Dodaj do ulubionych

Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na...

26.06.12, 09:00
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • czujesz.to Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na... 26.06.12, 09:33
      Brawo dla policji! Tak powinno się postępować z tym działkowym bydłem. Na zdjęciu od razu widać że to pijacka patologia. Zlikwidować ogródki działkowe w miastach.
      • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 11:48
        Za takie teksty, jak ten o "pijackiej patologii" możesz odpowiedzieć karnie i finansowo, wiec lepiej się grzecznie zamknij
        • afiag Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 11:54
          Jeszcze tego brakowało, żeby żulernia straszyła paragrafami...
        • jureek Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 11:55
          Gość portalu: qwerty napisał(a):

> Za takie teksty, jak ten o "pijackiej patologii" możesz odpowiedzieć karnie i f
          > inansowo,

Na jakiej podstawie i z czyjego oskarżenia?
          Jura
          • Gość: Maciej Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 12:41
            > Na jakiej podstawie i z czyjego oskarżenia?
            > Jura

Naruszenie dóbr osobistych osób na zdjęciu - znanych z imienia i nazwiska.
            • Gość: PsssSs Uwaga ! Policja notorycznie KŁAMIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 17:06
              Czemu ktoś miałby wierzyć instytucji, która NIE PONOSI ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA KŁAMANIE ?

Mogą powiedzieć nawet, że sami sie pobili a potem jeszcze pobili policjantów.

I nikt nie poniesie za to odpowiedzialności

Ręka rękę myje, zwłaszcza w organizacji, gdzie żeby się dostać nie trzeba mieć nawet matury.
              Szkołe średnią trzeba tam mieć, matury już nie,
              a w małych miastach nawet szkoły średniej nie trzeba, bo braki w kadrach ...

I tacy ludzie decydują o waszym życiu i mają nad wami pełną kontrole w każdej sytuacji i momencie.
              A jedyne co wy możecie robić to posłusznie wykonywać polecenia.
              Jak macie się nadstawić do wpier.olu, to tak ma być.
              Jak wasze dziecko sie krzywo spojrzy to dostanie.

Bądźmy szczerzy - jak często milicja jest skazywana za znęcanie się ? Praktycznie nigdy NAWET MAJĄC DOWÓD W POSTACI NAGRANIA WIDEO ...
          • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 13:54
            Art. 216§ 2 kk (karne) oraz art. 415kc w związku z art. 24§1 i 2kc lub art. 448kc w związku z art. 24§1 i 2 kc (finansowe)

Jeszcze jakieś głupawe pytania Jura?
            • Gość: Raptor Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 17:25
              Zapomniałeś dodać, że ściganie przestępstwa z art. 216§ 2 kk odbywa się z oskarżenia prywatnego.
              • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 17:49
                To chyba oczywiste :)
                • Gość: Raptor Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 18:14
                  Jak dla kogo. :)
                  • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 18:21
                    Myślę, że skoro poszkodowani są na tyle ogarnięci, że od razu poszli na obdukcję i nagłośnili sprawę w GW, to takie banały są dla nich jasne :)
                    • Gość: Raptor Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 18:33
                      Poszkodowani już złożyli zawiadomienie, to ścigane z oskarżenia publicznego. Nic nie wiadomo o innych poszkodowanych, tych których dotyczy art. 51. Kodeksu wykroczeń.
                      • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 18:38
                        Widzę, że kolega "wierzy" policji. Naiwny, czy wtajemniczony?
                        • Gość: Raptor Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 18:47
                          Mieszkam przy ruchliwej ulicy, dość często (grubo po godz. 22) wysłuchuję wrzasków, przekleństw i brzęku tłuczonego szkła. Gdy mam serdecznie dość, a ze złości we mnie wrze, czasem zanoszę modły o podobną interwencję jak ta opisana w artykule. W tych chwilach złości nie rozpaczałbym gdyby sprawcy zakłócenia mojego spoczynku nocnego zostali poturbowani przez wiadome służby. Oczekuje tylko spokoju i poszanowania prawa, tylko tyle i aż tyle. Gdzieś w tym wszystkim (chodzi mi o artykuł) znikli ci naprawdę poszkodowani.
              • Gość: wro Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 17:51
                Czyli jak żulernia ze zdjęcia znana z imienia i nazwiska podobno wniesie zawiadomienie bądź prywatny akt oskarzenia i opłaty sądowe - wtedy będzie sobie mogła ścigać..

Z brednii powyzej wynikało że to niby oskarzyciel publiczny ma rzekomy obowiązek ścigaćkogosw internecie jak ten użyje słowa"patologia"

kabaret kretynów. coś gdzies w pustych deklach się obiłoże jest jakies prawo i zabierają się do wymądrzania na forum....
                • Gość: Raptor Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 18:18
                  Póki co, to oni są objęci ściganiem za czyn z oskarżenia publicznego. Mam nadzieję, że prokuratura stanie na wysokości zadania.
                  • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 18:36
                    Prokuratura prawie nigdy nie staje na wysokości zadania w takich sprawach. Co najwyżej będzie próbowała wcisnąć tym ludziom warunkowe umorzenie postępowania (art. 67kk). Jeśli się nie uda, pewnie w akcie oskarżenia oprze się na zeznaniach policjantów, pominie zeznania poszkodowanych i zostawi cały bałagan na głowie sędziego. Następnie na rozprawy wysyłany będzie zupełnie niezwiązany prokurator (na pewno nie ten sam który pisał akt oskarżenia).

Generalnie przy takim nastawieniu poszkodowanych do sprawy - chcą walczyć o sprawiedliwość (i chwała im za to), prokuratura nie będzie miał nic do roboty (poza AO).
                    • Gość: Blecharz Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 18:50
                      Juz za samo przeszkazdanie sasiadom nalezy im sie kara.
                      Zapewne to nie byl pierwszy raz.
                • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 18:18
                  > Z brednii powyzej wynikało że to niby oskarzyciel publiczny ma rzekomy obowiąze
                  > k ścigaćkogosw internecie jak ten użyje słowa"patologia"

Wskaż proszę gdzie napisałem, że ściganie następuje z oskarżenia publicznego. To chyba oczywiste, że osoby zainteresowane czytają zarówno ten artykuł, jak i forum. Myślę, że chętnie zgłoszą kilka wniosków o ściganie. To mogłoby oduczyć kilku cwaniaków obrażania bliźnich :)

• Gość: wro Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 18:49
                    dawaj, chyżo chyżo mam to w doopie po całości i żulernię ze zdjęcia także. Niech zamienią butelki z imprezy na op-łatę sądowa za 216 - namów ich och namów mecenasie społeczny :)
                    • Gość: remi Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 20:03
                      Ja bym im chętnie sam im trochę kaski dorzucił, żeby się za takich jak ty prokuratura wzięła:D
        • Gość: vale tudo [...] IP: *.e-wro.net.pl 26.06.12, 12:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 14:10
            > Brawo Policja! (choć interwa była na lajcie skoro to ścierwo następnego dnia ta
            > k głośno i bezszczelnie ujada w obronie swoich rzekomo naruszonych praw)

Z tymi ludźmi nie mam nic wspólnego ale chętnie nauczę Cię moresu

> Ty, pijacka szmaciarska patologiczna ściero. Pozwij mnie. Cweluchu. Nie zapomni
            > j umieścić w pozwie swoich danych osobowych bo inaczej pozew będzie nieważny.
            > Czekam.

Nie będzie pozwu tylko wniosek o ściganie. Niech się tobą zajmą twoi ulubieni policjanci :)
        • czujesz.to Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 15:37
          Nie będziesz menelu opluwał munduru polskiego policjanta!
          • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 15:46
            Mundur polskiego policjanta znaczy dla mnie mniej niż ubranie ochronne pracownika MPWiK, dział utrzymanie sieci, sekcja kanalizacja :)
            • Gość: asia Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 00:58
              To podobnie jak ty dla mnie. Twój otwór gębowy jest dla mnie niczym sedes.
              • Gość: tz84 Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 01:05
                Zaczyna śmierdzieć psem na forum... Swoją drogą niezłe tam macie zabawy na komendzie. @ girls 1 cup? :D
        • czujesz.to Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 15:44
          Gość portalu: qwerty napisał(a):

> Za takie teksty, jak ten o "pijackiej patologii" możesz odpowiedzieć karnie i f
          > inansowo, wiec lepiej się grzecznie zamknij

Sam mogłeś zamknąć mordę przed 22 to by interwencji nie było.
          • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 15:50
            Coś ci się pomyliło. Widocznie mamusia z tatusiem nie mogli nigdy zamknąć mordy jak byłeś mały i zestresowali cię do tego stopnia, że nie byłeś w stanie opanować ani logiki ani czytania ze zrozumieniem. Nie mam nic wspólnego z całym zajściem ani z osobami, które zostały tak brutalnie poturbowane przez nadgorliwych milicjantów :)
            • Gość: Daniel nie bojta sie qwerty to znany zlamas IP: *.play-internet.pl 26.06.12, 17:36
              Lachociąg obrońca sztajmesów i menelstwa. qwerty to nie ta szmata z km forum? Hahaha to ja eiem kto ty jesteś internetowy onanisto hahaha.
              • Gość: qwerty Re: nie bojta sie qwerty to znany zlamas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 17:41
                Ciekawie piszesz. Szkoda, że nie po polsku... :) Możesz mnie z łaski swojej oświecić co to jest "km forum"?

qwerty to to random nick, tak jak asdfg lub zxcvb
      • Gość: kwazar Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 12:08
        Za odszkodowaniem!!!
    • waldi_46 Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na... 26.06.12, 09:48
      pijane polaczki jak szlachcice na zagrodzie w dupie mają ciszę nocną i prawo .
      • marian1949 Kiedy policja przerwie nocną imprezę na Rynku? 26.06.12, 17:29
        Jakoś policja nie przerywa nocnych imprez na Rynku wrocławskim. Ktoś im nie pozwala reagować na zakłócanie spokoju?
    • dwiesukipodjednymdachem Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na... 26.06.12, 09:49
      Nocni imprezowicze rzeczywiście potrafią zirytować każdego kto ma nieszczęście być w pobliżu (czyli w promieniu do 3 kilometrów).
      Ale szkoda , że ci stanowczy policjanci nie byli na stadionie w dniu meczu Rosji i Czech.Może ich odważna reakcja zabopiegłaby obiciu stewardów przez Rosjan
      • Gość: asia Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 00:54
        Ci nie mogli tego zrobic bo tam byla szlachta z KWP hahahaha.
        • Gość: tz84 Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 01:09
          Oj, oj... Czyżby nie udało się załapać na sensowny przydział? Niech zgadnę - komisariat na zadupiu 4 life? :D
    • the.witcher i bardzo dobrze! 26.06.12, 09:52
      typowy polakokaotolik - nachlać się i drzeć ryja w nocy przy głośnej muzyce, zero szacunku dla innych, w tym przypadku brak szacunku dla prawa skończył się tak jak powinien.
      • Gość: polakgrzy Re: i bardzo dobrze! IP: *.as13285.net 26.06.12, 16:16
        Jeżeli jest typowy to znaczy iż ty też taki jesteś i znasz to z autopsji. Denerwują mnie fanatycy, którzy , muszą wszędzie wmieszać swoją nienawiść do religii, a przy okazji wyciągać swoje kompleksy i brak poczucia własnej godności wobec innych narodów. W piciu nie jesteśmy ani lepsi, ani gorsi od innych nacji.
    • aboutblank >>> Jak zwykle antyterroryści za dychę 26.06.12, 09:54
      robią wjazd na libację. I tak to się kończy.
      • Gość: Polka Re: >>> Jak zwykle antyterroryści za IP: *.finemedia.pl 29.06.12, 09:17
        libacje? patologie i zulernie? lubimy dopisywac ciekawe historie. a teraz wyobrazcie sobie urodzinowego grilla w waskim gronie znajomych na dzialce oddalonej 200 m od osiedla domkow jednorodzinnych. to nie patologia. muzyka grala, owszem i blad organizatorow ze nie przyciszyli po interwencji policji ale bezprawna napasc i wsparcie 6sciu radiowozow? nie popadajmy w polską paranoje i nie robmy z grilla zaraz zulerskiej libacji!
        • ecolab Do Polki 29.06.12, 11:42
          1. Bezprawna napaść?
          2. Wsparcie 6 radiowozów?

Ad. 1. Kopnięto policjanta w klatkę piersiową. Teksty do policji typu "to prywatny teren, a teraz wypie...jcie stąd" itp.
          Ad. 2. Wsparcie było 3 radiowozów - dlatego że "bawiących się inaczej" było 12

Jeszcze jakieś ciekawe przemyślenia?
          • aboutblank >>> Po prostu "policja" i "impreza" były 30.06.12, 17:08
            siebie warte.
    • Gość: as Działkowcy myślą, że są bezkarni. IP: 79.162.138.* 26.06.12, 10:04
      Popieram interwencję policji, oby takich więcej.
      Ogólnie to jestem za wywaleniem ogródków działkowych z miasta - zobaczcie ile miejsca się marnuje przez jakieś stare budy i grządki. Okolice Klecińskiej, Starogroblowej, Armii Krajowej, Bujwida i Daszyńskiego - piękne terenu pod zabudowę.
      • Gość: kwazar Re: Działkowcy myślą, że są bezkarni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 12:10
        Tak, najlepiej wszystko zabetonować. Wrocław jest zielony dzięki parkom, ale również dzięki działkom. Jeśli ogródki mają zostać zlikwidowane pod zabudowę, to stanowcze nie. Zlikwidować ogródki i ZAŁOŻYĆ kolejne PARKI!!!
        • Gość: as Re: Działkowcy myślą, że są bezkarni. IP: 79.162.138.* 26.06.12, 13:01
          Wrocław jest zielony dzięki parkom, ale ró
          > wnież dzięki działkom.

Szkoda, ze na działki mają wstęp tylko działkowicze, a większość działek to i tak rudery, którymi nikt się nie interesuje. Wylęgarnia syfu i schronienie dla zapijaczonych bezdomnych.

> Tak, najlepiej wszystko zabetonować.
          Czasy wielkich betonowych mamy już za sobą i można wybudować osiedla pełne zieleni, wystarczy chcieć (odpowiednie zapisy w MPZP)
          • Gość: kwazar Re: Działkowcy myślą, że są bezkarni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 13:05
            Tak się właśnie kończy rozbijanie całej wypowiedzi na pojedyncze zdania, nic nie zrozumiałeś.
    • Gość: s. Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 10:06
      Szkoda, ze prawdy sie nie dowiemy.
      Ale policja nie moze byc winna - no bo jak policja moze byc winna czemus?
      • Gość: Blecharz Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 11:25
        Jak zapite i glosne pospolstwo moze byc czemus winne.
        Oni sie tylko bawili majac innych w dupie. Kij ze ktos chce spac po pracy.
    • jp-70 Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na... 26.06.12, 10:26
      Nie chcę bronić uczestników imprezy, bo tam nie bylem, nie widziałem i nie wiem jak to faktycznie wyglądało, ale wszystkich, którzy już wydali na nich wyrok polecam ten artykuł
      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,12012099,UEFA_kazala_dzialac__policja_dala_plame__oberwali.html
      Nie wiem czy pamiętacie co dzień po tamtym zdarzeniu mówił rzecznik policji. Przypomnę, zaklinał się że policja nie brała a tym udziału i nawet nie było jej na terenie stadionu. Dzisiaj delikatnie mówiąc można powiedzieć, że mijał się z prawdą. Ta sytuacja pokazuje ile warte są słowa rzecznika i, że wydając kategoryczne opinie na ich podstawie można się nieźle przejechać.
      • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 11:46
        jakie mijanie się z prawdą? Gnuj kłamał!
        Ta niebieska mafia zawsze trzyma się razem!
        • Gość: Daniel Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.play-internet.pl 26.06.12, 17:39

Gnój piszemy przez "ó" qwerty nieuku jeba.ny.
          • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 17:43
            Gdybyś raczył spojrzeć na IP zauważyłbyś, że to inny qwerty.
      • sverir Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 13:06
        Sęk w tym, że policja ma prawo użyć środków przymusu bezpośredniego, gdy obywatel odmawia wykonania poleceń (rzecz jasna poleceń zgodnych z prawem). A policja ma prawo legitymować obywateli. W tym kontekście stwierdzenie, że ktokolwiek "został zaatakowany przez funkcjonariuszy" brzmi bardzo dziwnie. W końcu sami pokrzywdzeni przyznają, że nie chcieli wykonać poleceń.
    • pit_sam_pras Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na... 26.06.12, 10:38
      Ciekawe czy rzecznik znowu kłamie czy nie. Założę się, że nawet jeśli nie kłamie tak na 100% to wybiela polucjantów.
    • tam96 Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na... 26.06.12, 10:57
      :) chcieli ich zlapac znienacka na "wstrzykiwaniu marychuany" a tu zonk,

ino amarena sie lala i jeszcze lomot dostali.

• wari Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na... 26.06.12, 11:07
      Chyba policja ma jakieś nagranie z tej interwencji?
    • Gość: ciekawy Pytanie prawne IP: *.emea.ibm.com 26.06.12, 11:14
      Odsuńmy na chwilę sprawę szarpaniny i kto był tam winny. Pam pytanie, czy policja może wejść na teren prywatny / do mieszkania w celu wylegitymowania znajdujących się tam osób, jeśli nawet (ale tylko) zachowują się głośno?
      • Gość: szmatan Re: Pytanie prawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 11:41
        gdyby tak nie było, to byłoby, cytując klasyka z onetu, "bez sęsu"

pytanie następne: czy faktycznie nie pokazali legitymacji i zabrali komórkę tej pani ? słowo policjanta przeciwko słowu cywila.

inna sprawa: 200m - trzebaby nieźle drzeć ryja, żeby przekroczyć normy głośności dla ciszy nocnej, imho
        • afiag Re: Pytanie prawne 26.06.12, 11:56
          Wystarczą głośniki i UMPA UMPA + darcie ryja i się niesie po okolicy. BO SZLACHTA SIĘ BAWI!
      • Gość: Antoni Re: Pytanie prawne IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 22:38
        Będziesz też zadawał takie filozoficzne pytania, gdy pod Twoim oknem będzie drzeć ryja pijane bydło i nie będziesz mógł spać ani Ty, ani Twoja żona, ani Twoje dzieci?
    • jureek Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 11:14
      Nie rozumiem dwóch rzeczy. Dlaczego działkowicze nie chcieli okazać dokumentów, tylko prosili najpierw policjantów o wylegitymowanie się, skoro policjanci byli umundurowaniu? I dlaczego policja zawozi do izby wytrzeźwień ludzi z prywatnej posesji i nie ponosi żadnych konsekwencji za przywiezienie do izby kompletnie trzeźwej osoby? Przecież obrońcy izb wytrzeźwień argumentowali, że chodzi o to, żeby na ulicach nie było pijaków.
      Jura
      • Gość: as Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: 79.162.138.* 26.06.12, 11:18
        Dlaczego działkowicze nie chcieli okazać dokumentów,
        > tylko prosili najpierw policjantów o wylegitymowanie się, skoro policjanci byl
        > i umundurowaniu?

Bo byli pijani

I dlaczego policja zawozi do izby wytrzeźwień ludzi z prywatne
        > j posesji

Ogródki działkowe nie są prywatną posesją.
        • jureek Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 11:24
          Gość portalu: as napisał(a):

> Bo byli pijani

Z artykułu wynika, że nie wszyscy byli pijani. Poza tym nie wyobrażam sobie, jak można być pijanym, żeby nie rozpoznać policjanta w mundurze.

> Ogródki działkowe nie są prywatną posesją.

Nie ma prywatnych ogródków działkowych?
          Jura
          • Gość: SF Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: 217.154.243.* 26.06.12, 11:42
            Nawet umundurowany powinien się wylegitymować.
            • Gość: qwerty Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 11:50
              Nie ma takiego obowiązku
              • Gość: boco15 Nie ma obowiazku... IP: *.man.tk-internet.pl 26.06.12, 12:43
                Nie ma obowiazku rozmowa z policjantem ktory sie nie wylegitymowal.
                Obowiazkiem policjanta jest okazanie legitymacji na kazde zadanie obywatela.
                • Gość: qwerty Re: Nie ma obowiazku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 14:11
                  Nie. Mylisz się. Wylegitymować musi się jedynie policjant nieumundurowany.
                  • Gość: boco15 Re: Nie ma obowiazku... IP: *.man.tk-internet.pl 26.06.12, 16:36
                    mylisz sie.
                    Policjant niemundurowy musi sie wylegitymowac bez wezwania osoby ktora ma z nim do czynienia.
                    Policjant mundurowy ma obowiazek wylegitymowac, ale tylko na prosbe osoby majaca z nim do czynienia.

Sama policja zacheca aby w sytuacjach podejrzanych legitymowac policje a w sytuacjach niejasnych dzwonic na komende i weryfikowac funkcjonariuszy.
                    • Gość: qwerty Re: Nie ma obowiazku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.12, 17:27
                      Za przedmiotowym rozporządzeniem RM z 17 września 1990 w sprawie trybu legitymowania, zatrzymywania osób, dokonywania kontroli osobistej oraz przeglądania bagaży i sprawdzania ładunku przez policjantów:

§ 2. Policjanci, przystępując do czynności służbowych określonych w § 1 (np. legitymowanie, zatrzymywanie), są obowiązani:
                      1) podać stopień, imię i nazwisko; policjanci nie umundurowani okazują ponadto legitymację służbową w taki sposób, aby zainteresowany miał możliwość odczytać i zanotować nazwisko policjanta i nazwę organu, który wydał legitymację,
                      2) podać podstawę prawną oraz przyczynę podjęcia czynności służbowej.

Podaj proszę inną podstawę prawną, nakazująca policjantowi umundurowanemu wylegitymowanie się podczas dokonywania czynności służbowych. Niestety podstawy takiej nie ma i policjanci tego nie robią...
                      • sverir Re: Nie ma obowiazku... 26.06.12, 20:00
                        Zdaje się, że cytujesz nieaktualne rozporządzenie. Obecne, wydane na podstawie art. 15 ust. 8 ustawy o policji, jest chyba z 2005 roku.

• Gość: loki Re: Nie ma obowiazku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 20:13
                          Racja. Nowe rozporządzenie RM jest z dnia 26 lipca 2005 r. (w sprawie sposobu postępowania przy wykonywaniu niektórych uprawnień policjantów). Generalnie treść ta sama:

§ 2. 1. Policjant, który przystępuje do czynności służbowych związanych z wykonywaniem uprawnień określonych w § 1 pkt 1-3, 5, 7 i 8, jest obowiązany podać swój stopień, imię i nazwisko w sposób umożliwiający odnotowanie tych danych, a także podstawę prawną i przyczynę podjęcia czynności służbowej.

2. Policjant nieumundurowany przy wykonywaniu uprawnień, o których mowa w ust. 1, innych niż określone w art. 61 ustawy, okazuje ponadto legitymację służbową, a na żądanie osoby, wobec której podjęto wykonywanie tych uprawnień, umożliwia odnotowanie danych w niej zawartych.

3. Po zakończeniu wykonywania czynności służbowych, o których mowa w § 1 pkt 1-3 i 5, policjant ustnie informuje osobę, wobec której czynności te podjęto, o prawie złożenia zażalenia do właściwego miejscowo prokuratora na sposób przeprowadzenia tych czynności.
                          • Gość: boco15 dzieki IP: *.man.tk-internet.pl 26.06.12, 20:26
                            dzieki za wyreczenie mnie w odpowiedzi koledze qwerty.
                            pozdrawiam
                            • Gość: loki Re: dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 00:07
                              Kolega qwerty miał co do zasady rację :) Policjant umundurowany nie ma obowiązku się wylegitymować.
                            • sverir Re: dzieki 27.06.12, 09:05
                              Nie ma za co. Moja uwaga była czysto porządkowa. Zresztą - o obowiązki legitymowania się stanowi ustawa. Dla nieumundurowanego policjanta taki obowiązek istnieje zawsze podczas wykonywania czynności dochodzeniowo-śledczych oraz na żądanie obywatela przy innych czynnościach. O policjantach w mundurze słowa nie ma.

Przy okazji - elementem umundurowania policjanta są znaki identyfikacji. Są to m.in. nr policjanta oraz jego pierwsza litera jego imienia wraz z nazwiskiem. Legitymacja ma dodatkowo beżowo-niebieskie tło. Rozumiem, że można nie wierzyć mundurowi (tyle się słyszy o przebierańcach). Ale skąd w takim razie wiara w legitymację?
            • sverir Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 11:53
              Tylko w ramach kultury osobistej. Ustawowo takiego obowiązku nie ma.

Inna sprawa, że nawet umundurowany nie powinien zabierać telefonu komuś, kto chce potwierdzić przysłanie radiowozu.
              • Gość: Antoni Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 22:40
                Bo ta interwencja była od początku nieprofesjonalnie prowadzona - najpierw wszyscy na glebę albo ręce na maski samochodu, a potem przystępujemy do legitymowania, już bez niepotrzebnych w takiej sytuacji polemik.
                • Gość: loki Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 00:10
                  A potem pieski lądują w BSW na przesłuchaniu, zostają zawieszone. Sprawa idzie do prokuratury gdzie oskarża się ich z art. 231kk :)
                  • Gość: Antoni Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.12, 07:45
                    Nie. Co najwyżej rodzinie bandyty usiłującemu kopnąć policjanta wystawia się rachunek za kulę.
                    • Gość: mukta Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.riz.pl 27.06.12, 13:14
                      Dream on:D

Psiarnia ma ciężko z prokuraturą, jeśli poszkodowany jest zdeterminowany, żeby powalczyć...
          • afiag Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 11:59
            jureek napisał:

> Gość portalu: as napisał(a):
            >
            > > Bo byli pijani
            >
            > Z artykułu wynika, że nie wszyscy byli pijani. Poza tym nie wyobrażam sobie, ja
            > k można być pijanym, żeby nie rozpoznać policjanta w mundurze.
            >
            > > Ogródki działkowe nie są prywatną posesją.
            >
            > Nie ma prywatnych ogródków działkowych?
            > Jura
            Ogródki działkowe nie są prywatną własnością użytkujących. Chciano wprowadzić przepisy, że można kupić taki grunt, ale to nie przeszło.
      • Gość: Mati Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.06.12, 15:00
        Kazali im sie wylegitymować bo policjanci byli w cywilu , a nie w mundurach..
        • jureek Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 15:27
          Gość portalu: Mati napisał(a):

> Kazali im sie wylegitymować bo policjanci byli w cywilu , a nie w mundurach..

Na jakiej podstawie twierdzisz, że policjanci byli w cywilu, skoro z artykułu wynika, że byli w mundurach:
          "Dwóch z nich naruszyło nietykalność cielesną funkcjonariuszy. Szarpali za mundury, wyzywali i kopali, grozili i próbowali zmusić do odstąpienia od interwencji."
          Jura
    • Gość: qBEK Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo IP: *.internetia.net.pl 26.06.12, 12:38
      pisdowskie bydło upadla się na łonie przyrody......
    • alecomitam Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na... 26.06.12, 12:39
      Nie wiem jak było, generalnie powinna interweniować, ale w praktyce nie jest tak różowo.

Miałem raz okazję doświadczyć takiej "interwencji". Policjanci po przybyciu na miejsce nie słyszeli niczego głośnego, bo wszyscy już spali (buła 22:15). Mimo to zażądali otworzenia drzwi grożąc wyważeniem. Nie przedstawili dokumentów. Zachowywali się chamsko, wymuszali zachowanie z pozycji siły. Wiedzieli że mogą zrobić wszystko, bo potem jest słowo policjanta i słowo zwykłego człowieka.
    • zxspec niesamowite policja zareagowała... 26.06.12, 12:44
      Z niedowierzaniem czytam o akcji policji w sprawie głośnej imprezy. Na moim osiedlu niemal codziennie są w nocy głośne libacje alkoholowe pod oknami i jakoś pomimo wezwań policja zazwyczaj nie dociera na miejsce. Nie mówiąc już o tym, że czasami jak dotrze to i tak nic sensownego nie robi - rozgoni towarzystwo bez wypisywania mandatu (a choćby za picie w miejscu niedozwolonym), odjedzie, a towarzystwo wraca i dalej drze mordy, rozbija butelki i nie daje ludziom spać w środku tygodnia.
      Coś nadzwyczaj skrupulatni byli Ci, którzy pojechali na wezwanie opisane w artykule.
      • Gość: Meridio Re: niesamowite policja zareagowała... IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 13:27
        zxspec napisała:

> Z niedowierzaniem czytam o akcji policji w sprawie głośnej imprezy. Na moim osi
        > edlu niemal codziennie są w nocy głośne libacje alkoholowe pod oknami i jakoś p
        > omimo wezwań policja zazwyczaj nie dociera na miejsce. Nie mówiąc już o tym, że
        > czasami jak dotrze to i tak nic sensownego nie robi

No właśnie, jestem pod wrażenie i też mam tak samo. Panowie policjanci, a może taka akcja na osiedlu Krzywoustego, (nie)sławetny pub Orion? Znękani mieszkanćy, którzy do późnej nocy muszą wysłuchiwać pijackich ryków, bluzgania, wrzasków byliby Wam dozgonnie wdzięczni!
    • Gość: vale tudo Harcerstwo w spódniczkach kontra cwaniaki IP: *.e-wro.net.pl 26.06.12, 12:44
      Tak rodzi się przyzwolenie na bezprawie i bandytyzm.
      Grupa pijanych gnoi mających za nic ogólnoprzyjęte normy, zasady współżycia międzyludzkiego, społecznego oraz przepisy prawne ustanowione dla tych co zasad współżycia przestrzegać nie zamierzają urządzią alkoholową (tylko alkoholową? )libację z wulgarnymi okrzykami, darciem "japy", głośną uciążliwą muzyką. Zachowywali się agresywnie, wyzywająco, prowokacyjnie. Nic dziwnego że zaniepokoiło to sąsiadów, bardzo dobrze że zechcieli i odważyli się działać i wezwali odpowiednie służby (a może zwyczajnie się przestraszyli "bawiącej się" nieopodal agresywnej, hałaśliwej watachy).
      Interweniujących policjantów (obecnie harcerstwo w spódniczkach, sorry policjanci) znieważono, szarpano, wyśmiewano, obrażano i grożono im. Na szczęście tym razem policjanci (harcerstwo w spódniczkach) jakoś sobie z grupą pijanej swołaczy poradziło (brawo!).

Tylko tak sobie myślę:

Dlaczego pismaczyna (bo tak należy nazwać osobę piszącą o takich sprawach) pisze takie paszkwile (na policję) a ktoś zatwierdza to i puszcza? To jawne propagowanie bezprawia i bezkarności. Teraz każdy chuligan, dres, cwaniaczek, blokers, pijany, naćpany wulgarny imprezowicz nie liczący się z niczym i nikim "oleje" interweniującego f-usza i po zwyzywaniu go od najgorszych - postraszy - wypie..aj stąd jeb..ny psie bo do mediów pójdziemy i się poskarżymy jak to policja gnębi, prześladuje i bije grzecznych, spokojnych i nikomu nie wadzących obywateli. Zły, brutalny i niedobry policjant przyczepil sie do Bogu ducha winnych ludzi! Skandal! A sąsiadowi co to mu się nasza burda nie spodobała zaraz tu wrzucimy kamień przez szybę do mieszkania, podpalimy auto, wycieraczkę pod drzwiami albo jutro dziecko mu pobijemy i zastraszymy. Nauczy się nie widzieć, nie słyszeć i odwracać wzrok następnym razem cham jeden!
      Nie sama sytuacja mnie niesmaczy czy oburza. Mieszkając tuż obok obok dużego blokowiska przyzwyczaiłem się, nasłuchałem, napatrzyłem, zobojętniałem. Co noc krzyki, wulgarne wrzaski, dewastacja mienia, odgłosy bitych o bruk butelek, bójki, kradzieże, zaczepki. Opisana w tym krzywdzącym dla policji i praworządności szmaciarskim artykuliku (szmaciarski artykulik opisujacy "problemy" szmaciarzy) interwencja standardowa, rutynowa jakich pełno co noc. Smuci i wywołuje jak to się obecnie popularnie mówi "żal" sposób przeprowadzenia powyższej - był jak zwykle na miarę harcerzy/rek (stąd moje określenie na to co obecnie dzieje się w Firmie - harcerstwo w spódniczkach) - podczas gdy po pierwszym bluzgu, agresji słownej (o fizycznej nawet nie wspomnę bo tu należy sięgać po broń - kilkunastu pijanych śmieci kontra dwóch! policjantów?!) pierwszym nie wykonaniu polecenia danego przez f-uszy, śmieć powinien leżeć na glebie z rozbitym ryjem (od nieszczęśliwego potknęcia i upadku oczywiście) wykręconymi rękoma, butami na stupach, i bransoletkami na przegubach zaciśniętymi do oporu.
      Jestem zbulwersowany faktem że GWWrocław opisuje cały ten pożałowania godny incydent wywołany zachowaniem grupy osób mającej w poważaniu normy społeczne i prawne tak formułując treść, tezę artykułu że przekaza brzmi: zła, brutalna, niepotrzebna policja
      i dobrzy grzeczni kulturalni pokrzywdzenie imprezowicze.
      Zamiast piętnować takie zachowania i wspierać ład, porządek, bezpieczeństwo, szacunek dla norm społecznych to jątrzy się i dzieli, napuszcza jednych na drugich. Po co?
      A ta siedząca okrakiem na uschłym drzewie pinda z krzywą gębą widoczna na fotografii -czyżby policja przeszkodziła w targaniu lachy starszym o pokolenie fagasom z którymi pozuje do zdjęcia? hm? oj ci wstrętni policmajstrzy! a fe!

• Gość: Raptor Re: Harcerstwo w spódniczkach kontra cwaniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 17:10
        Owo przyzwolenie się nie rodzi, ono już dawno jest na świecie. Niestety pochwała patologii w czym przez lata celowała GW i nie tylko, ma takie skutki jak wyżej opisany.
    • ecolab Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na... 26.06.12, 12:49
      Krótka historyjka na temat tej sytuacji... (kto chce niech wierzy, kto nie chce - jego sprawa)
      Ludzie dzwonią że hałas nie z tej ziemi (około północy) na miejsce dociera patrol policjant + policjantka (umundurowani). Brama jest otwarta :) Na dzień dobry policjant dostaje kopniaka w klatkę piersiową (od jednego z panów na zdjęciu) ale "bawiących się" jest około 10-12... Wzywa posiłki... Reszta też jest ciekawa... ciąg dalszy być może nastąpi w kolejnym odcinku...

ps. pani ze zdjęcia jest Policji bardzo dobrze znana z tego rodzaju zachowań - wystarczy sprawdzić...

Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: vale tudo Marta Gołębiowska propaguje chuliganerię IP: *.e-wro.net.pl 26.06.12, 13:13
        Dlaczego "dziennikarz" GW propaguje i promuje chuliganerię i bandyckie zachowania? Dlaczego pisze nieprawdę? Dlaczego szkaluje wizerunek policji?
        Z własnej głupoty czy może coś więcej?

Jeżeli sąd potwierdzi postawione wobec pijanych agresorów zarzuty pani Gołębiewska powinna stracić pracę.

GW Wrocław - schodzicie na psy (te dzikie, zapchlone, bezpańskie czworonożne). To już nie "ideał sięgnął bruku" - wy jesteście w metrze którego we Wrocławiu nie ma.

PS. Pani Marto G. niech pani nie zapomni opublikować adresu, nr.telefonu i miejsca pracy tych sąsiadów co odważyli się wezwać policję. Proszę też podać jakim jeżdżą samochodem i gdzie ich dzieci chodzą do szkoły/przedszkola.
        Pozdrawiamy pANIĄ cZULE - ROZBOJARZE WROCŁAWSCY.
    • Gość: Jarek Na słowo Policja to rzygać się chce !!! IP: *.play-internet.pl 26.06.12, 13:01
      To bezkarna grupa która robi już co chce !!! Nieudacznikom którzy nic nie potrafią najlepiej wychodzi bicie pijanych i interwencje wobec imprezowiczów !!!
      Ale jak trzeba coś poważniejszego to nie potrafią absolutnie NIC !!!!!
      • Gość: vt Re: Na słowo Policja to rzygać się chce !!! IP: *.e-wro.net.pl 26.06.12, 13:25
        >e: Na słowo Policja to rzygać się chce !!!

To rzygaj, ale nie musisz dzielić się z nami zarówno swoimi przemyśleniami (jp100% i chwdp) jak i ntreścią żełądka. Nieciekawiśmy.

Rzygaj, rzygaj, krwią rzygaj na onkologi. Strata dla społeczeństwa żadna. Zysk 100%.
      • Gość: adec bzdury gadasz IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 13:29
        Rzygać to się chce ja żulerską hołotę, która musi zachlewać ryje najtańszym piwem i drzeć się do nocy, bo tylko tak umie się bawić.
      • Gość: asia Re: Na słowo Policja to rzygać się chce !!! IP: *.internetia.net.pl 26.06.12, 16:51
        Urzekła mnie twoja historia.
      • Gość: Raptor Re: Na słowo Policja to rzygać się chce !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 17:23
        Niby co jest poważniejszego dla niewyspanych, zmęczonych ludzi i ich dzieci? Wydaje ci się, że przeciętnego śmiertelnika dotyczy walka z mafią? Patologia została spacyfikowana, ludzie mogli udać się na spoczynek nocny i to jest sukces.
    • pawel.bruksela Re: Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo 26.06.12, 13:26
      ta, a pieski kaczynskiego inne byly. Czy ty taki durny, czy prowokujesz?
      • Gość: ozi brawo dla policji IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 13:32
        I tyle.
        A gazeta robi naprawdę zlą robotę wspierając żulerkę.
    • Gość: Ana Patologia... IP: *.internetia.net.pl 26.06.12, 15:37
      To patologiczne osiedle od dawna powinno być systematycznie patrolowane przez policję, bo to co się tam dzieje przechodzi najśmielsze oczekiwania. Wystarczy wieczorem przejść się koło bloków
      • Gość: michal Re: Patologia... IP: *.e-wro.net.pl 01.07.12, 23:24
        To ciekawe co piszesz. Skad takie informacje o tym osiedlu ? Biorac pod uwage pozostale, mozemy wnioskowac ze kuzniki to oaza spokoju. Bylem w poblizu wiec ... Primo - To nie dzialka a prywatny polac terenu ogrodzony wielkim, konkretnym plotem oddalony od najblizszych zabudowac ok. 200m (czyli o 50m dalej niz zezwala na to prawo). Secundo - Dwojka policjantow wtargnela na teren posesji bez munduru (tzw. tajniacy). Primo Ultimo:P - Tych dwoje "policjantow" do konca nie chcialo sie wylegitymowac i nie mieli zadnego nakazu. Kolejny raz Polska policja pokazala klase. Słowo "policja" napisalem specjalnie z malej litery. Pozdrawiam
    • Gość: polakgrzy Policja IP: *.as13285.net 26.06.12, 16:22
      A mi się przypomina sytuacja z moim bratem, który wracał z imprezy z kolegą. Rzucali się śnieżkami w środku nocy, co nie spodobało się policji. Gdy zaczęli ich szarpać i wciągać do radiowozu kilka podcięć uświadomiło im iż mają do czynienia z zawodnikami sztuk walki. Wezwali posiłki i kupą w końcu dali radę. Po 24 godzinach w areszcie policjanci zapytali się ich czy chcą złożyć skargę na aresztowanie. Oczywiście chcieli, więc od razu zostali oskarżeni o napaść na policjanta. Na szczęście było to w środku miasta i adwokat zabezpieczył nagranie z monitoringu gdzie ewidentnie było widać iż to policja zaczęła rozróbę. Przecież to oczywiste iż każdy mówi iż to on zaczął a nie my. Niestety jak nie ma kamer to policja górą.
      • Gość: Raptor Re: Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 17:20
        Niestety często też patologia jest górą. A rankiem zmęczeni ludzie idą do pracy, dzieci do szkół, a patologia smacznie śpi - bo przecież nie pracuje, do MOPS-u zdąży.
      • Gość: Antoni Re: Policja IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 22:43
        Bardzo fajna historia. A potem obudziłeś się zlany zimnym potem, prawda? :D
    • bezpocztyonline Policjanci byli w cywilu czy w mundurach? 26.06.12, 16:35
      Jeśli byli w cywilu i nie legitymowali się - winni policjanci.
      Jeśli byli w mundurach - winni imprezowicze.
      • Gość: Wiurek Darli ryja na całe kużniki a teraz udają męczennik IP: *.internetia.net.pl 26.06.12, 16:50
        Darli ryja na całe kużniki a teraz udają męczenników.Brawo Policja,tak trzeba interweniować w takich przypadkach.Swoją drogą jakimi trzeba byc debilami żeby zakłocać o pólnocy życie sąsiadom?Ludzie za grosz nie mają szacunku dla innych tylko myślą o swojej dupie.Mam nadzieje że ta interwencja czegoś ich nauczy.
    • wacek22 Policja przerwała nocną imprezę. Kto na kogo na... 26.06.12, 16:48
      Brawo Policja !!! Trzeba się zająć tymi co zakłócają ciszę nocną !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka