moher75 26.08.11, 13:39 PŁATNA AOW - to jest sukces Tuska , całej reszty nie udało mu się spieprzyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
espinossa Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwart... 26.08.11, 13:42 "(...)od kilku."- czego, miesięcy, dni, lat? Po za tym Donald Tusk powiedział, że nic na ten temat nie wie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:31 spadówa z Wrocka, politycy wszelkiej maści i opcji - korkujcie sobie Warszawę swoimi debilnymi konwojami Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa 26.08.11, 14:35 "Przyjazd szefa rządu do Wrocławia był planowany od kilku." Kłopotów zaś bez liku... To nie zasługa PO, PiS czy SLD. To Polacy zapłacili za tę drogę i płacić będą dalej w punktach poboru opłat. Gdyby politycy nie przeszkadzali, mogłaby być oddana do użytku znacznie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to mostostal lub stwowarzyszenie prostestujących 26.08.11, 15:12 pod egidą profesora z Warcianskiej są politykami????? CIEKAWOSTKA!!! Gdyby politycy mogli, to most ten stałby już dawno! Mamy jednak demokrację, w której każdy ma prawo na zupełnie bezsensnowne protesty!!! Za wszystko, co się dzieje w tym kraju, płacą zasadniczo Polacy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Doniu, spadaj! Nikt cię tu nie chce 26.08.11, 15:58 A trasę wybudowaliśmy MY - podatnicy. W dodatku przepłaciliśmy. Więc spieprzaj dziadu na drzewo ze swoim wiernym Jurkowlańcem. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok trututu kŁębekdrutu 26.08.11, 17:55 palanicei komuchopisowski......... Ty coś wybudowałeś CRETINO? Chyba jedynie zamek z kupy jeża! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiktak Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.11, 15:42 zbojkotować wybory dośc kłamstw i oszustw Czy lemingi można oszukiwać bez końca??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_wroclawianin Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 13:43 Wrocław dziękuje panu Premierowi za obwodnicę! Brawo! Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laska_z_kosmosu Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 13:45 Super, ja też uważam, że PO z tą autostradą odwaliło kawał dobrej roboty we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen_z_lesnicy Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 13:46 Dziekuje panu Premierowi za świetną drogę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_dzialacz Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 13:47 Ja rowniez uwazam Panie Premierze, że nam Wrocławianom ta droga znacznie polepszy się jakość życia, choć wiadomo opóźnienia małe są, ale gdzie ich nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
headless_horseman Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 15:33 co to qu... jest konkurs na miss i mistera dooopowałzów w PO czy co? PO mówi - Polska w budowie Ja mówię - to jest wasz psi obowiązek, żeby kraj był w budowie, rozwijał się i modernizował. Niczego nadzwyczajnego nie osiągneliście, marnotrawicie pieniądze tylko w nieco mniejszym stopniu niż to robił PiS czy SLD o związku zawodowym rolników i strażaków ochotników nie wspominając Panie premierze całuję rączki, liżę jajca za tak wspaniałe osiągnięcia jak brak reformy KRUS, brak kompleksowej reformy gospodarki itp. Fajnie, że jesteście i w stopniu dostatecznym wypełniacie swoje obowiązki ale to za mało Odpowiedz Link Zgłoś
numeron Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 18:41 Popieram ta wypowiedź. Za wypełnianie obowiązków dostatecznie nie może być superpochwał. Lecz PO mówiąc kolokwialnie: "daje radę" a reszta nie bardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 23:04 headless_horseman napisał: > Ja mówię - to jest wasz psi obowiązek, Czyżby powstawała nowa partia PSI? Czyli "prawo sprawiedliwość ino" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Brawo premierze, dobra robota IP: 159.41.1.* 26.08.11, 13:50 Mam nadzieje, ze tego pajaca tam jajami obrzuca. Niech lepiej pojedzie do logopedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowodworzanin Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 13:53 Gość portalu: janusz napisał(a): > Mam nadzieje, ze tego pajaca tam jajami obrzuca. Niech lepiej pojedzie do logop > edy. Na szczęscie to jedyny malkontencki głos na tym forum. Nie mogę się doczekać otwartego dnia AOW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.206.112.55.static.telsat.wroc.pl 26.08.11, 13:58 :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 14:22 modzieżufka PO szleje na forum 5 wpisów z tego samego IP - 5 różnych nicków. A mój post będzie skasowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cminusminus Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.toya.net.pl 26.08.11, 19:50 No i wykrakałeś, faktycznie skasowali :/ Pierdolona gadzinówka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 13:47 jeśli będzie płatna to nie ma za co dziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen_z_lesnicy Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 13:49 Ja uważam, że trudno niektóre drogi muszą być poprostu płatne i tyle. Ważne, że będzie można śmigać 140 km/h przez Wrocław. Brawo Panie Premierze! Brawo Panie Ministrze Infrastruktury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Brawo premierze, dobra robota IP: 159.41.1.* 26.08.11, 13:52 i mlodych wyksztalconych z wiekszych miast bedzie stac na przejechanie dokladnie 1500km miesiecznie platnymi drogami rzadu peowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo_z_trzebnicy Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 13:56 Nawet jak bedzie mnie stać z miesięcznej pensji na przejechanie 300 km drogami płatnymi to i tak najważniejsza jest poprawa jakości dróg, a swoją drogą wolniej będą się zużywać. Brawo Panie Ministrze Grabarczyku! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 14:38 Ja rozumiem, że przyszedł rozkaz z centrali PO, by chwalić na forach "dokonania" rządu, ale rób to z głową, aparatczyku. Zmieniasz tylko nicki, ale nie logujesz się, więc widać, że piszesz z tego samego komputera. Przecież to żałosne. Wy, politycy, naprawdę jesteście debilami. Odpowiedz Link Zgłoś
nikonikt Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 15:14 Na przyszłość zmieniaj trochę te nicki, bo to już na pierwszy rzut oka widać, że to jakaś młodzieżówka PO spamuje... Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 13:55 ciekawe czemu przypomina mi się taki kawał: pod dom podjeżdża fura z węglem, woźnica zsiada, dzwoni do drzwi i mówi: "Węgiel przywiozłe". A koń pod nosem: "Tak, k...a, przywiozłeś..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen_z_gadowa Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 13:58 Zawsze sie znajdzie ktos komu będzie przeszkadzało to, że to PO w głównej mierze przyczyniła się do powstania AOW. Nie mogę się doczekać spotkania z Panem Premierem, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 14:05 w głównej mierze? cały projekt trwał 17 lat, z czego chyba ze 12 przygotowania takie jak wykupy gruntów, projektowanie, decyzje środowiskowe itp. Oczywiście, ostatnie lata to najbardziej spektakularna część budowy, przypadła na czasy kiedy PO trzymało kasę centralną. Ale to nie tylko zasługa Tuska. Uczciwie i przyzwoicie byłoby zaprosić na tę okazje wszystkich, którzy mieli w tym udział. Ale na to - zwłaszcza w czasie kampanii wyborczej - ze strony premiera raczej nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek_z_kosmosu Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:09 Mężczyzny nie poznaje się po tym jak zaczyna a po tym jak kończy! Brawo Panie Premierze! Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 14:24 ile jeszcze razy się wpiszesz klakierze pod róznymi nickami. jesteś żałosnym szczylem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen_z_lesnicy Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:32 afiag napisał: > ile jeszcze razy się wpiszesz klakierze pod róznymi nickami. jesteś żałosnym sz > czylem Już się zaczyna obrażanie. Cóż jak ktoś odnosi sukces, inny zaczyna odczuwać porażkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna_z_sobotki Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:34 Gość portalu: uczen_z_lesnicy napisał(a): > afiag napisał: > > > ile jeszcze razy się wpiszesz klakierze pod róznymi nickami. jesteś żałos > nym sz > > czylem > > Już się zaczyna obrażanie. Cóż jak ktoś odnosi sukces, inny zaczyna odczuwać po > rażkę. Dziwne. Nawet przy tak radosnym święcie jakim jest otwarcie AOW ludzie potrafią siać ferment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 16:53 a my nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciej Sam z sobą baranie rozmawiasz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:26 Ile jeszcze postów napłodzisz z tego samego adresu IP ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk_z_wro Re: Sam z sobą baranie rozmawiasz ? IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:36 Gość portalu: MAciej napisał(a): > Ile jeszcze postów napłodzisz z tego samego adresu IP ? Niestety nie uda nam się dowiedzieć czy to ta sama osoba, czy różne, bo mamy tę samą domenę. Nawet ja. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Sam z sobą baranie rozmawiasz ? 26.08.11, 14:45 jest coś takiego jek styl pisania - dokładnie ten sam. zresztą nawet pseudonimy sobie wybierasz na jedno kopyto - uczeń z leśnicy, grazyna z sobótki, informatyk z cośtam, kolo z kosmosu itd. Jesteś gościu ŻAŁOSNYM patafianem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.11, 21:51 ha, ha, ha... o maly wlos PO spowodowaloby wreczn plajte przedsiewziecia, bo usilowalo wymusic oplate za przejazd przez obwodnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litości Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.ingram.com.pl 26.08.11, 15:23 Wybudowali obwodnice m.in. za moje pieniądze a teraz karzą mi zapłacić za przejazd! Brawo debile! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.11, 15:58 decyzja o lokalizacji - 2003, pozwolenie na budowe 03.2007, 05.2008 podpisany kontrakt, oddanie 11.2010, oczywiscie termin spier...., oddają dopiero teraz Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_hamak Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwart... 26.08.11, 13:46 zasługi? a kto nabujał mieszkańcom w zeszłym roku do spółki z grabarczykiem? płatna obowdnica to jedyna "zasługa" tuska... premier tylko w pinokia umie się bawić. lepiej niech się nie pojawia na dniach otwartych bo zepsuje tylko nastrój w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: 159.41.1.* 26.08.11, 13:53 Moze nie dojedzie, bo przeciez Polska jest w budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
1-jas Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa 26.08.11, 14:00 Wreszcie Polska jest w budowie , jeszcze 4 lata dobrych rządów Tuska i będzie zbudowane . Całe szczęście że nie rzadzą nami debile z SLD czy PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_z_gadawa Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:03 Wlasnie wazne jest by nasze partie wspolpracowaly na wspolny sukces taki jakim niewatpliwie jest wybudowanie AOW! Czy ktoś wie o ktorej to sie zaczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen_z_lesnicy Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:15 Juz sprawidzilem jak dojechac, tak sie składa, że mam bezpośredni! Nie mogę się doczekać, pierwszy raz zobaczę Pana Premiera i do tego na AOW! Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 14:26 nie zapomnij pampersa bo pewnie popuścisz ze szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_dzialacz Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:01 Żeby coś było wybudowane, najpierw musi być w budowie. Lekcje logiki się kłaniają. Już dawno nie było takiego święta we Wrocławiu! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 14:42 Im dłużej czytam twe wpisy, tym bardziej chce mi się rzygać, uczniu_z_leśnicy, babko_z_sobótki i jak tam się jeszcze zwiesz. Początkowo myślałem, że jesteś działaczem PO, ale nie, ty musisz być nasz, z PiSu, bo po przeczytaniu tych peanów pianych na cześć Tuska wzbiera we mnie nienawiść do niego. Rób tak dalej, metoda jest doskonała - wychwalać PO, aż każdego zemdli i odrzuci, tak jak od tortu podawanego w nadmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Czyżby? Właśnie ma zasługi, i to całkiem spore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 15:57 W końcu gdyby nie decyzja Donaldu o dorzuceniu na AOW ekstra ca. 1,5 mld do tego co zostało zabudżetowane, to moglibyśmy sobie jeździć palcem po planach, a nie po obwodnicy autostradowej. Jest mu więc za co dziękować, nareszcie mamy super obwodnicę, po 30 latach wyczekiwania na realizację! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.11, 21:48 tez jestem podobnego zdania, lepiej pan Premier niech wypina klate w Warszawie. Najpierw klody po nogi wroclawskiego Prezydenta Dudkiewicza, a jak sie nie udalo, to podlączamy się do jego sukcesu i prężymy muskuły. Nieladnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3k co ma PO do AOW??? IP: 217.96.4.* 26.08.11, 13:48 bo jakos nie jarze niektorych podziekowan. natomiast dobrze sobie zapamietam kto pierwszy chlapnal ze to bedize droga platna :< to wyborcy dobrze sobie zapamietali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchoborzanin Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 13:51 Gość portalu: 3k napisał(a): > bo jakos nie jarze niektorych podziekowan. natomiast dobrze sobie zapamietam kt > o pierwszy chlapnal ze to bedize droga platna :< to wyborcy dobrze sobie za > pamietali. Ja w każdym razie napewno przyjdę na spotkanie na AOW, szykuje się świetna zabawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzieci_z_lesnicy Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:05 Super, nareszcie będziemy mogli szybko dojechac do naszej babci w Dłógołęce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz_lat_40 Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:06 Bardzo dziękuję Panu Premierowi za świetną drogę do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: co ma PO do AOW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 16:01 Dużo ma, zadecydował o zwiększeniu budżetu na AOW o jakieś 1,5 mld PLN (bo tyle brakło po otwarciu ofert). A płatne obwodnice to sprawka SLD, do nich przede wszystkim miej pretensje. Potem trudno jest zmieniać ustawy bez konsekwencji dla np. konstrukcji budżetu finansowania budowy i remontów dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:05 dlatego teraz chwile beda dni otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_pwr Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:08 Świetne jako student budownictwa napewno się tam wybiorę by podpatrzeć jak to się robi. Warto było głosować na ten właśnie rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xss Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: 94.42.140.* 26.08.11, 14:05 No i z fajnego rowerowego pikniku nici. A taki to był dobry pomysł na fajną wycieczkę weekendową. Tak to pewnie jutro tam będzie pewnie milion aut i tysiąc borowików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_dzialacz Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:14 No dobra rowerem moze nie za bardzo, ale jednak i tak warto tam przyjechac, zwlaszcza, ze wydarzenie nabralo zupelnie nowego formatu. To wyróżnienie dla Wrocławia i sznasa dla redionu Dolnośląskiego na zaistnienie na mapie Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.jzo.com.pl 26.08.11, 16:47 oo, młody działaczu - jak mniemam do tej pory Wrocławia na tej mapie nie było? Ho ho ho, dopiero droga, pod którą haniebnie przypnie się płemieł zapewni obecność 1000-letniego Wrocka na mapach! Bławo płemieł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: 156.17.73.* 26.08.11, 14:08 Same "jarząbki" ("To mówiłem ja, Jarząbek") na forum :) Widać, że kampania wyborcza w pełni a młodzi, wykształceni przebierają nóżkami by się załapać na etacik asystenta posła, ministra. Sławomir Nowak też pewnie tak zaczynał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_ze_srody Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:12 W regione radosc, wszyscy się cieszą, przyjezdza premier, a niektorzy zawsze znajda cos. Ktoś wie o której sie to zaczyna? Bo chętnie zajrzałbym tam z wnukami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 16:36 sam z sobą zrobisz niezły tłum panie(owie) z internetia.net.pl :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czester Sławomir Nowak zaczynał troszeczkę inaczej IP: *.static.tvk.wroc.pl 26.08.11, 16:52 Jako model na plaży w Gdańsku. Potem zapisał się do KL-D, w którym poznał hasło "Pierwszy milion trzeba ukraść". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasadlanas tusek oszustek IP: *.play-internet.pl 26.08.11, 14:09 www.facebook.com/topic.php?uid=124901670909338&topic=24 infokolej.nowyekran.pl/post/21851,chinska-draka-michala-tuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozytywny_koles Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:18 Od wyslania do Chin syna, jeszcze nie zbankrutowala zadna gospodarka, nasza natomiast napewno przyspieszy jak otworzą AOW, przynjamniej w regionie spodziewa sie ok 10% wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: Brawo premierze, dlaczego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 21:04 To Donek budował AOW ? Kurde Bob Budowniczy albo stachanowiec się objawił ! Przywitamy godnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
awas_awas Historia budowy AOW wg. Wojciecha Orlińskiego 26.08.11, 14:17 Osiem kloszy, tylko nie płacz proszę Skończyła się budowa Autostradowej Obwodnicy Wrocławia. Nie, nie można nią jeszcze jechać, bo trwają ostatnie papierkologie. Ale można już pójść na spacer (jedyna szansa! nie będzie chodnika dla pieszych!), w weekend będzie jakaś feta, po weekendzie regularny ruch. Z tej okazji: wyjątkowo nudna i długa notka z cyklu Zdziejów. Przepraszam za rozwlekłość, chciałem pewne rzeczy zegzemplifikować. Na łamach „GW” ten ciąg znaków pojawia się po raz pierwszy w artykule z 10.02.1994. Nie o drogownictwie tylko o banku, który planuje zainwestowanie w AOW (he he). Potem AOW pojawia się w smutnych tekstach takich jak „Dajcie szansę obwodnicy!” (GW Wrocław, 7.12.1998). To relacja ze spotkania władz z mieszkańcami i ich klasycznemu „NIE PRZEZ NASZE PODWÓRKO”! Zacytuję: „Budowa obwodnicy jest całkowicie bezprawna - rozpoczął swoje wystąpienie prof. Bogusław Banaszak, prezes Stowarzyszenia Ekologicznego Wrocław (...) po co budować drogę, która nic nam nie da? - pytała Agnieszka Dubaniowska, reprezentująca mieszkańców Przedmieścia Oławskiego”. W czerwcu 1999 wojewoda wydał tzw. decyzję lokalizacyjną. Została unieważniona 14 listopada 2000 przez NSA (zbyt wielu profesorów prawa zainwestowało w działki budowlane w okolicy). 22 listopada 2001 wydano kolejną decyzję. Mieszkańcy znów ją zaskarżyli. W marcu 2002 poparł ich Władysław Frasyniuk (przypominam, że do niedawna politycy zdobywali głosy wyborców hasłem „zablokuję tę budowę”, a nie hasłem „wybuduję tę drogę”). W grudniu sąd ponownie unieważnił decyzję. W lipcu 2002 A8 była czystym science-fiction. Nikt nie mógł podać żadnego terminu. Może dlatego bez echa przeszła wtedy decyzja rządu SLD, że trasa będzie płatna. 10 stycznia 2004 wrocławski dodatek „GW” ogłosił triumfalnie: „Sąd pozwala budować”! To z okazji utrzymania w sądzie kolejnej decyzji. Wojewoda Łopatowski tak się podniecił, że zapowiedział drogę na rok 2007, „Gazeta” cytowała jednak „specjalistów” podających bardziej pesymistyczną datę: 2009. W sierpniu 2004 marzenie o A8 stało się na tyle realne, że administratorzy forum na Skyskrapercity otworzyli osobny wątek. Było gdzie świętować radość z okazji ostatecznego benyhila, który protestującym sąd zrobił we wrześniu 2004. Wyyygraliśmy, łohohoho. Szybko pojawił się jednak nowy problem: gdy już udało się załatwić sprawy papierkowe, zabrakło kasy. Prezydent Dutkiewicz wzywał wszystkich wrocławskich posłów do ponadpartyjnego lobbyingu. 20 grudnia 2005 w dodatku wrocławskim GW ukazał się wywiad z nowym ministrem infrastruktury, Jerzym Polaczkiem. O brak pieniędzy oskarżył swoich poprzedników. Na pytanie, czy pieniądze się znajdą, odpowiadał wymijająco: „chcę pomóc”. Tymczasem nowa władza mianowała nowego dolnośląskiego dyrektora GDDKiA, Jacka Oszytko. Ten natychmiast ogłosił, że nie podoba mu się firma, zajmująca się dotychczasowymi przygotowaniami. Zrezygnował z jej usług, ale jakoś niespecjalnie tym przyśpieszył budowę A8. W lutym 2007 media tekstami „wyleciał za obwodnicę” anonsowały koniec dwuletniej kariery dyrektora Oszytko. Nie potrafił „wydać aż 134,5 z 293 mln zł, które dostał z budżetu właśnie na budowę obwodnicy”. Jak to w IV Rzeczpospolitej, nie wyleciał jednak całkiem, tylko z dyrektora przesunęli go na wice. 3 kwietnia 2007 wojewoda Grzelczyk wydał zezwolenie na budowę mostu, ale media alarmowały: wciąż nie udało się kupić 62 z 1600 działek. 9 maja 2007 znana z wrogości wobec rządów PiS „Rzeczpospolita” pisała z kolei, że minister Polaczek nie jest w stanie się dogadać z ministerstwem finansów w sprawie finansowania wykupu - Gdaka nie zapłaciła za jedną z przejętych działek i miała wizytę komornika! 25 maja 2007 Wojciech Sozański został trzecim już w krótkich dziejach IV RP dyrektorem wrocławskiej Gdaki. Tymczasem: trwał przetarg. Startowała w nim firma Hydrobudowa-6, która skompromitowała się w innych inwestycjach. Została wykluczona z postępowania i oczywiście - odwołała się, bo to nic nie kosztuje, a ileż daje radości. W lipcu 2007 byliśmy między jedną instancją odwoławczą a drugą. Budowę skontrolowała NIK i wydała miażdżącą ocenę: Gdaka nie umiała wydać przyznanych jej pieniędzy. „To katastrofa - mówił Ryszard Wawryniewicz, dolnośląski poseł PiS - My walczymy o pieniądze na drogi, a one są beztrosko marnowane”. W międzyczasie z hukiem zawaliła się IV RP. Kolejną dobrą dla A8 wiadomością było ostateczne uwalenie protestów Hydrobudowy (24 sierpnia 2007). Z tej okazji zaczął się kolejny protest. W przetargu na budowę mostu pojawiły się oferty z rozpiętością od 452,7 mln (Dywidag & Strabag) do 863,4 mln (Budimex & Ferrioval). Tania oferta D&S wzbudziła wrogość konkurencji. W listopadzie 2007 przegrane firmy zaprotestowały. Odnalazły błąd w najtańszej ofercie. Chodziło o, uwaga, „osiem kloszy do lamp, które miały zawisnąć na moście, wartych w sumie 47 zł”. No niestety, nawet taki błąd wystarcza. Izba Odwoławcza uznała protesty. Gdaka odwołała się od tego do sądu. A właściwie nieskutecznie próbowała się odwołać, bo pierwszego lutego urzędnik przekonany, że ma jeszcze czas na odwołanie odkrył, że miesięczny termin minął wczoraj. Zdziwko! „- Zawinił czynnik ludzki - mówi Wojciech Sozański, dyrektor wrocławskiego oddziału GDDKiA. - Osoba, która odbiera u nas pocztę, zarejestrowała korespondencję z wyrokiem Izby z datą o dzień późniejszą” - pisała „Gazeta Wyborcza” (cały lolkontent o tej aferze: wrocławski dodatek, 8.02.2008). Zważywszy, że chodziło tu o pomyłkę z 31 grudnia na 2 stycznia, bądźmy wyrozumiali. Ja się też świetnie bawiłem w tego sylwestra. Trzeba było wziąć ofertę drugą w kolejności, konsorcjum Mostostal & Acciona. Droższą o 124 milionów. 18 lutego 2008 wpłynął kolejny protest. Tym razem nie chodziło o klosze, tylko o kable, podobno źle wycenione w ofercie Mostostal & Acciona. Gdyby ten protest uwzględniono, trzeba by wziąć następną ofertę, firmy Skanska - droższą o 160 mln. Po półrocznych przepychankach ten protest udało się już oddalić. 20 maja 2008 Mostostal & Acciona zaczęły budować most z kloszami za 15,5 bańki sztuka. W październiku ruszyła budowa pozostałych fragmentów obwodnicy, na których też były jaja z protestami, ale nie będę zanudzać, ta notka już jest za długa. Podsumowując: budowa A8 to 5 lat szykowania decyzji lokalizacyjnej (1994-1999), 5 lat walki z protestami mieszkańców (1999-2004), 4 lata przygotowań do wyłonienia wykonawcy (2004-2008), 3 lata budowy (2008-2011). Dodajmy, że budowa miała rok poślizgu ze względu na powódź. Ale chyba i bez tej uwagi widać, że to nie budowlańcy są tu najsłabszym ogniwem. I proszę zrozumieć mój szacunek dla Grabarczyka, który na niektórych odcinkach A1, A2 i A4 skompresował to wszystko do 4-5 lat: rok na decyzję, rok na przetarg, 2-3 lata na budowę. Koniec wieńczy dzieło. Wstęgę przetnie Premier Donald Tusk. Ot i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:22 Właśnie o to chodzi, że AOW mogłabyć dawno skończona gdyby nie malkontenci i wieczni przeszkadzacze. Ktoś musiał mieć w tym interes. Dopeiro twarda ręką Pana Premiera Tuska i Ministra Grabarczyka doprowadziła do szczęśliwego finału!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO i PIS Re: Historia budowy AOW wg. Wojciecha Orlińskiego IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 26.08.11, 18:21 Wygra ten kto kończy Odpowiedz Link Zgłoś
13monique_n Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwart... 26.08.11, 14:18 Jeśli AOW ma być płatna, to "premier" niech lepiej nie przyjeżdża. Po co ma wkurzać ludzi tym, że nie rozumie idei obwodnic???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_ze_srody Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:24 Chciałem przypomnieć, że autostrada jest dla tych którzy chcą przejechać a nie się przejechać. Jak ktoś chce przejechać to normlane, że musi zapłacić, w końcu wzięty został jakiś kredyt na to, który będziemy jeszcze długo spłacali. A kto chce się przejechać to może się przejcheać obwodnicą śródmiejską. Ważne jest, że mamy nareszcie AOW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4z99 Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 15:14 Gość portalu: andrzej_ze_srody napisał(a): > Chciałem przypomnieć, że autostrada jest dla tych którzy chcą przejechać a n > ie się przejechać. Jak ktoś chce przejechać to normlane, że musi zapłacić, > w końcu wzięty został jakiś kredyt na to, który będziemy jeszcze długo spłacali > . A kto chce się przejechać to może się przejcheać obwodnicą śródmiejską. Ważne > jest, że mamy nareszcie AOW! To tak jakbym wziął kredyt na dom, ktoś by go wybudował za moje pieniądze i później musiałbym jeszcze mu płacić za wynajmowanie. Przecież sam napisałeś, że to my będziemy go spłacali. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 50 cent *) w natarciu 26.08.11, 14:24 W tym wątku bardzo ukatywniła się bojówka PO, która pisze z komputera znajdującego się w sieci .internetia.net.pl co chwila zmieniając nicki: młody_wrocławianin, laska z kosmosu, uczeń z leśnicy, młody_działacz, nowodworzanin, kolo_z_trzebnicy, uczeń_z_gądowa, ziomek_z_kosmosu, ania_z_gądowa, muchoborzanin, dzieci_z_leśnicy, kazimierz_lat_40, student_pwr i andrzej_ze_środy. Pytanko do adminów: czy taka działalność jest do pogodzenia z n-etykietą ? Pytanko do 50cent bezpośrednio : przypomnij nam tu proszę zasługi członka PO Bogdana Zdrojewskiego oraz członka PO Sławomira Piechoty w planowaniu AOW i wydawaniu decyzji lokalizacyjnej dla AOW, która to decyzja została unieważniona wyrokiem NSA w pierwszej połowie 1997 roku ... Skomentuj proszę wzrost ceny AOW z 700 mln złotych w 1997 roku do ponad 4 miliardów w roku 2011. Skomentuj także profesjonalizm obu działaczy partyjnych i czternastoletnie opóźnienie w budowie AOW. --------------------------------- *) "50 cent" - takim określeniem chińczycy nazywają wpisy na chińskich forach internetowych zgodne z linią polityczną rządu ChRL. Podobno (dowodów brak) internauci dokonujący tych wpisów na zlecenie partii rządzącej dostają wynagrodzenie w wysokości około 50 centów USA za każdy wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50 cent :) Re: 50 cent *) w natarciu IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:45 Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: 50 cent *) w natarciu IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:53 map ja myslalem, ze Ty inteligent a dales sie zlapac jak inni idioci trollowi jak dziecko. Przeciez on to dla jaj pisze. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok map, plizzzz, daj se siana!!! 26.08.11, 15:06 budowę planowała komuna, rezerwując na to teren. W tzw. miedzyczasie, proboszcz idiota założył cmentarzy (na krzywkę), urzedniucy miejscy - kretyni z czasów komuny - dawali pozwolenia budowlane na rezerwie terenu (wide warcianska), następnie wreszcie, za czasów Zdrojewskiego (jakie są jego zasługi? WIELKIE, ponieważ wyszarpał pieniądze), zaczęto mówić na poważnie o tym projekcie! Jednak pokazywały sie małpy w skórze ludzkiej, jak ów profesor lub cała masa innych degeneratów umysłowych, który walczyli o to bez mała jedo dziesieciolecie, aby droga ta nie powstała! Wiele sądów, spraw administracyjnych, ba Strassburg i Bruksela. I o mało co AOW nie zostałaby wybudowana, ponieważ miano jest skreślic tą pozycję budżetową............ Wreszcie ją oddają po jakichś 30 latach od zaplanowania!!! A odnośnie płatności za przejazdu? Jakies 20 lat temu wprowadzono ustawę, która mówi, że wszystkie autostrady są płatne! To jest qrvstwo, ponieważ obwodnice miast - a taką jest AOW -, są na całym świecie bezpłatne! Aby AOW była bezpłatna winna powstać nowelizacja owej ustawy!!!! A tu należna jest innicjatywa bazy demokratycznej, czyli nas wszystkich!!!!! Gadanie, plucie i jazdot są działaniami bez sensu, pragnę wszystkim dyskutantom tą starą prawdę przypomnieć!!!! Po diabła map, używasz argumentacji, która jest nieprawdziwa? Czy to wina urzędników, że ludzie postępują wedle zasady: to nieważne czyje coje, ważny jeno że to moje!!! Za komuny można było to olewać. Obecnie mamy inne czasy.................... Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: map, plizzzz, daj se siana!!! 26.08.11, 15:23 1410_tenrok napisał: > budowę planowała komuna, rezerwując na to teren. W tzw. miedzyczasie, proboszcz > idiota założył cmentarzy (na krzywkę), urzedniucy miejscy - kretyni z czasów k > omuny - dawali pozwolenia budowlane na rezerwie terenu (wide warcianska), Wszystko prawda, ale: 1) czy proboszczowi idiocie ktoś zdjął chociaż jeden włos z głowy ? 2) ile grobów ekshumowano i przeniesiono na legalne cmentarze, koszty ściągając komornikiem z kont kurii ? 3) ilu komunistycznych urzędników pracowało w 1995 roku w urzędzie miejskim Wrocławia, odpowiedzialnym przecież za wydawanie pozwoleń budowlanych ? 4) nawet jeśli tych postkomunistycznych buców w urzędzie miejskim była masa - decyzję podejmowali decydenci, czyli solidarnościowi dyrektorzy wydziałów UM, a ci zostali wszyscy wymienieni przez Zdrojewskiego w 1990 roku i zastąpieni słusznymi styropianowcami. Zapytaj się zresztą Adasia Grehla - on powinien te czasy pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i co z tego ma wynikac? 26.08.11, 15:54 masz fobie???? miej je - twoje prawo!!! Tylko spróbuj być obiektywny i nie opowiadaj bajek! To, że autostrada ta powstała, jest zasługą determinacji władz miasta. A tylko len - np. mieszkający na obczyźnie - nie popełnia błędów. Ciekawe, co będziesz pisałe, jak wreszcie po 75 latach od zaplanowania zostanie oddany most wschodni, który aktualnie zwalcza degenerat wysoczanski i jego zaplesniała banda! Też będziesz pisał, że to wina styropianu??? Człowieku!!! Opanuj sie, gdyby nie ten styropian, Wrocek nadal byłby zapyziałym syfem prowincjonalnym z ruinami w centrum, tak jak go komuna zostawiła w 1989 roku!!!!! Dzieki komu to miast sie zmienia??? Dzieki plaskaczom, czy dzieki tym, którzy chcą je usprawniać i upiękniejszać????? Odrobina obiektywizmu by się niektórym przydała!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: i co z tego ma wynikac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:19 To wszystko zmienia się dzięki zwykłym ludziom, którzy zapierniczają w pocie czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok tyle, że do tych ludzi, którzy zapierniczają w 26.08.11, 22:50 pocie czoła potrzebni są inni ludzie, którzy myślą i planują w pocie czoła. Tych pierwszych bez kłlopotu zastąpią maszyny. Tych drugich na razie przynajmniej nie zastąpi nic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: map, plizzzz, daj se siana!!! 26.08.11, 17:22 1410_tenrok wyejakulował: > urzedniucy miejscy - kretyni z czasów komuny - dawali pozwolenia budowlane na rezerwie terenu (wide warcianska), Stary durniu z Biskupina - jak nie wiesz to ci powiem - domki na Warciańskiej są w większości poniemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok idot- 26.08.11, 17:58 o koministycznopisowski! Sprawdz dane - wujek dobra rada! Domki, które poleciały pod AOW wybudowano 25 lat temu i postawiono je na rezerwie pod obwodnicę!!!! Czy wówczas były Niemcy???? Ciekawostka, a ja myślałem, że wojna skonczyła sie w maju 1945!! bucefał komuchopisowski! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Może zdjęcia do ciebie trafią ormowcu 26.08.11, 19:27 Znajdź se wcześniej na strychu te bryle jak denka o butelek, co byś dobrze widział: www.wroclaw.hydral.com.pl/18816,obiekt.html www.wroclaw.hydral.com.pl/18817,obiekt.html www.wroclaw.hydral.com.pl/18819,obiekt.html Jak te domy są powojenne, to znaczy, że ty jesteś młody i wykształcony. A na koniec sprawdź, czy PiS ci z lodówki nie wychodzi, stary pierniku. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok komuchopisiaku, nudzisz 26.08.11, 20:12 jak zwykle! Wreszcie oddają AOW, a ty co: Mama! Mi lizaka ukradli!!!! DAJ SE SIANA! Jestes nudny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Dowiodłem, że piszesz bzdury 26.08.11, 21:53 Nie robiłbym tego, gdyby nie twoja nieznośna maniera wszystkowiedzenia i poniżania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok moja nieznośna maniera................ 26.08.11, 22:48 idioto!!! To forum jest o tym, że wreszcie po dziesiecioleciach coś sie w tym mieście komunikacyjnie zmienia na lepsze! A ty włazisz tu jak palant, aby puszczać bąki w swoim stylu. Skoncz wreszcie z tym durnym jazgotem, wówczas ja będę miły. Skoncz pitolić i zacznij pisać jak normalny człowiek, wówczas ja nie będę "ciebie poniżać". Na razie jesteś ty i tobie podobni jak bzyczące komary!!! Pojmujesz to wreszcie pisokomuchu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo Przegrałeś tenrok IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.08.11, 00:45 Przegrałeś, udowodniono czarno na białym wszem i wobec, że pleciesz karykaturalne bzdury, że aż żal serce ściska czytając te kretyńskie plwociny. A teraz zamiast uderzyć się w pierś, od razu widać, jak boli dupa tenroka sarmatę. Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: 50 cent *) w natarciu 26.08.11, 23:16 map4 napisał: > > Skomentuj proszę wzrost ceny AOW z 700 mln złotych w 1997 roku do ponad 4 milia > rdów w roku 2011. > to w 1997 odbył się jakiś przetarg i ktoś zobowiązał się zbudować AOW za 700 mln? ciekawe, tak bez projektu, decyzji lokalizacyjnej? od 1997 roku sporo się zmieniło, nie byliśmy np. w UE, a ta narzuca nam niektóre standardy, np. środowiskowe. To podraża koszt inwestycji, ale jest korzystne także dla mieszkańców okolic AOW Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwart... 26.08.11, 14:29 UWAGA! jedna osoba pod róznymi nickami wpisała się tutaj 21 razy Jakim kretynem trzeba być żeby robić takie rzeczy? Chociażbyś młocie założył kilka kont na tym portalu a nie spamujesz zaśmiecajac forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek_z_halinka Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 14:43 afiag napisał: > chociażbyś młocie założył kilka kont na tym portalu a nie spamujesz zaśmiecajac forum Aha, teraz wiem jak to się robi. Nie ma jak posłuchać profesjonalisty z GW.:] O tą wiedzę mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Brawo premierze, dobra robota 26.08.11, 15:02 Widzisz? Ucz się! Ja mam ten sam nick od 2005 r. i jest tylko 1. Ale takich szczylów jak ty wielu tu już było, można ich poznać po stylu wypowiedzi, mimo że się zalogują na różne konta. Ty sobie nawet tego trudu nie zadałeś i widac gołym okiem że piszesz z jednego ip, podobne nicki i hurraotymizm przedszkolaka. Powtarzam - jesteś ŻAŁOSNY/A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Brawo premierze, dobra robota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 16:41 juz kiedys pisałem - stałych bywalców poznac po NIEZMIENIANYM nicku (wystarczy powertowac archiwum). A takich nawiedzonych przed wyborami są setki na forach - ten akurat ma widocznie odpłatna KRECIĄ robotę, ew. robi to z przekonania... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Sukces ma wielu ojców ;) 26.08.11, 14:41 To chyba jedyna poważna inwestycja drogowa ukończona w ostatnim czasie. I do tego taki malowniczy most. Więc chyba wielu polityków i politykierów będzie się podwieszać do tych efektownie rozpoztartych want. Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Re: Sukces ma wielu ojców ;) 27.08.11, 09:07 Trochę dziwne sformułowanie jak może być ojcem eunuch Jarek w grę wchodzi tylko in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sPRay Gospodarskie wizyty towarzyszy to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:42 zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/5,35171,1228403,Z_gospodarska_wizyta___galeria_zdjec.html?i=4 www.dokumentalisci.pl/?attachment_id=1361 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocekmycity Re: Gospodarskie wizyty towarzyszy to tradycja IP: *.adsl.proxad.net 26.08.11, 14:58 Super te zdjęcia z tow.Gierkiem. Przypomniał mi się taki żarcik z życia wzięty, który trochę przetworzyłem na teraźniejsze czasy Jak Wam się podoba bezpłatna AOW - zażartował premier Tusk. Fajna bo tania i darmowa - zażartowali wrocławianie ... A tak naprawdę, to AOW robi wrażenie. Tego się będę trzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar No i zepsuł atrakcję 26.08.11, 14:43 Miało być zwiedzanie mostu, zdjęcia itd. a będzie policja, chrona itd. Gościa widzę w TV w ilościach niestrawnych, a teraz to. Lodówkę strach otworzyć. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.11, 14:54 a może przyjechałby do wałbrzycha na obwodnicę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Ryży przyjedzie PObierać opłaty za przejazd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:54 Ma tupet! Odpowiedz Link Zgłoś
peterbreslau Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwart... 26.08.11, 14:57 TuSK go HOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4z99 Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 15:04 "Przyjazd szefa rządu do Wrocławia był planowany od kilku. Jego wizytę uzależniano od tego, czy GDDKiA będzie w stanie podać precyzyjnie ostateczny termin oddania całej obwodnicy miasta do użytku kierowców." Ot i cała peło. Mogli by chociaż tego nie podawać. Wstydu nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok co sie czepiasz bucu peło! 26.08.11, 15:09 czepiaj sie palantów z mostostalu, którzy są słynni na cały świat w przekraczania ustalanych terminów! Ten mostu miał już być dawno gotowy............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z tenrok,nie szkoda Ci marnować czasu na wyjaśnianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 16:05 spraw oczywistych "inteligentnym inaczej"? ;) Daj sobie spokój, ich "nikt nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne". Ot taka logika Wolaków, myślenie ich po prostu boli. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok oczywiście, że masz rację 26.08.11, 17:59 ale to zabawa i nic po za tym. W trakcie nawalanki w piaskownicy nie obowiązuje logika lecz MAPOWANIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Sam se idź "home" gdzieś tam w breslau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 16:03 Do spraw Wrocławia się nie wtryniaj, ćmoku. Odpowiedz Link Zgłoś
ukrai-niec Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwart... 26.08.11, 15:08 A mnie tam wszystko jedno kto przecina wstęgę (może to być też Prezes), byle było jak najwięcej okazji do przecinania. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwart... 26.08.11, 16:44 Dobrze ,ze ten klamca przyjezdza. Ludzie sobie przypomna w jakich okolicznosciach AOW z darmowej uczynil platna.Na pewno o twojej decyzji lumpeninteligencie bedziemy pamietac przy urnach. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l jak wygramy to AOW będzie za darmo. Może... 26.08.11, 17:03 w wyobraźni widzę to tak: Tusk z kolesiami na moście, kaczorze swoją bandą pod mostem. I most robi pierdut ku chwale Euro 2012, 3, 4, 5 RP i w ramach kampanii wyborczej POPISU. A potem tysiąc medali dla zasłużonych. Pośmiertnie. i na Wawel wszystkich W dawnych czasach rzxucałem w zomowców śrubami. W pisiorstwo i platfusiarstwo rzucać nie będę. Nawet na to nie zasługują. Gdyby cośkolwiek sobą reprezentowali to bym poszedł wygwizdać. A tak ich wypierdzę, bez ruszania się z domu Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie myslałeś, że winienś 26.08.11, 18:01 udać sie do psychiatry, idiot???? Oddają wreszcie obwodnicę, na którą czekalismy kilka dziesiecioleci, a ttu kretyn narzeka! Gdzie was produkują? Czego jesteście klonami? Wódy, denaturatu oraz słoninki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l Re: nie myslałeś, że winienś IP: *.e-wro.net.pl 26.08.11, 20:06 za Gierka czekaliśmy na hutę katowice. A Stalin to wojne wygrał Weź chłopie koło i pie.r.dolnij się w czoło. Jesteś bezkrytyczny bardziej niż pisiory. Albo Ci upały szkodzą od pewnego czasu albo jesteś na etacie u Schetyny. To też szkodzi. Kiedyś bywałes rozumny. To że Tusk z kumplami obiecywali rok z kawałkiem temu obwodnicę darmową a potem sie wycofali to jak skomentujesz? Wiem jak ale z ciekawości pytam. ;) pozdrówka od Wrocławia, Peło ma tu prze.j.e.bane, wiem że to boli. Zwłaszcza że dla nas tusku to ten sam poziom co pislam ;)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok dziecko wariata psychopatycznego wiktora, 26.08.11, 20:21 daj se siana!!! AOW wybudowano i tyle!! Bierz coś na rozwolnienie, może wysszesz miazmaty, czego ci życzę!!! PS darmowej obwodnicy: jest ustawa z czasów SLD, która mówi o tym, że wszystkie autostrady budowane w temto kraju, a też i wieksze przejscioa mostowe mają być płatne. Osobiście zawsze mi sie to nie podobało, ponieważ uważam, że powinno być jak wszedzie; obwodnice miast muszą być bezpłatne!!!! Zawsze o tym pisałem!!! Kiedy umieszczono w necie plany AOW i narysowane były na nich PPO oraz SPO byłem jednym z niewielu, którzy ten pomysł uważali za kretynizm! A teraz uważaj towarzyszu!!! Zyjemy w demokracji, która daje nam oręż do ręki i może skorzystać z tego oręża: jest to atak na naszych posłów i ogólnokrajowy protest! Nawoływałem wielokroć do takich akcji. Wy jednak jakoś tylko potraficie mapować, czyli pitolić w necie!!! Wystarczy 100.000 podpisów pod inicjatywą ustawodawczą i warszawka musi zmienić ustawę o płatnych autostradach!!! Piszesz sie na to, czy zamierzasz pitolić jak map4, niestały czytelnik i reszta tych netowych degeneratów detergentowo-geemocznych???? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l blablabla a skleroza swoje robi 26.08.11, 20:34 my wy a ty skąd jesteś??? Wiem że spod Grunwaldu, pytanie z której strony i za ile Polaku mały, awanturniku boży. Masz swój kraj i ciesz się nim bo tak szybko umiera. Demokracji nie pojmujesz w stopniu większym niż pisiory, reprezentujesz sobą poziom zmatolenia większy niż ustawa i statut PO razem przewidują. I prez takich jak Ty lewactwo z PiS ma nadal wysokie poparcie. Już Ci kilka sób napisalo to i owo, ja tylko dodam od siebie; tu jest Breslau i chooj . My tu lejemy na Niemców, Polandię, komuchów, pisiorów, wermacht, tuskow, schetynów, nawet Zdrojewski też nie ma po co wracać. Chyba że utopić się w fontannie na rynku Zdziwisz się ale Tusku jutro będzie olany zupełnie, na gwizdy zasłuży może kaczor. Ale nie ryży oszust. Nie, nie wysilaj się bo więcej nie napiszę. Nie jestem terapeutą zakompleksionych zwolenników byleczego Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok czy ty nie jesteś przypadkiem 26.08.11, 22:54 stuknięty lub sklonowany??? Coś w rodzaju tej owieczki??? Jestem pewien, że jak ci łeb na pół przeciąć to znajdzie się w nim samo siano lub nawet odchody szczurów. Uważaj więc, to niebezpieczne. "tu jest Breslau" - dobre sobie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubo Re: dziecko wariata psychopatycznego wiktora, IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.08.11, 00:55 Widzisz tenrok gó... wiesz a pie...sz Wydaje Ci się, że coś tam wiesz, a to tylko brzydkie pierdy. 1410_tenrok pierdnął: > Wystarczy 100.000 podpisów pod inicjatywą ustawodawczą i warszawka musi zmienić > ustawę o płatnych autostradach!!! Warszawka nic nie musi, inicjatywa obywatelska przechodzi pełen proces legislacyjny w parlamencie i może zostać uwalona jak każdy inny projekt ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l tusk zgnije, kaczor struchleje. A AOW będzie trwać 26.08.11, 17:15 na chwałę wiecznego miasta Breslau. Tak jak autostrada A4, którą zbudował jeden zakompleksiony pederasta. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Re: tusk zgnije, kaczor struchleje. A AOW będzie 26.08.11, 21:25 tobie predzej kaczy mozdzek zgnije gamoniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l Re: tusk zgnije, kaczor struchleje. A AOW będzie IP: *.e-wro.net.pl 26.08.11, 21:38 aleś durny dzieciaku... Czy każdy kto jest przeciw PO musi byc od razu pisiorem? PiS i Po to jedno szambo, jak byłeś w przedszkolu to się nazywali POPIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwkropkapl Re: Premier przyjedzie do Wrocławia na dzień otwa IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.11, 17:44 >… pieniądze załatwił Grzegorz Schetyna, wtedy wpływowy wicepremier…< PROCEDURA to pojęcie u nas raczej nieznane. Dlatego w PL "się ZAŁATWIA" - prawo jazdy, "pozwolenie na…" , dyplom, stanowisko, wyrok, zwolnienie lekarskie, lądowanie samolotu itd... Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi jaki to sukces? 26.08.11, 18:39 "jedno ze sztandarowych osiągnięć rządu. - Jest symbolem naszego hasła "Polska w budowie". Mamy możliwość pokazania przykładu skuteczności rządu. Obecność premiera na AOW nie powinna dziwić - tłumaczy Borys." 1. w zasadzie to nic szczególnego że miasto ma obwodnice... no chyba że dla polski ale też niekoniecznie bo wiele dużo mniejszych miejscowości ma obwodnice od lat. 2. obwodnica będzie płatna czyli ruch tranzytowy będzie dalej korkował Wrocław 3. pewnie gdyby nie euro1012 to budowa by była w dalszym ciągu w planach... czyli jeśli chodzi o interes podatników to pewnie nikt się nimi nie przejmuje... Odpowiedz Link Zgłoś