Dodaj do ulubionych

Politologia na UWr.

IP: *.satkabel.com.pl 09.07.01, 01:58
Na fali popularnosci postu o prawie na uniwerku chcialem sie spytac co sadzicie o politologii? Sa jacys absolwenci lub studenci? Jak wygladaja egzaminy i same studia ktorzy wykladowcy sa dobrzy a ktorzy nie...

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: STrup Re: Politologia na UWr. IP: *.chem.uni.wroc.pl 09.07.01, 09:06
      Nie mam pojecia, jak wygladaja studia na politologii.
      Ale zapytam - bo to post niechybnie od ewentualnego kandydata: przemyslales
      sprawe wyboru studiow? Co zamierzasz robic po ich ukonczeniu? Czy sadzisz, ze
      po politologii bedziesz politykiem? Paradowal w garniturku miedzy telewizja i
      Sejmem?
      Ludzie! Opamietajcie sie! Politologia to nie jest zawod!
    • Gość: marcin Re: Politologia na UWr. IP: *.ptc.pl 09.07.01, 10:06
      politologia na uwr-o.k.Nikt nie wylatuje,pierwszy rok nic nie robisz
      (przynajmniej ja),najlepszy wykładowca prof S.Dąbrowski,uwaga na drhab
      M.Dymarskiego-dużo krwi potrafi napsuć,oraz dr Alberską.Najgorszy egzamin na 1
      roku0-historia polski u Juchnowskiego
      • Gość: boom Re: Politologia na UWr. IP: *.satkabel.com.pl 09.07.01, 23:01
        Jestem tegorocznym absolwentem tego wydzialu.
        Co do wypowiedzi STrupa moge powiedziec jedno: przez piec lat studiow spotkalem moze 2 osoby ktore lacza swoja kariere z polityka. Twierdzenie jakoby ktos kto studiuje nauki polityczne robil to z powodu ambicji politycznych jest raczej bledne. Szanse na to sa jednak i tak wieksze niz dostanie sie na aplikacje po prawie (bez znajomosci oczywiscie).
        Co do wypowiedzi Marcina to musze przyznac ze ci wspolczuje podejscia do studiow. Faktycznie na I roku prof.Dšbrowski jest łatwy do przej�cia aczkolwiek potem w głowie nie pozostaje nic z nauki natomiast Dymarski jest klasš samš w sobie. Inni naprawde dobrzy wykładowcy to dr Kalicki, dr Rogowska. A tak poważnie to w zasadzie jak zdasz współczesne idee polityczne u dr Dziubki (bez wysiłku) to będziesz mógł mówic że jeste� dobry.
        Generalnie polecam te studia ludziom ktorzy czuja sie dobrzy w przedmiotach humanistycznych, aczkolwiek znalezienie potem pracy w zawodzie graniczy z cudem.

pozdrawiam
    • Gość: rapen Re: Politologia na UWr. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.01, 00:25
      Też skonczylem wlasnie te studia. Wrazenia bardzo pozytywne ale na dobre nie
      zaczałem jeszcze szukac pracy więc trudno mi powiedziec jakie sa perspektywy.
      Większość egzaminów była ustna, niestety, poniewaz osobiscie wole pisac niż
      bezpośrednio przed egzaminatorem odpowiadać. Profesorowie przewaznie są bardzo
      sympatyczni nie siali jakiegos terroru każdy komu sie podwinęła noga mógł bez
      problemów zwykle powtórzyć egzamin do skutku. Nikt zwykle nie próbowal kogos na
      siłe wywalic ze studiów ( pisze tylko o dziennych, sytuacji na zaocznych nie
      znam ). Opinie, że studia tworzą polityków sa całkowicie nieuzasadnione i
      świadczą o calkowitej nieznajomości systemu tych studiów. Proponują one szereg
      specjalizacji po drugim roku np: Niemcoznawstwo, Administracja publiczna. za
      moich czasów były jeszcze stosunki międzynarodowe ale 2 lata temu utworzono
      oddzielny kierunek o tej nazwie. Kazdemu wahającemu się a będącemu
      zainteresowanym sprawami życia publicznego, polityka itd. mogę goraco te studia
      polecic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka