Gość: karbol IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:41 Kanikuła, sezon ogórkowy. To może, dla rozrywki: Jak brzmiałby czas przysżły w zdaniu "głupia małpa zmięła"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: holyfido Re: Kanikuła IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 23:13 Głupia małpa będzie mła. Gdy czas przyszły minie pozostanie: Głupia małpa mła. Gdy i to minie pozostanie: Głupia małpa Gdy zapadnie zmrok pozostanie Głupia Bo głupota nigdy nie zginie. Pozdrawiam. holyfido. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kanikuła IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 23:17 A gdyby tak sprobowac 'głupia małpa będzie mięła', ale to chyba zbyt proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Kanikuła IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 23:44 Gość portalu: karbol napisał(a): > Kanikuła, sezon ogórkowy. > To może, dla rozrywki: Jak brzmiałby czas przysżły w zdaniu "głupia małpa > zmięła"? Głupia małpa nie myśli, ale w przyszłości może coś zmiąć. Ja_jem ty_jesz my_jemy wy_jecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alsandra Re: Kanikuła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.01, 23:52 Gość portalu: karbol napisał(a): > Kanikuła, sezon ogórkowy. > To może, dla rozrywki: Jak brzmiałby czas przysżły w zdaniu "głupia małpa > zmięła"? Czasem przyszłym dla przeszłego jest czas teraźniejszy.A więc "głupia małpa miele". I po problemie. A jak zmiele, to pójdzie zażyć (czyli zażyje) kąpieli w wannie (w ukropie zresztą). Znasz ten wierszyk? To ci małpa! Ta dopiero ma (miała i będzie miała - bo może mieć) ciekawe życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Kanikuła IP: 195.205.145.* 19.07.01, 12:43 Gość portalu: Alsandra napisał(a): > Gość portalu: karbol napisał(a): > > > Kanikuła, sezon ogórkowy. > > To może, dla rozrywki: Jak brzmiałby czas przysżły w zdaniu "głupia małpa > > zmięła"? > > Czasem przyszłym dla przeszłego jest czas teraźniejszy.A więc "głupia małpa > miele". > Alesandro, ta małpa (głupia zresztą, bo po co mnie?) zmięła (zgniotła)a nie zmełła (młynkiem np.), a to dwa różne czasowniki! A idąc Twoim tropem, powinno być Głupia małpa mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Kanikuła IP: 195.116.104.* 19.07.01, 12:46 Hehe - a może "zemnie"? Tylko nie "ze mnie" ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Kanikuła IP: 156.17.85.* 19.07.01, 14:15 zemle, A na marginesie: Ja grys Ty grys On grys Pamiętacie komiks Baranowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: Kanikuła IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 19:02 Gość portalu: Jarosz napisał(a): > Hehe - a może "zemnie"? Tylko nie "ze mnie" ;-)))))))) Piątka. W nagrodę: "Ja noszę kalosze Ty nosisz kalosisz On nosi kalosi My nosimy kalosimy Wu mosicie kalosicie Oni noszą kaloszą" Nic nie przychodzi lekko. Pobróbuj poodmieniać "Ja cierpię dolę" Ale ustnie i bez świadków. Haj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Kanikuła IP: 195.116.104.* 19.07.01, 19:14 ;-))))))))))))) Świadków nie było :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Kanikuła IP: 195.205.145.* 20.07.01, 09:50 Czuje się pokrzywdzona:( Karbol! Ja też chcę nagrodę! Należy mi się za "zemnie" :)))))) "ja cierpie dolę" - też mówiłam - dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Kanikuła IP: 195.205.145.* 20.07.01, 09:52 Ok, cofam :) nie upominam się o nagrodę. Było "mnie" a nie "zemnie" :) chociaż, jak napisała Alsandra, czasem przyszłym dla przeszłego jest teraźniejszy, więc może jednak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Re: Kanikuła IP: *.chem.uni.wroc.pl 20.07.01, 09:56 Gość portalu: karbol napisał(a): > Kanikuła, sezon ogórkowy. > To może, dla rozrywki: Jak brzmiałby czas przysżły w zdaniu "głupia małpa > zmięła"? Czyzby "Glupia malpa zemnie?" Ale to brzmi jak samooskarzenie... Wiec lepiej "Glupia malpa bedzie miela". Ale zeby bylo to dokonane, mozna uzupelnic sprytnie: "Glupia malpa bedzie miela do skutku". I po klopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: Kanikuła IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 02:08 Uroczyście oświadczam, że Bea jest człowiekiem honoru. Przyznaję nagrodę Dżentelmena Forum w postaci ogórka małosolnego (po zatwierdzeniu przez Senat wszystkich umów ze Wspólnotą Europejską). Kufel kwaśne gomleka przyznaję (po zachowaniu w/w warunków) forumiakowi o ksywie sTrup za rzetelną i wnikliwą analizę zagadnienia. Wszystkim uczestnikom dyskusji nad tym problemem składam głęboki ukłon. Haj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Kanikuła IP: 195.205.145.* 23.07.01, 09:02 arbol, czuję się zaszczycona :) a ogóreczki małosolne po prostu uwielbiam, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BreslY Re: Kanikuła IP: 130.225.150.* 23.07.01, 13:55 Gość portalu: karbol napisał(a): > Kanikuła, sezon ogórkowy. > To może, dla rozrywki: Jak brzmiałby czas przysżły w zdaniu "głupia małpa > zmięła"? Niby a kanikula, a ty tu, Karbol, trenujesz prognozy polityczne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: Kanikuła IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.01, 00:31 > > Niby a kanikula, a ty tu, Karbol, trenujesz prognozy polityczne :-) > Zasadniczo, osoba o włosach postrzępionych i potarganych, wygląda korzystniej, niż osoba o włosach ulizanych. Haj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Kanikuła IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 24.07.01, 00:53 Gdyby nie filtr rodzinny-gra polslowek, tez byla niezla.Np:domki w Slupsku. Odpowiedz Link Zgłoś