Dodaj do ulubionych

Urzędnicze przypadłości

07.06.05, 20:57
Dobrze im tak. Za nasze pieniądze pojechali sobie w góry, bankiecik urządzili to teraz mają. Oby tak się kończył każdy niepotrzebny wyjazd. Nie można było zrobić szkolenia we Wrocławiu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Józek Ulica Dzieci na wakację też jeżdżą za twoje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.05, 22:44
      pieniądze. Bo ja się cieszę jak za moje jeżdżą.
    • Gość: nauczyciel Re: Urzędnicze przypadłości IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.05, 23:30
      Osobiście wolałbym aby dolegliwości objęły wyłącznie kierownictwo kuratorium,bo
      organizowanie "szkolenia "i to z alkoholem za państwowe pieniądze jest
      niemoralne.Ale cóż jest koniec roku szkolnego i niektórzy pseudowykładowcy z
      kuratorium muszą zarobić,szczególnie że ich czas sie kończy z uwagi na wybory.
      Wizytatorom współczuję a kadry kierowniczej nie żałuję!
      • Gość: Yo Do Nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 07:16
        Panie Nauczycielu, jak osoba która pisze że żałuje jednych, że się zatruli a
        innych nie, może moralizować, uczyć i pouczać innych? Mam nadzieję, że Pan
        kłamie i nie jest nauczycielem.
        • Gość: mmm Re: Do Nauczyciela IP: *.godot / *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.05, 08:44
          he, he, he !!!
          to kara za nauczycieli, ktorym odebrano stopnie awansu.
          he, he, he !!!
    • Gość: Oktoberfest "pijaczki" z kuratorium IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 08.06.05, 09:18
      Kierowniczka hotelu: - Na bankiecie podaliśmy żurek, dzicz wołową, sałatki i
      wędliny. Ale wszystko było świeże. Wcześniej, na obiad goście jedli zupę
      jarzynową i schab. Podczas bankietu był podawany alkohol. Może to im
      zaszkodziło....

Wicekurator oświaty Sylwester Urbański ma inną wersję: - To była prawdopodobnie
      grypa jelitowa. Żadnego alkoholu podczas kolacji nie piliśmy.

Poza tym, jak ktoś nie umie pić, to się nie powinien za to brać.

A na służbowym szkoleniu to po prostu skandal! Za nasze pieniądze.
      Ale już nawet te pieniadze nie sa najważniejsze.

Przykład idzie z góry. To jak się potem dziwić, że młodzież chla na
      wycieczkacjh na potęgę. I do tego nie ma za to żadnych konsekwencji!

Ładny będzie nadzór!

• Gość: iw Re: "pijaczki" z kuratorium IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.06.05, 09:25
        choroba nie wybiera , a alkohol spozywa się na każdym szkoleniu ,wręcz nie
        obejdzie się ono bez "lampeczki" więc niech nie zaprzeczają nie są z AA.
        Ale pierwsze słyszę że alkohol może zaszkodzić 50 osobom ,toż to był pospolity
        rotawirus albo szeroko znana bakteria -salmonella-
        • Gość: Oktoberfest Re: "pijaczki" z kuratorium IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 08.06.05, 09:33
          "...Kuratorium zawiadomiło jeleniogórską Stację Sanitarno - Epidemiologiczną."

Od kiedy to sanepid pomaga na kaca?

A bardziej serio - przecież reprezentują instytucję wychowującą młodzież!
          Ładny dają przykład.
          A może szkoła już przestała wychowywać?

• klusek75 zaginął klusek 08.06.05, 09:47
      7 czerwca 2005 w okolicach skrzyżowania ul. Kościuszki i ul. Kołłątaja zaginął
      mały kundelek w trakcie leczenia (kaszle). Słabo słyszy, ma zieloną obrożę.
      Kontakt:
      691-56-00-22
      609-41-60-32
      policja zabrania rozwieszania ogłoszeń i nawet straszyli mnie sądem grodzkim
      • Gość: maja Re: zaginął klusek IP: *.wroclaw.mm.pl 08.06.05, 10:07
        To niemoralne wydawać ogromne sumy na "szkolenia" a jednocześnie egzaminatorów
        maturalnych zmuszać do pracy za darmo. W kwietniu i maju siedziałam 60 godzin w
        komisji maturalnej i za to nie dostałam ani grosza, bo "nie ma w budżecie", a
        na takie wypady to są? Te posty w obronie całej tej par excellence chorej
        sprawy to piszą pewnie urzędasy z kuratorium.
    • Gość: darek_w1 Przestałem już liczyć IP: *.lan.pop.pl 08.06.05, 10:45
      żenujące błędy ortograficzne, stylistyczne, a nade wszystko rzeczowe popełniane
      przez "dziennikarzy" GW. Podano "dzicz wołową" ;-))) Dzicz to mogła siedzieć
      przy stołach bankietowych albo za biurkiem w redakcjach niektórych gazet.
      Podano GICZ wołową. Jak pani redaktor napotka jeszcze kiedyś takie trudne,
      nieznane słowo to niech napisze, że podano zalewajkę albo pyzy. ;-)

• Gość: kaktus Bez obłudy! IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.06.05, 12:41
        Nie wiem co im zaszkodziło, ale współczuję.
        Mierzi mnie obłuda niektórych wypowiedzi w tym wątku. Nuczyciel jak każdy inny
        pracownik ma prawo jeżdzić na szkolenia, które są mu potrzebne w pracy. Po
        szkoleniu ma prawo pić alkohol jak każdy dorosły człowiek. Jeśli niewielka
        ilość alkoholu jest finansowana w ramach kosztów szkolenia , to wcale mnie to
        nie oburza. W całym cywilizowanym świecie w czasie tego typu spotkań, czy
        spotkań biznesowych pije się alkohol do posików, często nawet w przerwie na
        lancz. Nie mam oczywiście na myśli opilstwa. Gorszenie dzieci to bzdura, bo
        przecież dzieci tam nie było. Nie widzę też powodu, żeby nauczyciel i inni
        dorośli musieli kłamać przed dziećmi i młodzieżą że nie piją alkoholu. Rolą
        dorosłych jest wytłumaczyć dzieciom dlaczego dla nich picie nawet małych ilości
        jest szkodliwe, a dorastającej młodzieży pokazać (np. w czasie studniówki),że
        ich nauczyciel to człowiek z klasą, wypił toast za ich pomyślność i umie się
        bawić nie nadużywając.
        A wypominanie nauczycielom z polskimi zarobkami tego typu szkoleń, które jak
        wiem od znajomej nauczycielki są niezwykle rzadkie, to paranoja.
        • Gość: Oktoberfet Re: Bez obłudy! IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 08.06.05, 12:57
          Gość portalu: kaktus napisał(a):
          [...]
          Rolą dorosłych jest wytłumaczyć dzieciom dlaczego dla nich picie nawet małych
          ilości jest szkodliwe"

Lepiej nie mogli tego zademostrować! :))
          W tym wypadku było to BARDZO EDUKACYJNE szkolenie.
          Tylko po co, dla zaciemnienia sprawy, mieszać do tego sanepid?
          • Gość: usagi Re: Bez obłudy! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 08.06.05, 17:36
            widzieliscie kiedys impreze gdzie 50 osob na 80 sie zatruly? bosh, przeciez tam
            byli dojrzali ludzie, zarowno kobiety jak i mezczyzni. nie wierze, ze wszyscy
            jak jeden maz postanowili na szkoleniu zrobic sobie orgietke. a tak to wyglada
            z Waszych odpowiedzi. pewnie, ludzie na szkoleniu zalatwili spirytus
            rozrabiany, po czym pili to cala noc, nie stroniac od seksu i rubasznosci...
            a tak na powaznie, nie wierze, ze alkohol potrafi spowodowac, by wiekszosc
            ludzi znajdujacych sie na szkoleniu zatrulo sie grypa jelitowa. wiec, czasem
            darujcie sobie zazdrosc (przypadlosc Polaka) lub radosc z czyichs problemow
            (takze przypadlosc Polaka)
            pozdrawiam
    • no.logo Ale nie o to chodzi! 08.06.05, 17:43
      Kurcze, tylko jedna osoba zauważyła najważniejszy wątek całej sprawy - ktoś tu chamsko kłamie. Albo pani kierownik hotelu (alkohol był) albo pan urzędnik (alkoholu nie było). Jeśli pani kierownik - a fe, pani kierownik! Jeśli pan urzędnik - życzę jak najkrótszej pracy na tym stanowisku.

A swoją drogą - wątpię, żeby aż 50 z 80 osób tak ostro dało w palnik, żeby później nie pójść do pracy. Co oczywiście nie znaczy, że wódka (jeśli była)nie lała się gęsto...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka