annak07 07.10.04, 18:33 Cześć Dziewczyny, poszukuję buty ortopedyczne dla 3 letniego dziecka. Lekarz poinformował mnie że znajdę je tylko w "SMYKU" ale wiadomo za ile!!! Gdzie mogę we Wrocławiu znaleźć takie buty trochę taniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarolina Re: buty ortop. we Wrocławiu - PILNE 07.10.04, 19:07 annak07 napisała: > Cześć Dziewczyny, > poszukuję buty ortopedyczne dla 3 letniego dziecka. > Lekarz poinformował mnie że znajdę je tylko w "SMYKU" ale wiadomo za ile!!! > Gdzie mogę we Wrocławiu znaleźć takie buty trochę taniej? Ale jakie buty masz na myśli - specjalistyczne ortopedyczne czy Memo, czy profilaktyczne np. Postępu albo Tombutu? Odpowiedz Link Zgłoś
annak07 Re: buty ortop. we Wrocławiu - PILNE 08.10.04, 11:15 Chodzi o butki zapobiegające płaskostopiu i krzywym nóżkom. Nie mam pojęcia jak się nazywają nic lekarz mi nie powiedział. Co mi doradzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: buty ortop. we Wrocławiu - PILNE 08.10.04, 12:20 annak07 napisała: > Chodzi o butki zapobiegające płaskostopiu i krzywym nóżkom. > Nie mam pojęcia jak się nazywają nic lekarz mi nie powiedział. > Co mi doradzicie. Fajny lekarz :( Jeśli mają to być butki profilaktyczne, to pewnie miał na myśli Postępy albo Tombuty. Można je dostać w rozsądnej cenie w sklepiku Tuptuś na Bulwarze Ikara, na przeciwko SP 118. Postępy można też kupić na Lelewela, w takim mały sklepiku w suterenie, po prawej stronie jak się idzie od pl. Legionów. Nie wybieraj się przypadkiem w celu zakupienia tych butów do Zdrowej Stópki na Psich Budach, bo tam ceny też obłędne - w ubiegłym roku chcieli 102 zł za te same butki, które na Bulwarze Ikara kupiłam za 89. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: buty ortop. we Wrocławiu - PILNE 08.10.04, 12:49 Memo są drogie, al ja sprawdziłam i naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: buty ortop. we Wrocławiu - PILNE 08.10.04, 16:14 Polecam sklep znajdujący sie niedaleko ul Buczka, zapomnialam dokladnie jaka to ulica, po drugiej stronie jest lumpeks na rogu.Mają tam takie butki, sznurowane lub na klamerki.Wiem, ze mają zamawiac butki nowego producenta bardzo estetyczne, ładne i w dobrej cenie.Są tam tez buty Ego, ktorych "ojcem" jest dr Perner, ten sam od Memo, bardzo solidne buciki, spełniajace normy zdrowego obuwia.Tak czy inaczej musisz przygotowac sie na wydatek min. 90- 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
anja74 Re: buty ortop. we Wrocławiu - PILNE 08.10.04, 16:25 hej! ja polecam ci mały sklepik na pl.św.macieja2 tel.78-18-206. mają tam buciki firmy befado, tombut, postępu i inne.zadzwoń i spytaj.pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: buty ortop. we Wrocławiu - PILNE 08.10.04, 17:40 Sklepik na pl. św. Macieja i sklepik na Bulwarze Ikara prowadzą ci sami właściciele Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: buty ortop. we Wrocławiu - PILNE 08.10.04, 21:17 za postepy w zdrowej stopce wczoraj zaplacilam 70. (5% rabatu jak zwykle utargowalam) na Psich Budach. chyba to jest jeszcze Kazimierza Wielkiego Odpowiedz Link Zgłoś
libra.alicja Re: tombut 14.10.04, 22:39 Ja od początku kupuję córce butki domowe Tombut. Są skórzane i tańsze niz Postęp. Na początku kupowałam w Zdrowej Stópce, ale długo trzeba było czekac na zamówienie, nie było nigdy kolorów, które wybrałam. Skontaktowałam się z producentem i teraz kupuję kolejne rozmiary przez internet. Wychodzi kilka zł taniej (przynajmniej kiedyś, bo teraz juz nie sprawdzam tych cen w sklepie), wybieram sobie kolor i za kilka dni mam paczkę w domu. Pierwszy raz lepiej przymierzyć, bo ta rozmiarówka jest większa niż np. Bartka. Potem wystarczy zamawiac kolejne rozmiary. Podaję adres: www.tombut.com.pl Ja kupuję do chodzenia po domu butki LW (oferta letnia), dodatkowo podklejam podeszwę u szewca (na skoslawienie). Butki są ze skóry, z dziurkami, u mojej córki sprawdzają się od 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: tombut 19.10.04, 01:36 Alicjo, jesli mozesz to napisz jakie podeszwy na koslawianie podklejasz?? i czy zalecil to ortopeda. Ja kupilam Postepy dla Dominiki, ale duzo bardziej podobaja mi sie zamszonwe tombuty. Pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
katse Alicjo 19.10.04, 01:39 a uzywasz do tombut LW wkladki do srodka, bo jesli dobrze pamietam, one nie sa w srodku profilowane. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aska_mama_wiki Re: Nie Alicja, ale sie wtracam ;-) 20.10.04, 22:08 Kasia, jesli chodzi o podklejanie podeszwy to zaleca to ortopeda, najczesciej wtedy gdy koslawosc jest duza (corka mojej kolezanki ma podklejone wszystkie buty). Moja corka tez ma koslawosc kolan i zlecone buty ze sztywna pieta. Uzywamy trzewikow Tombut - chyba juz 4-ta pare, na szczescie nie musze podklejac podeszw. Natomiast jesli chodzi o wkladki do srodka (LW faktycznie jej nie maja) to pytalam przy ostatniej wizycie u ortopedy i powiedzial, ze nie ma to znaczenia przy tej wadzie, bo ta wkladka nic nie skoryguje. Moja corka ma prawie 3,5 roku i koslawosc sie zmniejszyla (uzywa tombutow blisko 2 lata). Pozdrawiam, Aska (nie mam polskich liter) Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Nie Alicja, ale sie wtracam ;-) 21.10.04, 21:21 Asiu, pytam, bo trzewiczki tombut wlasnie te letnie, zamszowe bez wkladki podobają mi się najbardziej. Nam ortopeda zalecił sztywną piętke. Nisia jest jeszcze mała, koślawości jeszcze nie ma. tak profilaktycznie, bo ponoć ma miekkie kości i będzie tendencja. Nosimy drugą pare postępów. Dzięki za odpowiedź. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
libra.alicja Re: Alicja, odpowiadam;-) 28.10.04, 18:52 Przepraszam, ale dopiero dzis tu zajrzałam. Oczywiście podklejenie zalecił ortopeda. Basia nie nosi wkładek wewnątrz, tylko podklejamy podeszwy u szewca, po zewnętrznej stronie buta tak na około 6 mm. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Alicja, odpowiadam;-) 30.10.04, 11:24 Alicjo - dzieki. ja sie profilaktycznie martwie stopkami DOminiki - sama mam koslawosc kolan i plaskostopie:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
family_finch Re: buty ortop. we Wrocławiu - PILNE 30.10.04, 00:04 dla mojego Michala /2 i 3 mies./ kupilam juz trzecia pare z kolei Postepów w Zdrowej Stópce, cena 70 do 80 zl w zaleznosci od rozmiaru i zawsze rabat. a tam gdzie podaja inne adresy tez kupisz w tej cenie. jezdze do zdrowj stopki bo tam fachowo doradza, najmniej to znaja sie na Gajowej no i ceny tam jak z kosmosu zwlaszcza na Bartki. Odpowiedz Link Zgłoś