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dre5434 Re: Cytata: IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.10, 13:10 wzięli też adresy z Facebooka - jeśli ktoś miał w "lubię to" Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz "koncik Grafomana" w UM? IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.10, 14:05 - Mój asystent martwił się o to, że moje fraszki są za słabo rozpowszechnione. > Dlatego najpierw poprosił o adresy swoich znajomych i przekazał je agencji rekl > amowej, która przeprowadzała mailing, co było miłe, potem jednak zdobył część b > azy danych UrbanCard i przekazał je na zewnątrz urzędu Buhahahah, koncik Grafomana w Urzędzie Sternikowym, rozpowszechniają fraszki Sternika, może będziecie je odtwarzać w metrze albo w tramwaju MINUS:)))? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: "koncik Grafomana" w UM? 22.11.10, 14:20 Wkrótce Sternik zacznie pisać dramaty. Będą je wystawiali we wrocławskich teatrach. Młódź szkolna będzie chodziła na spektakle Najznakomitszego Wrocławianina. Zapamiętaj moje słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz fraszki Sternika zamiast fraszek Kochanowskiego IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.10, 16:44 muszą zostać lekturą obowiązkową na każdym poziomie kształcenia, wtedy w Urzędzie Miejskim nie będzie rozterek, że tfurczość Jego Dynamiczności nie zbłądziła POd strzechy. btw, Niezłe zmartwienia mają dworzanie Sternika:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiary Re: Cytata: IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 18:24 Mój asystent martwił się o to, że moje fraszki są za słabo rozpowszechnione. Dlatego najpierw poprosił o adresy swoich znajomych i przekazał je agencji reklamowej, która przeprowadzała mailing, co było miłe, potem jednak zdobył część bazy danych UrbanCard i przekazał je na zewnątrz urzędu. Co już jest naganne – dodaje." >>>>> nożesz kurcze blade, oczom nie wierze..... martwił się że moje fraszki są za mało rozpowszechnione czy oni tam piją na potęgę, czy to kabaret za nasze podatki, czy co? to, co się dzieje wśród rządzących miastem przekracza Misia Barei i wszystkie komedie komunistyczne z Alternatywami razem wzięte. Przypomniało mi się, jak jakiś czas temu jakaś gazeta pisała, że w magistracie, jakiś nadgorliwy urzędnik wpadł na pomysł zrobienia muzycznej laurki z okazji urodzin szefa i napisał maila, żeby każdy pracownik nagrał życzenia i przesłał je szefowi, sugerowano nawet treść, dokładnie tak, jak w Misiu, łubudubu łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu..... CO to kuzwa za cyrk, co za klauni, i to za nasze podatki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Cytata: Angelus dla Sternika! IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.10, 18:38 > czy oni tam piją na potęgę, czy to kabaret za nasze podatki, czy co? > to, co się dzieje wśród rządzących miastem przekracza Misia Barei i wszystkie k > omedie komunistyczne z Alternatywami razem wzięte. Fraszki zasługują na nagrodę literacką, której fundatorem są nasze podatki, za pośrednictwem Jego Dynamiczności. Czy wydano już tomik z tymi dziełami?, POwinien się znaleźć w każdej kulturalnej bibliotece:) Zastanawiam się jak trzeba tubylców upokorzyć, zakorkować, ograbić z podatków by zadbali o własne portfele i czas..... Odpowiedz Link Zgłoś
krecik78 Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzieży ... 22.11.10, 13:15 Teraz jak znane są już dane osobowe tego pana proponuję Poszkodowanym skrzyknąć się i założyć mu sprawę o bezprawne wykorzystanie danych osobowych. Przeciągnąć delikwenta po sądach i niech zapłaci za sprawę z własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarzan Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 13:57 chłopak pewnie jest nic nie winien dostał polecenie i musiał wykonać , szkoda mi go Odpowiedz Link Zgłoś
neronwroc Na początku myślałem że to Pan Dominik Golema Dyr. 22.11.10, 13:23 Na początku myślałem że to Pan Dominik Golema Dyr. Departament Spraw Społecznych UM on jest znany z takich rzeczy : www.fakt.pl/Bawia-sie-zamiast-pracowac,artykuly,53170,1.html Co do Pana Żarskiego awansuje na inne stanowisko ... krzywdy Rafał koledze nie zrobi :) Odpowiedz Link Zgłoś
neronwroc Re: Na początku myślałem że to Pan Dominik Golema 29.05.11, 17:56 hehe no i miałem rację Pan od Spamu awansował na inne stanowisko tak się sprawy z kolegami mają że krzywdy sobie nie robią ;) kto wspierałby Króla Dutkiewicza hehehe neronwroc napisał: > Na początku myślałem że to Pan Dominik Golema Dyr. Departament Spraw Spo > łecznych UM on jest znany z takich rzeczy : > > www.fakt.pl/Bawia-sie-zamiast-pracowac,artykuly,53170,1.html > Co do Pana Żarskiego awansuje na inne stanowisko ... krzywdy Rafał koledze nie > zrobi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikser Dostał te dane, a przyznał się do kradzieży??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 13:24 "Dane dostał od koleżanki z urzędu, która zajmowała się systemem Urbancard" To musieli go ostro przesłuchiwać! :-P Wybiórczej kreowanie rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Dlaczego UrbanCard jest z musu imienna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 13:24 i tylko to jedno mam pytanie... Absolutnie nie widzę takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: Dlaczego UrbanCard jest z musu imienna? 23.11.10, 06:30 > i tylko to jedno mam pytanie... Absolutnie nie widzę takiej potrzeby. Nie jest. Możesz wziąć kartę na okaziciela i nie musisz tam podawać żadnych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halorobert Re: Dlaczego UrbanCard jest z musu imienna? IP: *.static.tvk.wroc.pl 25.11.10, 20:27 Czy w bazie urbancard są też legitymacje studenckie? Odpowiedz Link Zgłoś
nibelungenring Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzieży ... 22.11.10, 13:34 ...jest legalne, choć niezgodne w wewnętrznymi procedurami urzędu... logiczne? nie? to jeszcze raz ...jest legalne, choć niezgodne w wewnętrznymi procedurami urzędu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klecinianka Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 13:44 No tak wygląda logika logika:P:P:P:P W końcu dr ma z logiki Rafuś. Odpowiedz Link Zgłoś
decleyre Re: Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzież 22.11.10, 13:48 nibelungenring napisał: > ...jest legalne, choć niezgodne w wewnętrznymi procedurami urzędu... > logiczne? nie? to jeszcze raz > ...jest legalne, choć niezgodne w wewnętrznymi procedurami urzędu... W ogóle w tym kraju wszystko jest takie zdziczałe - przekazywanie bez ważnego powodu danych i oddawanie ich firmie mejlingowej (w konsekwencji, bo przecież o konsekwencjach też należy myśleć! - Dutkiewicz tego nie kuma i nie zwolni córeczki swojego kumpla z pola golfowego) jest jedynie niezgodne z wewnętrznymi procedurami urzędu. W mojej firmie nikt nie wykonuje zadań niezgodnych z procedurami (czyli z pośrednictwem programu komputerowego w wewnętrznej sieci), bo choć nie jest to NIELEGALNE, to po prostu każdego obowiązuje procedura i pod tym kątem jest oceniany pracownik. Jasne?? Odpowiedz Link Zgłoś
decleyre Wrocławianie! 22.11.10, 13:40 Czy ten skandal ma pójść w niezapomnienie? Czy po raz kolejny walka z Dupkiewiczem będzie odbywać się jedynie w internecie? Czy nie przeraża Was niekompetencja Rafałka i jego wspieranie się na oszustwie, arogancji i budowaniu swojego wizerunku przy pomocy mediów? Tylko to Rafałek ma nam do zaproponowania. Czemu więc dalej jest wybierany? Ja z zasady nie chodzę na wybory, ponieważ nie widzę alternatywy dla tej bandy świń pchających się do koryta. Czy ludzie, którzy wczoraj głosowali na tego palanta są świadomi tego, co zrobili?? Nie mówię, że mieli w sumie jakikolwiek wybór - wyboru nie było (jedynie dylemat pójść, czy nie pójść). Ale czy naprawdę stadion i badziewne fontanny, a także inne projekty, które polegają jedynie na nakładaniu tapety na nędzę tego miasta, to coś, co was tak jara? Gdzie to, co naprawdę ważne? Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_debilek Re: Wrocławianie! 22.11.10, 14:19 Ja zagłosowałem wczoraj na Dutkiewicza bo podoba mi się poprawa obsługi mieszkańca. Rejestracja auta, nowe prawo jazdy, nowy dowód, podatek od nieruchomości - wszystko to załatwiłem w sposób komfortowy, w co 10 lat temu nie uwierzyłbym. Skuteczność w ściąganiu inwestorów to drugi plus. Numer z emailem brzydki, ale reakcja właściwa, choć na ile szczera to zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: Wrocławianie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 14:45 zamknij morde szczekusie. nie glosujesz, to glosu nie zabieraj i pretensje miej do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
decleyre Re: Wrocławianie! 22.11.10, 15:14 Gość portalu: pitt napisał(a): > zamknij morde szczekusie. nie glosujesz, to glosu nie zabieraj i pretensje miej > do siebie. Oboje jesteśmy anonimowi, ale różnica pomiędzy nami jest taka, że ja wobec Ciebie nie jestem chamska. Pomijam to, że jeśli już miałam głosować, to w swoim mieście rodzinnym, w którym wciąż jestem zameldowana na stałe, gdzie jest trochę większe bezrobocie, niż we Wrocławiu (i jeszcze bardziej transparentna korupcja na tych śmiesznych samorządowych stanowiskach). We Wrocławiu odnalazłam pracę w szarej strefie, pfu - na "umowę-zlecenie" i wynajmuję mieszkanie za równowartość jednej pensji, a poza tym prawie wszystkie moje koleżanki miały problem, żeby ich dziecko poszło do przedszkola i musiały z nim zostać w domu (mnie też to czeka za 2-3 lata). Do pracy dojeżdżam częściowo drogą nieasfaltową, choć mieszkam w granicach miasta (kilka km od centrum). Chodników tu nie ma. Jest tylko błoto. Czy ja zawdzięczam coś Dutkiewiczowi? Nie, tak samo jak nie zawdzięczam niczego takim samym palantom z mojego miasta rodzinnego, którzy pogrążyli je w biedzie. Jeśli chodzi o politykę to jestem zaangażowana od kilku lat w organizację, która zdziałała więcej dla ludzi, niż taki jeden świntuch z drugim. Nie ma tu "aspiracji politycznych" (nikt nie startuje w wyborach). Wolimy organizować się oddolnie, bo to się sprawdza. Natomiast gdy chcieliśmy dyskutować z władzami miasta, zbywano nas i stwierdzano, że D. jest zajęty, nie ma czasu dla nas. Raz nawet kazano straży miejskiej nas po prostu wygonić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_debilek Re: Wrocławianie! 22.11.10, 15:45 Szczerze mówiąc nie dziwię się, nawet na forum robisz wrażenie opryskliwej. Rozumiem, że to frustracja, ale niezależnie od przyczyn nie ułatwia to współpracy. Aż ciekawość bierze komu mogła pomóc osoba w ten sposób reagująca na przeciwności. Pewnie też bym Cię wyrzucił, choć na mojej pozycji to raczej ja bywam wyrzucany :-) Przy okazji, przypomniałaś mi że w zeszłym roku wyremontowali moje podwórko. W centrum miasta, przy ulicy Reja, pierwszy raz od wojny mogę stąpać suchą stopą w słotne dni! Przy tym fakcie nie tylko blednie ta cała agresywna krytyka najdrobniejszych potknięć długiego, ale wręcz powiedziałbym, że wiarygodności jej to nie dodaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: Wrocławianie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 15:57 A na podwórku miejsce dla nowo zarejestrowanego blachosmrodu jest ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_debilek Re: Wrocławianie! 22.11.10, 16:08 Gość portalu: xwro napisał(a): > A na podwórku miejsce dla nowo zarejestrowanego blachosmrodu jest ? ;) Jest nie tylko miejsce dla blachosmrodu, ale i wydzielone boisko oraz plac zabaw. Nawet latarnie postawili. Ale już ich nie zapalają. Właśnie, za te zgaszone latarnie mogłem Dutkiewicza uwalić. Zapomniałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dre5434 Re: Wrocławianie! IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.10, 16:35 Przy okazji, przypomniałaś mi że w zeszłym roku wyremontowali moje podwórko. W centrum miasta, przy ulicy Reja, pierwszy raz od wojny mogę stąpać suchą stopą w słotne dni! Pytanie brzmi - KTO wyremontował to podwórko i ZA CZYJE pieniądze? 1. działka (z podwórkiem) należy wyłącznie do gminy? 2. czy jest też współwłasnością właścicieli mieszkań w budynku/budynkach postawionych na tej działce? bo jeśli pkt.2 - to nie ma się z czego cieszyć. Właściciele mieszkań sami wyremontowali to podwórko z comiesięcznych składek zbieranych przez zarządcę (tzw. fundusz remontowy) Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_debilek Re: Wrocławianie! 22.11.10, 17:30 Gość portalu: dre5434 napisał(a): > Pytanie brzmi - KTO wyremontował to podwórko i ZA CZYJE pieniądze > ? > 1. działka (z podwórkiem) należy wyłącznie do gminy? > 2. czy jest też współwłasnością właścicieli mieszkań w budynku/budynkach > postawionych na tej działce? > > bo jeśli pkt.2 - to nie ma się z czego cieszyć. Właściciele mieszkań sami wyrem > ontowali to podwórko z comiesięcznych składek zbieranych przez zarządcę (tzw. f > undusz remontowy) Mój budynek jest w całości komunalny (UM nie zgadzał się na sprzedaż lokali), więc tu sprawa jest prosta. Co do reszty, na mapie własności wygląda to tak: * Całe podwórko i 5 budynków (z moim): "Własność Gminy bez wieczystego użytkowania - pozostałe" * 8 budynków: "Własność Gminy z wieczystym użytkowaniem" * 8 budynków: "Współwłasność Gminy" * 1 budynek: "Współwłasność osób fizycznych i innych osób prawnych" * 1 budynek: "Własność innych osób prawnych" * 1 budynek: "Własność Skarbu Państwa bez wieczystego użytkowania - w trwałym zarządzie" Moim zdaniem nie ma tu podstaw do pomniejszania zasług gminy, ale jeśli dostrzegasz powód dla którego należy Dutkiewicza za moje wyremontowane podwórko potępić, to oczywiście mi powiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: Wrocławianie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.10, 09:31 Cieszę się, że trwa rewitalizacja podwórek i ich zagospodarowanie. Moja nutka ironii przejawiła się tym, iż niedawno można było przeczytać, że nowo wyremontowane podwórze posłużyło za parking i dzieciaki aby pobiegać musiały się przeciskać między blachosmrodami. Oczywiście mieszkańcy narzekali. Narzekali, że parkują tam osoby z innych bloków i sami nie mają gdzie aut postawić :D Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Wrocławianie! 22.11.10, 16:53 > Oboje jesteśmy anonimowi, ale różnica pomiędzy nami jest taka, że ja wobec Ciebie nie > jestem chamska. Jesteś chamska generalnie. Dlaczego więc ktoś ma się do Ciebie odnosić kulturalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: Wrocławianie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 15:55 brawo ! co za argumentacja ! Wspaniały poziom sobą reprezentujesz... Ja głosowałem (nie na Długiego) więc nie ulżysz sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: Wrocławianie! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 23.11.10, 09:23 Nie mieszkam we Wrocławiu, ale kibicuję od lat Przezydentowi i ubolewam, że trafił mu się gó...arz, a nie pracownik. Słusznie został wyrzucony mam nadzieję, że z odpowiednim "biletem" - może wyciągnie wnioski. A decleyre jest typowym malutkim typkiem, który miele ozorem, bo nic innego nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
agi_szympel Re: Wrocławianie! 23.11.10, 10:42 Tak i tu sprawdza się prawda, że każdy wierzy w to co chce. Zwolennicy prezydenta Wrocławia powiedzą, że była to jakaś zaplanowana akcja przeciwko Dutkiewiczowi, która miała go skompromitować. Przeciwnicy, że najwyższy urzędnik miasta Wrocławia, zrobił to celowo, więc co prędzej znalazł kozła ofiarnego, poświęcił go dla własnej sprawy i udaje czystego, nieskazitelnego... Szkoda tylko, że zarówno przeciętny zjadacz chleba, jak dziennikarz nie stara się poznać prawdy, a co najwyżej próbuje udowodnić swoje racje, bądź nie- racje. Każdy tkwi sobie w swoim okopie i jeśli tylko może drugiego kopie. Poza tym Ci, którzy najgłośniej wrzeszczą najmniej mają do powiedzenia, a o jakimkoliwk "wiedzeniu", to nawet nie wspomnę. Przeceż wiadomo, że krytyk i eunuch z jednej są parafii, każdy wie jak żaden nie potrafi! Odpowiedz Link Zgłoś
romektak a to pamiętacie?!?! oświadczenie kłamczuchów 22.11.10, 13:59 "Oświadczenie * Aktualności * nie ma komentarzy Z niepokojem obserwujemy w internecie dyskusję dotyczącą mailingu wysłanego rzekomo przez zwolennika naszego komitetu wyborczego. Oświadczamy, że KWW Rafała Dutkiewicza nie zamawiało i nie realizowało mailingu do wyborców o omawianej w sieci treści. W związku z tym apelujemy do autorów wspomnianej akcji mailingowej o wysyłanie wiadomości wyłącznie do osób im znanych i akceptujących tę formę komunikacji. Jarosław Krauze Pełnomocnik KWW Rafała Dutkiewicza" popieramrafala.pl/?p=412 Jak myślicie przeproszą wszystkich tych, którzy dostali spam czy będzie odpowiedź : "A teraz drodzy wyborcy pocałujcie misia w d......" Odpowiedz Link Zgłoś
neronwroc hahahahaha dobre 22.11.10, 15:25 hahahahaha dobre ... misio na 4 lata znowu rządzi :D za 4 lata będzie Maciej Bluj ... Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio_dobra_rada urbancard 22.11.10, 14:40 urbancard? chodzi o jakieś miasto w UK? to miło że Polacy wygrywają tam wybory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrosiak Re: urbancard IP: 213.25.189.* 23.11.10, 10:46 urbanistyka zajmuje się koncepcją i planowaniem struktur miejskich a z tego co wiem to pochodzi z łaciny. Pewnie jak wszyscy "lepsi" mieszkasz w Anglii ale żeby zabłysnąć intelektem podciągasz słowa, których nie rozumiesz do języka, którego nie znasz :P milczenie jest złotem Odpowiedz Link Zgłoś
omg-wtf E tam, znajdą mu jakąś ciepłą posadę... 22.11.10, 15:52 ... w jednej ze spółek miejskich. Może nie teraz, ale za 2-3 mce na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: E tam, znajdą mu jakąś ciepłą posadę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 23:35 omg-wtf napisał: > ... w jednej ze spółek miejskich. Może nie teraz, ale za 2-3 mce na pewno. miales racje Odpowiedz Link Zgłoś
2w Znowu kłamiecie w żywe oczy... 22.11.10, 16:50 "[...] Władze miasta zapewniają, że w nieprawidłowy sposób wykorzystane zostały nie dane osobowe, a jedynie e-maile, które w myśl prawa nie są tzw. daną wrażliwą.[...]" Jak to "jedynie e-maile"? Każdy e-mail miał na początku imię adresata spamu. PESEL i pozostałe dane skopiowano "przy okazji"... Odpowiedz Link Zgłoś
krv16 Asystent Dutkiewicza przyznał się do kradzieży ... 22.11.10, 17:14 Zwolennicy spiskowej teorii dziejów będą teraz twierdzić, że ten asystent to szpieg polityczny wysłany przez PO w celu zgnębienia Słońca Sudetów:D Jak widać jednak ktoś w w otoczeniu prezydenta był tak głupi, żeby zrobić taki numer. I co, niedowiarki? Odpowiedz Link Zgłoś
tfusk Wyrósł nam taki mały wrocławski Rosół 22.11.10, 17:45 Nadgorliwi asystenci to niestety zjawisko powszechne i nie do wytępienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tfusk Przepraszam PO za podejrzewanie że to oni! 22.11.10, 17:47 Fakt. Podejrzewałem że to robota gorliwych chłopaków z PO. Wyszło, że to nadgorliwy asystent Dutkiewicza. Co nie zmienia faktu, że PO lubi nieeleganckie chwyty kampanijne. Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Czyli jednak 22.11.10, 18:01 wychodzi na to, że przeciwnicy PO i/lub zwolennicy JNP raczej zdolności honorowych nie mają... Potrafią jednak, jak dzieci w piaskownicy wydzierać się, że "skoro on menda, to i ja mendą być mogę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plamaBonda dziwne informowanie w TV IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.10, 18:10 oglądałem w TV "lekko zdenerwowanego" Dutkę "przebąkującego" w sprawie pracownicy i asystenta.......Dziwne to było, jakby pan D. był na kacu! Odpowiedz Link Zgłoś
neronwroc Re: dziwne informowanie w TV 22.11.10, 19:46 Bądz cżłowiek Duda nie wielbłąd ... na boku też ma fajną laseczkę w sumie Facet na luzie jakby nie mówić no i co jest OK :))) Gość portalu: plamaBonda napisał(a): > oglądałem w TV "lekko zdenerwowanego" Dutkę "przebąkującego" w sprawie pracow > nicy i asystenta.......Dziwne to było, jakby pan D. był na kacu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawość? Re: dziwne informowanie w TV IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 20:35 a co na to żona? Odpowiedz Link Zgłoś
tfusk Re: Czyli jednak 22.11.10, 20:50 Spróbuj przeczytać ze zrozumieniem. Myślałem, że to chłopaki z PO na podstawie mojej opinii o sposobach działania tej partii (patrz Miro, Zbycho, Grzechu). Okazało się że tym razem to pan Żarski z magistratu. Nie miałem zatem racji. Co nie znaczy, że PO zmieniła się nagle w chór anielski i armię zbawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz gdzie ulica Jana Żarskiego? IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.10, 23:37 To prawdziwy męczennik Dynamizmu i miłośnik pierwszoligowej literatury. Taki wzór lizusostwa nie może zostać zaprzepaszczony bez właściwej PRomocji wśród młodzieży oraz ludu miłującego Dynamizm:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan pan Janek wyląduje gdzieś na miłej posadce IP: *.chello.pl 23.11.10, 02:24 Nie bój, krzywda mu się nie stanie. Podobnie jak nijaki Panczyj który kilka lat temu wyleciał za prywatną grę na giełdzie miejskimi pieniędzmi przez co wtopił co nie co. Spadł na 4 łapki w Ernst&Youngu a potem Dudi dał parę zleceń E&Y. Od teraz trzeba śledzić dalsze losy zawodowe pana Janka. Coś czuję że to nie koniec jego współpracy z Ratuszem. btw - gdzie można przeczytać te słynne fraszki Słońca Sudetów? ja też chciałbym je poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to dobre Re: pan Janek wyląduje gdzieś na miłej posadce IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.10, 18:09 Podobnie jak nijaki Panczyj który kilka lat temu wyleciał za prywatną grę na giełdzie miejskimi pieniędzmi przez co wtopił co nie co. Spadł na 4 łapki w Ernst&Youngu a potem Dudi dał parę zleceń E&Y. >>> ha, ha, ha a to dobre, tego jeszcze nie było..... to ratuszowi defraudują pieniądze z czynszów, podatków mieszkańców Wrocławia na giełdzie....? W takim razie nasi włodarze dogonli Madoffa, Enron i inne gwiazdy giełdy amerykańskiej a są tacy na forum, co dowodzą Wrocław to nie metropolia ....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora A czy Dutkiewicz na pewno nic o tym nie wiedział? IP: 90.156.68.* 22.11.10, 18:33 Czy to aby nie jest tak, że z Jasia Żarskiego zrobiono kozła ofiarnego? Wrocław - tu na 4 lata znów zacięła się przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś