Dodaj do ulubionych

Kosmiczna bajeczka

IP: *.skane.se 11.10.04, 03:37
Poprzednia Dyrektorka musiala odejsc z Teatru,gdyz tego zyczyla sobie'czesc
zespolu aktorskiego Pantomimy.Probowano ja tez wrobic w rzekomy skandal
finansowy.Rebelianci zrealizowali obecnie drugi nieudany spektakl.
Podejrzewam , ze po kolejnej nieudanej premierze Teatr ten , a raczej
magiel zostanie zamkniety.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Uważny Re: Komiczna bajka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 11:07
      Zdaje się, że spektakl opisuje tandetę polskiego życia religijnego. Problem w
      tym, że zamiast teatru, widz ogląda program kabaretowy.
      • Gość: ja Re: Komiczna bajka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.04, 12:40
        Spektakl widziałem. Ludzie, niektórzy, wychodzili i mówili :"skandal, żenujące".
        Wydaje mi si ę,że właśnie czegoś takiego nam potrzeba, a nie kontynaucji Drogi
        Mistrza i to na kolanach. Czy ma powstać coś takiego , jak muzeum po Grotowskim?
        To jest nie wątpliwie żywy teatr mówiący o aktualnych sprawach i to w sposób ,
        wbrew opini p. Pułki, głęboki. A ,że sztuka jest kontrowersyjna, to chyba dobrze!
        • Gość: observer Re: Komiczna bajka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.04, 14:45
          koło wzajemnej adoracji części zespoliku Pantomimy i tyle.
          jeden reżyser, jeden pomysł i dotacje miasta.
    • Gość: PiotrEk Re: Kosmiczna bajeczka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.04, 16:33
      Mam 25 lat, kończę studia na UW na hist. sztuki i mówię Wam, że "Science
      Fiction" jest zjawiskiem. W końcu Wrocław w sztuce ma coś co jest wybitne i
      osobliwe, jest to przykład syntezy wszystkich sztuk. Pójdę obejrzeć "Science
      Fiction" jeszcze raz (co w teatrze mi się nie zdarza). Ja uważam, że właśnie
      taki teatr, taka sztuka ma w dzisiejszych czasach sens.
      • Gość: Marcin science-fiction: fantastyczne! IP: *.cn.wroclaw.net.pl / 62.244.144.* 16.11.04, 10:38
        A ja byłem wniebowzięty, "sf" bardzo mi się podobał. Naturalnie też słyszałem
        skargi - najczęsciej padały z ust osób nieco posunietych w latach. Dla nich i
        dla innych malknontentów polecam "Krainę usmiechu" w Capitolu: idealne
        przedstawienie dla Pań po 60-ce, dziewczyn w szarych marynarkach i chłopców z
        przedziałkiem.
        Niektórzy widzą w "sf" parodię papieża, inni krytykę naszej religijności, ale
        wszystko zalezy chyba od widza. Gdyby sztukę wystawić w innym kraju, odbiór
        byłby pewnie inny. Ktoś inny mógłby powiedzieć, że to sztuka o starości, ktoś
        inny - że o władzy.
        Ja z niecierpliwościa czekałem na każdą scenę, każda kolejna wnosiła coś
        nowego, wizualnie przedstawienie przygotowane było świetnie, muzycznie tez
        (świetna muzyka). Ja momentami chciałem wstać i klaskać.
        Nie rozumiem dlaczego komuś przeszkadza fakt, że przedstawienie momentami bywa
        zabawne. Czy chodzi o to, żeby każda sztuka była tak "lekka" jak "Księga
        Hioba". Litości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka