Gość: geniusz IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.02, 18:28 no nareszczcie wladze sie zlitowaly www.expo2010.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarosz Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.vogel.pl 12.04.02, 18:40 Wreszcie ta strona elegancko wygląda! Moje polonistyczne serce jednak cierpi, gdy widzi: "Znani Wrocławianie" pisane wielkim W albo "Komunikaty Prasowe" - dużym P. No ale to drobiazgi - najważniejsze, że serwis już w Sieci jest :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noc Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.gazeta.pl 12.04.02, 21:53 Strona jest.Ale expo nie będzie.Wasz były i obecny prezydent doskonale zdają sobie z tego sprawę.No cóż,niedługo wybory a potem kolejne nierelne plany: superhala,superstadion,obwodnica,tishman,hub,odra2016,wroc.zintegrowane centrum log.,wroc.park techn.itp. ot cała Wasza Wrocławska rzeczywistość. A tymczasem bezrobocie rośnie(już 10,6),zwolnienia w Polarze,padające firmy (Grupa Jedynka Wroc.Piast-przejęcie marki-likwidacja,polmos-spadek sprzedaży,zwolnienia,kilka małych hoteli nie wytrzyma konkurencji,podobnie w handlu)itp.itd. A ciekawe co z Waszym miejskim budżetem.Czy już nie czas spłacać powodziowe kredyty? Cały cyrk z finansami miasta zacznie się po wyborach,gdy zmieni się władza! Co do expo,zapraszam na forum poznańskie do tegoż wątku. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 00:07 A skąd Ty to wszystko wiesz? Chodzi mi o firmy i finanse miasta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vilag Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 12:27 O których to sieciach hotelowych piszesz? We Wrocławiu jest obecnych 8 (Best Western, Best Eastern, Holiday Inn, Mercury, Dorint, Qubus, Radisson, Campanilla) + Orbis sieci hotelowych, a już kolejna sieć - Nordis rozpoczęła budowę hotelu. Ile międzynarodowych sieci hotelowych jest w Poznaniu 1, czy 2 ? Obwodnica śródmieścia będzie zakończona w 2004. Wtedy jadący z kierunku Poznania będą mogli ją zobaczyć. Obowdnicę autostradową w kierunku wschód-zachód Wrocław już ma - Poznań dopiero buduje (i tak wasza obwodnica nie okrązy całego miasta i w dalszym ciągu ruch w kierunku północ - południe odbywać się będzie przez miasto). W przyszłym roku rozpoczyna się budowa obwodnicy autostradow WOKÓŁ Wrocławia długości 27km. Poza tym skąd u Poznaniaków takie zainteresowanie Wrocławiem? Strach, że nagle w ciągu minionych 10 lat Wrocław z miasta kategorii B jest w czołówce miast Polaski razem z Poznaniem? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 00:05 Gość portalu: geniusz napisał(a): > no nareszczcie wladze sie zlitowaly > > <a href="http://www.expo2010.pl/"target="_blank">www.expo2010.pl/</a> W końcu się zlitowały, ale pamiuętajmy, że nasi nie mają takich budżetów jak miasta zachodniej Europy czy innych bogatych części świata! Na szczęście już jest nowa strona, zdążyli na ostatnią chwilę, ale zdążyli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 01:06 Jestem godny podziwu wrocławskiemu sposobowi manipulacji liczbami. Sprawa tyczy się ich strony Expo, otuż siędzę sobie przed kompem, przeglądam w trybie offline stronę, aż tu nagle spostrzegam dziwną kombinacje liczb,szczególnie mówiąc liczbę ludności w poszczególnych miastach. Zadziwiam mnie to, iż taki wyrafinowany Wrocław nie potrudził się aby zdobyc nowe dane. Dziwne, że przy Wrocławiu postawili cyferkę 650 tys. jak wiadomo, iż w rzeczywistości liczba ludności we Wrocku wynosi 636 tys; a tak nie chcaiło się twórcom strony sprawdzić rzeczywistej liczby w urzedzie miasta i podali ta nieaktualna z 1999 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TIMMY Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 09:35 Gość portalu: P.B napisał(a): > Jestem godny podziwu wrocławskiemu sposobowi manipulacji liczbami. Sprawa tyczy > > się ich strony Expo, otuż siędzę sobie przed kompem, przeglądam w trybie offlin > e > stronę, aż tu nagle spostrzegam dziwną kombinacje liczb,szczególnie mówiąc licz > bę > ludności w poszczególnych miastach. Zadziwiam mnie to, iż taki wyrafinowany > Wrocław nie potrudził się aby zdobyc nowe dane. > Dziwne, że przy Wrocławiu postawili cyferkę 650 tys. jak wiadomo, iż w > rzeczywistości liczba ludności we Wrocku wynosi 636 tys; a tak nie chcaiło się > twórcom strony sprawdzić rzeczywistej liczby w urzedzie miasta i podali ta > nieaktualna z 1999 r. > Po pierwsze: zaglądaj od czasu do czasu do słownika ortograficznego (polskiego nie poznańskiego) Po drugie: na stronie nie ma dokładnej liczby ludności (ok. 650 tys.) bo wiadomo że ta liczba będzie się ciągle zmieniać (na pewno rosnąć, i nie kłóć się bo pewnie odpiszesz zaraz że będzie maleć) Po trzecie: skąd ty bierzesz ciągle takie przeróżne dane? z wydanego przez siebie rocznika statystycznego? Wygląda na to że lepiej wiesz jak tu się żyje i co się u nas dzieje od nas samych. Po czwarte: przyznaj się że zazdrość dupe ci ściska i nie możesz znieść tego że to nasze miasto ma szansę stać się (i staje się)nowoczesną metropolią szybciej od was więc wyszukujesz przeróżne statystyki przemawiające na korzyść Poznania. Poprostu boisz się że za szybko zostaniecie daleko w tyle za nami. Po piąte: nie lubie cie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 00:02 Niepodoba mi się to dlatego, iż Poznań w tym świetle gorzej wygląda. Wrocław sobie dane zawyża a Poznaniowi zaniża. Co do ludności. Oczywiście, że w najbliższych latach liczba ludności będzie spadać, dopóki w związki małżeńskie nie zacznie wchodzić wyż demograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TIMMY Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 09:48 Strona oczywiście jest wiele lepsza od poprzedniej ale też nie zachwycająca, szczególnie zasobność informacji jest trochę skąpa ale myślę że będzie wciąż uzupełniana bo w niektórych odnośnikach nie ma jeszcze nic (np. konkursy:) Nie znalazłem też mapek przedstawiających tereny, które mają być zagospodarowane pod wystawę a były one na poprzedniej stronie. Wizualizacje są troche za mało czytelne i mam nadzieję że będzie ich więcej wkrótce. Poza tym strona powinna być dostępna także w innych językach niż polski i ang. (niemiecki, francuski). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 23:22 I ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noc Re: www.expo2010.pl - WKONCU! IP: *.icpnet.pl 13.04.02, 23:33 po kolei skąd takie wiadomości o Wrocku? Otóż drodzy krajanie jestem z Dolnego Śląska,więc możecie być dumni z mojej inteligencji.Co do hoteli;mnie chodzi o obiekty typu hotel Saigon oraz inne przy dwocu PKP(nie pamiętam nazw) Autostrada A4 ledwo muska Wrocław więc trudno tu mówić o obwodnicy east-west co do zwolnień: Bank Zachodni-zwolnienia przede wszystkim dolny śląsk TPSA-oddział Wroclaw-1,5tys. luda szpitale-brak jakiejkolwiek restrukturyzacji-długizwolnienia Dialog-1,5mld zadlużenia-kiedy plajta? OBWODNICA ŚRÓDMIEJSKA-i za 10 lat jej nie będzie!Sam kontrakt na most tysiąclecia to już mistrzostwo świata. Ciekawe kiedy inwestor który ma sam finansować budowę odzyska pieniądze? pewnie po procesie. PA DO ZOBACZENIA Odpowiedz Link Zgłoś