Dodaj do ulubionych

Policja walczy z grafficiarzami

• Gość: JUCHAS Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: 195.136.186.* 16.01.05, 13:58
      Ja własnie wróciłem z komisariatu i nie jestem za łapaniem "graficiarzy"
      niech sie zajmią czymś konkretnym a nie malowaniem!!
      • Gość: ahjdhj Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:58
        JUCHAS ---> malowaniem? Ty masz w ogóle czelność nazywać takie ścierwo,
        bochomazy, syf uliczny malowaniem? Chyba z księżyca spadłeś.
        Właśnie policja zajmuje się czymś konkretnym. Wyplewia syf w postaci gnoji z
        tego miasta. Ja bym dowalił jeszcze większe kary, a po co więzenie? Tak są
        przepełnione. Kto nie będzie w stanie zapłacić, powinien przyjść komornik i
        wynieść cały "dom" jak trzeba będzie, a więzenie to tylko ostateczność dla
        marginesu społecznego.
        • Gość: PAN Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:18
          Udało mi się dorwac takiego frajera co mi po budynku malował. Zarobił parę razy
          z glana i było wesoło. Ciekawe czy wrócił do domu o własnych siłach czy mu
          pomagali. Nie czekam aż policja zrobi z nimi porządek tylko sam zrobie
          • Gość: mądry dzieciak Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:43
            Gratulacje, mam ci dać cukierka? Życzę ci z całego serca żebyś sam zgarnął
            kiedys w pape. Takich jak ty powinno się zamykać, a nie chłopaków od farby.
            • Gość: drom Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 10:54
              Gość portalu: mądry dzieciak napisał(a):
              > Gratulacje, mam ci dać cukierka? Życzę ci z całego serca żebyś sam zgarnął
              > kiedys w pape. Takich jak ty powinno się zamykać, a nie chłopaków od farby

wymysl inny (SKUTECZNY) sposob zeby "chlopaki od farby" nie niszczyli
              wszystkiego co napotkaja na swojej drodze to nie bedzie potrzeby sie samemu
              bronic przed ich wandalizmem. na razie kazdy stara sie to robic ze wlasnym
              zakresie i na swoj sposob - jak sie okazuje skuteczny ...
    • Gość: hooligan z zakrzow Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 16.01.05, 16:42
      e tam to i tak cinko, bo idc mota jeczsze wiecej, i beda i tak bombic, ja bobi
      sam bombie i zbombie przejscie:) zartuje:) policja i tak nic nie zdziala z
      writerami bo jest jeszcze boe, bashi, aock, tazo, erbc cygan mc, i oni beda
      bombic rynek
      • Gość: wujek ziutek to do tej pory nie walczyła??to wszystko to tylko IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 16.01.05, 17:52
        propaganda!! przez przypadek jakis patrol dorwał ziomków z idc, i teraz to sie
        nazywa walka z graffiti.zeby szczeniaki w wieku 12 lat sie zesrały i przerazily!
        tak naprawde zlapali przez przypadek i teraz straszą że to efekt
        rozpoczynającej się "wojny z writerami"!! buuuulllllllllshit!!! czyli dopiero
        od stycznia 2005 roku policja uważa graffiti za złe,tak? ŚMIESZNE!! teraz każdy
        będzie chciał mieć fotke w gazecie!to ze bedzie miał w papierach nababrane to
        każdego śmieszy! kara? najwyzej więcej samochodów bedzie trzeba okraść!
        śmieszne to wszystko... serdeczne HWDP!
        TERAZ ZACZNIE SIE MASOWY BOMBING NA SZEROKĄ SKALĘ!!!!
    • Gość: Anu Graficiarzowi na kurtce wymalować wg swego gustu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:09
      Graficiarzowi na kurtce wymalować coś wg swego gustu... Albo jeszcze lepiej -
      wzorek wyciąć. Albo choć przerobić rękawy na frędzelki...
      Na pewno byłby szczęśliwy, prawda?

• Gość: oldskul Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.pl / *.elektrosat.pl 16.01.05, 18:37
      jak zwykle krótkowzroczność wzieła góre. policja przyjeła jakiś program na
      który zostaną wywalone nasze pieniadze. dlaczego miasto nie stworzy jakiegoś
      programu dla grafficiarzy ile jest dobrych legali w mieście 3, 4? tak sie
      rajcują zachodem. myslą że wytępią zjawisko przez zwiekszenie patroli ( kolejna
      kasa) przykład: berlin. udało sie? :)
      > dalej: ten cały program dotyczący jakiś tam warunków technicznych budynków -
      o co to k. jest? jaki inwestor albo projektant bedzie sie do tego stosował?
      mieszkaniówka - osiedle ze szlabanem nie ma problemu. wolnostojące bloki- boki
      zawsze będa pomazane bo inwestor leje na zieleń. plomba - gdzie posadzisz
      zieleń. a ztymi oknami to już wogóle śmiech. bud użyteczności publicznej- jest
      ochrona. łapy powinno sie poobcinać pseudoartystom którzy doją pieniądze z
      bużetu publicznego na jakieś shity ( polecam artykół z najnowszego "wprost") i
      tym co takie płytkie programy piszą. a co do całej sprawy to jak zwykle
      spektakularna akcja naszych władz mająca na celu pokazanie że cos robią i
      odwrócenie uwagi od ich nieudolności i szwindli. o estetyce graffiti to nawet
      nie chce tu dyskutowac bo gust 99% społeczeństwa jest mi znany (podobają sie
      obrazy z pomarszczonej skóry i domki na krztałt dworku polskiego). tylko dziwne
      że jak ja coś zrobie to sie nawet dziadkom podoba a nie są to sielankowe
      krajobrazy. wiec o co chodzi? rozkmiń zawziety przeciwniku bochomazów!
      • tomek854 Re: Policja walczy z grafficiarzami 16.01.05, 18:46
        Smutne, że graficiarze wypowiadający się tutaj potweirdzają stereotyp
        graficiarza jako ziomala, który nawet kilku zdań poprawnie nei umie sklecić.

"Rozkminił" ktoś o co chodzi mojemu przedmówcy? Bo ja się bardzo staram...
    • Gość: oldskul Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.pl / *.elektrosat.pl 16.01.05, 19:28
      widze orys kontrola forum... :)
      pisałem troche skrótami. zdaje sobie sprawe ze może to być niezrozumiałe. i
      wiele zdań pominałem
      mnie też nie dokońca podoba sie nielegal w całym swoim wymiarze.piszącemu po
      zabytkach czy po nowych elewacjach spuściłbym lanie. graffiti nie
      wyeliminujemy. trzeba troche pomyślec co z tym dalej zrobic. takie programy jak
      ten podobne są do programów rehabilitacji polskich blokowisk. elewacja
      odnowiona ale w głowie to samo: nie moje pomaluje, ukradne. na zachodzie oprócz
      malowania na kolorowo zrobili coś jeszce. nie można powiedziec że graffiti jest
      złe skoro może sie podobac i tworzy go wiele wybitnych osobowości. jeżeli jest
      złe drogi przeciwniku graffiti to dlaczego nie burzysz sie jak Ci bilborda z
      TESCO powieszą na twoim bloku? podoba Ci sie? ktoś sie Ciebie pytał? może
      jesteś z niego dumny? podoba Ci sie Twoje miasto bilbordów i hipermarket po
      drugiej stronie ulicy? ....pewnie sie podoba... co tu gadac...
      • Gość: mądry dzieciak Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:49
        oldksul jesteś mistrzem świata :) widzę że wiesz o co biega. piona.
        • Gość: buuurp! DOBRZE GADA!! IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 16.01.05, 19:51
          oldskul!!dobrze zapodajesz!!DAĆ MU WÓDKI!!
          • Gość: drom Re: DOBRZE GADA!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 11:53
            Gość portalu: buuurp! napisał(a):
            > oldskul!!dobrze zapodajesz!!DAĆ MU WÓDKI!!

oldskul owszem rzeczowo pisze ... klopot w tym, ze o twojej wypowiedzi oraz
            tobie podobnych "ziomali" nie mozna powiedzic aby cokolwiek konstruktywnego
            wnosily do dyskusji albo byly rzeczowe :-(
            serio mi przykro, bo rzeczowa dyskusja mogla by tu cokolwiek zmienic.
      • Gość: FAkir Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 20:30
        > mnie też nie dokońca podoba sie nielegal w całym swoim wymiarze.piszącemu po
        > zabytkach czy po nowych elewacjach spuściłbym lanie

Ale niestety to te bohomazy rzucaja się w oczy

> elewacja odnowiona ale w głowie to samo: nie moje pomaluje, ukradne.
        jeżeli bez zgody właściciela to tak jest. niszczy sie czyjąś własnośc:
        prywatna, spóldzielczą czy komunalną. Rozumując w ten sposób miałbym prawo
        zmienic wyglad pokoju sąsiada, bo nie podoba mi sie to co widze u niego przez
        okno...

> nie można powiedziec że graffiti jest złe
        bo nie jest ale: a) ze jest to faktycznie grafitti b)nie jest samowola c)
        komponuje się z otoczeniem

>jeżeli jest złe drogi przeciwniku graffiti to dlaczego nie burzysz sie jak Ci
        bilborda z TESCO powieszą na twoim bloku?
        Na moim bloku bez zgody wspólnoty nie powiesza, po za tym na takie rzeczy
        potrzebna jest zgoda tejze wspólnoty i są za to pieniadze, przeznaczane np na
        remont pobazgranych elewacji :)
        NIe podobaja mi się pobazgrane ulice, porysowane szyby w tramwajach,
        znieczulica, markety z ich chamskimi tlumami, morze samochodów w mieście, i
        wiele innych rzeczy. Ale to nie znaczy że np. będe dziurawił opony w
        samochodach, żeby jeździło ich mniej. Nie tedy droga. Łamiąc prawo zniechęca
        sie do działań, które umożliwiaja legalne tworzenie grafitti (jak np na pl.
        Wolnosci), i nie zdobywa się zrozumienia w szerokim gronie mieszkańców. Raczej
        na odwrót - nie moge sobie wyobrazić radośći mieszkańców odkrywających, że mają
        pobazgrany balkon, elewacje frontową wraz z brama wejściową, itd.
        • Gość: spot Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 22:54
          graj nie gadaj
      • tomek854 Re: Policja walczy z grafficiarzami 16.01.05, 23:48
        Oj przepraszam gdzie napisałem ze graffiti jest złe?

Piszę przecież "abstrahując od wartości artystycznej jest to narusdzanie cudzej
        własności"

Jeżeli chodzi o reklamy:
        U mnie na bloku wiszą dwa billboardy - w tym jeden z Tesco. Firma wynajmująca
        powierzchnie płaci wspólnocie mieszkaniowej. Mamy z tebgo fundusz remontowy.
        Jesteśmy zadowoleni.

Jeżeli przyszli by graficiarze i powiedzieli "zapłacimy wam 100 zł /mies,
        żebyśmy mogli sobie smarować po waszej ścianie - można by się dogadać :D Może
        nawet za darmo, jakby mieli coś ładnego narysować?

Problem jest czysto teoretyczny, bo mamy krzaki pod blokiem.

Więc postawmy sprawę jasno
        1. Graffiti - czy ładne czy brzydkie, rysowane nielegalnie jest naruszenie
        czyjejś własności, i jest przestępstwem - zgodzisz się?
        2. Graffiti dzeilimy na ładne malunki i bohomazy kretynow - zgodzisz się?
        3. Nie jestem jedyną osobą na forum która jest przeciwna graffiti - do tego nie
        jestem nawet najbardziej radykalną - jeżeli się nie zgodzisz, to przeczytaj
        jeszcze raz wątek
        4. Graffiti na murach takich jak zajezdnia na Legnickiej - dla mnie bomba. O ile
        zajezdnia wyraża zgodę na to
        5. Ten, kto posmarował świeżo wyremontowany tramwaj to debil a nie artysta -
        zgodzisz się? ( no chyba że uznać, że wkradnięcie się na teren zajezdni i
        posmarowanie tak, żeby nikt nie zauważył to sztuka :P )
        6. Przestrzeń wspólna, taka jak przejście na świdnickiej nie należy do żadnej
        konkretnej osoby, ale nie implikuje to, że należy ona do grafficiarzy i mogą oni
        tam malować - zgadzasz się?

Pozdrawiam porządnych, zdolnych i uczciwych ( nie niszczących cudzej własnośći)
        grafficiarzy.

• Gość: drom Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 11:29
        nie zebym sie w pelni zgadzal z przedmowca ale jest to pierwszy rozsadny glas
        z graffiti w tej calej dyskusji.

jedno zastrzezenie - jesli chcecie sie przebic z nowa forma artystyczna to
        postarajcie sie dzialac w granicach prawa a nie opierajac sie na haslach o
        nietolarancji i nie dostrzeganiu waszego artyzmu po prostu niszczyc cudza
        wlasnosc. prawdziwa sztuka wtedy sama sie wybroni (niektore graffiti sa na
        prawde fajne) jesli tylko jednoczesnie nie bedzie niszczycielska.
    • Gość: Woojek Aspirant Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.01.05, 20:48
      Taaaa udalo sie psom raz ale nie bedzie udawalo sie caly czas... w nowym jorku
      tez proobowali od lat 80 pozbyc sie calej subkultury malarzy i nie udalo sie
      spryciazom... dlatego smiac mi sie chce ze naglasniacie jedno zlapanie
      chlopakoow a pozostale kilkadziesiat osoob tej samej nocy pisze w innych
      czesciach miasta... wielkie pozdrowienia dla panoow policjantoow za blyskotliwa
      akcje :] ale zawsze bylo tak ze loodzie znajdowali sposoob... wiedzcie ze dla
      chcacego nic troodnego... i to ze komoos udalo sie zlapac jedna groope malarzy
      to pociagnie za soba odwet innych malarzy ktoorzy zaczna robic to tylko po to
      by pokazac ze maja w doopie policje i ich gloopie zagrania... sam nie raz bylem
      swiadkiem jak tuz za patrolem policji szli malarze i za plecami wielkich
      funkcjonariuszy pisali po scianach... i jesli ktos raz dal sie zlapac to zrobi
      wszystko zeby nie popelnic wiecej tego bledoo... czyli znajdzie sposoob zeby
      robic moze zadziej ale z pewnoscai skooteczniej :] a chlopakoow z IDC szkoda bo
      dobrze robili :] i mam nadzieje ze nie przestana robic...
      • wielki_czarownik Hehe 16.01.05, 22:54
        Najpierw chłopaki z IDC muszą znaleźć 26 patoli na pokrycie szkód. A potem zobaczą jak łatwo znaleźć pracę z "kartoteką". Ale bęcie super! Pewnie będą musieli sprzedać farbki aby zapłacić za szkody.
        I sądzę, że przestaną to robić bo 26000 PLN to kupa kasy i jej strata da sporo do myślenia.
    • Gość: KMINONE Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 21:26
      I tak z dnia na dzień artystów jest coraz więcej a więc ich nie wytępicie .
      Czym beda większe kary tym bedzie więcej prac.JEDNYM Z POWODÓW JEST MAŁA LICZBA
      ZLEGALIZOWANYCH ŚCIAN DO TEGO RODZAJU SZTUKI
      • Gość: Fakir Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 22:44
        BUHAAHAAAHAAA!!!!!!!. artystów!!!!!!!......
        Od kiedy wandale to artyści!?
      • Gość: drom Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 11:04
        > I tak z dnia na dzień artystów jest coraz więcej a więc ich nie wytępicie .
        > Czym beda większe kary tym bedzie więcej prac.JEDNYM Z POWODÓW JEST MAŁA
        > LICZBA ZLEGALIZOWANYCH ŚCIAN DO TEGO RODZAJU SZTUKI
        czy ktorys z was kiedykolwiek staral sie o zalegalizowanie swojego malarstwa
        (przyjmijmy roboczo ze mowimy tu na prawde o sztuce i pewnej formie
        artystycznej). Przeciez te sciany sie nie zalegalizuja sie same do graffiti.
        czy chociaz raz ktorys z was spytal sie wlasciciela brudnej sciany, muru, ... o
        zgode na malowanie po nich ?
        podejzewam ze nie bo ... no wlasnie - bo co ? moze ktorys by sie zgodzil i
        powiedzial - "ok chlopaki. jak chcecie cos ladnego namalowac to malujcie. nie
        bede sie gniewal".
        co innego postawic takiego wlasciciela przed aktem dokonanym - to chyba jasne ?
    • Gość: FAK DE POLIS Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.olsztyn.mm.pl 16.01.05, 22:14
      Zbombić trzeba wszystko zero czystych ścian GRAFFITI HARDCORE> >>HWDP<<
      • tomek854 Re: Policja walczy z grafficiarzami 16.01.05, 23:52
        przepraszam oldskula ze porównałem go do stereotypowego graficiarza. To jest
        stereotypowy graficiarz. Oldskul - sorki. Fakt, że post twój był nieco
        zakręcony, ale porównaniem do tego kretyna Cię obraziłem. Mam nadzieję że
        wybaczysz.
    • Gość: oldskul Re: grafficiarz tez człowiek IP: *.pl / *.elektrosat.pl 17.01.05, 01:42
      no ja sie zgadzam z tym co napisał orys. to wszystko prawda.
      chciałem w tej dyskusji położyc nacisk na kolejny źle (prawdopodobnie )
      przygotowany program naszej władzy. dotkniecie problemu jest takie
      powierzchowne. kojarzy mie sie właśnie z przebijaniem opon w samochodach bo
      jest ich za dużo. żyjemy w XXI wieku a myślenie jak u naszych babci. jak jest
      za dużo samochodów to sie buduje obwodnice. ale dla naszych władz to droga
      inwestycja tańszy bedzie znak zakaz wjazdu i remont dziurawej ulicy. dzieki tym
      działaniom graffiti nie zniknie tak jak samochody z centrum ale to lepsze niż
      nagonka na graffiti. dlaczego nie robia nagonki na urzedasów, złodzieji -
      dlatego że są po jednej stronie muru a my po drugiej.
      smiac mi sie chce na wieści o działaniach władz dla takich niesfornych
      dzieciaków jak writerzy.
      pomalowaliśmy im kawał sciany, miały byc nagrody i co. nie było. a w
      regulaminie było napisane że bedą? znaleźli sobie murzynów do pracy w trakcie
      sesji...
      ale nie ubolewam. standard.
      dopóki tak bedziemy sie traktowac to raczej nic sie nie zmieni

• Gość: Logain Re: grafficiarz tez człowiek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.05, 15:12
        Nie oszukujmy sie. Legalne sciany wcale problemu nie rozwiarza. Duza czesc ludzi
        ktorzy to robia to kretyni ktorzy potem moga opowiadac ze pomalowali sciane w
        srodku miasta. I jeszcze jedno. Nikt mi nie wmowi ze jakis syf 2x3m pomalowany
        srebrna farba to sztuka i ze ten kto to zrobil to artysta. Jasne, zdarzaja sie
        fajne, dobrze skomponowane i namalowane wrzuty, ale nie oszukujmy sie, zeby
        zrobic cos takiego trzeba czasu, wiec zwykle pojawiaja sie tylko w malo
        uczeszczanych miejscach gdzie nikt na to nie zwraca uwagi. Swoisty paradoks, to
        co mozna uznac za sztuke jest stlamszone gdzies miedzy garazami, a syf ktory
        tylko drazni pojawia sie w samym srodku miasta. Dopoki tak bedzie wiekszosc
        ludzi bedzie uwazac graffitowcow za huliganow i gnojkow.

pozdrawiam
        • wielki_czarownik Prawda! 17.01.05, 15:23
          Na Gaju na przykład jest fajne graffiti. Na garażach pomiędzy Orzechową a Świeradowską wymalowali wielką flagę WKS z napisem "fanatycy z Gaju". I takie coś może być. Ale jakieś 3 kreski i 2 kropki chlapnięte na nowiutkiej elewacji to zwykły prymitywny wandalizm a nie sztuka.
          • tomek854 Re: Prawda! 17.01.05, 15:29
            Aha a na garażach na Jantarowej (bodajże, boczna Zaporoskiej) też jest takie
            coś. I jest hasło takie, któtre mnie zawsze rozśmiesza jak tam idę "Urodziliśmy
            się po to aby kochać i szanować Śląsk Wrocław [tu akurat tylko współczuć można
            ale teraz będzie najlepsze] KOBIET SĄ MILIONY ŚLĄSK TYLKO JEDEN!"
    • Gość: Paweł Z. Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.01.05, 20:37
      Mam nadzieję, że sąd nie wyśle tych młodych przestępców do mamra, żeby szkolili
      się w bandyckim fachu, a zamiast tego rodzice zostaną obciążeni pokaźną
      grzywną. Najlepiej taką, żeby nie wydolili i żeby ich zlicytował komornik.
      Jeśli wychowali swoje dziecko na blockersa-prymitywa, to na nic innego nie
      zasługują.
    • Gość: jekdok Jak to się robi w L.A., ooops w Koszalinie ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:44
      Gdy pierwszy raz (dawno, dawno temu jeszcze za Gierka) trafiłem do Koszalina
      (praktyka studencka) spodobało mi się to kolorowe (wtedy na tle powszechnej
      szarzyzny był to ewenement) i fajnie zorganizowane miasto (do tego stopnia, że
      tam znalazłem pierwszą pracę). Między innymi uroku dodawały mu proste w
      realizacji a skuteczne pomysły upiększające miasto i zmniejszające pole
      działania wandali. Na przykład zwykle obskurne przejścia podziemne
      lub "poduliczne" oddano dzieciom do pomalowania. Kilku- i kilkunastoletni
      artyści mieli frajdę zamalowując (być może w ramach jakiegoś konkursu)
      wydzielone kawałki ścian i pozostawiając po sobie podpisane "dzieła" tak
      kolorowe, że odbierały sens jakiegokolwiek dalszego mazania po tych murach bo i
      tak byłoby to niezauważalne. A niektóre obrazy były naprawdę udane. Gdy po
      kilkunastu latach byłem znowu w Koszalinie zobaczyłem, że ten zwyczaj jest
      nadal kultywowany (były tam inne, nowe obrazy). A kilka dni temu przeglądając
      Forum Koszalina zobaczyłem, że również aktywność grafficiarzy da się
      zagospodarować. Nie byłem już tam kilka ładnych lat, więc nie wiem czy i jak
      radzą sobie ze sprayowymi kretynami, ale mogę przypuszczać, że w interesie
      samych grafficiarzy leży wytępienie tałatajstwa psującego im opinię. Sądzę, że
      tutaj też organizacja czegoś w rodzaju otwartych konkursów grafficiarskich,
      nawet z zapewnieniem farb może być tańszym i skuteczniejszym niż akcje
      policyjne sposobem na tego rodzaju wandalizm. Zanim zaczniecie rechotać z mojej
      naiwności zobaczcie sami:
      info.koszalin.pl/graffiti2/index.php
    • Gość: hwdp Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 14:42
      he he głupie pały!! dali się zlapać....
      • Gość: TT Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 14:54
        Jak bym był policjantem to bym pałował każdego pajaca z napisem HWDP. Sami
        kozacy a jak policja złapie to się tłumaczą że to co innego znaczy i ze łzami w
        oczach błagają żeby ich puścić. Lać wszystkich pedałów malujących po ścianach
        bochomazy! Od wielu lat nie widziałem porządnego grafiti. Sami pozerzy, skejci
        co deski na oczy nie widzieli i hop hopowcy słuchający 18 cw.., peja i dres
        atak. Oto przyszłość tego narodu
    • Gość: XXX Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.zacisze.zgora.pl 18.01.05, 16:59
      HWDP..bedziemy trwac...
      • Gość: Michelangelo B. NIE WYLEWAJCIE DZIECKA Z KĄPIELĄ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 17:03
    • Gość: Laion Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:27
      Ja bym tym szmaciarzom całą ich farbę do durnych pysków wpuścił. A przynajmniej
      dokładnie "obmalował" pychola plus włosy. Niestety, strzelać do gnoi w tym kraju
      nie można jeszcze :((( A szkoda.
    • Gość: Wkurzony Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.mm.pl 25.01.05, 20:17
      Możecie zwiększać kary ile chcecie a Graficiarzy jest coraz wiecej.A po za tym
      państwo mogło by wybudować specjalne ściany do tego!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka