Dodaj do ulubionych

Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 14:22
Proszę o opinie na temat hotelu i miejscowości.
Obserwuj wątek
    • yooreck Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy 11.01.07, 12:42
      Gumbet - centrum rozrywki, same bary, dyskoteki, sklepy. Suer zabawa w klubach,
      miasteczko zdominowane przez Anglikow.
      Hotel Kivanc - polozony w bocznej uliczce, cicho, ladny widok na zatoke w
      Gumbet. Do plazy zejscie schodami, jakies 300m. Sam hotel fajny, skromnie
      urzadzone pokoje, czyste. Jedzenie w formie HB - smaczne. Ogolnie hotel oceniam
      na 3.
      • Gość: Kasia Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy IP: *.icpnet.pl 16.04.07, 16:21
        Czt ktos moglby napisac jaka plaza bo czytalam rozne opinie. Hotel ma dobra
        cene i boje się ze moze wyniknac jakis probelm na miejscu. czy to wzgorze na
        ktorym jest hotel stanowi problem?
        • yooreck Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy 16.04.07, 18:16
          no w Turcji wzgorza traktuje sie jako przeszkode terenowa, ale czy tak naprawde
          jest to trudno powiedziec. plaza jest, trzeba do niej dojsc schodami a hotel ma
          3* wiec wiadomo ze nie jest to luxus jak w 5*.
          • Gość: Kasia Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy IP: *.icpnet.pl 17.04.07, 20:08
            Moglbys podac maila albo opisac ten hotel jakos, bo naczytalam sie na
            zagranicznych forach mnostwo negatywnych opinii a mam zamiar tam pojechac we
            wrzesniu...
            • yooreck Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy 17.04.07, 21:45
              powiem tak, jest to typowy 3* hotel, pokoje czyste, czasami problemy z klima bo
              cieknie z niej, ale naprawiaja, jedzenie nawet dobre, mnie osobiscie
              odpowiadalo, hotel typowo dla ludzi mlodych co chca sie tam wyspac a wieczorami
              szalec na imprezach. aha po restauracji biegaja koty wiec jak ci bedzie
              przeszkadzac to zmien na inny.
              • Gość: Kasia Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy IP: *.icpnet.pl 17.04.07, 22:41
                a łazienki? podobno prysznice odpadaja ze sciany..
                • Gość: ais Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy IP: *.spray.net.pl 18.04.07, 11:59
                  Jeśli tak bardzo się tego boisz :) to wybierz hotel Grand Iskandil , też w
                  Gumbet, jest niewiele droższy og Kivanca a ma AI zamiast HB, i na pewno ani
                  odpadające prysznice ani cieknąca klima ci nie grozi, bo hotel jest w niezłym
                  stanie i bardzo fajny. Ma go w ofercie Wezyr, nie wiem czy ktos inny poza tym.
                  Byłam w zeszłym roku i polecam. Natomiast Kivanc na stronie wakacje.pl ma jedną
                  opinię, umiarkowanie pochlebną ( około 2,5 pkt na 5)

Co do pytania powyżej o plażę - cóż, w całym Gumbet jest wąska, piaszczysta, i w
                  całości zastwiona leżakami. Nie ma szans na własny ręcznik, ale tez nie ma
                  takiej potrzeby - leżaki są darmowe. Z tym, że w zależności od tego do jakiej
                  knajpy nalezą, można wnosić na plażę własne picie i jedzenie lub nie - i nie ma
                  w tym nic dziwnego, leżysz za darmo ale u nich kupujesz. Tam gdzie ja bywałam
                  można było wnosić własne, pod warunkiem że umownie raz dziennie cokolwiek się
                  też kupiło, choćby małą wodę. Zejście do morza łagode, dlugo płycizna, brak skał
                  i kamieni. Tłum.
                  • Gość: kasia Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 18:05
                    chcialam sie dowiedziec czy rzeczywiscie ten hotel znajduje sie blisko
                    centrum , jak informuje itaka jakies 200m>?
                    • Gość: zuza Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy IP: *.acn.waw.pl 25.06.07, 18:40
                      tez jestem ciekawa czy ten hotel jest blisko centrum i jaka jest droga?
                      męcząca? bo hotel jest na wzgorzu wiec czy ciezko wchodzic o 4 nad ranem po
                      imprezie do hotelu?
                      • kasia-19821 Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy 25.06.07, 19:08
                        dokladnie tego samego chcialabym sie dowiedziec;-)
                        • Gość: zuzka Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy IP: *.acn.waw.pl 25.06.07, 19:36
                          ale chyba nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie :/ lipa
                          napewno ktos bym w tym hotelu :) zglaszac sie
                          • Gość: zuzuka Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy IP: *.acn.waw.pl 25.06.07, 21:45
                            a kiedy jedziesz do tego hotelu?
                            • kasia-19821 Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy 25.06.07, 22:58
                              jeszcze nie mam wykupionego wyjazdu ale mysle o polowie lipca ,a ty?
                              • Gość: zuzka Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy IP: *.acn.waw.pl 26.06.07, 00:58
                                ja bym poleciala 12 lipca na 2 tygodnie ale tez nie mam wyjazdy wykupionego :)
                                jeszcze nie wiem .. malo pisza o tym hoteliku :) ale w sumie hotel nie jest
                                taki naj naj waznijeszy
                                • dominichen Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy 26.06.07, 11:09
                                  My lecimy tam 9 sierpnia-wyjazd juz załatwiony (Itaka). Tez jestem ciekawa, bo
                                  opinii o hotelu w necie zbyt wiele nie ma,ale jestem dobrej myśli :)
                                  zwłaszcza,że w hotelu az tak duzo czasu się nie spędza.

pozdrawiam :)
                                • dominichen Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy 26.06.07, 11:32
                                  znalazłam tylko kilka wypowiedzi o tym hotelu; może komus też się przydadzą:
                                  www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g298661-d584237-r7771957-Kivanc-Gumbet_Bodrum_Mugla_Turkish_Aegean_Coast.html
                                  • kasia-19821 Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy 26.06.07, 12:14
                                    Ja tez juz czytalam te linki i troszke przerazila mnie wypowiedz osoby, ktora
                                    wspomina o polamanych butach heheh...nie daje wiary, ze nikt z osob na forum i
                                    nie byl dotychczas w tym hotelu i nie chce sie podzielic opiniami...
                                    • kasia-19821 Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy 27.06.07, 15:34
                                      no tak widze, ze nikt nie chce sie wypowiedziec na temat tego hotelu...
                                      • Gość: Kasia Re: Bodrum - Hotel KIVANC? pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:56
                                        Jako ze sama wczesniej mialam problemy zeby zasiegnac opinii o tym hotelu,
                                        postanowilam po powrocie troche napisac.
                                        Wyjazd zaczal sie strasznie bo nasz lot z Poznania zamiast odbyc sie dnai 21.06
                                        o 23.50 (i tak pozno) był opozniony tak, ze wylecielismy w rezultacie o 4 rano.
                                        byl totalny chaos, dezinformacja, nikt nic nie wiedzial. Ale dotarlismy. na
                                        lotnisku wzystko obylo sie bez problemow, transfer do hotelu do pewnego momentu
                                        tez byl ok, ale gdy przesadzili nas do mnijeszego busa zeby bylo "szybciej"
                                        okazalo sie, ze nasz kierowca nie wie gdzie jechac. Krazyl strasznie po Bodrum
                                        i okolicach, takze dotarlismy po godzinie. W hotelu bylismy o 10.30 po
                                        sniadaniu, praktycznie tracac dobe hotelowa. Ale rezydent z ITAKI jedynie co
                                        laskawie zrobil to zaproponowal mega drogie wycieczki i powiedzial ze to
                                        sponienie to wina Warszawy a sniadanie dostaniemy.
                                        Cale szczescie pozziej bylo juz lepiej. Hotel jak za ta cene naprawde niezly,
                                        klimatyzacja sterowana naprawde indywidualnie ( prad dziala jak czytnik jest
                                        włozony), nie wylaczali jej na noc, jedynym minusem bylo to, ze kapala na
                                        balkonie i niektorym robily sie spore jeziora. telewizor jest - tv polonia
                                        mozna poogladac wiadomosci. jedzenie smaczne: sniadania standardowe - pomidor,
                                        ogorek, oliwki, ser, twarog, szynka, jajko, dzem, platki, sok, kawa, herbata.
                                        obiadokolacje dosc pozno(20-22) ale zmaczne - dosc duzy wybor warzyw i roznych
                                        surowek kazdy mogl znalezc cos dla siebie. Z cieplych dan nie bylo wyboru
                                        zawsze bylo jedno, ale obfite i cos zawsze zjesc mozna bylo. Kolacje generalnie
                                        zroznicowane, poza surowkami i salatkami malo sie powtarzalo. Kuchnia raczej
                                        miedzynarodowa. obsluga bardzo mila, czasem az nadto. mozna sie z nimi
                                        porozumiec po angielsku, znaja tez troche slow po polsku.
                                        Pokoje czyste, codzienne sprzatane - zdarzalo sie ze reczniki ktore chcielismy
                                        miec wymienione byly wieszane ponownie ale nastepnego dnia juz byly wymienione.
                                        w czasie naszego pobytu posciel zmineniona bylo dwukrotnie. wszelkie usterki sa
                                        napraiane - nam ulamalo sie mocowanie klapy sedesowej i chyba sprzatacz zglosil
                                        bo nastepnego dnia przyszli wymienic.
                                        Do plazy blisko - jest piaszczysto -zwirowa. zejscie do morza raczej lagodne,
                                        nie ma kamieni. woda naturalnie czsta. lezaki darmowe, ale naleza do wszystkich
                                        restaurcyjek i barow przy plazy i wypada cos zamowic. ceny maja wysokie - piwo
                                        5 YTL, sprite 4YTL, woda 2,5 lub 3 YTL (nie pamietam).
                                        Do miasteczka takze blisko - ze wszystkimi resaurcjami, barami i skalepami.
                                        mozna zrobic sobie dlugi spacer. Jednak halas z dyskotek itp. nie przeszkadza w
                                        hotelu jesli zamknie sie drzwi balkonowe.
                                        w ciagu dnia gra muzyka na tarasie, mozna zjesc jakis obiad w hotelu w barze -
                                        ceny dosc przystepne (podobne do tych w miescie). basen dosc czysty, na
                                        poczatku byl pusty ale juz w lipcu bywalo ciasno i trzeba bylo zajmowac sobie
                                        miejsca na lezakach rano. W hotelu oprocz Polakow jest mnostwo Anglikow -
                                        niekulturalnych, halasliwych i zostawiajacych balagan po sobie.
                                        na wycieczkach bylismy z lokalnego biura. bylismy w lazni tureckiej (5euro), na
                                        Kosie (24euro) i w Efezie(24 euro). Polecamy wszystkie wycieczki, szczegolnie
                                        Efez jest wart zobaczenia. Do Bodrum na zamek pojechalismy sami dolmuszem-
                                        wejscie 10 YTL, dolmusz 1,7YTL.
                                        Mam nadzieje ze moja wypowiedz jest wyczerpujaca, ale w razie jakichkolwiek
                                        pytan dotyczacych hotelu czy miejscowosci prosze pytac

P.S. przekopiowalam tu moją wypowiedz z wakacje.pl. pokrewny wątek :
                                        forum.wakacje.pl/turcja/wrocilam-z-bodrum-gumbet-783663.html&szukaj_w=body&select=kivanc&sort=#ftw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka