Dodaj do ulubionych

Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha K...

05.04.11, 16:44
Może by tak mieszkańców Wrocławia najpierw zapytać.
NIE CHCEMY ŻADNEGO MOSTU KACZYŃSKIEGO!
Niech sobie ten związek nazwie imieniem kaczyńskiego swój związek. Od Wrocławia wara.
Obserwuj wątek
    • Gość: em Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.11, 16:48
      Właśnie. Proponuję przemianować Związek Piłsudczyków na Związek Piłsudczyków im. Lecha Kaczyńskiego. Od Mostu Rędzińskiego wara!
      • Gość: Haunold Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.146.98.66.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.04.11, 16:59
        Bardzo dziękuje za patronat Byłego Pana Prezydenta!!!
        Nie, nie jestem Ślązakiem, jestem Dolnoślązakiem.
        • ryszard.kalosz Wrocławianie są na tak 05.04.11, 18:43
          Wrocławianie z sympatią odnoszą się do projektu nadania Mostowi Rędzińskiemu imienia Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

• Gość: xxx Re: Wrocławianie są na tak IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 19:10
            chyba jednak na Nie

a ten most ma już nazwę "Mostowi Rędziński"
            a pan prezydent już i tak nadwyrężył moje nerwy po cyrkach patriarchów i rodziny.

WAWEL WAM TEGO NIE WYBACZY!!!!!!!!!!
            • Gość: Nazwa Re: Wrocławianie są na tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 22:28
              Dajmy mu nazwę "Irasiad" !!
              • Gość: kk071 Re: Wrocławianie są na tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 10:39
                Tak jest, niech nosi nazwę "Irasiad Rędziński"
          • Gość: gość Re: Wrocławianie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 19:30
            Ryszardzie, Twoja rodzina, to jednak nie wszyscy mieszkańcy naszego miasta. Przeczytaj resztę wypowiedzi, nabierz pokory i wypowiadaj się za siebie.
            • 1410_tenrok proponuję nazwę imienia "Niesławnego lądowania 05.04.11, 19:49
              wewsmolenskiej wielkości olbrzymio kaczynskiej".

prezydent do chrzanu, braciszek do chrzanu.
          • wyksztalciuch.jeden Re: Wrocławianie są na tak 05.04.11, 20:28
            Wcale nie "zginął w służbie Państwu" tylko w czasie prywatnej wycieczki do Katynia (leciał bez zaproszenia prezydenta Rosji). W dodatku przyczynił się do śmierci 95 innych osób, w tym swojej małżonki. Dolny Śląsk ma dużo lepszych bohaterów.
            • Gość: czester Re: Wrocławianie są na tak IP: *.static.tvk.wroc.pl 06.04.11, 17:11
              > Wcale nie "zginął w służbie Państwu" tylko w czasie prywatnej wycieczki do Katy
              > nia (leciał bez zaproszenia prezydenta Rosji). W dodatku przyczynił się do śmie
              > rci 95 innych osób, w tym swojej małżonki. Dolny Śląsk ma dużo lepszych bohater
              > ów.

Nie do wiary jakim jesteś zmanipulowanych przygłupem :)
              Ale nick pasuje, przedstawiciel lumpeproletariatu wręcz modelowy.
              • wyksztalciuch.jeden Re: Wrocławianie są na tak 08.04.11, 01:51
                > Ale nick pasuje, przedstawiciel lumpeproletariatu wręcz modelowy.
                Lumpeproletariat? Sam sobie wymyślasz słowa, czy to na zlecenie?
                Brak argumentów nadrabiasz inwektywami. Proponuję zastanowić się nad sobą.
          • Gość: Kondi Re: Wrocławianie są na tak IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.11, 20:29
            Mów za siebie, nie za wszystkich Wrocławian! Czym Ś.P. Lech Kaczyński zasłużył się, aby nadawać jego imieniem cokolwiek?? To że tragicznie zginął w katastrofie, to chyba nie może być rozpatrywane w kategorii zasług. Był złym prezydentem i jego śmierć tego nie zmienia ! W imieniu swoim (nie wszystkich) mówię temu tragicznemu pomysłowi NIE!!!
          • Gość: L Re: Wrocławianie są na tak IP: *.180.40.178.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.04.11, 20:49
            Urodziłem się we Wrocławiu i całe życie tu mieszkam. Jestem na NIE. A może Odrę przemianować na Lecha...
            • woodz_311 Re: Wrocławianie są na tak 06.04.11, 12:01
              Gość portalu: L napisał(a):

> Urodziłem się we Wrocławiu i całe życie tu mieszkam. Jestem na NIE. A może Odrę
              > przemianować na Lecha...

Odrę przemianować na Kaczankę :)
          • Gość: maly Re: Wrocławianie są na tak IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.04.11, 21:46
            Mów za siebie.
          • Gość: hector Re: Wrocławianie są na tak IP: *.static.korbank.pl 06.04.11, 09:53
            Tak, prawdziwie polscy / byliśmy, jesteśmy, będziemy/ w liczbie 2. Natomiast cała reszta - zakamuflowana opcja niemiecka - jest przeciw.
          • Gość: ... Re: Wrocławianie są na tak IP: *.internetia.net.pl 06.04.11, 15:40
            hmmm... z czkawką chyba :P

Wrocław nigdy nie będzie kaczy!
          • Gość: cosia Re: Wrocławianie są na tak IP: *.centertel.pl 07.04.11, 01:54
            Jestem wrocławianką. I jestem przeciw !!!
          • Gość: wrocławianka Re: Wrocławianie są na tak IP: *.am.wroc.pl 07.04.11, 12:37
            nikt mnie nie pytał I NIE SŁYSZAŁAM, ABY KOGOKOLWIEK Z WROCŁAWIAN PYTANO; JA JESTEM NA NNNIE
            • Gość: x Re: Wrocławianie są na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 13:02
              POmioty na nieeeeeeeeee, ja na taaaaaaaaaaaaaaaaaak
          • Gość: axtil Re: Wrocławianie są na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 21:01
            a właśnie że na NIE, mów za siebie kalosz !!
        • Gość: Wezmyr Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.11, 00:02
          Nic z tego, jesteś Ślązakiem i co ważne, mieszkasz w stolicy Śląska. Śląska od Zielonej Góry do Katowic lekko licząc. A co mostu: toć on ma już nazwę: Most Rędziński i niech tak zostanie. Lech Kaczyński dla Wrocławia nie zrobił NIC i fakt jego tragicznej śmierci nie jest dostatecznym powodem dla takiego uczczenia jego osoby. No nie zasłużył, po prostu nie zasłużył.
          • Gość: cdr Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.jzo.com.pl 06.04.11, 07:46
            A czymże wsławił się dla Wrocławia Piłsudski? A przecież ma główną ulicę we Wrocławiu. A czym Traugutt, Bogusławski itd itp? Patronami ulic zostają ludzie, którzy służyli Polsce, a nie tylko tacy, którzy przysłużyli się lokalnej społeczności.
      • Gość: Kaczka Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 17:33
        Dać im łopaty niech działce któregoś wykopia sadzawke na niej połozą deskę-kładke i nazwą ja sobie im. L. Kaczyńskiego - precz z kaczyzmem i pogrobowcami IV RP !
      • Gość: oburzony Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 17:48
        Precz od mostu!
      • elektryczny.klecznik Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha 05.04.11, 21:31
        Gość portalu: em napisał(a):

> Właśnie. Proponuję przemianować Związek Piłsudczyków na Związek Piłsudczyków im
        > . Lecha Kaczyńskiego. Od Mostu Rędzińskiego wara!

I to jest bardzo dobra koncepcja.
      • Gość: RET Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.222.248.126.spray.net.pl 06.04.11, 05:27
        Dlaczego poprzestać na półśrodkach? Proponuję zmianę nazwy na Związek Kaczyńszczyków! Albo Lechokaczyńszczyków (żeby było bardziej ściśle).
    • Gość: TTU Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.zif.ue.wroc.pl 05.04.11, 17:10
      To zły pomysł - taki patron dla mostu jest jak zła wróżba.
      Nie słyszałem, żeby imieniem Titanic nazwano cokolwiek, chociaż jego katastrofa była już dawno temu, a ofiar było nieporównanie więcej.
      • niestaly_czytelnik Ul. Kuronia 05.04.11, 18:48
        Nie zauważyłem, aby na ul. Kuronia ktoś pił wódkę z termosu.

• Gość: am Re: Ul. Kuronia IP: *.rtr.bait.pl 05.04.11, 19:20
          lusterka nie nosisz ?
        • 1410_tenrok oj niestały................ 05.04.11, 19:48
          ty esbecki gnoju!
    • Gość: Diego Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 17:20
      Chyba ich pop...o
      • ewa9717 Ile lat może mieć najmłodszy członek (!) Zw. Pił 05.04.11, 17:26
        sudczyków?
        • wyksztalciuch.jeden Re: Ile lat może mieć najmłodszy członek (!) Zw. 05.04.11, 20:30
          Pewnie tyle, co jego właściciel - jakieś 90 lat :)
    • klimasss Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha K... 05.04.11, 17:28
      jak most tak zostanie nazwany będe pierwszym który z niego skoczy :D
      • Gość: Maciek__Wro Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.core.lanet.net.pl 05.04.11, 19:59
        Kłamiesz Pan jakbyś był peowcem, pozdrawiam
    • klimasss Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha K... 05.04.11, 17:28
      jak most tak zostanie nazwany będe pierwszym który z niego skoczy :D
      • Gość: dexter Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.11, 18:32
        Obiecanki cacanki. Tomasz Lis tez obiecywał, że odgryzie sobie język, jak Kaczyński nie wystartuje w wyborach...
    • truten.zenobi Związek Piłsudczyków? 05.04.11, 17:34
      tradycyjne znaczenie słowa Piłsudczycy to: byli żołnierze dowodzonej przez Piłsudskiego Legionów Polskich.

to albo związek liczy kilku stetryczałych dziadków z średnią wieku ponad 100lat!), albo ma setki/tysiące... megalomanów.
      tak czy inaczej jest to grupa ludzi mocno oderwanych od realiów..
      • Gość: Ryszard Re: Związek Piłsudczyków? IP: *.internetia.net.pl 29.01.14, 19:25
        Szanowny Panie co tak lubisz stetryczałych członków Związku Piłsudczyków jest tam i dla Ciebie miejsce bo krzewienie pamięci o Wielkich Polakach jest tego warte .Pamięć o nich powinna trwać. Krytyku jeśli jesteś Polakiem to przyłącz się do tych co pamiętają i nie dają zapomnieć o naszych Wielkich rodakach. Ci co przyjdą po nas powinni pielęgnować tą pamięć a kto ma ja przekazać jak nie ci " stetryczali" członkowie Związku Piłsudczyków
        Pozdrawiam
        Ryszard z Wrocławia
    • Gość: gość To już jakiś obłęd IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 17:39
      Opętani niedługo będą chcieli mieć wszystko im. Kaczyńskiego, włącznie z parówkami i wykładziną dywanową. Opanujcie się!
      Kaczyński z Wrocławiem nie ma nic wspólnego, zwolenników też nie miał tutaj zbyt wielu. W Warszawie proszę bardzo, ale nie tu.
      • Gość: K-cho Re: To już jakiś obłęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 18:00
        Jest w kraju Babimost to taraz czas na KACZYMOST :)
    • Gość: never! Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.217.146.194.generacja.pl 05.04.11, 17:44
      niieeeee .... NIIGDDYYY!!!
    • sverir Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha K... 05.04.11, 17:50
      Ja proponuję Nizieńskim i Kasprzykom zmianę imion na Lech. Niech uzasadnią silny emocjonalny związek ze zmarłym prezydentem, powinno przejść.
      • kupalnik Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha 05.04.11, 17:57
        Most im. Lecha Kaczyńskiego? We Wrocławiu? Taki patron to wielkie prawdopodobieństwo, że most się zawali. Nie, nie, nie i jeszcze raz nie.
      • Gość: DK Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.e-wro.net.pl 07.04.11, 15:31
        Wara od Kasprzyków, nie wszystkie Kasprzyki tak myślą.
        Ja jestem na nie wszystkiemu co ma się nazywać Lech Kaczyński.
        W czym był lepszy od Jana Pawała II, a papież ma tylko bidny plac, a jeśli był lepszy to może na świętego go zaproponować.
        Już lepiej by było JP II, przynajmniej wielkość mostu oddawała by wielkość człowieka, a nie jakiejś mizernoty.
    • zetkaf Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha 05.04.11, 17:54
      Zwiazek Pilsudczykow i most im. Kaczynskiego? Az mi sie kojarzy humor rysunkowy: w tle Pilsudski na kasztance, z przodu Kaczynski na kocie (no dobra, chyba nie ten Kaczynski)
    • zadymausa Zaraza dotarla do Wroclawia 05.04.11, 17:55
      I nie opusci miasta az cos otrzyma nazwe nieudacznika Kaczynskiego !!
      • parmesan Re: Zaraza dotarla do Wroclawia 05.04.11, 18:01
        Wymienić imiennie kto jest tym "związkiem", ja nikogo nieznam.
        • Gość: Dante Re: Zaraza dotarla do Wroclawia IP: *.217.146.194.generacja.pl 05.04.11, 18:10
          Niech sobie wykopią rów, przerzucą na nim deskę i moga to do woli nazywać mostem Kaczyńskiego. Od mostu na Rędzinie wara, oszołomy.
      • Gość: gość Re: Zaraza dotarla do Wroclawia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.11, 18:08
        Niech się nie rozdrabniają i od razu zaproponują z tzw. grubej rury, przynajmniej będzie śmiesznie a nie irytująco... np. miasto Wrocław im. L.Kaczyńskiego
        • Gość: em Re: Zaraza dotarla do Wroclawia IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.11, 18:18
          Nie podpowiadaj im takich pomysłów, bo jeszcze się okaże, że będą chcieli przemianować Wrocław na "Lechokaczysław"...
    • Gość: kasza manna Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.wroclaw.mm.pl 05.04.11, 18:08
      ale mogliby wreszcie tego Kaczyńskiego kanonizowac - to może skończyłyby sie durne pomysły z pomnikami, obywatelstwem i nazewnictwem architektury miejskiej, bo to juz zakrawa na jakis wirus.
      • Gość: zwyczajny_zjadacz_ Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.netcologne.de 06.04.11, 10:38
        Proponuje przy pomocy odpowiednio duzej kanone wystrzelic w przestrzen pozaziemska. Bedzie raz na zawsze spokoj.
      • Gość: ... Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.internetia.net.pl 06.04.11, 15:44
        Sęk w tym, że cuda, jakie czynił, były głownie dyspeptyczne, wolskie, irasiadowe, małpoczerwone itp. Za to nie beatyfikują, a tym bardziej nie kanonizują.

Uff :)
    • aagaj Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha K... 05.04.11, 18:21
      jestem PRZECIW po stokroć
    • easy-joncio Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha K... 05.04.11, 18:25
      A cóż to znowu się ujawnia? Związek Piłsudczyków? Przecież, ktoś, kto urodził się w roku śmierci Piłsudskiego ma 76 lat. Ktoś, kto przyszedł na świat w latach formwania się legionów musi mieć najmarniej 93 lata. W wieku niemowlęcym do Legionów nie przyjmowano. Wychodzi na to, że jest to związek duchów. Ale wszystko jest możliwe skoro "wielbiciele" Marszałka chcą uczcić postendeka.
    • Gość: zielony hamak Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 18:29
      jak nazwą most jego imieniem to zaraz runie...
      • Gość: podmostek Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.aster.pl 05.04.11, 18:59
        właśnie! ...już się boję katastrofy....
    • luki-wroc Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha K... 05.04.11, 18:34
      Most im. Lecha Kaczyńskiego, nad rzeką Odrą im. Lecha Kaczyńskiego, w ciągu AOW im. Lecha Kaczyńskiego i na bank będzie bezpłatna AOW im. Lecha Kaczyńskiego!
    • krasnaladamu Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha K... 05.04.11, 18:40
      Jak to możliwe, że na razie widzę tylko wpisy (już 22) przeciwników mostu LK? :)

Mieliśmy kiedyś most Hitlera, mamy pl. JP2... Nic by mnie nie zaskoczyło. Ale po co nam to?!

Może lepiej nazwać jego imieniem stadion i modlić się, żeby go jednak nie zbudowali, a jeśli już zbudują, to zwalać na LK winę za wszystkie nasze przegrane tam mecze?

Niech wydzielą na którymś cmentarzu komunalnym kwaterę, najlepiej wśród grobów mundurowych, i postawią tam skromny pomnik, ale wszystkim ze Smoleńska, a nie tylko LK.

A jeśli jednak most... Wolałbym most Marii Kaczyńskiej.
      • ryszard.kalosz Przypominam, że mamy ul. Kuronia 05.04.11, 18:45

• krasnaladamu Re: Przypominam, że mamy ul. Kuronia 05.04.11, 19:03
          O! I to jest ciekawy przykład! Kuroń generalnie jest bardziej lubiany, a dostał taką małą uliczkę...
        • pawel_zet Re: Przypominam, że mamy ul. Kuronia 05.04.11, 21:30
          Drogi Kaloszu, Kuroń to był sympatyczny facet, prywatnie bardzo życzliwy dla innych ludzi, od lat 60-tych zaangażowany w działalność antykomunistyczną. Lech Kaczyński zaś to gość, który kojarzy mi się głównie z wojną na górze, machlojkami PC, PiSowskimi szaleństwami, "dziadospieprzaniem" i fatalnym sprawowaniem urzędu prezydenta. Nie należy mu się nawet skwerek w parku, a co dopiero ważny most na Odrze.
    • januszz4 Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha K... 05.04.11, 18:41
      A może województwo Dolnokaczyńskie ?
    • Gość: antykaczor a przez kogo zgineło 95 osób? IP: *.static.korbank.pl 05.04.11, 18:53
      Nie, nie nie i jeszcze raz nie. Palikot ma rację, ma krew na rękach!
    • Gość: lingwista Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.11, 18:55
      Związek Piłsudczyków im. Lecha Kaczyńskiego - tę inicjatywę trzeba zdecydowanie poprzeć!!!
      Świetnym pomysłem byłby też pomnik Lecha Kaczyńskiego im. Lecha Kaczyńskiego na Rondzie Lecha Kaczyńskiego.
      • woodz_311 Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha 06.04.11, 12:20
        Gość portalu: lingwista napisał(a):

> Związek Piłsudczyków im. Lecha Kaczyńskiego - tę inicjatywę trzeba zdecydowanie
        > poprzeć!!!
        > Świetnym pomysłem byłby też pomnik Lecha Kaczyńskiego im. Lecha Kaczyńskiego na
        > Rondzie Lecha Kaczyńskiego.

A rondo mieściłoby się u zbiegu ulicy Lecha Kaczyńskiego z ulicą Braci Kaczyńskich.
    • Gość: asd Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 18:58
      żeby głośno krzyczące 5% gwałciło poglądy 95% społeczeństwa...
    • wredna84 A może lotnisko im. Lecha Kaczyńskiego? 05.04.11, 19:11
      A możne nazwijmy lotnisko im. Lecha Kaczyńskiego, albo pas startowy? albo samolot?

A może w ogóle przemianujmy Wrocław na Kaczyński City?

10 kwietnia rozpalę grill, usmażę kiełbaski i wypije piwko.
      • Gość: cdr Re: A może lotnisko im. Lecha Kaczyńskiego? IP: *.jzo.com.pl 06.04.11, 07:49
        Zaproś Michnika, z pewnością chętnie poświętuje z Tobą
    • Gość: wrocławianka Re: Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.11, 19:17
      W życiu:-) z Wrocławiem ,a tym bardziej nowym mostem nie miał nic współnego...
    • gnago Związek Piłsudczyków: Most na Odrze im. Lecha K... 05.04.11, 19:24
      Frajerski most to i niedorzeczny patron moze byc. Most bez platformy widokowej parkingu dla wycieczek ,bez miejsca skad mozna zrobic sobie fotke na jego tle. W sumie wydatki i nic wiecej, W okolicy mamy tylko jedna autostrade na poludniu a ta obwodnica to wynik kolesiostwa i spekulacji ziemia. Patron taki jak L. Kaczynski idealnie pasuje na patrona takiego dziela. Udowadnia to calym swoim zyciem, ingerencjami doktora prawa pracy w "polepszanie KP" w sejmie gdy mial prawo veta,

Pasuje zatem jak ulal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka