brezly 05.06.02, 18:40 Jak ci sie podoba Ozzy Osborne (i inni) grajacy na urodzinach Krolowej? Mam mnsotwo nieuporzadkowanych refleksji w zwiazku z powyzszym. Np. czy gdyby Hendrix i Morrison dozyli to tez , no ale oni to Amerykanie... B/Y Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bromden Re: Rob-35... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 19:23 to moze sie wtrace, kiedys sex pistols grali z okazji urodzin krolowej (w 1977), ale krolowej to sie chyba niezbyt podobalo i zajela sie nimi policja, 3/4 skladu jeszcze zyje i nawet slyszalem, ze znow mieli zagrac koncert wlasnie z tej okazji, czy wiesz cos na ten temat, brezly? mam nadzieje, ze ich nie zaprosila, bo popsulaby cala zabawe a o osbournie to swiadczy, ze jest zwyklym maminsynkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: God Save The Queen IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 05.06.02, 19:25 brezly napisał(a): > Jak ci sie podoba Ozzy Osborne (i inni) grajacy na urodzinach Krolowej? > Mam mnsotwo nieuporzadkowanych refleksji w zwiazku z powyzszym. Np. czy gdyby > Hendrix i Morrison dozyli to tez , no ale oni to Amerykanie... > B/Y Nic nie widziałem i nic nie słyszałem. To znaczy, coś tam mi się obiło o uszy, że jakiś dyżurny "Olivia Elton John"... Ozzy, cóż niegdy nie był moim guru wokalu a i jego "wyczyny" z odgryzaniem tego i owego jakoś mnie nie bawiły. Co do królowej, to bardziej mnie ciekawi, czy dobrze zapłaci swoim Gurkhom za ciężką wojaczą służbę, bo pamiętam, że mój świętej pamięci stryjek musiał po nich sprzątać na Monte Cassino. Bardziej mnie bawiło wysłuchanie dziś w Radiostacji jakiejś nowej wersji "God Save The Queen" w klimacie transowym ze starym chyba nawet oryginalnym wokalem Johna Lydona. Pozdr Rob-35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacho 11 Re: God Save The Queen IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 20:49 jimi morison moglby HM Q zaspiewac baby let my fire - albo lepiej biuck let my fire Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Nareszcie razem 06.06.02, 10:19 Hej, Nie wiem czy SEx Pistols byli tam tym razem. Ale 'przespalem sie' z ta informacja o liderze Black Sabbath na urodzinach Cioci Eli i chyba mam klucz do zjawiska: byly bunt przeciw zastanemu swiatu (ocierajcy sie o satanizm)i kwintesencja Zastanego Porzadku spotykaja sie w Kulturze Masowej. Prasa brukowa i takaz TV stwarza im miejsce spotkania i porozumienia. Jedni i drudzy maja juz wspolny mianownik, a reklamodawcy zacieraja rece. Satanizm okazuje sie spreparowanym przez PR wizerunkiem, a potomkini namaszczonych w imie Boga kims pracujacym w branzy z Pamela Anderson. A Gombrowicz w grobie ryczy ze smiechu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 PUPA RULEZ IP: *.116.86.85.unregistered.k.pl 06.06.02, 10:32 brezly napisał(a): > /.../ wspolny mianownik, a reklamodawcy zacieraja rece. Satanizm okazuje sie > spreparowanym przez PR wizerunkiem, a potomkini namaszczonych w imie Boga kims > pracujacym w branzy z Pamela Anderson. A Gombrowicz w grobie ryczy ze smiechu > :-) Kłębowisko skrzących się w światłach reflektorów postaci i przepych przepychających się przed nasze oczy 'celebities' mieszają się w mediach z Osamą Bin Vaderem oraz Spider-Szpil-Manem... Wielka miłościwie panująca Pupa rulez :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: PUPA RULEZ IP: 62.87.149.* 06.06.02, 11:16 nic nowego, panowie, "Ta durna Ameryka wszystko pożre, przetrawi i wyrzyga." - z listu pozegnalnego tomasza beksinskiego (dla nie znajacych kontekstu: ameryka to symbol kultury masowej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acho Re: Rob-35... IP: *.wroc.gazeta.pl 06.06.02, 10:46 A propos tych „innych” - zastanawiam się co sobie pomyśleli Irlandczycy, jak ci ich The Corrs (a fuj!) jako JEDYNI reprezentanci Zielonej Wyspy śpiewali na cześć Eli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: Rob-35... IP: *.116.86.85.unregistered.k.pl 06.06.02, 11:24 Gość portalu: acho napisał(a): > A propos tych „innych” /.../ A byli jacyś Indianie z Kanady lub chociaż paru Aborygenów i Maorysów? Ciekawe, czy szybciej znikną ostatnie rdzenne społeczności na obszarach byłego dominium brytyjskiego czy też krewka królowa Ela abdykuje na rzecz księciunia Karola. Może małe zakłady u londyńskich bukmacherów? Odpowiedz Link Zgłoś