Dodaj do ulubionych

most warszawski

IP: *.protonet.pl 10.08.04, 18:01
Please pomóżcie...gdzie jest we Wrocławiu Most Wrocławski
Obserwuj wątek
    • svarte_sjel Re: most warszawski 10.08.04, 19:45
      Gość portalu: Radek napisał(a):
      > Please pomóżcie...gdzie jest we Wrocławiu Most Wrocławski

Mostu Wrocławskiego oczywiście nie ma ;^)
      A Warszawski (w temacie się nie pomyliłeś) jest na jednej z dróg w kierunku
      Warszawy
      • martouf Re: most warszawski 11.08.04, 09:20
        Swoją drogą jeden z najbardziej zakorkowanych mostów w mieście, jadąc od
        jedności albo Wyszyńskiego przed mostem z trzech pasów robi się jeden, co
        skutecznie zatrzymuje ruch.
        • almac Re: most warszawski 11.08.04, 12:20
          martouf napisał:

> Swoją drogą jeden z najbardziej zakorkowanych mostów w mieście, jadąc od
          > jedności albo Wyszyńskiego przed mostem z trzech pasów robi się jeden, co
          > skutecznie zatrzymuje ruch.
          A właściwie z 4 pasów (2 na Jedności i 2 na Wyszyńskiego)+tramwaj+wyjazd z
          Jaracza....
    • jb.wroc kiedy remont? 11.08.04, 15:14
      Słyszałem dwie wersje: rozpoczęcie w 2004 lub 2005. I co z przebudową ulicy od
      Pl.Kromera do Brucknera? Wczoraj ogłoszono wynik przetargu o remoncie tej
      ulicy, ale na bardzo krótkim odcinku, od ul.Miechowity do Czajkowskiego. A co z
      resztą. Chyba, że ten przetarg był na łatanie dziur:)
      • svarte_sjel Re: kiedy remont? 11.08.04, 15:35
        jb.wroc napisał:
        > Słyszałem dwie wersje: rozpoczęcie w 2004 lub 2005. I co z przebudową ulicy od

W WPI jest zapisane 2004-2006, z tym tylko, że na 2004 rok są jakieś śmieszne
        pieniądze zapisane
        • jb.wroc Re: kiedy remont? 11.08.04, 16:13
          svarte_sjel napisał:

> Z tym tylko, że obie inwestycje są przewidziane do wykonania ze środków
          > unijnych. W wypadku ich braku remont Krzywoustego będzie "przeprowadzony w
          > ograniczonym zakresie".

Też o tym gdzieś czytałem, tylko nie pojmuję co oznacza "w ograniczonym
          zakresie". Z czego będzie trzeba zrezygnować przy takiej przebudowie, zamiast
          dwóch jezdni będzie jedna, czy brak zieleni, czy może brak zatok autobusowych,
          jak to genialnie zrobili na Boya.
          • svarte_sjel Re: kiedy remont? 11.08.04, 16:49
            jb.wroc napisał:
            > Też o tym gdzieś czytałem, tylko nie pojmuję co oznacza "w ograniczonym
            > zakresie". Z czego będzie trzeba zrezygnować przy takiej przebudowie, zamiast

Może właśnie wariant z jedną jezdnią, a druga "na potem". Mnie tam bardziej
            ciekawi "ograniczony zakres" w przypadku wiaduktu w ciągu AK :^)
            • jb.wroc Re: kiedy remont? 11.08.04, 17:37
              svarte_sjel napisał:
              > Może właśnie wariant z jedną jezdnią, a druga "na potem". Mnie tam bardziej
              > ciekawi "ograniczony zakres" w przypadku wiaduktu w ciągu AK :^)

Też jestem ciekaw jak to będzie z AK. Tym bardziej, że większa część kosztów
              tego remontu, 14mln, jest zaplanowana z UE. Jak nic nie dostaną, to zostanie
              8,5mln z kasy miejskiej.
              • Gość: . Re: kiedy remont? IP: *.rozanka.wroc.pl 28.08.04, 10:57
                hydral.com.pl/neo/teeold1.php?ref=15582&type=z&thread=0&f=1 -ta
                kamienica niedługo pewnie zostanie wyburzona w związku z budową drugiego mostu
                Warszawskiego,warto byłoby uratować niektóre jej elementy i przekazać do banku
                detalu architektonicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka