ni-e 27.06.11, 20:07 dlaczego w naszym kraju negocjuje się z narkomanami ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubamp Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wage... 27.06.11, 20:20 NARKOMANKA równie dobrze mogłaby być twoja babcia, która bez problemu mogła kupić amfetaminę w aptece jeszcze w latach 70. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 21:37 No twoja musiała kupować skoro tyle o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.wroclaw.mm.pl 28.06.11, 08:04 wszystko ok.....i nic do nich nie mam. tylko czemu miasto ma rozdawac nieruchomosci? mi tez da? chetnie wezme nieruchomosc i bede robil koncerty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teho jest taka możłiwość IP: 193.109.212.* 28.06.11, 10:32 wykaż się kreatywnością, zrób coś co będzie miało więcej sensu niż samo chciejstwo nieruchomości i jak się sprawdzisz możesz wystąpić do miasta o przyznanie takiego miejsca... ale cóż, inwencji i siły wystarczy ci tylko do napisania głupiego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: jest taka możłiwość IP: *.wroclaw.mm.pl 28.06.11, 15:26 chcesz cos robic rob to za swoje, albo za pieniadze tych ktorzy chca to ogladac, czy chca tego sluchac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitaroszewc Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 11:37 Nie, nie będziesz robił koncertów, to widać po twojej postawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.wroclaw.mm.pl 28.06.11, 15:27 niejeden juz zrobilem - za swoja kase i na wlasne ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 20:27 narkomanami? mieszkasz tam? wiesz co się dzieje? co robimy na wagenburgu? szkoda, że tacy jak TY - z ograniczeniami umysłowymi - nie są wyrzucani z własnego domu, tylko grzeją dupsko przed komputerem i do tego obrażają innych - bezpodstawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam się Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 21:37 A to nawet neostradę tam macie trollu skoro piszesz robimy?? Odpowiedz Link Zgłoś
1-jas Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa 28.06.11, 07:48 Z własnego domu - a co to jest wasz dom czy jedynie ukradziony kawałek terenu na którym bezprawnie przebywacie i anieczyszczacie go. wynocha menele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitaroszewc Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 11:39 Nie doczytałeś o tym, że mieszkają tam gzie im się na to pozwala? Czy mimo wszystko wg ciebie kradną. Zrób to co potrafisz najlepiej czyli podrap się po tyłku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dud Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: 62.233.251.* 28.06.11, 08:18 jaki to wasz dom ? ja chyba jutro pojde zasiedlić dom mojego sąsiada tak w imie walki klas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brtk Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.146.180.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.11, 20:42 Niektórzy, co posiedli umiejętność pisania, poczuli się zobligowani do pisania. Niektórzy robią to nawet publicznie. Dlaczego w naszym kraju każdy ma prawo pisania, a nikt nie ma obowiązku myślenia (np. przed napisaniem)? ni-e napisał: > dlaczego w naszym kraju negocjuje się z narkomanami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.06.11, 09:35 Super! Czekam na rozpieprzenie tej nory przy Jagiellończyka i niech się lewacka "kultura alternatywna" wynosi z miasta, choćby do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa 27.06.11, 20:47 Zachodzę w głowę, gdzie oni robią kupę? Zamówili sobie toytoya, czy zwyczajnie odchodzą na stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.11, 21:16 Wagenburg to dawny kemping. Są tam (a raczej już - były) budynki, ubikacje, łazienki. Czasem wystarczy chwilę pomyśleć, zanim się zrobi z siebie idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dud a prąd też macie z powietrza ;) ? IP: 62.233.251.* 28.06.11, 08:19 a prąd też macie z powietrza ;) ? pewnie płacicie rachunki Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa 28.06.11, 08:57 xxxie! Pomyślałem, potem zadałem pytanie, dzięki czemu uzyskałem odpowiedź, ale drążę dalej - są pomieszczenia, ubikacje itp., czyli squattersi mogą tam załatwiać potrzeby fizjologiczne. Robią to w jakimś wydzielonym kącie, nie zważając na unoszący się stamtąd fetor, czy też do ubikacji bez spłukiwania? A jeśli ze spłukiwaniem, to kto płąci za zużytą do tego wodę? Kto płaci za odprowadzanie ścieków do kanalizacji? Ale płacą za tę usługę? No bo chyba nie kradną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skłoters_ze_wsi Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 10:06 Postaw się w sytuacji osoby która decyduje się na taki tryb życia i łatwo wpadniesz na najprostsze rozwiązania. Toytoye, agregaty, dowożenie wody, to pewnie nie do pomyślenia dla kogoś kto wszystko ma na wyciągnięcie ręki? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa 28.06.11, 19:57 Kiedy idą do marketu, to też mają wszystko "na wyciągnięcie ręki" i nie musza płacić? Ci ludzie są niczym wrzód na tyłku zdrowego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyd. uśm. fort. Zdrowe społeczeństwo ma etat i długi. IP: *.cdma.centertel.pl 28.06.11, 21:40 Jeśli ktoś nie ma etatu i długów, jest "chorym społeczeństwem". Ponadto zdrowe społeczeństwo zna smak kału i krwi. Krwi poddanych (ssanej) i kału władców (ponieważ wylizuje im źródło wyzej wzmiankowanego). Ja jestem bardzo chory, bo to już zapomniałem (łatwo mi jednak mówić, bo odziedziczyłem kasę). Ad kasa: mam kupę (jak na moje minimalne potrzeby, okolo 200 PLN miesięcznie) kasy i ziemię, którą też odziedziczyłem. A na niej taki domek stał. Kasę wydaję na dwa nieuniknione tu media (prąd i net połączony z telefonem - patrz IP). I to (+ umowa dot. konta, na którym leży kasa) to jedyne umowy, które podpisałem. No i podatek od tej "nieruchomości" :) Resztę mam we własnym zakresie. Oceniam zatem, że jestem tak gdzieś w 90% wrzodem na tyłku zdrowego społeczenstwa. I dlatego, nie chcąc więcej sprawiać mu bólu, zamierzam wynieść się gdzieś, gdzie rąbanie drewna, gotowanie, ogrzewanie itp. tymże, produkowanie sobie żarcia (brrr! nie jem mięsa, czyli jednak nie jestem w 90% chory tylko w 95%) i w ogóle ŻYCIE po to, by sobie żyć nikogo nie dziwi. Tak, jak pewnej durnej ci-py, która jest pechowo żoną mojego kolegi i cała dumna dzierży wysokie stanowisko w kupie zbytecznego gnoju (tajka firma audytorska). Raz mnie zapytała, gdy spłynęli z obłoków tu do mnie: i co, zamierzasz przez całe życie być takim śmiesznym braminem??? Wróce do tej rozmowy, gdy wyp... ją z roboty. A każdego korpoklona kiedyś to spotka :) PS. Ja też byłem korpoklonem. Ale przestałem. A ziemia, dach nad głową i środki na opłaty spadły mi z nieba jakies trzy lata PO podjeciu decyzji o zostaniu kimś, kogo ta kretynka nazywa "braminem" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skłoters_ze_wsi Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 12:08 czytaj ze zrozumieniem. ja Ci mojej wypowiedzi tłumaczyć nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antifa Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.internetia.net.pl 28.06.11, 01:57 "Zachodzę w głowę, gdzie oni robią kupę? Zamówili sobie toytoya, czy zwyczajnie odchodzą na stronę?" Ale ty jestes k...a tepy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dud zapros ich do siebie mama się ucieszy ;) IP: 62.233.251.* 28.06.11, 08:25 antifa hahaha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa 29.06.11, 09:06 > "Zachodzę w głowę, gdzie oni robią kupę? Zamówili sobie toytoya, czy zwyczajnie > odchodzą na stronę?" Ale ty jestes k...a tepy !! Pozornie tylko pytanie wydaje się prymitywne. Chodzi po prostu o to, że w mieście nie sposób sobie żyć w sposób cywilizowany bez ponoszenia pewnych opłat. Nawet takiego życia luzackiego (nie twierdzę, że to muszą być narkomani) to dotyczy. Na przykład za zużywaną wodę, prąd i odprowadzanie nieczystości. Gdzieś z dala od cywilizacji w dzikim lesie można pewnie takie sprawy załatwiać w sposób naturalny bez uciążliwości dla innych. Ale tu mimo, że lekko na uboczu, to jednak miasto. Dlaczego nikt nie odpowiedział wprost, że zwyczajnie płacą za wodę, odprowadzanie ścieków i prąd? Ewentualnie, że mają sponsora który dobrowolnie ich wspiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skłoters_ze_wsi Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 12:10 bo wodę dowożą w baniakach, płacą za benzynę do generatora prądu i oczyszczanie tojtojów. do tego nie trzeba sponsora, tak ciężko przyjąć do wiadomości że ktoś umie sobie SAM poradzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teho prowadzisz arcyciekawe życie wewnętrzne IP: 193.109.212.* 28.06.11, 10:37 uważaj na swoje myśli bo staną się twoimi życiem ;) a ty nic tylko "gdzie robią kupę" "gdzie sikają" " gdzie rzygają" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.11, 20:50 Dlaczego tacy debile jak ty piszą takie pierdoły?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.54.17.101.static.telsat.wroc.pl 27.06.11, 21:00 Zostaw... Tego swiata nie zmienisz... Tylko poldupki mozna dodawac. Polglowki nieststy sie mnoza. Moim zdaniem cala idea Takiej osady jest naprawde ciekawym pomyslem. Nieco nawet zaluje, ze juz poukladalem sobie swiat i przezylem ten moment, gdy moglbym odskoczyc w bok - wlasnie do takiej spolecznosci. Kocham niezalezne myslenie. Ba... Kocham jakiekolwiek myslenie. I okazuje sie - ze w tym otaczajacym mnie swiecie jest coraz mniej tego, co kocham. Dowodem sa niektore z zamieszczonych tu opinii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny.klecznik Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa 27.06.11, 21:29 Jest to ból, który podzielam im dłużej rozglądam się po forum :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.internetia.net.pl 28.06.11, 14:26 Z tego co udało mi sie zauważyć po przeczytaniu kilku wypowiedzi większośc osób pytajacych o kupę, kradzież prądu, wody i internetu to osoby które kompletnie nie siedziały w klimacie ani nawet obok niego a o skłotach to słyszały z 10 lat temu w telewizji w reportarzu i chyba pomylili dzieci z leningradzkiego z jakimś reportarzem o życiu squaterskim własnie...Ludzie zejdźcie na ziemię jestescie wielkimi obrońcami sprawiedliwości wobec miasta i rządu? 99% z Was przy pierwszej nadarzającej sie okazji przycięłoby w ch*ja jak się tylko da. I rowerek z jeszcze ciepłym siedzonkiem po okazyjnej cenie też jest fajnie kupic, nie? To sa całkowicie normalni ludzie, którzy prowadzą normalne życie. Wam sie wydaje, że tam jest chlańsko 24 na dobę jedna wielka melina srają i leja pod siebie?! Ci ludzie każdego ranka wstają z łóżek niektórzy po to, żeby iść do pracy inni ida do szkoły, na uczelnię. Wyobraźcie sobie, że w waszych mieszkaniach dzieje sie to co wyobrażacie sobie o skłotach. Uważacie, że człowiek jest w stanie tak funkcjonować? Nie byłes na squacie, nie znasz żadnego squatersa nie masz pojęcia kto tam teraz mieszka to nie osądzaj ludzi po kretyńskich opiniach, które przekazali Ci rodzice znajomi itd...zebys sie na wakacjach takich cudaków wystrzegał! Europejska stolica kultury tacy jesteście wszyscy pyszni i dumni, że to akurat wrocław a własnej lokalnej, tylko troche odmienne kultury nie jesteście w stanie zaakceptować, a dlaczego? Bo brak jej w Was samych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co nie Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 21:39 Ciekawe jak nazwać osobnika co potrafi się podpisać najwyżej trzema "iksami". Takie coś to dopiero musi być młot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anti Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.11, 22:09 A dlaczego w naszym kraju można na forum, anonimowo obrażać ludzi, których się nie zna?! Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Szkoda skłotu 27.06.11, 22:12 byłem przekonany do tej pory, że we Wrocławiu jest więcej skłotów niż jeden. Mam nadzieje, że środowisko skłoterskie znajdzie coś nowego do zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnaladamu Re: Szkoda skłotu 27.06.11, 22:15 > byłem przekonany do tej pory, że we Wrocławiu jest więcej skłotów niż jeden Jest jeszcze CRK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo Re: Szkoda skłotu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.06.11, 09:37 > Jest jeszcze CRK Mam nadzieję, że to też rozpieprzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Szkoda skłotu IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 11:13 Uważaj lepiej, żeby ci ktoś ryja nie rozpieprzył, internetowy cwaniaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo Re: Szkoda skłotu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.06.11, 13:02 Stul jape napinaczu z CRK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 22:15 Wygwizdać lewactwo z nielegalnie zajmowanych nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.11, 22:21 dokładnie "niezależna" banda uzależniona od tego na co pracują inni Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Lewactwo = debilizm 27.06.11, 22:50 Mieszkańcy Wagenburga podkreślają, że to nie konieczność przeprowadzki ich zbulwersowała. Tym bardziej że zajmowali teren za wiedzą i zgodą jego właścicieli. - O tym, że Gant ma plany co do tej nieruchomości, wiedzieliśmy już od pół roku - mówią. - Do tej pory jednak nie dostaliśmy wyraźnego sygnału, że rozbiórka się rozpocznie, a jej kolejne terminy były przesuwane. Pojawienie się budowlańców Na Grobli zaskoczyło nas. A jeszcze bardziej informacja, że mamy się stąd wynieść do wieczora. Nawet gdybyśmy bardzo się postarali, nie zdążymy. Bo jak wywieźć stąd w kilka godzin cały dobytek, kilkanaście przyczep i wagonów? Zawsze wiedziałem że lewacy to debilie ale żeby aż tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Lewactwo = debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 23:46 IMHO zdecydowanie większym debilizmem jest czytanie bez zrozumienia - teren zajmowany jest za zgodą zarządcy. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Lewactwo = debilizm 29.06.11, 09:15 > IMHO zdecydowanie większym debilizmem jest czytanie bez zrozumienia - teren zaj > mowany jest za zgodą zarządcy. No więc pozwolę sobie ponownie zacytować: "O tym, że Gant ma plany co do tej nieruchomości, wiedzieliśmy już od pół roku - mówią. - Do tej pory jednak nie dostaliśmy wyraźnego sygnału, że rozbiórka się rozpocznie, a jej kolejne terminy były przesuwane. Pojawienie się budowlańców Na Grobli zaskoczyło nas. A jeszcze bardziej informacja, że mamy się stąd wynieść do wieczora." Czego tu nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybny Re: Lewactwo = debilizm IP: *.4.199.109.static.rdi.pl 29.06.11, 10:30 przykład : na uczelni, na początku semestru, wykładowca powiadamia studentów, że pod koniec semestru będzie kolokwium. Potem, gdzieś pod koniec semestru, bez podania daty, godziny i zakresu materiału, wykładowca z nienacka robi studentom egzamin. Nie chce słuchać pretensji, bo przecież na początku sem. mówił, że będzie kolokwium Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Lewactwo = debilizm 29.06.11, 10:44 E tam. Zakres materiału, to chyba to co na wykładzie było i podczas semestru na ćwiczeniach. Czy takie coś trzeba ustalać jak z przedszkolakami? A co do terminu, to sam napisałeś, że gdzieś pod koniec semestru. Chyba geniuszem nie trzeba być aby właśnie w takim okresie spodziewać się sprawdzianu (bez różnicy, czy to nazwać kolokwium, czy egzaminem) i się do niego przygotowywać. A co do nie ustalenia daty i godziny, to w najgorszym razie MUSI się to odbyć w miejscu i czasie zgodnym z planem zajęć na których obecność jest OBOWIĄZKOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 19:57 Styl ruj obsrany polaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 22:56 Może najpierw odwiedź skłot, a dopiero później rzucaj oskarżenia. Bywam Na Grobli często i nie spotkałem tam nigdy żadnego narkomana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bill Murray Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 00:05 Dlaczego w naszym kraju ludzie o potencjale intelektualnym frytkownicy mają prawo do komentarzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liryk Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.internetia.net.pl 28.06.11, 15:11 Bo mają obywatelstwo, pracują i płacą podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.dyn.iinet.net.au 28.06.11, 00:08 Narkomanami??!! Ktokolwiek to napisal nie ma pojecia kim oni sa. I to cholernie smutne ze ludzie wyrzucaja swoj jad na innych nie wiedzadz nic o nich ani ich stylu zycia. Ale... pusty dzwon najgłosniej dzwoni. Wyjechalam z Polski prawie 3 lata temu, ale caly czas nosze w sercu "Moj Wroclaw" i miejsca o ktorych nigdy nie zapomne. Jednym z nich jest magiczne miejsce Na Grobli, ktore kilka razy udalo mi sie odwiedzic. To miejsce jest - bylo jak najbardziej zaczarowane... Trzymam kciuki za wszystkich mieszkancow. Mam nadzieje ze znajdziecie kolejne bezpieczne i zdazycie przygotowac wszystko przed zima. Pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
chaha Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa 28.06.11, 01:07 ni-e napisał: > dlaczego w naszym kraju negocjuje się z narkomanami ?? wali mnie "twój kraj" buraku!!! z milicji jesteś?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace now bardzo dobry artykul! jestem pod wrazeniem... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.06.11, 01:17 Generalnie nie lubie muzyki Punk ale techno i duby na Wagonach byly pierwszej klasy :) Miejsce z klimatem. Stolica Kultury nie moze zamykac sie tylko w hermetycznych koncertowniach i filharmoniach. Alternatywa tez tworzy klimat miasta. Patrz CRK i Wagenburg czy dawny squot na Kromera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo Chyba Cię Bóg opuścił IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.06.11, 09:39 skoro to, co oni tam wyprawiają, nazywasz kulturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Chyba Cię Bóg opuścił IP: *.play-internet.pl 28.06.11, 11:31 Sugeruję lekture słownika i zaznajomienie się z terminem kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
chaha Re: bardzo dobry artykul! jestem pod wrazeniem... 28.06.11, 17:21 mieszkałem na kromce w sumie 2,5 roku. niebanalne doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: bardzo dobry artykul! jestem pod wrazeniem... IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 18:27 cześć czacha, co porabiasz, miło mi cię widzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaha Re: bardzo dobry artykul! jestem pod wrazeniem... IP: *.zone8.bethere.co.uk 28.06.11, 18:41 london, squatt, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: bardzo dobry artykul! jestem pod wrazeniem... IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 20:44 czacha daj znaka, daj maila, daj coś Odpowiedz Link Zgłoś
chaha Re: bardzo dobry artykul! jestem pod wrazeniem... 11.07.11, 21:22 jestem na facebooku jako pavel chaha zimnitzky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex-Squatterka Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 03:03 Ja tam nigdy zadnych narkomanow nie widzialam. Podejrzewam, ze Ty bezmozgi naziolu/liberale czy inny tam palikotowcu, uzalezniony od internetu i alkoholu jestes wiekszym narkomanem od ludzi, ktorzy mieszkaja na Wagenburgu. LECZ SIE! Zawisc to choroba, gorzej z glupota. 3majcie sie Squattersi! Calym serduchem z Wami! Oby na nastepnej miejscowce nie bylo takiego zakonczenia. Szkoda, ze juz nigdy nie odwiedze Was Na Grobli.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.home.aster.pl 28.06.11, 07:32 To się popisałaś kulturą i erudycją. Słyszałaś kiedyś o prawie Godwina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Strummer Narkomani IP: *.internetia.net.pl 28.06.11, 07:48 a ja tam byłem na techno w zimie to narkomanów było pełno, a kible w których zamarznieta woda utworzyła bryłe lodowa i po których sciekały kał i mocz robiły mocne wrazenie no i jeszcze jedno zrobio na mnie wrazenie cena fajek w barze nielegalnym zwykłe LM za 16 zł takich cen nie ma nawet w we wrocławskim Rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronisława Re: Narkomani IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.11, 15:40 Podaj więcej szczegółów, Joe! Nigdy nie byłam w takim miejscu i aż kipię z ciekawości, jak to wygląda. Wszyscy tu piszą o nieskazitelnej reputacji wagenb., jakby to był jakiś konwent klasztorny. Jedynie Ty dodałeś pikanterii. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnaladamu Gdzie to jest? 28.06.11, 07:55 Nigdy tam nie dotarłem, a po przeczytaniu artykułu zastanawiam się, jak cokolwiek Na Grobli może być otoczone z TRZECH stron Odrą. Chodzi o ten teren, który na Googlemap jest oznaczony jako Kemping Ślęża Nr 267? Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa 28.06.11, 08:08 > dlaczego w naszym kraju negocjuje się z narkomanami ?? Nie no, nie przesadzaj, to ze lyknal pare pigulek uspakajajacych po smierci brata i bratowej to jeszcze nie narkoman. Ale tez sie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspo jest jakis polski odpowiednik słowa "squatters"? IP: *.bluel.net 28.06.11, 08:26 Tak po prostu pytam, w imię ochrony mowy ojczystej. Może staropolskie "włóczęga"? Ciekawe, czy zacznie się szum oburzonych "niebieskich ptaków", dla których włóczęgostwo to obelga, ale już "skłatowanie" - to brzmi dumnie i europejsko... Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: jest jakis polski odpowiednik słowa "squatter 28.06.11, 09:24 Mieszkańcy Wagenburga są uczuleni na pojęcie dragów i stanowczo się tego trzymają. Często osoby przyłapane na korzystaniu z używek podczas wydarzeń mających tam miejsce są po prostu wyprowadzane za bramy. Poza tym, że mają inne pojęcie państwa czy przynależności terytorialnej to są świetni, sympatyczni i pomocni ludzie. Życzę Wam, żebyście jak najszybciej znaleźli równie dobre miejsce jak kemping :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jest jakis polski odpowiednik słowa "squatter IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.11, 16:43 Amen :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: jest jakis polski odpowiednik słowa "squatter IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.11, 10:26 włóczęga jak dla mnie implikuje ciągłe przemieszczanie się, natomiast squatting to zajmowanie przestrzeni w celach mieszkaniowych znam kilka osób z Wagenburga i są to miłe, sympatyczne osoby o zdrowych poglądach na świat i relacje z drugim człowiekiem. szkoda, że niewielu ma siłę i odwagę żyć takim życiem, na jakie ma się ochotę, a nie podług wymagań, jakie - często w nieuświadomiony sposób - stawiają przed nami społeczeństwo, rodzina, kościół itp. tych, którzy tej odwagi nie mieli często w nagrodę spotyka frustracja, którą wylewają np. na forach www :) ja cieszę się z każdego przejawu oddolnych ruchów (kontr)kulturowych, cieszyłbym się również z bardziej życzliwego squatersom prawa (podobnego np. do tego w holandii) który umożliwiałby legalizację zajęcia nieużywanych mieszkań w przypadku, gdy jego właściciel przez kilka lat nie zgłasza do niego roszczeń Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: jest jakis polski odpowiednik słowa "squatter 29.06.11, 09:22 > znam kilka osób z Wagenburga i są to miłe, sympatyczne osoby o zdrowych pogląda > ch na świat i relacje z drugim człowiekiem. szkoda, że niewielu ma siłę i odwag > ę żyć takim życiem, na jakie ma się ochotę, a nie podług wymagań, jakie - częst > o w nieuświadomiony sposób - stawiają przed nami społeczeństwo, rodzina, kośció > ł itp. Etam. Niektórzy po prostu nie lubią być wykopywani ze swojego miejsca gdy właściciel ma taką chęć (jak na przykład w tym przypadku) i dlatego chcą albo być właścicielami jakiegoś kawałka albo mieć jakiś inny tytuł prawny który im to zapewnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.84.radiotel.com.pl 28.06.11, 10:14 Nie rozumiem po czym wnosisz, że ci ludzie to narkomani. W artykule nie było o tym ani słowa. Robią coś dla kultury w tym mieście i raczej nikomu nie wadzą. Z resztą sprawa została rozwiązana dosyć logicznie i w sposób cywilizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
aammookk Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wage... 28.06.11, 11:07 jedni kretyni budują mieszkania na terenach zalewowych, a inni kretyni tam mieszkajacy, będa wyłudzać publiczne pieniądze po powodzi na remonty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Z tego samego powodu, co możliwość głupot na forum IP: *.play-internet.pl 28.06.11, 11:30 Jest demokracja, rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Nie rozumiem rabanu i problemu IP: *.cuprumprojekt.pl 28.06.11, 14:15 Nie rozumiem naprawdę o co takie zamieszanie ponieważ. 1. Ludzie którzy tam mieszkają mieli na to zgodę od właściciela nieruchomości, 2. Nie wyrażają sprzeciwu odnośnie wyprowadzki tylko potrzebują czasu na wywiezienie dobytku, 3. Osoby które tam mieszkały zgadzały się na warunki jakie miały, a więc rozmowa odnośnie toalet i prądu czyli mediów których nie było jest bezpodstawna, 4. Każdy może żyć jak chce w wolnym kraju i myć się kiedy chce, nie brakuje ludzi na ulicy którzy mają wodę w domu i śmierdzą bo się nie myją (nie stwierdzam, że squotersi śmierdzą) oraz nie brakuje czyściochów co jak piwo w knajpie wypiją to szczają w cudzej bramie, 5. Nigdy nie słyszałem aby ci ludzie zrobili komukolwiek krzywdę bądź działali na czyjąś szkodę, 6. Nie słyszałem o tym aby policja bądź miasto skarżyło się na te osoby. Podsumowując zostawcie ich w spokoju niech sobie robią co chcą jeżeli nikomu nie szkodzą, pewnie większość osób negatywnie nastawionych pierwszy raz usłyszała o tym całym wagenburgu i z nudów bądź niewiedzy ich atakuje. Pozdrawiam nie squoters i nie bywalec wagenburga i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dud Re: Nie rozumiem rabanu i problemu IP: 62.233.251.* 29.06.11, 08:07 nic nie napiszesz o bojówkach antify które pewnikiem tam rekrutują swoich członków ? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Nie rozumiem rabanu i problemu 29.06.11, 09:57 > 3. Osoby które tam mieszkały zgadzały się na warunki jakie miały, a więc rozmow > a odnośnie toalet i prądu czyli mediów których nie było jest bezpodstawna, Tu się "sprytnie" prześliznąłeś zupełnie pominąwszy sedno. Płacą więc, czy ich sponsoruje ktoś (zapewne właściciel) dobrowolnie, czy też po kątach załatwiają owe potrzeby? Odpowiedz Link Zgłoś
ositsu Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wage... 28.06.11, 14:20 Wagenburg Na Grobli to miejsce, którego nie doceni ten, kto tam nie był choć raz. Wyzywanie osób, które tworzyły jego klimat świadczy, niestety, o pewnym umysłowym ograniczeniu komentatora. Mój kolega, którego kiedyś tam zabrałam , stwierdził, że przekraczając bramę Wagenburga czujesz się niczym Alicja po drugiej stronie lustra... To był inny, ciekawy i intrygujący świat w sercu miasta. Szkoda, że nikomu ze Stolicy Kultury 2016 nie zapaliła się lampka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 14:55 Bardzo dobrze,iż wreszcie zostanie zlikwidowany cały ten bałagan, na tym terenie powstanie hotel. Całe to towarzystwo z ul.Na Grobli najlepiej ulokować gdzieś za miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Squattersi będą musieli opuścić wrocławski Wa IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.11, 16:46 Jak ich poza miastem, to ciekawa jestem, gdzie ciebie należałoby ulokować, cobyś tych swoich intelektualnych gniotów, zwanych przemyśleniami, nie rozpowszechniał?! Odpowiedz Link Zgłoś