Dodaj do ulubionych

KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE

31.08.04, 12:02
To co wyprawia ZDiK az prosi sie o ..........................
Zamkniete dwa pasy pod widuktem na Krzywoustego wywolalo paraliz polnocnej
czesci Psiego Polo. Korki na 2 godziny, autobusy opóznione.........
rozumiem |e kiedys naprawy trzeba dokonac, ale dlaczego:
1. nie pracuje sie 24h na dobe?
2. dlaczego objazdu nie zrobiono poprzez zjazd do Korony? - w miejscu gdzie
zjezdza sie do ORLENU sa dwa pasy - nie mozna bylo zrobic 2 pasy w jedna i 2
pasy w druga?
3. nie rozpoczeto prac w sobote?

Teraz kolejne prosby:
1. wydluzenie pracy przedszkoli - paczka dla osoby, która z Grunwaldzkiego
dojedzie na KieBczowsk w 0,4 minut
2. szukam adwokata, który wniesie powództwo przeciwko wlascicielowi drogi za
straty czasu (wydBuzony dojazdu do pracy, za nieuzasadniona rozloke z rodzina)
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: 217.153.67.* 31.08.04, 12:46
      Zgadzam się, to co wyprawiają na Krzywoustego to po prostu obłęd!!! Jaki sens
      ma teraz np. kupowanie biletu MPK? Za co płacimy? I teraz żeby dojechać z pracy
      do domu trzeba "podróżować" 2 godziny!!! Ludzie - kogoś chyba pop....liło.
      • Gość: kacha Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:54
        a skąd to wasze zdziwienie? Przecież od dawna wiadomo jak wygląda wylot na
        Warszawę. O jakichś obwodnicach w tym rejonie tylko wspomina sie. Dziwię sie
        inwestorom zagranicznym którzy chcą we Wrocławiu inwestować. Przecież tutaj
        przy byle remoncie komunikacja nie istnieje. I to nie tylko na Psim Polu. W
        całym mieście tak jest.
    • bankotravel Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 31.08.04, 16:13
      Normalka podczas wakacji gdy można było zamknąć część drogi i zabrać się za
      roboty to budowlańcy się opalali nad Widawą a tylko kilka godzin pracowali. A
      gdy rozpoczyna się nowy rok szkolny to wzieli się do roboty tak zresztą jest co
      roku. Normalnie brak organizacji pracy. A ZDiK po co on wogule istnieje jest
      mało skuteczny.
    • Gość: żaba Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 07:59
      Nigdzie nie widać zwykle bardzo aktywnego i przemądrzałego samozwańczego
      rzecznika ZDiKu - svarte_sjela. Zaniemógł czy zapadł sie pod ziemię? Dotąd
      zawsze wszystko wiedziałeś najlepiej. Napisz coś mądrego np. że komunikacja
      jest OK, ZDiK jest super, za to ludzie uwzięli się żeby poruszać się po
      mieście. Co za kretyni.
      • svarte_sjel Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 01.09.04, 08:40
        Gość portalu: żaba napisał(a):
        > Nigdzie nie widać zwykle bardzo aktywnego i przemądrzałego samozwańczego

Ja może na twoje chamskie odzywki odpowiem cytatem z maila od jednego z
        pracowników ZDiK-u:

|| P.S. Czasami czytam, że nie reagujemy na to, co wypisują czytelnicy. Proszę
        || się nie dziwić, że przestaliśmy czytać. Rozumiem konstruktywną krytykę,
        || pomysły itp, ale epitety w rodzaju "Głąby" (jedno z łagodniejszych określeń)
        || nie jest przyjemnie czytać. Osobiście nie jestem przyzwyczajony do
        || "chamskich" odzywek. Kultura słowna powinna obowiązywać. :-)

Mi też ręce i nogi opadają gdy czytam coniektóre posty i też zamiast się włączać
        do waszych chamskich "dyskusji" wolę zachować zdrowie psychiczne.
        • Gość: żaba Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 14:43
          Dla ciebie tylko pochwały nie są chamskie, natomiast każda krytyka jest
          chamska. W postach są również konstruktywne pomysły. Nie zauważyłeś? Rozumiem -
          zatkało cię. Przy tak totalnej krytyce pomysłów ZDiK-u wreszcie zrozumiałeś że
          nie można bronić przegranej sprawy, czyli jak zwykle u ciebie wmawiać ludziom
          że jest OK.
          • Gość: $ Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.rozanka.wroc.pl 01.09.04, 19:37
            Krytyka krytyką tylko po co te epitety.
          • svarte_sjel Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 02.09.04, 08:29
            Gość portalu: żaba napisał(a):
            > Dla ciebie tylko pochwały nie są chamskie, natomiast każda krytyka jest
            > chamska. W postach są również konstruktywne pomysły. Nie zauważyłeś? Rozumiem -

Nie drogi anonimie.
            Istniejekrytyka kulturalna (i nie raz na tym forum się taka pojawiała) i
            istnieje "krytyka" chamska. Pochwały też nie muszą być kulturalne...
      • bankotravel Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 12.09.04, 22:00
        Dzisiaj kierowcy jadący z Warszawy stali w 2 km korku licząc od centrum
        handlowego "Korona". Brak obiazdu a przecież można skierować ruch samochodów
        osobowych przez Wilczyce wtedy kierowcy wyjadą koło hali ludowej i zoo
        • meh_ow Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 14.09.04, 09:26
          bankotravel napisał:

> Brak obiazdu a przecież można skierować ruch samochodów
          > osobowych przez Wilczyce wtedy kierowcy wyjadą koło hali ludowej i zoo

co bardziej zapobiegliwi korzystają z tej trasy bez wskazywania tam objazdu
    • drapson Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 02.09.04, 12:18
      Prosze sie nie dziwic epitetom.
      Jak sie stoi 2 godziny w smierdzacym autobusie, to najwieksza kultura
      ginie........
    • drapson Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 02.09.04, 12:24
      a Pani rzecznik pojawia sie w TV i........... wypowiedzi jej swiadcza o
      niekompetencji jej i osob zatrudnionych w ZDiK-u. Czy wroclawianie to
      barany???!!! Takie wytlumaczenie wola o pomste........ Tak trudno przewidziec
      co sie bedzie dzialo??? Podczas jakiejkolwiek stluczki na Krzywoustego robia
      sie korki prawie do Zakrzowa...... A zamkniecie 2 pasów doprowadzilo do tego co
      sie dzieje teraz. Podobno myslenie ma przyszlosc!!!! i widze ze jeszcze wielkie
      obszary sa do zagospodarowania......
      • Gość: he Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.finemedia.pl 02.09.04, 17:41
        kiedys trzeba bylo ten remont zrobic. A czy teraz czy na wakacje, czy w nocy to
        bez roznicy, tam obojetnie kiedy sie zamknie to sie robia korki. W koncu to
        jedyny most przez widawe we wrocławiu w okolicy(poza tym kolo poligonu z droga
        do nikad ;)) Az prosi sie o obwodnice na odcinku od korony do mostu
        miejnijnego.... moze za 10 lat :)
        • svarte_sjel Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 02.09.04, 21:51
          Gość portalu: he napisał(a):
          > do nikad ;)) Az prosi sie o obwodnice na odcinku od korony do mostu
          > miejnijnego.... moze za 10 lat :)

Wedle planów za 6 lat powinna być... o ile Unia dofinansuje tak, jak miasto się
          stara.
          • Gość: he Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.finemedia.pl 03.09.04, 00:28
            Skoro miasto sie stara o srodki na budowe, to jakies plany chyba juz istnieja?
            A co bedzie jak unia nie da :( . Bedziemy z roku na rok czekac, jak beda
            ustalac unijny budzet z nadzieja " a może w tym roku", czy moze UM połakomi sie
            na jakis kredyt? A jesli chodzi o odcinek od Osobowickiej do Obornickiej i
            dalej do Zwigrodzkiej, to czy prawda jest ze prace maja ruszyc w 2005 jesli
            unia da ?
            • svarte_sjel Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 03.09.04, 09:10
              Gość portalu: he napisał(a):
              > Skoro miasto sie stara o srodki na budowe, to jakies plany chyba juz istnieja?

Zależy jak dokładne.

> A co bedzie jak unia nie da :( . Bedziemy z roku na rok czekac, jak beda

To się rozwlecze wszystko w czasie :^(

W przypadku odcinka Osobowicka - Żmigrodzka zakładane jest dofinansowanie na
              poziomie ok. 60%, dla odcinka Żmigrodzka - Krzywoustego
              • Gość: HE Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.finemedia.pl 03.09.04, 11:30
                Dzieki za informacje. Nie myslalem że ten kawalek obwodnicy moze tyle
                kosztowac. W koncu tamten odcinek ma biec po ziemi, bez zadnych mostów,
                estakad. Nie wiem jak z gruntami, ale wiekszosc chyba nalezy do miasta.Z moich
                obliczeń wyszło że odcinek Osobowicka-Żmigrodzka i Żmigrodzka-Krzywoustego
                powinny miec mniej wiecej po niespełna 5 KM.Cholernie drogie te drogi skoro
                liczy sie to w setkach milionow.
                • svarte_sjel Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 03.09.04, 11:49
                  Gość portalu: HE napisał(a):
                  > Dzieki za informacje. Nie myslalem że ten kawalek obwodnicy moze tyle

On jest jednak dość długi.

> kosztowac. W koncu tamten odcinek ma biec po ziemi, bez zadnych mostów,
                  > estakad. Nie wiem jak z gruntami, ale wiekszosc chyba nalezy do miasta.Z moich

No właśnie niezupełnie
                  • meh_ow Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 03.09.04, 12:30
                    svarte_sjel napisał:

> Nie wiem też jak ma wyglądać skrzyżowanie z Krzywoustego i nie pamiętam jak z
                    > Żmigrodzką.

z Krzywoustego dwa poziomy (przy okazji przechodzenia nad torami) zaś ze
                    Żmigrodzką w jednym poziomie ...
                    • svarte_sjel Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 03.09.04, 12:38
                      meh_ow napisał:
                      > z Krzywoustego dwa poziomy (przy okazji przechodzenia nad torami) zaś ze

A fakt, tam przecież też jest linia kolejowa do przejścia.

> Żmigrodzką w jednym poziomie ...

Thx. Czyli oba odcinki mają po estakadzie
        • piast9 Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 02.09.04, 22:40
          > kiedys trzeba bylo ten remont zrobic.
          A co było nie tak? Ta hopa przecież nie przeszkadzała specjalnie w jeździe pod
          warunkiem zachowania dopuszczalnej prędkości. Znam gorsze miejsca we Wrocławiu.
          • Gość: :) Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.finemedia.pl 03.09.04, 00:23
            Daj spokoj hopka byla tragiczna. Mozna bylo tam zostawic zawieszenie, albo
            podczas lotu wpasc na inne auto. Ale teraz jak nam zrobia hopke i dalej
            sobieskiego z ekaranami zeby ludzie nie biegali to bedziemy mieli
            autostrade :) normalnie A8
            • piast9 Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 03.09.04, 00:53
              No nie wiem. Jeżdzę tamtędy w zasadzie jedynie do ASO, także zwóciłbym uwagę
              gdybym tam gubił zawieszenie.
            • Gość: scandal Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.09.04, 14:51
              zdik to jedna wielka mafia.ta kobieta co jest rzecznikiem to chyba dostała
              posadę za d...ę.kompletna kretynka.jeżeli wymagac od innych pracy w nocy to
              trzeba ludziom zapłacić za nocki ,a który prywaciarz to zrobi?
              • Gość: He Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.finemedia.pl 03.09.04, 15:45
                "Ziajka" czesto przeprowadza roboty drogowe 24h/dobe, ale w ograniczonym
                zakresie.Na Krzywoustego tak wlasnie jest. Problemem może być jednak rozbicie
                ekip tej firmy po calym mieście (Powstańców, Karkonowska, Sienkiewicz i
                Drobnera). Az chce sie powiedziec ze Zbigniew Ziajka rzucil sie na wszystko i
                zakorkował miasto;)
                • smi Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 13.09.04, 08:07
                  Najciekawsze jest to, że odcinek Osobowicka - Żmigrodzka będzie zrealizowany
                  etapowo - na początku jako GP 1/2 ... :-)
                  • svarte_sjel Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 13.09.04, 09:01
                    smi napisał:
                    > Najciekawsze jest to, że odcinek Osobowicka - Żmigrodzka będzie zrealizowany
                    > etapowo - na początku jako GP 1/2 ... :-)

Ale estakada będzie dwujezdniowa mam nadzieję?
                    • Gość: luk Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:57
                      nie wiem czy to dobre forum na to pytanie ale widze, ze jest tu obecna osoba
                      wtajemniczona w plany zdiku. chcialbym sie dowiedziec jakie sa globalne
                      rozwiazania dotyczace tej czesci wroclawia - most warszawski, plac/aleja
                      kromera, krzywoustego
                      • bystrzak2000 Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 13.09.04, 14:56
                        Gość portalu: luk napisał(a):

> nie wiem czy to dobre forum na to pytanie ale widze, ze jest tu obecna osoba
                        > wtajemniczona w plany zdiku. chcialbym sie dowiedziec jakie sa globalne
                        > rozwiazania dotyczace tej czesci wroclawia - most warszawski, plac/aleja
                        > kromera, krzywoustego

Do obecnego mostu będzie dobudowany nowy, który pomieści wydzielone torowisko i
                        drogę dwujezdniową w kierunku Kromera. Natomiast Kromera i Krzywoustego będą to
                        drogi dwupasmowe, dwujezdniowe.
                        • Gość: luk Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:35
                          pozostaje jeszcze zapytac kiedy?
                          • svarte_sjel Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE 15.09.04, 09:48
                            Gość portalu: luk napisał(a):
                            > pozostaje jeszcze zapytac kiedy?

Według WPI: od przyszłego roku począwszy. Przebudowa ma łącznie (nowy most,
                            przebudowa "placu" i ciągu Kromera-Krzywoustego) trwać 3 lata.
    • Gość: karol Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 15.09.04, 11:52
      Za trzy lata- piekne by to było. Jednak bez połaczenia korony z mostem
      milenijnym dalej bedzie sie trzeba pchać do wrocławia jadąc od leśnicy na psie
      pole
    • sothis666 Chamstwo i niechamstwo... 15.09.04, 20:44
      Rozumiem svarte, chamskich odzywek tez nie popieram.
      Ale wciaz nie ma odpowiedzi na pytania postawione w pierwszym liscie tego watku. Objazdy. Niewykorzystane pasy. Termin rozpoczęcia. Nie dało się pomysleć? Nie wiem czy Wy, svarte i smi bezposrednio pracujecie w zdik lub gdzies w poblizu ale chamskie teksty nie znikna dopoki ludzie tam zatrudnieni nie uswiadomią sobie że materia w ktorej pracują to miasto, a w miescie mieszkaja ludzie. Duzo ludzi:)

A apropos AOW i innych "A"... Przyznam ze mam juz powyzej tekstów typu:
      "...o ile Unia dofinansuje tak, jak miasto się stara."
      "To się rozwlecze wszystko w czasie"
      oraz takich jak na stronie:
      www.wroclaw.gddkia.gov.pl/kom/i_auto/1/auto/frame.htm
      AOW: "Brak źródeł finansowania budowy,(przyjęto finansowanie z Funduszu Spójności UE)"
      A4(Zgorzelec Krzyżowa): "Brak źródeł finansowania budowy ,trwają zabiegi GDDKiA o finansowanie z ?resztówek? ISPA"
      ...itd itp.

Jesli ktos pracuje w ZDiK lub GDDKiA i posluguje sie takim jezykiem, powinien zmienic/stracić pracę. Tacy urzędnicy, z całym szacunkiem, nie sa nam potrzebni. Jesli nie ma pieniędzy, to ich praca polega na tym żeby były. I kropka. Moja firma zatrudnia kilka tysięcy ludzi (uczelnia) i jest państwowa. I tez "nie ma". Tak długo aż ktoś... znajdzie. I wtedy jest:)
      pozdr:)

• svarte_sjel Re: Chamstwo i niechamstwo... 15.09.04, 21:40
        sothis666 napisał:
        > Jesli nie ma pieniędzy, to ich praca polega na tym żeby były. I kropka. Moja f

Bardzo mi przykro, ale się mylisz. To nie jest ICH zadanie.
        • sothis666 Re: Chamstwo i niechamstwo... 15.09.04, 22:26
          svarte_sjel napisał:

> Bardzo mi przykro, ale się mylisz. To nie jest ICH zadanie.

W pełni świadomie to napisałem. Wiem że należy jeszcze dołączyć do wyliczonych kilka innych skrótów, tych 'z góry'. Wiem tez kto, zgodnie z przepisami, określa polityke a kto ją realizuje. Tylko że idąc za tropem zdania "my tylko realizujemy/wydajemy ile dostajemy" dochodzi sie do facetów, którzy (jak M.Pol i in.), w życiu nie widzieli drogi. I co? No i własnie - nie da się. Brakuje mi w niektórych urzędach inicjatywy i wyobraźni, bardzo...

ps. przepraszam, jesli wziąłeś to do siebie, ja po prostu nie znoszę tej wyrażanej wciąż od nowa niemocy.
          • svarte_sjel Re: Chamstwo i niechamstwo... 15.09.04, 23:27
            sothis666 napisał:
            > W pełni świadomie to napisałem. Wiem że należy jeszcze dołączyć do wyliczonych
            > kilka innych skrótów, tych 'z góry'. Wiem tez kto, zgodnie z przepisami,

Może ustalmy o kim piszemy. Taki np. ZDiK nie ma _żadnego_ wpływu na to, jakimi
            funduszami dysponuje. No, może się domagać więcej, ale i tak to ile dostanie
            zależy od humoru radnych.
            • sothis666 Re: Chamstwo i niechamstwo... 16.09.04, 18:57
              Tak:) sam chciałbym wiedziec o kim nalezy tu napisac...
              -ZDiK jest tylko bezwolnym wykonawcą,
              -radni skąd wezmą skoro nie ma,
              -GDDKiA tylko 'realizuje politykę' jako urząd centralny ministerstwa,
              -Min. infrastruktury ma tyle ile mu zapiszą w budzecie, a jego doradcy przeciez nie beda fantazjowac skoro wiedza ile pieniedzy ma ministerstwo,
              -Min. finansów przecież musi jakoś podzielić a tak niewiele srodków,
              -Posłowie nie bardzo wiedzą po co te autostrady,
              -Prezydent przeciez sie nie bedzie duperelami zajmowal...

Wiem. To Bóg nie chce żebyśmy mieli te "A".
              Uff. Bo juz myślałem że cos da się z tym zrobić... ;)))

svarte_sjel napisał:

> sothis666 napisał:
              > > W pełni świadomie to napisałem. Wiem że należy jeszcze dołączyć do wylicz
              > onych
              > > kilka innych skrótów, tych 'z góry'. Wiem tez kto, zgodnie z przepisami,
              >
              > Może ustalmy o kim piszemy. Taki np. ZDiK nie ma _żadnego_ wpływu na to, jakimi
              > funduszami dysponuje. No, może się domagać więcej, ale i tak to ile dostanie
              > zależy od humoru radnych.
    • Gość: zyczliwy Re: KRZYWOUSTEGO - SKANDAL NAD SKANDALE IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.09.04, 00:01
      Dajcie spokój, nie pierwszy i nie ostatni taki numer.
      Pamiętacie remont Kasprowicza?
      Wtedy wogóle nie wytyczono objazdów. Bo po co? TIRy zasuwały po Konopnickiej i
      git. Czy ktoś poleciał? Nie, Kiniorski tłumaczył, że specjalnie nie oznaczono
      objazdów by każdy na własną rękę znalazł sobie objazd. Tyż fajnie.
      A skrzyżowanie z Boy'a za wąskie dla autobusow MPK. ech szkoda gadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka