Dodaj do ulubionych

o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi był

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:39
Nie wiem czy tego nie ocenzurują na forum, ale co mi tam. Ostatnio pojawił
się na forum wątek Bogdana Z. byłego prezydenta Wrocławia. Nie wiem czy
pamiętacie jego płomienne wystapienia w Faktach regionalnych podczas powodzi?
Otóż moja ciotka (pozdrawiam) pracowała wtedy w TV regionalnej jako tzw.
obsługa planu i opowiadała jak to wyglądało. Bogdan przyjeżdzał autkiem z
kierowcą pod TV, nastepnie czyściutki i pachnący wkraczał do studia, gdzie
dyskretnie rozpinał guzik w koszuli, przekrzywiał krawat, giął zbyt
wyprasowaną koszulę i zdecydowanym tonem odmawiał jakiegokolwiek upiększania
przez charakteryzatorkę. Następnie sztucznie zmęczonym głosem zaczynał swoje
przemówienie. Ciotka do dzisiaj mówi do Wujka, że "robi się na Bogdana" gdy
ten ubierze jakiś wyjątkowo stary i nie wyprasowany ciuch...jakoś tak mi się
przypomniało
Obserwuj wątek
    • bad_news Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b 10.07.05, 23:45
      Za to były wojewoda Zaleski nie potrafił
      w ówczesnym Tede wymówić nazw wrocławskich
      osiedli. Szczepin to był wg niego Szczypin,
      a Kozanów-Kazanów

--------
      "Dawaj nieproszone rady"
      • Gość: Rafis Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 11.07.05, 00:12
        proponuje isc z tym do "Faktu" lub "Detektywa" ewentualnie "Fakty i Mity" :)
        aha i jaką rolę w tym mieli Żydzin oraz Masoni? To bardzo ważne!
        • Gość: POPIS A Ty idź do psychiatry pachołku ZDROJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:27
          TEN FACET I JEGO POPLECZNICY TO ZWYKŁY MYDŁEK
    • Gość: Też pamiętliwy Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 00:44
      Ale ściema z tą niby ciotką... Przecież Zdroj w TV 3 praktycznie nie istniał..
      Owszem Milery, Cimoszewicze, ale Zdroj był wyłącznie w TEDE !!!
      Pamiętliwy... rozpoczynasz czarny , prymitywny pijar !!! Wybory się zaczynają
      co ? Lewica się obudziła !!! no no. I jeszcze "Ciotkę" w to mieszać !!!
      • majstermarchewa Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b 11.07.05, 10:47
        podobnie kojarzę, że Bodzio więcej w TEDE aniżeli w piątce (tak to się chyba
        nazywało)
    • Gość: karpan Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 01:02
      Ale gadasz głupoty. Mieszkam we Wrocławiu od urodzenia -czyli prawie 50 lat.
      Takiego gospodarza jak B.Zdrojewski nie było i już zapewne długo nie będzie.
      Co do sprawy powodzi - w nocy z 13 na 14 lipca 1997 r. ok godz.1 byłem
      świadkiem jak B.Zdrojewski sprawdzał poziom Odry na moście Uniwersyteckim.
      Mieszkam w okol.pl.Bema i w nocy jak każdy wrocławianin z krwi i kości brałem
      udział w ratowaniu Ostrowa Tumskiego. Ok.1 w nocy byłem na w/w moście i tam
      spotkałem B.Zdrojewskiego.Rozmawiałem z Nim ok 5 minut . Kiedyś przez 17 lat
      mieszkałem na ul.Księcia Witolda i Odrę w ty, rejonie znam "od samego dna".
      Prezydent był b.zatroskany i nie był w garniturze ani tym bardziej "pod
      krawatem". Uważam że rola jaką spełnił podczas powodzi we Wro jest nie do
      przecenienia. A jesli chodzi o wojewodę Zaleskiego to akurat po jego powrocie
      do Wrocławia na lotnisku odbyła się rozmowa w której jego dyletanctwo
      przybrało rozmiary dramatyczne. I podobno Zaleski jest szefem programu Odra
      2010. O tempora o mores.
      To tyle.
      • alen33 Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b 11.07.05, 07:20
        Czy p.Zdrojewski byl czlonkiem sztabu kryzysowego ,ktory podejmowal decyzje
        podczas powodzi?
      • Gość: kiks Re: o Zaleskim, co nie jest szefem Programu Odra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 14:22
        Słuchaj, Karpan: Programu Odra 2010 nie ma i nie było, a szefem "Programu dla
        Odry - 2006" jest obecny wojewoda jako Pełnomocnik Rządu ds. tego programu.
    • aeea PO = AWS + UW 11.07.05, 08:21
      PO = AWS + UW <--
      • Gość: ... darmowa kampania wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:47
        Podczas powodzi woziłem wodę mineralną z lotniska w Legnicy dla wszystkich
        którzy pracowali przy mostach Zwierzynieckim i na Ostrów Tumski, szlag mnie
        trafił (i nie tylko mnie) widzieliśmy wszyscy jak B.Zdrojeski przyjeżdżał
        służbowym samochodem , ściągał krawat , przed kamerą pokazywał palcem po niebie
        i ludziach , zaznaczam że dźwiękowiec wyłączył magnetofon – bo to była
        podkładka, tak powiedział, zaraz znikał w inne miejsce w mieście by efektownie
        znowu zabłysnąć przed kamerą. Ludzie walczyli z siłami natury , nie było
        podziałów, wszyscy ratowaliśmy Wrocław, była niesamowita atmosfera solidarności
        ludzkiej.
        Tak pamiętamy że Zdrojewski zrobił sobie darmową kampanię wyborczą podczas
        powodzi, wykorzystał ludzką tragedię dla własnych lub partyjnych celów,
        wszystko ładnie wyglądało w telewizji a prawdę widzieli tylko nieliczni , mam
        za złe takie zachowanie , ale cóż to polityka, tylko szkoda że znów naszym
        kosztem………
        • Gość: Pankracy Re: darmowa kampania wyborcza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 12:50
          Gość portalu: ... napisał(a):

> Podczas powodzi woziłem wodę mineralną z lotniska w Legnicy dla wszystkich
          > którzy pracowali przy mostach Zwierzynieckim i na Ostrów Tumski, szlag mnie
          > trafił (i nie tylko mnie) widzieliśmy wszyscy jak B.Zdrojeski przyjeżdżał
          > służbowym samochodem , ściągał krawat , przed kamerą pokazywał palcem po
          niebie
          >
          > i ludziach , zaznaczam że dźwiękowiec wyłączył magnetofon – bo to była
          > podkładka, tak powiedział, zaraz znikał w inne miejsce w mieście by
          efektownie
          > znowu zabłysnąć przed kamerą. Ludzie walczyli z siłami natury , nie było
          > podziałów, wszyscy ratowaliśmy Wrocław, była niesamowita atmosfera
          solidarności
          >
          > ludzkiej.
          > Tak pamiętamy że Zdrojewski zrobił sobie darmową kampanię wyborczą podczas
          > powodzi, wykorzystał ludzką tragedię dla własnych lub partyjnych celów,
          > wszystko ładnie wyglądało w telewizji a prawdę widzieli tylko nieliczni , mam
          > za złe takie zachowanie , ale cóż to polityka, tylko szkoda że znów naszym
          > kosztem………

To wypowiedż sklonowanego pamiętliwego. Ta sama gadka, ta sama ręka to pisała.
          Tym postem tylko potwierdziłeś swoją niewiarygodność.
    • Gość: ANO NIK -o Zdrojewskim IP: *.crowley.pl 11.07.05, 09:55
      Z tego co pamiętam dość jednoznacznie oceniła rolę Zdrojewskiego podczas powdzi
      Najwyższa IZba Kontroli de facto znajdująca się wtedy w rękach prawicy. Nie
      była to najlepsza laurka....
      • Gość: Romuś Zdrojewski a powódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:24
        Drobni krętaczkowie z podrzędnych partyjek przestańcie wypisywać przedwyborcze
        głupoty o Zdrojewskim, bo za pomówienia w internecie można stanąć przed sądem
        (były już takie przypadki).Za dużo w tym mieście ludzi, którzy pamiętają
        powódź. Nie było w Polsce i nie będzie prezydenta tak oddanego swojemu miastu
        jak Zdroju.
        • Gość: Platformers Re: Wstyd i hańba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 10:58
          posponować czlowieka, ktory uratował nasze ukochane miasto przed powodzią, a
          przez 15 lat rządów sprawil, że mieszkańcom żyje się dostatnio i szczęśliwie.
          Jak ktoś tego nie rozumie niech lepiej nie zabiera głosu.
          • Gość: Rafis ciotka IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 11.07.05, 11:57
            rzeczywiscie przed wyborami na forum pojawiają się różne ciotki i cioty-
            szczególnie a adresem neopulus :)
            • Gość: Marcin Re: ciotka IP: *.e-wroc.com 11.07.05, 12:36
              A teraz kolej na kogo by pojechac?
              Ponoc Gulbinowicz niewiele zrobil w czasie powodzi ... tez cos na niego macie?

No chyba ze tylko fani LPR, MW i inni krzykacze ratowali Wrocke przed powodzia
              a ludzie tacy jak Zdrojewski tylko przeszkadzali.

Opanujcie sie ludzie i tworzcie jakis historii, a do tego ta "ciotka" heheh
              • Gość: Pankracy Re: ciotka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 12:48
                Pamiętliwy, zupełnie nie wyszła ci ta prowokacja dotycząca Zdrojewskiego. Na
                następny raz bardziej się postaraj.
              • Gość: panpolak Stryjewski w czasie powodzi nosił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:26
                worki z piaskiem dwa razy cięższe od siebie samego
                podobno
                • Gość: Rafis Re: Stryjewski w czasie powodzi nosił IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 11.07.05, 13:32
                  może zamiast piasku tam były teczki z IPN-u? :)
    • Gość: M Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 13:47
      Nie szczuj, Polaczku. Nie szczuj. Zdrojewski zrobil tyle dla tego miasta, ze
      nikt tyle nie zrobil od konca wojny.
      • aeea Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b 11.07.05, 13:51
        > Zdrojewski zrobil tyle dla tego miasta, ze nikt tyle nie zrobil od konca
        > wojny.

Ubliżasz tym co to miasto podnosili z ruin narażając się na niewypały gdy
        Zdrojewski jeszcze w pieluchy walił
        • Gość: lol Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 14:21
          Z ruin, wywożąc cegły do Warszawy i modląc się do portretu Stalina. Tacy byli
          prezydenci Wrocławia do 1990. A jeden to nawet zyskał sprawność harcerską:
          saper (za wysadzenie młynów na Wyspie Słodowej)
          • aeea Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b 11.07.05, 14:29
            Mówię o normalnych ludziach którzy harowali przy odbudowie i nie pchali ryjów
            do obiektywu przy byle okazji a nie o prezydentach Wrocławia.
    • taxi.wroclaw Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b 11.07.05, 19:04
      Przyznaję, że nie lubię zabierać głosu na forum, bo tu dziwnym trafem z każdego
      tematu i postaci robi się szambo. Polecam każdemu obejrzenie filmowych
      archiwaliów o powodzi. Minęło 8 lat a pamięć jest zawodna. Ja to przypadkiem
      zrobiłem kilka dni temu jeszcze przed narodzinami tego tematu. Ludzie ja to
      widziałem na własne oczy ale po latach trudno mi uwierzyć w widoczki z kasety
      TEDE. To było niewyobrażalne nieszczęście. Ja nie jestem w stanie ocenić zasług
      poszczególnych osób, ale faktem jest, że byli bohaterowie. Poza mieszkańcami z
      pierwszej linii frontu, byli ludzie koordynujący z sukcesem całością. Dzięki
      nim udało się uniknąć między innymi epidemii, oraz umiejętnie pokierować pomocą
      z zewnątrz. Ludzie którzy byli w stanie też negocjować sprzeczne interesy.
      Do kogo mieliśmy wówczas zaufanie? Ano do Zdrojewskiego właśnie, do Kieresa i
      do (nie pomnę nazwiska) lekarza weterynarii. Kogo nie lubiliśmy? Niestety
      wojewody Zaleskiego (prywata) i niestety Regionalnej Telewizji Wrocław, między
      innymi za opisany w jednym z wątków sposób prezentacji. Co oglądaliśmy z pełnym
      zaufaniem? Oczywiście TEDE. Tu była powódź przez 24 godziny na dobę. Zdrojewski
      w niej występował często, ale nie w studio tylko na wałach i to też często w
      nocy (obrona ZOO np.)
      Apeluję o chwilę refleksji przed każdym "wyrokiem" nawet w imię interesów
      politycznych.
    • Gość: pamiętliwy No dobra, niech wam będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:31
      Ale postawcie się w naszej sytuacji. Idą wybory, a na Zdrojewskiego jak nikt
      haka nie miał tak i nie ma. Chyba dobrze że mamy do oblewania go tylko takie
      gó..? Przecież wyroków skazujących nie będę zmyślał!
    • Gość: wroclaw Re: o Bogdanie Z co prezydentem podczas powodzi b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:44
      pamietliwy.. skoro jestes taki odwazny to sie przedstaw i ciotke rowniez.. pod
      anonimowa maska to ja moge byc i ksieciem maroko ;)
      wiedz ze sa i tacy (wsrod nich ja) ktorzy na wlasne oczy widzieli jak Zdroj
      robil przy workach i to jak kamer oraz dziennikarzy nie bylo a byli tylko
      zwykli ludzie..
      naprawde nie masz sie juz czego przyczepic?
      • Gość: Alojz Re: Piękny gest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 23:27
        ale kto wtedy rządził miastem jak Zdroju worki nosił?
        • Gość: Marcin Re: Piękny gest IP: *.e-wroc.com 11.07.05, 23:34
          HEheheh czemu chcecie kogos za wszelka cene obrzucic g***** byle tylko aby
          dostal. Jak nie mozna cos na niego znalezc to i tak cos sie wymysli by obrzucic
          czlowieka.
          Z skad ta zacieklosc??
          • Gość: Alojz Re: Piękny gest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 23:44
            Pytać nie wolno? Mam rozumieć, że nikt nie rządził?
            • squat_kromera Re: Piękny gest 11.07.05, 23:55
              Gość portalu: Alojz napisał(a):

> Pytać nie wolno? Mam rozumieć, że nikt nie rządził?

O tej porze to i wtedy i dziś, MY miastem rządzimy. Jeszcze jakieś wątpliwości?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka