Dodaj do ulubionych

Właśnie sobie uświadomiłem

18.05.05, 22:50
Właśnie sobie uświadomiłem, że mam w komórce dzwonek - hymn ZSRR. Matko Boska! Jak mnie dorwą ci z urzędu miejskiego to jak nic na latarni powieszą!!
Obserwuj wątek
    • koba_71 Re: Właśnie sobie uświadomiłem 18.05.05, 22:51
      a ja wlasnie opanowalem dialektyke marksistowska na egzamin ... a to socjalizm
      jest w najczystrzej postaci w dodatku :O

co ja biedny zrobie gdy sie dowiedzą ?

• Gość: Paweł Z. Re: Właśnie sobie uświadomiłem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.05.05, 22:58
        W razie tortur gadaj, że to dialektyka heglowska. Hegel do kościoła chadzał.
    • Gość: miki Re: Właśnie sobie uświadomiłem IP: *.wroclaw.mm.pl 18.05.05, 22:52
      Zmień lepiej na "Kiedy ranne wstają zorze".Strzeżonego Pan Bóg strzeże.
      • koba_71 Re: Właśnie sobie uświadomiłem 18.05.05, 22:53
        ja sugeruje bogurodzice
        • Gość: miki Re: Właśnie sobie uświadomiłem IP: *.wroclaw.mm.pl 18.05.05, 22:57
          Moment - a jak podpadnie pod paragraf "szarganie świętości?"
          • koba_71 Re: Właśnie sobie uświadomiłem 18.05.05, 22:58
            aa to jest prawda, no ale tak czy siak, jak trzeba bedzie zrobi sie z niego
            wywrotowca

moze rota bedzie mniejszym ryzykiem
    • Gość: Paweł Z. Re: Właśnie sobie uświadomiłem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.05.05, 22:59
      Wystąp lepiej z góry do p. Brody o zezwolenie na szwędanie się ze wzmiankowaną
      komórką po rynku.
      • Gość: miki Re: Właśnie sobie uświadomiłem IP: *.wroclaw.mm.pl 18.05.05, 23:04
        To ja też wystąpię. Moja komóra gra jakieś trilili- licho wie co.A jak to jest
        przypadkiem melodia godząca w wartości i uczucia tudzież jakoweś inne święte
        treści!Jutro pójdę po ekspertyzę muzykologiczną.
        • Gość: Paweł Z. Re: Właśnie sobie uświadomiłem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.05.05, 23:13
          Nagraj lepiej na dyktafonie i prześlij kasetę do urzędu miejskiego z podaniem o
          zgodę na odtwarzanie załączonego utworu w miejscach publicznych należących do
          miasta. Może pan Broda powoła komisję staruszków-antykomunistów w celu oceny
          słuszności ideologicznej komórkowych melodyjek.
      • wielki_czarownik Tak też uczynię 18.05.05, 23:08
        Z samego rana pobiegnę do urzędu. Do tego czasu telefon będzie wyłączony.
        • Gość: Paweł Z. Re: Tak też uczynię IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.05.05, 23:15
          Na wszelki wypadek wpadnij do proboszcza, żeby odprawił nad komórką egzorcyzmy.
          Nie zapomnij o dołączeniu do podania do urzędu miejskiego zaświadczenia z
          kancelarii parafialnej.
    • no.logo Re: Właśnie sobie uświadomiłem 19.05.05, 07:55
      A propos komórki:
      Czarowniku, dokonując odtworzenia w publicznej przestrzeni dźwiękowej hymnu CCCP gwałcisz uczucia tych, którzy mają koszmary związane z tą melodią. Zgłoś się do dyrektora Brody celem otrzymania wykazu melodii niegwałcących.

A propos egzaminu z dialektyki marksistowskiej:
      Zawsze można powiedzieć, że uczyłeś się jej stojąc na głowie. Skoro marksizm to heglizm przestawiony z głowy na nogi, to marksizm w Twojej wersji jest najzwyklejszym heglizmem. Choć z drugiej strony - jak na rasowego protestanta z tamtych czasów - Hegel nie znosił katolików... Więc może lepiej już nic nie mów ;-)
      • Gość: Kokeeno Re: Właśnie sobie uświadomiłem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.05, 10:34
        Heh, to ciekawe, bo melodia starego hymnu ZSRR jest obecnie melodią nowego hymnu Rosji...
    • map4 Re: Właśnie sobie uświadomiłem 19.05.05, 09:29
      wielki_czarownik napisał:

> Właśnie sobie uświadomiłem, że mam w komórce dzwonek - hymn ZSRR.

Polifoniczny ?
      Jeśli tak - błagam, podrzuć mi go mailem na mój gazetowy adres !
      Ta melodia jest przepiękna !

> Matko Boska!
      > Jak mnie dorwą ci z urzędu miejskiego to jak nic na latarni powieszą!!

Tylko wtedy, kiedy w śledztwie wszystko wyśpiewasz. Jeśli będziesz szedł w
      zaparte, to najpierw Cię pod pręgierzem wykastrują, wypatroszą i kołem rozciągną
      a dopiero na koniec powieszą (na używanie stosu w obrębie rynku nie zgodził się
      miejski komendant straży pożarnej).
      • no.logo Porwali Czarownika! 19.05.05, 09:45
        Sam napisał, że z samego rana pójdzie do magistratu. Dochodzi 10:00, a w_c nie daje znaku życia. Najwyraźniej Dyrektor B. przetrzymuje go na dołku i żąda wydania telefonu...
        • wielki_czarownik Jestem. Żyję. 19.05.05, 12:59
          Przyjęli pismo i powiedzieli, że w ciągu miesiąca przyjdzie do mnie kontrol i sprawdzi telefon. Do tego czasu mam zgodę tymczasową.
      • wielki_czarownik Dzwonek polifoniczny 19.05.05, 13:01
        OK - postaram się go skopiować z komórki i przesłać. Ale o tym cicho bo jeszcze mnie oskarżą o propagowanie totalitaryzmów i działalność wywrotową.
        • wielki_czarownik Nie da się :( 19.05.05, 14:09
          Niestety dzwonka nie da się zapisać na dysku. Ale ściągnij go sobie z e-mule. Pliki z dzwonkami mają rozszerzenie *.MMF
          • map4 Re: Nie da się :( 19.05.05, 14:36
            Łeeee....

Dzięki za dobre chęci.

Z partyjnym pozdrowieniem,
            map4.
    • Gość: nostromo Re: Właśnie sobie uświadomiłem IP: *.iitd.pan.wroc.pl 19.05.05, 10:38
      Wszystko wskazuje na to, że sprawcą podpaleń, zabójstw i innych przestępstw jest
      Zdzichu, miejscowy chłopak, który wyszedł z więzienia po odbyciu kary za
      chuligaństwo. Wszczął on na zabawie bójkę w obronie spodziewającej się dziecka
      Jadźki. Zdzichu żeni się z Jadźką, a winnym okazuje się uważany za pomylonego
      pastuch Ebe.
    • Gość: nostromo Re: Właśnie sobie uświadomiłem IP: *.iitd.pan.wroc.pl 19.05.05, 13:11
      ale hymn ZSRR ma taka sama melodie co hymn rosji, tyle ze słowa zmienili, tak
      jak zreszta w Niemczech
      • no.logo Re: Właśnie sobie uświadomiłem 19.05.05, 13:18
        Świnta racjo. A w ogóle, to najładniejszy jest ukraiński. Przecudnej urody podniosła, wręcz patetyczna pieśn, która genialnie brzmi, gdy wykonuje ją chór... Chociaż w komórce też nieźle brzmi ;-) Ale czy tym samym dyr. B. nie zarzuci nam szerzenia jakichś UPA-owskich treści?
    • tomek854 Ech, wy tam, drobni przestępcy.... 19.05.05, 13:17
      Ja mam dwie płyty Chóru Aleksandrowa (oryginalne), ksiązkę Zoszczenki "opowiadania o Leninie" i jakąs drugą, podobną, do tego Polewoja "Opowiadanie o prawdziwym człowieku", album "lenin w sztuce narodów ZSRR". wolumin "Armia Radziecka nasz przyjaciel i sojusznik"...

Samego chyumnu CCCP to mam w mp3 ze 3 wersje... A jeszcze trochę płyt propagandowych na winylach - np. "W przyfrontowym lesie - z pieśni partyzantów Radzieckich"...

Myślicie, że już powinienem zacząć się starać o azyl w Korei Płn?
      "
      • no.logo Tomku, złoczyńco! 19.05.05, 13:20
        Przebiłeś nas wszystkich. W te pędy do Ratusza i kajać się! Ja też rozważam taką możliwość, bo ostatnio zajmowałem się pewnym myślicielem, który w młodości ostro marksizował - i nie wiem, czy to jeszcze nauka, czy już wraża propaganda...
        • wro73 Re: Tomku, złoczyńco! 19.05.05, 13:29
          no.logo napisał:

> Przebiłeś nas wszystkich. W te pędy do Ratusza i kajać się! Ja też rozważam
          tak
          > ą możliwość, bo ostatnio zajmowałem się pewnym myślicielem, który w młodości
          os
          > tro marksizował - i nie wiem, czy to jeszcze nauka, czy już wraża
          propaganda...
          >

Do Ratusza???
          Od razu pod pręgierz i samokrytykę z samobiczowaniem składać...
          • no.logo Podbijam stawkę: 19.05.05, 13:55
            Znalazłem w swojej bibliotece pozycję, która robi ze mnie człowieka-absolutnie-nie-do-zaakceptowania przez dyrektora B.
            A mianowicie posiadam egzemplarz (sztuk jeden)...

ZIELONEJ KSIĄŻECZKI Muammara Kaddafiego!

Z góry wyjaśniam Wysokiej Komisji Do Spraw Prawomyślnych Zachowań W Przestrzeni Publicznej, że dostałem książeczkę w ramach żartów, a nie na serio, i że czytywałem ją jedynie we własnym domu.
            • map4 Re: Podbijam stawkę: 19.05.05, 14:24
              Hm.

A ja już jakiś czas temu odwiedziłem i przeczytałem WSZYSTKIE artykuły zawarte
              na stronach ambasady Koreańskiej Republiki Ludowo-Demokratycznej w Warszawie.
              W ramach samokrytyki dodam jeszcze, że nad zdjęciami Ukochanego Przywódcy
              Towarzysza Kim Ir Sena wykonanymi podczas spotkania z Towarzyszem Generałem
              Wojciechem Jaruzelskim aż popłakałem się ze wzruszenia a ściśnięte gardło prawie
              doprowadziło do omdlenia na skutek niedoboru tlenu.

Co prawda nie są to materiały drukowane, ale powinny gdzieś jeszcze siedzieć w
              cache'u przeglądarki.

Pytanie do Was: czy zważając na aktualnie panujący podwyższony stan rewolucyjnej
              czujności wobec komunistycznego wroga klasowego powininienem sformatować dysk,
              czy też wystarczy skasowanie danych z cache'u przeglądarki ?

To jeszcze nie wszystko:
              Mam kolegę Rosjanina. Pod adres jakiego wydziału magistratu powinienem wysłać
              szczegółowy raport na temat poruszanych z nim spraw, terminów naszych spotkań
              oraz jego poglądów ?

Znam również jednego Białorusina, ale dość słabo. Zaledwie kilka razy się
              spotkaliśmy, a i to zawsze na trzeźwo. Żadnych politycznych tematów nie
              poruszaliśmy.

Tak się teraz zastanawiam, czy złożona właśnie samokrytyka wystarczy, żeby
              uniknąć obozu pracy. Żeby tylko zawiasy dali.

Sekretarzu Schetyna,
              Naczelniku Dutkiewicz,
              Dyrektorze Broda,

po chrześcijańsku zaapeluję: litości !
      • wielki_czarownik O curvva!! 19.05.05, 14:11
        No to dożywocie jak nic. Ale bardziej prawdopodobna będzie śmierć na mękach.
      • Gość: gramot Re: Ech, wy tam, drobni przestępcy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:32
        tomek854 napisał: > Ja mam dwie płyty Chóru Aleksandrowa (oryginalne), ksiązkę
        Zoszczenki "opowiada
        > nia o Leninie" i jakąs drugą, podobną, do tego Polewoja "Opowiadanie o
        prawdziw
        > ym człowieku", album "lenin w sztuce narodów ZSRR". wolumin "Armia Radziecka
        na
        > sz przyjaciel i sojusznik"...

Domyślać sie można, że właściciel tych "czerwonych kruków" już nie wierzy w
        jedyny, słuszny ustrój... jak prezydent tego kraju.
    • Gość: ojejku czarowniku a co ja mam powiedziec? IP: *.crowley.pl 19.05.05, 13:20
      ja mam "marksistowską krytykę religii" - na studiach czy za to pójdę siedziec?
      • Gość: toamszek pamietacie maile z mzk.... IP: *.crowley.pl 19.05.05, 14:32
        Kiedyś w sieci krązyły maile z wywiadem odnosnie kasowania biletów we
        wrocławskijej komunikacji /zmiana wozu - nowy bilet/ jako kuriozum polskich
        urzedasów.Dziś dostałem pierwszy mail /sic z niemiec/ z watkiem leninowskim
        jako kolejna urzedową perełkę z wrocławia....ręce opadają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka