Gość: JUCHAS Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: 195.136.186.* 16.01.05, 13:58 Ja własnie wróciłem z komisariatu i nie jestem za łapaniem "graficiarzy" niech sie zajmią czymś konkretnym a nie malowaniem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahjdhj Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:58 JUCHAS ---> malowaniem? Ty masz w ogóle czelność nazywać takie ścierwo, bochomazy, syf uliczny malowaniem? Chyba z księżyca spadłeś. Właśnie policja zajmuje się czymś konkretnym. Wyplewia syf w postaci gnoji z tego miasta. Ja bym dowalił jeszcze większe kary, a po co więzenie? Tak są przepełnione. Kto nie będzie w stanie zapłacić, powinien przyjść komornik i wynieść cały "dom" jak trzeba będzie, a więzenie to tylko ostateczność dla marginesu społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:18 Udało mi się dorwac takiego frajera co mi po budynku malował. Zarobił parę razy z glana i było wesoło. Ciekawe czy wrócił do domu o własnych siłach czy mu pomagali. Nie czekam aż policja zrobi z nimi porządek tylko sam zrobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry dzieciak Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:43 Gratulacje, mam ci dać cukierka? Życzę ci z całego serca żebyś sam zgarnął kiedys w pape. Takich jak ty powinno się zamykać, a nie chłopaków od farby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drom Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 10:54 Gość portalu: mądry dzieciak napisał(a): > Gratulacje, mam ci dać cukierka? Życzę ci z całego serca żebyś sam zgarnął > kiedys w pape. Takich jak ty powinno się zamykać, a nie chłopaków od farby wymysl inny (SKUTECZNY) sposob zeby "chlopaki od farby" nie niszczyli wszystkiego co napotkaja na swojej drodze to nie bedzie potrzeby sie samemu bronic przed ich wandalizmem. na razie kazdy stara sie to robic ze wlasnym zakresie i na swoj sposob - jak sie okazuje skuteczny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooligan z zakrzow Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 16.01.05, 16:42 e tam to i tak cinko, bo idc mota jeczsze wiecej, i beda i tak bombic, ja bobi sam bombie i zbombie przejscie:) zartuje:) policja i tak nic nie zdziala z writerami bo jest jeszcze boe, bashi, aock, tazo, erbc cygan mc, i oni beda bombic rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek ziutek to do tej pory nie walczyła??to wszystko to tylko IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 16.01.05, 17:52 propaganda!! przez przypadek jakis patrol dorwał ziomków z idc, i teraz to sie nazywa walka z graffiti.zeby szczeniaki w wieku 12 lat sie zesrały i przerazily! tak naprawde zlapali przez przypadek i teraz straszą że to efekt rozpoczynającej się "wojny z writerami"!! buuuulllllllllshit!!! czyli dopiero od stycznia 2005 roku policja uważa graffiti za złe,tak? ŚMIESZNE!! teraz każdy będzie chciał mieć fotke w gazecie!to ze bedzie miał w papierach nababrane to każdego śmieszy! kara? najwyzej więcej samochodów bedzie trzeba okraść! śmieszne to wszystko... serdeczne HWDP! TERAZ ZACZNIE SIE MASOWY BOMBING NA SZEROKĄ SKALĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anu Graficiarzowi na kurtce wymalować wg swego gustu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:09 Graficiarzowi na kurtce wymalować coś wg swego gustu... Albo jeszcze lepiej - wzorek wyciąć. Albo choć przerobić rękawy na frędzelki... Na pewno byłby szczęśliwy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldskul Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.pl / *.elektrosat.pl 16.01.05, 18:37 jak zwykle krótkowzroczność wzieła góre. policja przyjeła jakiś program na który zostaną wywalone nasze pieniadze. dlaczego miasto nie stworzy jakiegoś programu dla grafficiarzy ile jest dobrych legali w mieście 3, 4? tak sie rajcują zachodem. myslą że wytępią zjawisko przez zwiekszenie patroli ( kolejna kasa) przykład: berlin. udało sie? :) > dalej: ten cały program dotyczący jakiś tam warunków technicznych budynków - o co to k. jest? jaki inwestor albo projektant bedzie sie do tego stosował? mieszkaniówka - osiedle ze szlabanem nie ma problemu. wolnostojące bloki- boki zawsze będa pomazane bo inwestor leje na zieleń. plomba - gdzie posadzisz zieleń. a ztymi oknami to już wogóle śmiech. bud użyteczności publicznej- jest ochrona. łapy powinno sie poobcinać pseudoartystom którzy doją pieniądze z bużetu publicznego na jakieś shity ( polecam artykół z najnowszego "wprost") i tym co takie płytkie programy piszą. a co do całej sprawy to jak zwykle spektakularna akcja naszych władz mająca na celu pokazanie że cos robią i odwrócenie uwagi od ich nieudolności i szwindli. o estetyce graffiti to nawet nie chce tu dyskutowac bo gust 99% społeczeństwa jest mi znany (podobają sie obrazy z pomarszczonej skóry i domki na krztałt dworku polskiego). tylko dziwne że jak ja coś zrobie to sie nawet dziadkom podoba a nie są to sielankowe krajobrazy. wiec o co chodzi? rozkmiń zawziety przeciwniku bochomazów! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Policja walczy z grafficiarzami 16.01.05, 18:46 Smutne, że graficiarze wypowiadający się tutaj potweirdzają stereotyp graficiarza jako ziomala, który nawet kilku zdań poprawnie nei umie sklecić. "Rozkminił" ktoś o co chodzi mojemu przedmówcy? Bo ja się bardzo staram... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldskul Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.pl / *.elektrosat.pl 16.01.05, 19:28 widze orys kontrola forum... :) pisałem troche skrótami. zdaje sobie sprawe ze może to być niezrozumiałe. i wiele zdań pominałem mnie też nie dokońca podoba sie nielegal w całym swoim wymiarze.piszącemu po zabytkach czy po nowych elewacjach spuściłbym lanie. graffiti nie wyeliminujemy. trzeba troche pomyślec co z tym dalej zrobic. takie programy jak ten podobne są do programów rehabilitacji polskich blokowisk. elewacja odnowiona ale w głowie to samo: nie moje pomaluje, ukradne. na zachodzie oprócz malowania na kolorowo zrobili coś jeszce. nie można powiedziec że graffiti jest złe skoro może sie podobac i tworzy go wiele wybitnych osobowości. jeżeli jest złe drogi przeciwniku graffiti to dlaczego nie burzysz sie jak Ci bilborda z TESCO powieszą na twoim bloku? podoba Ci sie? ktoś sie Ciebie pytał? może jesteś z niego dumny? podoba Ci sie Twoje miasto bilbordów i hipermarket po drugiej stronie ulicy? ....pewnie sie podoba... co tu gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry dzieciak Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:49 oldksul jesteś mistrzem świata :) widzę że wiesz o co biega. piona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuurp! DOBRZE GADA!! IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 16.01.05, 19:51 oldskul!!dobrze zapodajesz!!DAĆ MU WÓDKI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drom Re: DOBRZE GADA!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 11:53 Gość portalu: buuurp! napisał(a): > oldskul!!dobrze zapodajesz!!DAĆ MU WÓDKI!! oldskul owszem rzeczowo pisze ... klopot w tym, ze o twojej wypowiedzi oraz tobie podobnych "ziomali" nie mozna powiedzic aby cokolwiek konstruktywnego wnosily do dyskusji albo byly rzeczowe :-( serio mi przykro, bo rzeczowa dyskusja mogla by tu cokolwiek zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAkir Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 20:30 > mnie też nie dokońca podoba sie nielegal w całym swoim wymiarze.piszącemu po > zabytkach czy po nowych elewacjach spuściłbym lanie Ale niestety to te bohomazy rzucaja się w oczy > elewacja odnowiona ale w głowie to samo: nie moje pomaluje, ukradne. jeżeli bez zgody właściciela to tak jest. niszczy sie czyjąś własnośc: prywatna, spóldzielczą czy komunalną. Rozumując w ten sposób miałbym prawo zmienic wyglad pokoju sąsiada, bo nie podoba mi sie to co widze u niego przez okno... > nie można powiedziec że graffiti jest złe bo nie jest ale: a) ze jest to faktycznie grafitti b)nie jest samowola c) komponuje się z otoczeniem >jeżeli jest złe drogi przeciwniku graffiti to dlaczego nie burzysz sie jak Ci bilborda z TESCO powieszą na twoim bloku? Na moim bloku bez zgody wspólnoty nie powiesza, po za tym na takie rzeczy potrzebna jest zgoda tejze wspólnoty i są za to pieniadze, przeznaczane np na remont pobazgranych elewacji :) NIe podobaja mi się pobazgrane ulice, porysowane szyby w tramwajach, znieczulica, markety z ich chamskimi tlumami, morze samochodów w mieście, i wiele innych rzeczy. Ale to nie znaczy że np. będe dziurawił opony w samochodach, żeby jeździło ich mniej. Nie tedy droga. Łamiąc prawo zniechęca sie do działań, które umożliwiaja legalne tworzenie grafitti (jak np na pl. Wolnosci), i nie zdobywa się zrozumienia w szerokim gronie mieszkańców. Raczej na odwrót - nie moge sobie wyobrazić radośći mieszkańców odkrywających, że mają pobazgrany balkon, elewacje frontową wraz z brama wejściową, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spot Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 22:54 graj nie gadaj Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Policja walczy z grafficiarzami 16.01.05, 23:48 Oj przepraszam gdzie napisałem ze graffiti jest złe? Piszę przecież "abstrahując od wartości artystycznej jest to narusdzanie cudzej własności" Jeżeli chodzi o reklamy: U mnie na bloku wiszą dwa billboardy - w tym jeden z Tesco. Firma wynajmująca powierzchnie płaci wspólnocie mieszkaniowej. Mamy z tebgo fundusz remontowy. Jesteśmy zadowoleni. Jeżeli przyszli by graficiarze i powiedzieli "zapłacimy wam 100 zł /mies, żebyśmy mogli sobie smarować po waszej ścianie - można by się dogadać :D Może nawet za darmo, jakby mieli coś ładnego narysować? Problem jest czysto teoretyczny, bo mamy krzaki pod blokiem. Więc postawmy sprawę jasno 1. Graffiti - czy ładne czy brzydkie, rysowane nielegalnie jest naruszenie czyjejś własności, i jest przestępstwem - zgodzisz się? 2. Graffiti dzeilimy na ładne malunki i bohomazy kretynow - zgodzisz się? 3. Nie jestem jedyną osobą na forum która jest przeciwna graffiti - do tego nie jestem nawet najbardziej radykalną - jeżeli się nie zgodzisz, to przeczytaj jeszcze raz wątek 4. Graffiti na murach takich jak zajezdnia na Legnickiej - dla mnie bomba. O ile zajezdnia wyraża zgodę na to 5. Ten, kto posmarował świeżo wyremontowany tramwaj to debil a nie artysta - zgodzisz się? ( no chyba że uznać, że wkradnięcie się na teren zajezdni i posmarowanie tak, żeby nikt nie zauważył to sztuka :P ) 6. Przestrzeń wspólna, taka jak przejście na świdnickiej nie należy do żadnej konkretnej osoby, ale nie implikuje to, że należy ona do grafficiarzy i mogą oni tam malować - zgadzasz się? Pozdrawiam porządnych, zdolnych i uczciwych ( nie niszczących cudzej własnośći) grafficiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drom Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 11:29 nie zebym sie w pelni zgadzal z przedmowca ale jest to pierwszy rozsadny glas z graffiti w tej calej dyskusji. jedno zastrzezenie - jesli chcecie sie przebic z nowa forma artystyczna to postarajcie sie dzialac w granicach prawa a nie opierajac sie na haslach o nietolarancji i nie dostrzeganiu waszego artyzmu po prostu niszczyc cudza wlasnosc. prawdziwa sztuka wtedy sama sie wybroni (niektore graffiti sa na prawde fajne) jesli tylko jednoczesnie nie bedzie niszczycielska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woojek Aspirant Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.01.05, 20:48 Taaaa udalo sie psom raz ale nie bedzie udawalo sie caly czas... w nowym jorku tez proobowali od lat 80 pozbyc sie calej subkultury malarzy i nie udalo sie spryciazom... dlatego smiac mi sie chce ze naglasniacie jedno zlapanie chlopakoow a pozostale kilkadziesiat osoob tej samej nocy pisze w innych czesciach miasta... wielkie pozdrowienia dla panoow policjantoow za blyskotliwa akcje :] ale zawsze bylo tak ze loodzie znajdowali sposoob... wiedzcie ze dla chcacego nic troodnego... i to ze komoos udalo sie zlapac jedna groope malarzy to pociagnie za soba odwet innych malarzy ktoorzy zaczna robic to tylko po to by pokazac ze maja w doopie policje i ich gloopie zagrania... sam nie raz bylem swiadkiem jak tuz za patrolem policji szli malarze i za plecami wielkich funkcjonariuszy pisali po scianach... i jesli ktos raz dal sie zlapac to zrobi wszystko zeby nie popelnic wiecej tego bledoo... czyli znajdzie sposoob zeby robic moze zadziej ale z pewnoscai skooteczniej :] a chlopakoow z IDC szkoda bo dobrze robili :] i mam nadzieje ze nie przestana robic... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Hehe 16.01.05, 22:54 Najpierw chłopaki z IDC muszą znaleźć 26 patoli na pokrycie szkód. A potem zobaczą jak łatwo znaleźć pracę z "kartoteką". Ale bęcie super! Pewnie będą musieli sprzedać farbki aby zapłacić za szkody. I sądzę, że przestaną to robić bo 26000 PLN to kupa kasy i jej strata da sporo do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMINONE Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 21:26 I tak z dnia na dzień artystów jest coraz więcej a więc ich nie wytępicie . Czym beda większe kary tym bedzie więcej prac.JEDNYM Z POWODÓW JEST MAŁA LICZBA ZLEGALIZOWANYCH ŚCIAN DO TEGO RODZAJU SZTUKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 22:44 BUHAAHAAAHAAA!!!!!!!. artystów!!!!!!!...... Od kiedy wandale to artyści!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drom Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 11:04 > I tak z dnia na dzień artystów jest coraz więcej a więc ich nie wytępicie . > Czym beda większe kary tym bedzie więcej prac.JEDNYM Z POWODÓW JEST MAŁA > LICZBA ZLEGALIZOWANYCH ŚCIAN DO TEGO RODZAJU SZTUKI czy ktorys z was kiedykolwiek staral sie o zalegalizowanie swojego malarstwa (przyjmijmy roboczo ze mowimy tu na prawde o sztuce i pewnej formie artystycznej). Przeciez te sciany sie nie zalegalizuja sie same do graffiti. czy chociaz raz ktorys z was spytal sie wlasciciela brudnej sciany, muru, ... o zgode na malowanie po nich ? podejzewam ze nie bo ... no wlasnie - bo co ? moze ktorys by sie zgodzil i powiedzial - "ok chlopaki. jak chcecie cos ladnego namalowac to malujcie. nie bede sie gniewal". co innego postawic takiego wlasciciela przed aktem dokonanym - to chyba jasne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAK DE POLIS Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.olsztyn.mm.pl 16.01.05, 22:14 Zbombić trzeba wszystko zero czystych ścian GRAFFITI HARDCORE> >>HWDP<< Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Policja walczy z grafficiarzami 16.01.05, 23:52 przepraszam oldskula ze porównałem go do stereotypowego graficiarza. To jest stereotypowy graficiarz. Oldskul - sorki. Fakt, że post twój był nieco zakręcony, ale porównaniem do tego kretyna Cię obraziłem. Mam nadzieję że wybaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldskul Re: grafficiarz tez człowiek IP: *.pl / *.elektrosat.pl 17.01.05, 01:42 no ja sie zgadzam z tym co napisał orys. to wszystko prawda. chciałem w tej dyskusji położyc nacisk na kolejny źle (prawdopodobnie ) przygotowany program naszej władzy. dotkniecie problemu jest takie powierzchowne. kojarzy mie sie właśnie z przebijaniem opon w samochodach bo jest ich za dużo. żyjemy w XXI wieku a myślenie jak u naszych babci. jak jest za dużo samochodów to sie buduje obwodnice. ale dla naszych władz to droga inwestycja tańszy bedzie znak zakaz wjazdu i remont dziurawej ulicy. dzieki tym działaniom graffiti nie zniknie tak jak samochody z centrum ale to lepsze niż nagonka na graffiti. dlaczego nie robia nagonki na urzedasów, złodzieji - dlatego że są po jednej stronie muru a my po drugiej. smiac mi sie chce na wieści o działaniach władz dla takich niesfornych dzieciaków jak writerzy. pomalowaliśmy im kawał sciany, miały byc nagrody i co. nie było. a w regulaminie było napisane że bedą? znaleźli sobie murzynów do pracy w trakcie sesji... ale nie ubolewam. standard. dopóki tak bedziemy sie traktowac to raczej nic sie nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logain Re: grafficiarz tez człowiek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.05, 15:12 Nie oszukujmy sie. Legalne sciany wcale problemu nie rozwiarza. Duza czesc ludzi ktorzy to robia to kretyni ktorzy potem moga opowiadac ze pomalowali sciane w srodku miasta. I jeszcze jedno. Nikt mi nie wmowi ze jakis syf 2x3m pomalowany srebrna farba to sztuka i ze ten kto to zrobil to artysta. Jasne, zdarzaja sie fajne, dobrze skomponowane i namalowane wrzuty, ale nie oszukujmy sie, zeby zrobic cos takiego trzeba czasu, wiec zwykle pojawiaja sie tylko w malo uczeszczanych miejscach gdzie nikt na to nie zwraca uwagi. Swoisty paradoks, to co mozna uznac za sztuke jest stlamszone gdzies miedzy garazami, a syf ktory tylko drazni pojawia sie w samym srodku miasta. Dopoki tak bedzie wiekszosc ludzi bedzie uwazac graffitowcow za huliganow i gnojkow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Prawda! 17.01.05, 15:23 Na Gaju na przykład jest fajne graffiti. Na garażach pomiędzy Orzechową a Świeradowską wymalowali wielką flagę WKS z napisem "fanatycy z Gaju". I takie coś może być. Ale jakieś 3 kreski i 2 kropki chlapnięte na nowiutkiej elewacji to zwykły prymitywny wandalizm a nie sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Prawda! 17.01.05, 15:29 Aha a na garażach na Jantarowej (bodajże, boczna Zaporoskiej) też jest takie coś. I jest hasło takie, któtre mnie zawsze rozśmiesza jak tam idę "Urodziliśmy się po to aby kochać i szanować Śląsk Wrocław [tu akurat tylko współczuć można ale teraz będzie najlepsze] KOBIET SĄ MILIONY ŚLĄSK TYLKO JEDEN!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.01.05, 20:37 Mam nadzieję, że sąd nie wyśle tych młodych przestępców do mamra, żeby szkolili się w bandyckim fachu, a zamiast tego rodzice zostaną obciążeni pokaźną grzywną. Najlepiej taką, żeby nie wydolili i żeby ich zlicytował komornik. Jeśli wychowali swoje dziecko na blockersa-prymitywa, to na nic innego nie zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Jak to się robi w L.A., ooops w Koszalinie ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:44 Gdy pierwszy raz (dawno, dawno temu jeszcze za Gierka) trafiłem do Koszalina (praktyka studencka) spodobało mi się to kolorowe (wtedy na tle powszechnej szarzyzny był to ewenement) i fajnie zorganizowane miasto (do tego stopnia, że tam znalazłem pierwszą pracę). Między innymi uroku dodawały mu proste w realizacji a skuteczne pomysły upiększające miasto i zmniejszające pole działania wandali. Na przykład zwykle obskurne przejścia podziemne lub "poduliczne" oddano dzieciom do pomalowania. Kilku- i kilkunastoletni artyści mieli frajdę zamalowując (być może w ramach jakiegoś konkursu) wydzielone kawałki ścian i pozostawiając po sobie podpisane "dzieła" tak kolorowe, że odbierały sens jakiegokolwiek dalszego mazania po tych murach bo i tak byłoby to niezauważalne. A niektóre obrazy były naprawdę udane. Gdy po kilkunastu latach byłem znowu w Koszalinie zobaczyłem, że ten zwyczaj jest nadal kultywowany (były tam inne, nowe obrazy). A kilka dni temu przeglądając Forum Koszalina zobaczyłem, że również aktywność grafficiarzy da się zagospodarować. Nie byłem już tam kilka ładnych lat, więc nie wiem czy i jak radzą sobie ze sprayowymi kretynami, ale mogę przypuszczać, że w interesie samych grafficiarzy leży wytępienie tałatajstwa psującego im opinię. Sądzę, że tutaj też organizacja czegoś w rodzaju otwartych konkursów grafficiarskich, nawet z zapewnieniem farb może być tańszym i skuteczniejszym niż akcje policyjne sposobem na tego rodzaju wandalizm. Zanim zaczniecie rechotać z mojej naiwności zobaczcie sami: info.koszalin.pl/graffiti2/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hwdp Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 14:42 he he głupie pały!! dali się zlapać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 14:54 Jak bym był policjantem to bym pałował każdego pajaca z napisem HWDP. Sami kozacy a jak policja złapie to się tłumaczą że to co innego znaczy i ze łzami w oczach błagają żeby ich puścić. Lać wszystkich pedałów malujących po ścianach bochomazy! Od wielu lat nie widziałem porządnego grafiti. Sami pozerzy, skejci co deski na oczy nie widzieli i hop hopowcy słuchający 18 cw.., peja i dres atak. Oto przyszłość tego narodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.zacisze.zgora.pl 18.01.05, 16:59 HWDP..bedziemy trwac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michelangelo B. NIE WYLEWAJCIE DZIECKA Z KĄPIELĄ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 17:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laion Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:27 Ja bym tym szmaciarzom całą ich farbę do durnych pysków wpuścił. A przynajmniej dokładnie "obmalował" pychola plus włosy. Niestety, strzelać do gnoi w tym kraju nie można jeszcze :((( A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.mm.pl 25.01.05, 20:17 Możecie zwiększać kary ile chcecie a Graficiarzy jest coraz wiecej.A po za tym państwo mogło by wybudować specjalne ściany do tego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś