Gość: Paula IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 16.08.06, 17:19 Czy są książki, które po przeczytaniu kilku pierwszych stron odłożyliście bądź oddali do biblioteki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Książki porzucone... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:24 Mistrz i Małgorzata... Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Książki porzucone... 16.08.06, 19:05 to byl blad - "Mistrz i Malgorzata" swietna ksiazka.Ja cisnelem w kat "Chlopow" a takze ksiazki Iwaszkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Książki porzucone... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 19:07 to był błąd -"Chłopi" świetna książka Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Książki porzucone... 16.08.06, 19:33 Gość portalu: anka napisał(a): > to był błąd -"Chłopi" świetna książka do tej pory jej nie przeczytalem i zdaje sie, ze juz tak zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Książki porzucone... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 08:27 Błąd. "Sława i chwała" Iwaszkiewicza to też kawałek niezłej literatury. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: Książki porzucone... 16.08.06, 19:29 Krzyżacy, Lord Jim- to tak z czasów szkolnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p21 Re: Książki porzucone... IP: 86.40.103.* 16.08.06, 23:25 "Miasto utrapienia" Pilcha Odpowiedz Link Zgłoś
azja74 Re: Książki porzucone... 17.08.06, 08:35 proza polskich współczesnych autorów - przykładem "opowiadania letnie"... okropność z trzema wyjątkami. asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0minika Re: Książki porzucone... IP: *.chello.pl 17.08.06, 09:08 Ja mam książkę, którą porzuciłam po kilku stronach - "Władcę Pierścieni" - i to był bardzo duży błąd, któy szybko naprawiłam: ) Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Książki porzucone... 17.08.06, 10:21 Glover - "Arcydzieło" Stasiuk - "Dziewięć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Książki porzucone... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 13:31 Wiele ich było. M.in. Lord Jim i sporą część polskich gniotów współczesnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sheenaz1987 Re: Książki porzucone... 23.08.06, 19:40 Grass "Aus dem Tagebuch einer Schnecke" w wersji niemieckiej. Wziełam z ciekawoście, ale nie dobrnęłam poza piątą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 trylogia 24.08.06, 08:10 zalezy ktora trylogia, jesli Sienkiewicza, to popelniles glupstwo swego zycia, jesli jej w wieku lat kilkunastu nie przeczytales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: trylogia IP: 81.219.117.* 24.08.06, 14:32 trylogia- hm da sie zyc bez czytania takiej "ambitnej literatury" a dla 12, 13 jest pelno fajnych ksiazek,nieprzepojonych taka dawkom przemocy:P czasem jakies ksiazki przekldalamm na pozniej z przyczyn niezaleznych a ktorej nie przeczytalam porzucilam cóż bo byla taka zla dla mnie to masłowska- paw królowej Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: trylogia 24.08.06, 16:58 "niedzelni poeci" stefańskiej nie daruję sobie, że dałam się nabrać... Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Książki porzucone... 24.08.06, 17:23 Chciażby "Białe zęby" Zadie Smith, przeczytałam może trochę więcej niż parę stron, bo ze sto, ale dalej nie ruszyłam, po kilku stronach porzuciłam "Esther" Stefana Chwina i "wojnę polsko-ruską" Masłowskiej, gdzieś tam leży na półce "Ptasiek" z autografem Whartona, którego zostawiłam w połowie ... trochę by się tego znlazło :) pozdrawiam soxo Odpowiedz Link Zgłoś
woj.tak Re: Książki porzucone... 25.08.06, 20:33 Pmietam R. Musil " Człowiek bez właściwości" przed laty po przeczytaniu pierwszego tomu doszedłem do wniosku o co mu chodzi.Dopiero pózniej doznałem małego olśnienia do dzis jest to moja z bardziej ulubionych pozycji wracam do niej dość często, proza totalna!!! Odpowiedz Link Zgłoś