Gość: Gosia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 12:43 Poleccie mi prosze fajna restauracje we Wroclaawiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stokrotka Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:08 piramida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 13:23 mozesz cos wiecej o niej napisac-gdzie jest jakie ceny co polecasz do jedzenia itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:33 Wyadaje mi się, że powinna być strona tej restauracji w piramidzie :) Jeżeli chodzi o jedzenie to co chwilę dodają nowe dania z różnych kuchni świata. Polecam sałatke z gyrosem + bułka - cena 12 zł (300gr). polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
jahro Re: Restauracje 14.04.05, 12:22 Piramida - dobra moze na 2-3 razy - potam sie "przejada". Kiedyś była extra restauracja na pl. Grunwaldzkim "ATHENA". Ale niestety juz jej tam nie ma. Może ktoś wie czy czasami jej gdzieś nie przenieśli?? Aha - na pl. Grunwaldzkim były też SUPER naleśniki - gdzie je przeniesiono?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Restauracje IP: *.wroc.net 02.05.05, 21:00 nalesniki przeniesli na petle tramwajowa na sepolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trogir Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:25 McDonald's - restauracja inna niż wszystkie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 13:28 piramida zdecydownie lepsza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 14:12 co w piramidzie jest dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Restauracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:02 to zależy jaką gotówką dysponujesz i jaką kuchnie preferujesz Piramida - odradzam - chyba, że gustujesz w daniach typu łykowaty gyros z bułką... Ostatnio odkryłem "Sjestę" naprzeciwko DH Kameleona - może nie jest najtaniej ale warto zaryzykować. Napewno mogę polecić restaurację z dobrymi makaronami na ul Więziennej oraz restaurcję "La Terraza" na Dokerskiej (niestety daleko od centrum) Zresztą dobrych restauracji we Wrocławiu dużoooo więcej niż te kilka wymienionych wyżej :)- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 16:20 a gdzie jest la terazza dokladniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Restauracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:36 La terraza - Dokerska 3 (chyba) w dzielnicy Kozanów. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzgirl Re: Restauracje 13.04.05, 17:11 Kozanów- jedziesz 126, 136 i wysiadasz centralnie na przeciwko... Ale ja np bardzo lubię Piramidę- w stosunku do hyrosów, które jadłam gdzie indziej, ten jest jednym z najlepszym. Tam jednak zawsze zamawiam shaormę (coś w stylu gyrosa, ale delikatniejsze)- porcją za 18 zeta najedzą się dwie osoby. Zalęzy w jakim celu te restauracje- żeby dystyngowanie spędzić czas, czy żeby się najeść- bo to różnica jest. Na Odrzańskiej jest taka włoska rest- nie pam nazwy- ceny bajońskie, ale elegancja na maxa:) Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trogir Re: Restauracje IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:38 La Terazza to całkiem miłe miejsce. Ładny wystrój, czyste kibelki, sympatyczna obsługa, ceny w karcie przyzwoite, jedzenie smaczne. Mają pyszne tiramisou i zabajone, dobre pizze, makarony, mięsa z grila, sałatki - tylko odradzam mozzarellę z pomidorami - za - chyba - 15 zł dostaje się mniej więcej pół pomidora i pół kulki Zottarelli, przyprawione dobrze, ale nie warte ceny. Poza tą jedną sałatką - wszystko OK. Piwo lane - Lech i Tyskie, niezłe wino - na lampki lub karafki, herbata w dużych filiżankach, nie w takich, że ledwo torebka się mieści, dobre espresso. Z czystym sumieniem mogę polecić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 23:10 moja kolezanka pracowala w Piramidzie jako kelnerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.05, 09:38 jak jej sie podobala ta praca? Odpowiedz Link Zgłoś
casperwroc Re: Restauracje 14.04.05, 10:08 a ja polecam Mexico Bar na rzezniczej-niedrogo i pyszne jedzonko:) ewentualnie La Havana na kuzniczej tez bardzo smacznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
casperwroc Re: Restauracje 14.04.05, 10:09 a z troszke drozszych polecam Pod Papugami w rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc niech bedzie Re: Restauracje IP: *.range81-156.btcentralplus.com 14.04.05, 14:33 jeszzcze Armenska na Boguslawskiego chyba Armine sie nazywa rewelacja zarelko i widzalem pare osbob z TV stoluja sie czasami jak graja cos w TP. Ostatnio widzialem Opanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tit0 Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:51 mexico bar juz bym nie polecal. fakt kiedy super, ale w tej chwili jedzonko co najmniej srednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poliszynel Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:07 Jesli chodzi o prawdziwie pyszne jedzenie to klasyki jak Casablanca, Splendido, restauracja w Holliday Innie, Dwór Polski, grecka na pl. Solnym... i pewnie oś się jeszcze znajdzie. Ostatnio byłem w Massimo na ul. Czystej (za PDTem) no i zdecydowanie warto pójść. To tak trochę z wyższej półki; za obiad dla dwojga 150 trzeba rzucić. Z tańszych, uważam, że zupełnie nie docenianą jest Vabank na Komandorskiej gdzie jedzenie równierz rewelacja, a w szczególności tatar. Uwielbiam tatara i przyznaję, że takiego dobrego jak tam dają nie jadłem nigdzie indziej, ani w Pl ani zagranicą. Ktoś tu dobrze podsumował Piramidę: 2 - 3 razy się pójdzie i się przejada i... niestety rzecz się ma z większościa knajp we Wrocku o podobnym standardzie. Nikt się w takich miejscach do ugotowania czegoś dobrego zupełnie nie przykłada. Ot wejść, naopychać się i do widzenia. Niestety. Podobnie jest więc z Mexico Barem, Sfinxem, czy La Havaną i podobnymi miejscami gdzie za ok 20 zł jest się sytym. Dobre są Tosty u Witka, pierogi koło Szczytnickiej, sałatki w Familii i naleśniki w Koronie w 7 Niebie. P.S. Czy ktoś wie gdzie są pyszne zapiekanki z pieca? Kiełbasa z grilla? Rzeczywiście dobra Pizza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Restauracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:41 kiełbasa z grilla tylko w zajeździe "Żniwny Łan" w Gomulinie pod Bełchatowem:) A w naszym Wrocławiu to rzeczywiście trudno byłoby znaleźc naprawdę smaczną rzecz z grilla:( Co do Mexico Baru, Sfinxu, La Hawany i sporej ilości podobnych to zgadzam się w zupełności niestety... Z tych lepszych rzeczy przypomniał mi się "Akropolis" przy Pl. Solnym - tylko, ze nie jest to najtańsza knajpka. A Vabank muszę znów spróbować - byłem dwa razy jakiś czas temu i dwa razy wtopa - ale skoro potrafią przyrzadzić dobrego tatara to nie mam wyjścia - muszę zaryzykować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trogir Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:47 Kiedyś dobre rzeczy z grila - a zwłaszcza golonka - były w Złotym Jeleniu w Rynku. Nie wiem, jak teraz, bo dawno tam nie zaglądałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.05, 15:14 ja lubilam tutanchamonie jesc.. wiecie czy on jeszcze istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżojmaszin Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:13 Co do dobrej pizzy... Jestem fanem. Przetestowałem chyba wszystkie pizzerie od północy do południa miasta :). Moim zdaniem zupełnie niedoceniona jest niepozorna pizzeria " Anna" na Wyszyńskiego. Wspaniałe ciasto,dużo dodatków i umiarkowane ceny. Przykład : za 27 pln jest duuuuża (większa niż standardowe "duże"-rodzinna) pizza "Bona"- dodatki : kiełbasa krakowska,pieczarki,papryka,szpinak,czosnek,oliwki (+ ser,sos pomidorowy).Niebo w otworze gębowym. Polecam !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.05, 00:48 tutanhamona na solnym juz niestety nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.05, 15:02 a co tam teraz jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.05, 23:12 chyba nowa restauracja..ale nie wiem jaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Restauracje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.05, 12:27 Przed i po... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Restauracje the best! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.05, 15:55 Gorąco polecam restaurację Katedralną w Domu Jana Pawła II, tanio tam nie jest, ale jeśli ktoś chce tanio to niech sam sobie gotuje :) Do tego obsługuje bardzo fajna kelnerka. PS. pozdrawiam panią o białych włosach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka 'Pan Tadeusz' w Dorincie IP: *.cable.casema.nl 20.04.05, 21:45 jadl tam ktos z Was? jakie wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: 'Pan Tadeusz' w Dorincie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.05, 00:46 co polecasz zjesc w katerdralnej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puzell Re: Restauracje the best! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:46 absolutnie nie polecam Katedralnej w DOmu JPII. Bylismy tam kiedys w 6 osob, zamawialismy przystawki, zupy, dania glowne, wiec przekroj menu mielismy spory i... wyszlismy glodni (wszyscy) bo porcje sa mikroskopijne, zwlaszcza w porwnaniu do astronomicznych cen ! Poza tym kelnerka niezorientowana w menu i dosc przecietne wnetrze restauracji (ale to juz rzecz gustu). Odpowiedz Link Zgłoś
evaski Re: Restauracje the best! 28.04.05, 15:38 Polecam El Patio na Odrzańskiej, kuchnia włoska, miły wystrój i oczywiście smacznie evaski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOREK Re: Restauracje the best! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.04.05, 17:15 Najlepsze jedzonko jest w nowej restauracyjce S.i A.Siekierskich na Ołtaszynie- z tyłu maja kawałeczek ogrodu z przesympatycznym wodotryskiem sciennym z lwim pyszczkiem...bede tam stałym gosciem jak tylko zrobi sie cieplej;)) Goraco polecam krwistego steka z grilla w sosie pieprzowym...palce lizac..i uwaga!!frytki czy ziemniaczki do dań, podaje sie tam w oddzielnych miseczkach tzn dostajesz cała kupe frytek a nie jak gdzie indziej..:(( Aha...i dodatkowo dostajesz sosik w osobnej sosjerce jakby Ci bylo malo tego co na talerzu...pisze o tym bo jeszcze w Polsce sie z czyms takim nie spotkalem. Wychodzisz z naprawde pełnym brzuchem....:)) Aha..no niestety nie pamietam jak sie ten lokalik nazywa i czy wogole ma nazwe bo na karcie rzuciły mi sie w oczy imiona i nazwisko włascicieli a nie nazwa knajpy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polecacz;> Pastelowa! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.05, 18:50 Polecam Pastelową przy ul. Ruskiej - na rogu Ruska/Kazimierza Wielkiego. Pyszne naleśniczki, mmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papuga Re: Pastelowa! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.04.05, 10:13 Papugi,Papugi i jeszcze raz Papugi!!Dla niezorientowanych to "pod Papugami "w Sukiennicach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Peterburg Re: Pastelowa! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasikk2 Re: Pastelowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 12:57 Tylko i wyłącznie "POd Gryfami". Nie starcza słów aby wyrazić jak wszystko jest tam doskonałe ! Odpowiedz Link Zgłoś
malysmutek Re: Pastelowa! 02.05.05, 19:40 A co myslicie o reastauracji rybnej w sukiennicach?? Dla mnie rewelacja... Odpowiedz Link Zgłoś