Dodaj do ulubionych

Przychodnia na Borowskiej w nowej AM

22.12.04, 17:12
Cześć! Czy może ktoś orientuje sie jak wygląda leczenie w tej przychodni na
Borowskiej w nowej Akademi Medycznej i czy przyjmuje tam jakiś dobry
pediatra. Wiem że w poblizu jedst przychodnia na Krynickiej ale byłam u dr
Godzińskiej i po wizycie sie załamałam. Praktycznie sama odpowiadałam sobie
na zadane pytania a do tego starsznie nieprzyjemna osoba.
Obserwuj wątek
    • kasia_wp Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 28.12.04, 13:11
      Hej, przepisałam się do tej przychodni już rok temu wraz z całą rodziną. My
      dorośli jeszcze nie korzystaliśmy ale u pediatry byłam kilkukrotnie. Przyjmują
      2 lekarki na zmianę, o dziwo nie ma kolejek. Panie miłe i wydaje mi się że
      kompetentne, jedna to dr Tokarz druga dr Leśniak. Byłam u obu, z jednej i
      drugiej jestem zadowolona. Dr Leśniak przyjmowała kiedyś w przychodni na
      Ulanowskiego i słyszałam o niej już wcześniej bardzo pozytywne opinie.
      • gawliki Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 02.01.05, 15:31
        takze polecam.bez kolejek,dr tokarz b.fajna mila.jestesmy zadowoleni
        • ajakaga Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 03.01.05, 19:24
          Witajcie ja jestem już dorosłom osobą ale jako dziecko byłam leczona u
          dr.Tokarz i sam fakt ze ma 9 letniego synka to w sprawach dzieci jest
          nabierząco.
    • stynka Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 12.01.05, 21:53
      Byliśmy dzisiaj u dr Leśniak.
      Sprawia wrażenie osoby kompetentnej; o antybiotykach nawet nie wspomniała, choć
      inni lekarze w takiej sytuacji szafowali nimi bez umiaru. A to wg mnie bardzo
      istotne.
      Dodatkowo jest przemiłą osobą, podmiotowo traktuje małych pacjentów. Bardzo mi
      się podobało, jak rozmawiała z moim 4-latkiem. W bardzo przyjemny sposób
      zadawała mu pytania, mówiła jak ma oddychać przy osłuchiwaniu, jak gardziołko
      pokazać (żadnej szpatułki do ręki nie wzięła!). Jasiek był wniebowzięty i
      bardzo przejęty faktem, że ma tak niezwykle odpowiedzialne zadanie jako
      pacjent! W nagrodę dostał naklejki, które prędko przykleił do bluzy i nosił
      dumnie. :-)
      Przychodnia jest nowiutka, czysta; w korytarzyku dla dzieci są kolorowe malunki
      na ścianach. Gabinety duże i schludne. Dziecko rozbiera się i jest osłuchiwane
      jest za parawanikiem, a nie przy biurku. Przed przychodnią wielki pusty
      parking. W przychodni raczej też pustki. Dziś rano byłam zapisać młodego i
      mogłam sobie wybrać dowolną godzinę wizyty. Pierwsze wrażenia mam naprawdę
      bardzo pozytywne!

Pozdrawiam,
      stynka
      • ukorz1 Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 13.01.05, 15:58
        Miód na moje serce ... info dotyczące przychodni.
        Właśnie sie wybieram zobaczyc warunku, wcześniej miałam juz styczność zresztą
        bardzo pozytywna z dr Leśniak.
        Dzieki bardzo, super ze nie ma kolejek. Mam prośbę jaki jest tam telefon - do
        przychodni?
        pozdro
        • bjalow telefon do Przychodni na Borowskiej w nowej AM ?? 14.01.05, 10:48
          no własnie, zna ktoś??
          • agata_100 Re: telefon do Przychodni na Borowskiej w nowej A 14.01.05, 21:10
            telefon do rejestracji 376 30 02
            Niestety, tylko w chwili obecnej jest ten jeden numer i czasmi ciężko się
            dodzwonić.
    • koruz Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 02.05.05, 21:42
      Cześć, dodam tylko iz dr Leśniak juz nie przyjmuje na AM na Borowskiej...Gdzie
      przyjmuje obecnie tego niestety nie wiem.
      Co do obsługi na AM to tak naprawdę nie byłam zadowolona choć przeniosłam tam
      synka ze względu na wspomniana panią doktor. Jej nie moge nic zarzucic poza tym
      że znowu zmieniła miejsce pracy...ale co do AM to naprawde nr do rejestracji
      warto założyć drugi... bo dodzwonić się to naprawdę męczarnia często siedzenie
      na telefonie po 40 minut. Z tego też względu naprawdę nie polecam..A inni
      lekarze przy byle przeziębieniu proponują z miejsca anybiotyk :(
      • dorittak Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 25.08.05, 08:25
        Chiałam zapisać tam swoje mające się wkrótce narodzić dziecko. Jakiego pediatrę
        polecacie z tej przychodni i czy któraś z WAs korzystała z opieki położniczej
        po porodzie, z tej przychodni (jak to wygląda, czy byłyście zadowolone?)
      • mania333 dr Irena Leśniak 16.09.05, 21:04
        Z tego co wiem pani doktor Leśniak nie pracuje obecnie w żadnej przychodni.
        Robi kolejną specjalizację i być może przyjmuje w swoim prywatnym gabinecie.
        Kiedyś właśnie chodziłam z dzieckiem do pani doktor do domu. Ulica Zawiszy
        Czarnego, numer chyba 75. I z tego co pamiętam to nie była droga a pacjentowi
        poświęcała naprawdę dużo czasu. Bardzo gorąco polecam panią doktor. Nie
        pamiętam numeru telefonu, musiałabym poszperać w starych kalendarzykach. A może
        jest w książce telefonicznej?
    • margotka69 Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 09.02.06, 19:20
      Podnoszę wątek, bo przez jak widzę po pół roku trochę się w przychodni
      pozmieniało: dr Tokarz nadal przyjmuje (choć aktualnie na urlopie - nie wiem
      jak długo), pojawiło się natomiast dwóch nowych pediatrów. Wiecie coś może na
      ich temat?
      • asik_76 Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 11.02.06, 14:19
        dr Trygub - raczej nie polecam, wydaje się w porządku, ale przy pierwszej
        lepszej infekcji zapisała dziecku mocne antybiotyki twierdząc, że 'chyba coś
        słyszała na oskrzelach'... w ogóle jakaś taka nie pozbierana - trzeba
        kontrolować co pisze na skierowaniach i receptach, bo dwa razy zdarzyło mi się
        mieć tam datę zeszło roczną.
        dr Mielnik - byliśmy tylko na bilansie, ale zrobiła lepsze wrażenie; wykazuje
        choć cień zainteresowania dzieckiem i przynajniej próbuje coś radzić (mamy
        problem z trwającym od 3 mies. katarem i wszyscy gremialnie mają to w nosie).

A tak w ogóle jeśli chodzi o pediatrów i ineternistów na Borowskiej to chyba
        jest tak sobie...
        • dorittak Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 15.02.06, 00:05
          odczucia mam podobne..
          dr Mielnik pamiętam chyba z innej przychodni do której przychodziła na
          zastepstwo, nie szafowała antybiotykami, spokojnie odpowiada na wszystkie
          pytania, chyba jest neatologiem (?)
          • claris Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 19.02.06, 18:48
            Owszem, ta Pani dr jest neonatologiem :) też miałam przyjemność tylko przy
            okazji szczepienia, ale zrobiła dobre wrażenie [znacznie lepsze niż dr Trygub].
            Druga nowa pediatra to dr Kocan [+ drugie nazwisko, ale nie pamietam] - też
            zrobiła dobre wrażenie, choć musiłam jej wytłumaczyć jak wypisać receptę na
            pewien lek robiony.
            • dorittak Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 08.06.06, 17:42
              po raz kolejny jestem zła na jeden numer tel do rejestracji. Rano nie mozna się
              dodzwonić. Wreszcie po 14 udało mi się tam dojść (z chorym dzieckiem, drugim
              chorym zostawionym w domu) i powiedziano mi, że dziś są przyjmowane dzieci
              zdrowe na szczepienia (lekarka nie będzie chodzić do gabinetu dzieci
              chorych,ani nie przyjmie mnie po zakończeniu szczepień o 18) Dzieci chore będą
              przyjmowane dopiero jutro (do dr Trygub jak zwykle są miejsca). Dodam, że
              chodziłam ze starszymi dziećmi do innej przychodni i nigdy mi się taka sytuacja
              nie zdażyła, i rano i po południu dzieci chore były przyjmowane. W razie
              pogorszenia stanu dziecka w nocy !! poradzono mi pojechac na ostry dyżur!!(a
              przecież od rana próbowałam się dostać na zwykłą wizytę)

zastanawiam się poważnie nad zmianą przychodni. Polecacie coś innego w tej
              okolicy??
              • gawliki Re: Przychodnia na Borowskiej w nowej AM 09.06.06, 17:34
                dr trygub-czy jak tam-niemila wogole!!!!!!!!!!
              • andzia794 Re: Przychodnia na Ołtaszynie super! 09.06.06, 18:43
                Bardzo polecam Prywatną Praktykę Lekarzy na ul. Uczniowskiej (jest tam jeszcze
                druga przychodnia), która oczywiście przyjmuje bezpłatnie wszystkich
                ubezpieczonych. Pani dr Krzyszowska jest super jako lekarz rodzinny dla całej
                mojej rodzink, w tym rocznej córeczki. Przychodnia jest kameralna (lekarze, a
                nawet pielegniarki zwracają sie po imieniu do dziecka, miłe pielęgniarki, chore
                dziecko przyjmowane jest natychmiast, nie ma kolejek. Połozna p. Grażyna jest
                przemiła i bardzo opiekuńcza- miałam poważne komplikacje po cesarce, a ona
                kilka razy u mnie była i nawet kąpała moją coreczkę! Nalezałam kiedyś na
                Krynicką-bez komentarza. W przychodnia na Borowskiej byłam u ortopedy
                dziecięcego i zapewne będe pojawiać sie tam u specjalistów , bo na Oltaszynie
                specjalistów nie ma, ale to zapewne bedzie nie często. Dla mnie to moloch.
                • czamon Re: Przychodnia na Ołtaszynie super! 07.08.06, 11:05
                  Moge prosić jakies namiary do tej przychodni na Oltaszynie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka