Gość: Rafis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:57 Ja bym zburzył i postawił... fontannę. Chce mi się siku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_cinek_ Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? 17.08.04, 00:01 ZNTK Wrocław też nie miało być burzone :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.core.lanet.net.pl 17.08.04, 02:02 Zburzyć, wybetonować i postawić parking. PS: Od stycznia mnie buce oszukują. "Piwo stąd...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwoholik Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.08.04, 07:28 Tak jak nas ci sk****syny z Carlsberga uporczywie oszukują z "wrocławskością" Piasta, tak samo mydlą nam teraz oczy, że nie wyburzą budynków. Wyburzą, jak tylko sprawa przyschnie. :-[ Od początku tego roku nie pije juz Piasta. Jeszcze nam w regionie zostało kilka browarów, które na dodatek warzą dobre piwa. Trzeba je wspierać własnym gardłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo ja bym wyburzyl i postawil UFO IP: *.rozanka.wroc.pl 17.08.04, 01:46 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
almac Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? 17.08.04, 03:43 "Ale ani urządzenia, ani zabudowania nie są wpisane do rejestru zabytków." To powinno się je wpisać - i to jak najszybciej, żeby ktoś nie wpadł na pomysł postawienia w tym miejscu jakiegoś "blaszanego zabytku" (tzn. Tesco, Geant itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radziwił Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.szpital / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 07:42 Od dzisiaj nie piję ani Carlsberg ani Okocim. Wykupują zakład, po to, aby go zamknąć. Czy nikt w tym kraju nie widzi nic w tym złego ? Przecież w ten sposób powstaje bezrobocie. Sprzedać konkurencji zakład, a ona go zamknie, lepiej produkcję przenieść do siebie i dać pracę swoim mieszkańcom. Tak pół polski sprzedali. Odpowiedz Link Zgłoś
smi Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? 17.08.04, 08:02 Wyjdzie na to, że to "prawa rynku" zdecydują, co Carlsberg zrobi z byłym Browarem Piastowskim ... Żeby tylo nie obudzić się, jak po Rzeźni Miejskiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieskazitelna Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.08.04, 08:14 Zabytek z browaru to zrobiła firma cARLSBERG!Ten browar przy prawidłowej polityce oraz chęci mógłby być liderem produkcji piwa w naszym regionie. Zatrudniał by kilkaset osób mógł by być sponsorem kultury i sportu na Dolnym Ślasku tak jak w latach 1991-2000 (koszykówka ,piłka nożna ,sport młodzieżowy) Wypowiedż Pana Prezesa świadcząca o tym że browar to tylko przestarzałe technologię i urządzenia to skandal!W latach 1993-1996 Browar Piast był jednym z liderów wprowadzania nowych technologii oraz modernizacji zakładu w Polsce, Był przykładem sukcesów produkcyjnych oraz organizacyjnych.Nieszczęście browaru to "dziwne" przejęcie udziałów przez Ryszarda Variselle w roku 1996(decyzja Pana Wiesława Kaczmarka) i jego działalność mająca na celu tylko i wyłacznie ograbienie browaru. Zakup Browaru przez Firmę cARLSBERG to tylko ruch w celu weliminowania konkurencji i próby opanowania rejonu produktami Carlsberga (Okocim, Bosman, Kasztelan itp), a śpiewki i hasła typu "Piast" to Wrocław, Kochamy "Piasta" to bzdury mające na celu zamydlenie oczu.Wiem żę opinie i wpisy już nie uratują Browaru,że winni "prywatyzacji" browaru mają się dobrze ale chociaż może Wrocławianie (może cały Dolny Śląsk) dadzą do zrozumienia tym bufonom z Warszawy wybierając w czasie zakupów markę piwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radziwił Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.szpital / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:19 Jaki Polski browar nie został jeszcze wykupiony przez Carlsberg ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: 217.97.136.* 17.08.04, 08:53 szczera prawda radziwil !!! niech mi ktos odpowie na takie pytanie !; przez ponad 100 lat browar produkowal pivko pt. piast ( nie lubie tego piwa kiedys jak jeszcze byl magnat to mozna bylo sie napic) ale browary jakos funkcjonowaly, byly rentowne itp az tu nagle mozni browarnictwa stwierdzili ze SIE NIE OPLACA ! ten kraj jest chory za 5-10 lat jedynym wlascicielem polskiego przemyslu bedzie mister kulczyk a reszta w posiadaniu kapitalu zagranicznego ale zydo-komuna ma sie dobrze i rozkradaja ten biedny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrorat Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: 212.244.141.* 17.08.04, 08:22 Małe pytanko : gdzie w takim razie warzą teraz Piasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radziwił Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.szpital / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:25 nigdzie. To już nie jest Piast. Pozostała tylko naklejka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary wyjadacz Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:28 podobno w Okocimiu i w Bosmanie:) Mysle ze warto porownac smakiem z okocimem czy czesami to nie to samo, ale co ja pisze olejmy cwaniaczkow z warszawy niech sami pija co nawazyli! Ja polecam Lwowek jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieskazitelna Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.08.04, 08:39 Masz racje!!! Głownym technologiem w Lwówku jast osoba ,która była gł technologiem w Piaście,gdy "Piast" miał najlepszy smak oraz jakość w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
wozik Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? 17.08.04, 08:42 Co takiego dobrego w tym Lwówku? Carlsberg smakuje o wiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewidująca Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.08.04, 08:36 Do Wrorat: W miejscowości Sierpc (producent Kasztelana) oraz Brzesku(okocim) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.08.04, 08:49 Co dalej z Browarem Piastowskim? Logiczne i konsekwentne byłoby w nim otworzyć ośrodek dla anonimowych alkoholików;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni WYBURZYĆ CARLSBERGA I OKOCIMIA !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:28 A ja bym wyburzył Carlsberga i Okocimia. Jedno jest pewne: NIE PIJEMY OKOCIMIA I CARLSBERGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwoholik Re: WYBURZYĆ CARLSBERGA I OKOCIMIA !!!!! IP: 195.117.149.* 17.08.04, 09:49 Nie zapominajcie też, że inne koncerny - Heineken i SAB Miller (obecni właściciele marek, odpowiednio: Żywiec, Warka, EB, Leżajsk, Królewskie, Van Pur i inne oraz Tyskie, Lech, Żubr, Dębowe i inne) też zamykają browary, np. ostatnio warszawskie... :-[ W tej eksterminacji polskiego browarnictwa przoduje pier****y Heniek. PIJMY PIWA Z MAŁYCH BROWARÓW, IGNORUJMY KONCERNY, niech się wypchają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re: Co w miejsce browaru? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.04, 10:16 Jestem za, Rafis. Jedna jest nawet gotowa do przeniesienia: ta w Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.08.04, 14:18 Za to co zrobili z moim ulubionym piwem ogłaszam !!! BOJKOT !!! wyrobów firmy Carlsberg. Ani jedna kropla piwa warzonego w browarach tej grupy nie zobaczy mojego gardła. Niech się walą, jak nie potrafią uszanować tradycji... Idę do konkurencji - Warka RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer A huj Ci Carlsberg... IP: 62.119.24.* 17.08.04, 14:51 ... ja pije "Ksiazece" z Lwowka Slaskiego , niepasteryzowane ! Piwo niebios ! Pozdrawiam , wasz Breslauer. Odpowiedz Link Zgłoś
wozik Re: A huj Ci Carlsberg... 18.08.04, 09:53 Spróbowałem tego piwa. Carlsberg jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD Re: Co dalej z Browarem Piastowskim? IP: *.pl / *.pl 18.08.04, 18:23 Nie zawsze wielkie koncerny zarzynają. Ale mimo wszystko szkoda browaru. Pierwszym piwem w moim życiu było Wrocław Beer (poprzednik fulla). Nie mieszkam we Wrocławiu od laaaaat ale co roku staram się odwiedźić rodzinne strony. Pierwszym szokiem w tym roku był brak fulla (sentyment). A Bosman nie jest zły i cały czas pochodzi ze Szczecina. Pozdrowienia dla prawdziwych miłośników piw wrocławskich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś