julinka601 27.01.13, 15:27 czy ktoś orientuje się jak długo czeka się we Wrocławiu na endoskopową operację zatok na NFZ? Ewentualnie ile kosztuje taki zabieg prywatnie i jaki jest czas oczekiwania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolka Re: Operacja zatok..... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.01.13, 17:58 Na NFZ czeka się 12-14 miesięcy, prywatnie to koszt około 4-5 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: Operacja zatok..... 30.01.13, 12:05 Serdecznie dziękuję za odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzka Re: Operacja zatok..... IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 07:24 czy ta operacja to dla dziecka czy dla osoby dorosłej. Bo jak dla dziecka to poznań albo katowce- tam są najlepsi specjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Operacja zatok..... IP: 164.4.17.* 26.03.13, 14:37 Witam A mógłbyś mi doradzić kto w Katowicach jest dobry bo własnie czekam na taki zabieg? Z góry dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzka Re: Operacja zatok..... IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 18:12 To zalezy czy dla dziecka czy dorosłego. Jeżeli chodzi o dziecko to raczej we Wrocławiu nikogo nie polecam. Nie maja takiego doświadczenia, zdanie wielu otalaryngologów. Prywatnie szkoda kasy, ja usuwałam 3 migdał., porzadna wypłate mnie to kosztowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Operacja zatok..... IP: 164.4.17.* 27.03.13, 06:54 Witam ponownie. Potrzebuję zrobić czyszczenie zatok szczękowych dla dorosłego w Katowicach, także jakbyś mógł mi doradzić kilka nazwisk to byłby wdzięczny. Laryngolok Sośnierz - Spangenberg Małgorzata zamiast wypisać mi skierowanie do szpitala na ten zabieg to wypisała na robienie przegrody nosowej, normalnie porażka, dobrze że to skierowanie 2 razy przeczytałem także proszę o pomoc. Z góry dzięki. Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Operacja zatok..... IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 17:46 12-14 miesięcy???!!!! Ja już czekam 2.5 roku i nic. W grudniu usłyszałam, że jestem na początku listy...mamy połowę czerwca :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Operacja zatok..... IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.13, 21:48 Witam także poszukuję miejsca gdzie zrobić endoskopową operację zatok w pobliżu Katowic - dorosły Ze względu na wadę krzepliwości tylko zabieg robiony w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfadf Re: Operacja zatok..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 11:13 Polecam doktora Kornela Szczygielskiego - Warsaw Medical Center. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisław Re: Operacja zatok..... IP: *.161.227.176.static.rdi.pl 27.12.13, 16:13 Odnośnie operacji endoskopowej zatok na NFZ we Wrocławiu czas oczekiwania wynosi od 4-7 lat. Natomiast prywatnie w Klinice Laryngologicznej Medicus we Wrocławiu przy ul. Wyszyńskiego czas oczekiwania wynosi około 1 miesiąca opłata średnio od 7- 10 tys. złotych w zależności od zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: Operacja zatok..... 28.12.13, 12:40 Nieprawda. Czeka się ok rok-półtore. Właśnie byłam w szpitalu na wizycie kwalifikacyjnej u laryngologa /zarejestrowałam się do szpitala 1 m-cy temu/ Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: Operacja zatok..... 28.12.13, 12:41 Przepraszam ,zarejestrowałam się do szpitala 10 miesięcy temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioska Re: Operacja zatok..... IP: *.18-1.cable.virginm.net 05.01.14, 23:09 Ja miałam robiona w angli byłam pól dnia w szpitalu poczynając wypuścili mnie z cała paczka antybiotyków leków przeciw bólowych na zabieg czekałam 2 tygodnie od rozpoznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Operacja zatok..... IP: *.internetia.net.pl 20.03.15, 18:18 Hej Aniu! Możesz mi podpowiedzieć jak to zrobiłaś w UK. Mnie nieudolnie leczą od 5 lat na nieistniejącą alergię na kurz. Właśnie jestem po TK i wizycie u polskiego laryngologa, gdzie potwierdzono moje obawy, że potrzebuję FESS. Nie byłam w stanie się dostać poprzez GP w UK do specjalisty laryngologa, gdyż twierdził, że nic mi nie jest. I czy mogłabyś mi powiedzieć czy to był prywatny zabieg czy przez NI. Z góry wielkie dzięki Ela ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Operacja zatok..... IP: 188.140.2.* 06.04.15, 21:07 Hej, czy możesz mi podpowiedziec jak udalo Ci sie dostac do laryngologa w uk na nhs? Pytam bo mnie gp zbywa ciagle sprayami i sterydami.. Wydaje mi sie rzecza nieosiagalna dostac sie do laryngologa plus trafić na lekarza który mnie odpowiednio zdiagnozuje. W polsce znajomy lekarz twierdzi, ze powinnam pilnie wykonac FESS ale wiąze sie to dla mnie z kosztami podrozy zwolnieniem z pracy na ok dwa tygodnie i okolo 5 tysiecy pln za sam zabieg a tu zyje i pracuje i wolalabym to zrobic w uk. Dodam ze u mnie zatoki i smrod z nosa to temat nieustajacy od 4 lat Odpowiedz Link Zgłoś
eksperci_dcl Re: Operacja zatok..... 03.06.14, 13:46 julinka601 napisała: > czy ktoś orientuje się jak długo czeka się we Wrocławiu na endoskopową operację > zatok na NFZ? > Ewentualnie ile kosztuje taki zabieg prywatnie i jaki jest czas oczekiwania? Witam Jeśli chodzi o zabieg FESS to czas oczekiwania w szpitalach obecnie wynosi około 2 lata. Można wykonać zabieg w naszej Klinice, jednak tutaj czas oczekiwania na NFZ to ok. 5 lat. Zabieg prywatny – średni czas oczekiwania na zabieg FESS to ok. 4 tygodnie. Proponuję skontaktować się z Koordynatorem ds. Hospitalizacji w naszej Klinice. Koordynator przekaże wszystkie szczegółowe informacje i odpowie na Pani wszystkie pytania, tel. kontaktowy: 603 454 461. Pozdrawiam, Łukasz Narożny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: Operacja zatok..... IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.15, 13:54 przyjedz do Gliwic u nas robia na nfz i ja miałam jestem zadowolona.... Odpowiedz Link Zgłoś