Dodaj do ulubionych

Restauracje

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 12:43
Poleccie mi prosze fajna restauracje we Wroclaawiu!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: stokrotka Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:08
      piramida
      • Gość: Gosia Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 13:23
        mozesz cos wiecej o niej napisac-gdzie jest jakie ceny co polecasz do jedzenia
        itd
        • Gość: stokrotka Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:33
          Wyadaje mi się, że powinna być strona tej restauracji w piramidzie :) Jeżeli
          chodzi o jedzenie to co chwilę dodają nowe dania z różnych kuchni świata.
          Polecam sałatke z gyrosem + bułka - cena 12 zł (300gr).
          polecam!!
      • jahro Re: Restauracje 14.04.05, 12:22
        Piramida - dobra moze na 2-3 razy - potam sie "przejada".
        Kiedyś była extra restauracja na pl. Grunwaldzkim "ATHENA". Ale niestety juz jej
        tam nie ma.
        Może ktoś wie czy czasami jej gdzieś nie przenieśli??
        Aha - na pl. Grunwaldzkim były też SUPER naleśniki - gdzie je przeniesiono??

Pozdrawiam.
        • Gość: bingo Re: Restauracje IP: *.wroc.net 02.05.05, 21:00
          nalesniki przeniesli na petle tramwajowa na sepolnie.
    • Gość: trogir Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:25
      McDonald's - restauracja inna niż wszystkie :-)
      • Gość: ktos Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 13:28
        piramida zdecydownie lepsza!!!
        • Gość: ania Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 14:12
          co w piramidzie jest dobrego?
          • turez Re: Restauracje 13.04.05, 19:33
            faraon zamarynowany;)
    • Gość: smakosz Re: Restauracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:02
      to zależy jaką gotówką dysponujesz i jaką kuchnie preferujesz
      Piramida - odradzam - chyba, że gustujesz w daniach typu łykowaty gyros z
      bułką...
      Ostatnio odkryłem "Sjestę" naprzeciwko DH Kameleona - może nie jest najtaniej
      ale warto zaryzykować.
      Napewno mogę polecić restaurację z dobrymi makaronami na ul Więziennej oraz
      restaurcję "La Terraza" na Dokerskiej (niestety daleko od centrum)
      Zresztą dobrych restauracji we Wrocławiu dużoooo więcej niż te kilka
      wymienionych wyżej :)-
      • Gość: Gosia Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 16:20
        a gdzie jest la terazza dokladniej?
        • Gość: smakosz Re: Restauracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:36
          La terraza - Dokerska 3 (chyba) w dzielnicy Kozanów.
          • jazzgirl Re: Restauracje 13.04.05, 17:11
            Kozanów- jedziesz 126, 136 i wysiadasz centralnie na przeciwko...
            Ale ja np bardzo lubię Piramidę- w stosunku do hyrosów, które jadłam gdzie
            indziej, ten jest jednym z najlepszym. Tam jednak zawsze zamawiam shaormę (coś
            w stylu gyrosa, ale delikatniejsze)- porcją za 18 zeta najedzą się dwie osoby.
            Zalęzy w jakim celu te restauracje- żeby dystyngowanie spędzić czas, czy żeby
            się najeść- bo to różnica jest.
            Na Odrzańskiej jest taka włoska rest- nie pam nazwy- ceny bajońskie, ale
            elegancja na maxa:)
            Smacznego
      • Gość: trogir Re: Restauracje IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:38
        La Terazza to całkiem miłe miejsce. Ładny wystrój, czyste kibelki, sympatyczna
        obsługa, ceny w karcie przyzwoite, jedzenie smaczne. Mają pyszne tiramisou i
        zabajone, dobre pizze, makarony, mięsa z grila, sałatki - tylko odradzam
        mozzarellę z pomidorami - za - chyba - 15 zł dostaje się mniej więcej pół
        pomidora i pół kulki Zottarelli, przyprawione dobrze, ale nie warte ceny. Poza
        tą jedną sałatką - wszystko OK. Piwo lane - Lech i Tyskie, niezłe wino - na
        lampki lub karafki, herbata w dużych filiżankach, nie w takich, że ledwo
        torebka się mieści, dobre espresso. Z czystym sumieniem mogę polecić
        • Gość: artur Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 23:10
          moja kolezanka pracowala w Piramidzie jako kelnerka
          • Gość: Marta Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.05, 09:38
            jak jej sie podobala ta praca?
    • casperwroc Re: Restauracje 14.04.05, 10:08
      a ja polecam Mexico Bar na rzezniczej-niedrogo i pyszne jedzonko:) ewentualnie
      La Havana na kuzniczej tez bardzo smacznie:)
      • casperwroc Re: Restauracje 14.04.05, 10:09
        a z troszke drozszych polecam Pod Papugami w rynku
        • Gość: gosc niech bedzie Re: Restauracje IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.04.05, 14:33
          jeszzcze Armenska na Boguslawskiego chyba Armine sie nazywa rewelacja zarelko i widzalem pare osbob z TV stoluja sie czasami jak graja cos w TP. Ostatnio widzialem Opanie.
      • Gość: tit0 Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:51
        mexico bar juz bym nie polecal. fakt kiedy super, ale w tej chwili jedzonko co
        najmniej srednie
    • Gość: Poliszynel Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:07
      Jesli chodzi o prawdziwie pyszne jedzenie to klasyki jak Casablanca,
      Splendido, restauracja w Holliday Innie, Dwór Polski, grecka na pl. Solnym...
      i pewnie oś się jeszcze znajdzie. Ostatnio byłem w Massimo na ul. Czystej (za
      PDTem) no i zdecydowanie warto pójść. To tak trochę z wyższej półki; za obiad
      dla dwojga 150 trzeba rzucić.
      Z tańszych, uważam, że zupełnie nie docenianą jest Vabank na Komandorskiej
      gdzie jedzenie równierz rewelacja, a w szczególności tatar. Uwielbiam tatara i
      przyznaję, że takiego dobrego jak tam dają nie jadłem nigdzie indziej, ani w Pl
      ani zagranicą.
      Ktoś tu dobrze podsumował Piramidę: 2 - 3 razy się pójdzie i się przejada i...
      niestety rzecz się ma z większościa knajp we Wrocku o podobnym standardzie.
      Nikt się w takich miejscach do ugotowania czegoś dobrego zupełnie nie
      przykłada. Ot wejść, naopychać się i do widzenia. Niestety. Podobnie jest więc
      z Mexico Barem, Sfinxem, czy La Havaną i podobnymi miejscami gdzie za ok 20 zł
      jest się sytym.
      Dobre są Tosty u Witka, pierogi koło Szczytnickiej, sałatki w Familii i
      naleśniki w Koronie w 7 Niebie.

P.S. Czy ktoś wie gdzie są pyszne zapiekanki z pieca? Kiełbasa z grilla?
      Rzeczywiście dobra Pizza?
      • Gość: smakosz Re: Restauracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:41
        kiełbasa z grilla tylko w zajeździe "Żniwny Łan" w Gomulinie pod Bełchatowem:)
        A w naszym Wrocławiu to rzeczywiście trudno byłoby znaleźc naprawdę smaczną
        rzecz z grilla:(
        Co do Mexico Baru, Sfinxu, La Hawany i sporej ilości podobnych to zgadzam się w
        zupełności niestety...
        Z tych lepszych rzeczy przypomniał mi się "Akropolis" przy Pl. Solnym - tylko,
        ze nie jest to najtańsza knajpka.
        A Vabank muszę znów spróbować - byłem dwa razy jakiś czas temu i dwa razy
        wtopa - ale skoro potrafią przyrzadzić dobrego tatara to nie mam wyjścia -
        muszę zaryzykować:)
      • Gość: trogir Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:47
        Kiedyś dobre rzeczy z grila - a zwłaszcza golonka - były w Złotym Jeleniu w
        Rynku. Nie wiem, jak teraz, bo dawno tam nie zaglądałam
        • Gość: ela Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.05, 15:14
          ja lubilam tutanchamonie jesc.. wiecie czy on jeszcze istnieje?
    • Gość: dżojmaszin Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:13
      Co do dobrej pizzy...
      Jestem fanem. Przetestowałem chyba wszystkie pizzerie od północy do południa miasta :).

Moim zdaniem zupełnie niedoceniona jest niepozorna pizzeria " Anna"
      na Wyszyńskiego. Wspaniałe ciasto,dużo dodatków i umiarkowane ceny.
      Przykład : za 27 pln jest duuuuża (większa niż standardowe "duże"-rodzinna) pizza "Bona"- dodatki : kiełbasa krakowska,pieczarki,papryka,szpinak,czosnek,oliwki (+ ser,sos pomidorowy).Niebo w otworze gębowym. Polecam !!!!!
      • Gość: kk Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.05, 00:48
        tutanhamona na solnym juz niestety nie ma:(
        • Gość: grzes Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.05, 15:02
          a co tam teraz jest??
          • Gość: Iza Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.05, 23:12
            chyba nowa restauracja..ale nie wiem jaka
            • Gość: on Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.05, 12:27
              Przed i po...
              • Gość: polo Re: Restauracje the best! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.05, 15:55
                Gorąco polecam restaurację Katedralną w Domu Jana Pawła II, tanio tam nie jest,
                ale jeśli ktoś chce tanio to niech sam sobie gotuje :)
                Do tego obsługuje bardzo fajna kelnerka.
                PS. pozdrawiam panią o białych włosach :)
                • Gość: milka 'Pan Tadeusz' w Dorincie IP: *.cable.casema.nl 20.04.05, 21:45
                  jadl tam ktos z Was? jakie wrazenia?
                  • Gość: janek Re: 'Pan Tadeusz' w Dorincie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.05, 00:46
                    co polecasz zjesc w katerdralnej??
                • Gość: puzell Re: Restauracje the best! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:46
                  absolutnie nie polecam Katedralnej w DOmu JPII. Bylismy tam kiedys w 6 osob,
                  zamawialismy przystawki, zupy, dania glowne, wiec przekroj menu mielismy spory
                  i... wyszlismy glodni (wszyscy) bo porcje sa mikroskopijne, zwlaszcza w
                  porwnaniu do astronomicznych cen ! Poza tym kelnerka niezorientowana w menu i
                  dosc przecietne wnetrze restauracji (ale to juz rzecz gustu).
                  • evaski Re: Restauracje the best! 28.04.05, 15:38
                    Polecam El Patio na Odrzańskiej, kuchnia włoska, miły wystrój i oczywiście
                    smacznie
                    evaski
                    • Gość: NOREK Re: Restauracje the best! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.04.05, 17:15
                      Najlepsze jedzonko jest w nowej restauracyjce S.i A.Siekierskich na Ołtaszynie-
                      z tyłu maja kawałeczek ogrodu z przesympatycznym wodotryskiem sciennym z lwim
                      pyszczkiem...bede tam stałym gosciem jak tylko zrobi sie cieplej;))
                      Goraco polecam krwistego steka z grilla w sosie pieprzowym...palce lizac..i
                      uwaga!!frytki czy ziemniaczki do dań, podaje sie tam w oddzielnych miseczkach
                      tzn dostajesz cała kupe frytek a nie jak gdzie indziej..:((
                      Aha...i dodatkowo dostajesz sosik w osobnej sosjerce jakby Ci bylo malo tego co
                      na talerzu...pisze o tym bo jeszcze w Polsce sie z czyms takim nie spotkalem.
                      Wychodzisz z naprawde pełnym brzuchem....:))
                      Aha..no niestety nie pamietam jak sie ten lokalik nazywa i czy wogole ma nazwe
                      bo na karcie rzuciły mi sie w oczy imiona i nazwisko włascicieli a nie nazwa
                      knajpy..

• Gość: polecacz;> Pastelowa! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.05, 18:50
      Polecam Pastelową przy ul. Ruskiej - na rogu Ruska/Kazimierza Wielkiego. Pyszne
      naleśniczki, mmmm
      • Gość: Papuga Re: Pastelowa! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.04.05, 10:13
        Papugi,Papugi i jeszcze raz Papugi!!Dla niezorientowanych to "pod Papugami "w
        Sukiennicach:)))
        • Gość: Saint Peterburg Re: Pastelowa! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 22:00
          • Gość: kasikk2 Re: Pastelowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 12:57
            Tylko i wyłącznie "POd Gryfami". Nie starcza słów aby wyrazić jak wszystko jest
            tam doskonałe !
            • malysmutek Re: Pastelowa! 02.05.05, 19:40
              A co myslicie o reastauracji rybnej w sukiennicach??
              Dla mnie rewelacja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka