Gość: marus IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 10:09 Proszę o poparcie JKM . Jest to jedyny rozsądny polityk w naszej biednej ojczyźnie. Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hrabia Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 10:21 Kto zostanie w Polsce , jeśli wszyscy pchają się do parlamentu ? Czas, by ci byli, zaczęli poznawać realia pracy i życia. Tak więc, do roboty i zarabiać na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.chem.uni.wroc.pl 18.09.01, 11:29 Osobiscie uwazam, ze jest on co najwyzej barwnym elementem naszego zycia politycznego. Poglady - zwlaszcza gospodarcze - ma takie, ze gyby choc czesc z nich wprowadzic w zycie, nasz kraj pograzylby sie w chaosie. Lepiej niech gra w brydza, w tym podobno jest naprawde dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 18.09.01, 11:35 Niechby sobie dobral jeszcze:Millera, Leppera i Ricardo.Szlem murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marus Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 11:49 Jajaccek przykro mi , że porównujesz Korwina do wymienionych przez siebie panów. JKM jest radykalnym zwolennikiem kapitalizmu a tamci to "bezinteligentni"socjaliści. Poza tym Korwin opowiada się za integracją z USA a nie z socjalistyczną i absurdalną UE. Nie wiem dlaczego jesteś w USA , ale chyba tam da się lepiej żyć? Czy jako mieszkaniec najbardziej liberalnego (gospodarczo) kraju widzisz jakąś inną drogę dla Polski niż zmierzanie do modelu USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 18.09.01, 12:20 Stany sa piatym krajem w ktorym zatrzymalem sie na dluzej.Jestem przekonany, ze system pracy nie spodobalby sie wielu z nas.System daje najwieksze mozliwosaci dorobienia sie, ale to kosztuje mnostwo wyrzeczen.Co kilka miesiecy jestem w naszym miescie i nietylko.Czterech do brydza nie oddaje moich preferencji wyborczych.Zdarzalo sie juz, ze wybory dzielily rodziny.I prosze, niech Ci nie bedzie przykro, ze ktos rozni sie pogladem od Ciebie.Taka jest cena demokracji.Demokracji, jakze roznej w zaleznosci od kraju, w ktorym rzdzi.Pozdr. PS.Uwazam, ze dobry polityk moze siasc do stolika z kazdym.Na roberka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marus Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 12:35 Nie jest mi przykro , że mamy inne pogłądy , tylko że porównujesz Korwina do socjalistów. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 18.09.01, 12:44 Co to to nie.Do socjalistow Korwina.Nigdy.Natomiast Kazdy z tych Panow jest na swoj sposob "wybitny".I slawny.I jeden z nich wejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: 156.17.85.* 18.09.01, 13:02 Korwin był spoko, ale wdał się w sojusz (znaczy sprzedał się za cenę mandatu, przynajmniej myslał, że go będzie miał) z postawesowskouniowolnościową Platformą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marus Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 14:57 też mnie to zdenerwowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.chem.uni.wroc.pl 18.09.01, 14:27 Gość portalu: marus napisał(a): > Jajaccek przykro mi , że porównujesz Korwina do wymienionych przez siebie panów > . > JKM jest radykalnym zwolennikiem kapitalizmu a tamci > to "bezinteligentni"socjaliści. Poza tym Korwin opowiada się za integracją z > USA a nie z socjalistyczną i absurdalną UE. Nie wiem dlaczego jesteś w USA , > ale chyba tam da się lepiej żyć? > Czy jako mieszkaniec najbardziej liberalnego (gospodarczo) kraju widzisz jakąś > inną drogę dla Polski niż zmierzanie do modelu USA? Marus! JKM naprawde jest porownywalny z panami wymienionymi przez Jajacka. Jego pomysl integracji z USA (w ramach NAFTY) jest bez sensu - popatrz na mape! Zreszta co tu integrowac; nasze (polskie) kontakty handlowe z USA sa male nawet z naszego punktu widzenia, a dla USA zupelnie marginalne. Polska ma do wyboru: albo Unie Europejska, albo Wspolnote Niepodleglych Panstw wraz z Bialorusia (czyli tzw. ZBiR - nomen omen). JA wole UE. Nie wiem zreszta, dlaczego UE nazywasz socjalistyczna i absurdalna? Jest zbiurokratyzowana, w malo u nas znanym stylu francuskim,z domieszka niemieckiego, ale zareczam ci, ze da sie z tym uporac (wiem, bom to czynil z racji zawodowych). Poza tym UE - wbrew pokrzykiwaniom niektorych naszym pseudopolitykow - wcale nie chce nas ani zdominowac, ani ''zjesc na sniadanie''. Wrecz przeciwnie: politycy UE robia wszystko mozliwe, zeby nie posadzano ich o podporzadkowywanie czy dominowanie! Po prostu: albo z Unia Europejska, albo po nas! Czy sie to komu podoba, czy nie. Cale szczescie, ze juz udalo nam sie dostac do NATO. Poza tym sprobuj wyobrazic sobie, co by sie stalo, gdyby rzeczywiscie JKM dorwal sie do wladzy i zaczal wprowadzac swoje idee w zycie! Ja nie jestem socjalista (a nawet wiecej - bardzo mi do socjalizmu daleko), ale jego pomysly spowodowalyby kompletny chaos! To bylo dobre (jako-tako) w XIX wieku, nie teraz. Wyobrazasz sobie, ze szkolnictwo jest platne? A skoro platne, to nie moze byc obowiazkowe. Ilu Polakow w ogole nie poslaloby dzieci do szkoly? I co dalej z tak wyedukowanym spoleczenstwem? A to tylko przyklad... Co oczywiscie nie znaczy, ze bezkrytycznie popieram aktualny stan rzeczy. Ale JKM to doprawdy polityczna egzotyka. I niech taka zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blic Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 03:52 Gość portalu: STrup napisał(a): > Nie wiem zreszta, dlaczego UE nazywasz socjalistyczna i absurdalna? > Jest zbiurokratyzowana, w malo u nas znanym stylu francuskim,z domieszka > niemieckiego, ale zareczam ci, ze da sie z tym uporac Pewnie, że się da. Ba, socjalizm nawet w stylu duńskim nie jest taki straszny. Ale to wszystko wyłącznie pod warunkiem przejrzystej jak kryształ górski władzy. A takiej u nas nie uświadczysz. Lepiej więc chyba zlikwidować potencjalne źródło korupcji jakim jest 'centralna redystrybucja', nie? > Poza tym sprobuj wyobrazic sobie, co by sie stalo, gdyby rzeczywiscie JKM dorwal > sie do wladzy i zaczal wprowadzac swoje idee w zycie! Mam wrażenie, że zbytnio demonizujesz program UPR. Czyżby JKM był bardziej liberalny niż rząd USA? Bx Odpowiedz Link Zgłoś
telimena Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU 18.09.01, 14:22 tak,polska do NAFTA-kanada i usa są tak blisko,że wymiana handlowa z nimi to najlepsze rozwiązanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gn0m Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.09.01, 15:19 > tak,polska do NAFTA-kanada i usa są tak blisko,że wymiana handlowa z nimi to > najlepsze rozwiązanie... Czuje ironie :) Obecnie faktycznie duza czesc naszego handlu przypada na UE, jednak po przylaczeniu do NAFTA sporo exp/imp przekierunkowalo by sie na Ameryke i obroty by wzrosly. Pytanie powinno byc postawione inaczej: czy chcemy przylaczyc sie do _socjalistycznej_ (wiem ze ciezko w to uwierzyc ale gdzie niegdzie maja podatki wyzsze niz u nas ,a jedna jaskolka w postaci Irlandii wiosny nie czyni), diabelnie (pozdrowienia dla Diabelka :) zbiurokratyzowanej (banan ma miec wymiary 10*50 centymetrow a jego krzywizna nie moze przekroczyc 15 stopni _to kpina wiec prosze nie pisac ze w rzeczywistosci jest 15*40 cm i 18 stp_), obarczonej wieloma absurdalnymi przepisami, dotujacej swoje niedochodowe rolnictwo i broniacej sie przed reszta swiata barierami celnymi (vide ciagle potyczki handlowe z USA), ktorej sami czlonkowie nie potrafia porozumiec sie w najprostszych kwestiach i kazdy wyrywa jak najwiecej dla siebie, a moze lepsza byla by NAFTA opierajaca sie w wiekszej mierze na handlu, zas w duzo mniejszej na calej reszcie tego balaganu. Zas co do odleglosci to jakis czas temu czytalem za zarowno USA jak i UE negocjuja polaczenia z strefa wolnego handlu obejmujaca (chyba) Peru, Boliwie, Ekwador i jeszcze jeden kraj ktory wylecial mi z pamieci. Wiec skoro nam do NAFTY tak daleko to dlaczego UE pcha sie do Ameryki Polodniowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: 213.76.92.* 18.09.01, 15:19 marus ty stary geju z jelonki pierdol sie ze swoim jebanym korwinem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 15:22 Gość portalu: Kriss napisał(a): > marus ty stary geju z jelonki pierdol sie ze swoim jebanym korwinem Czy leci z nami psychiatra-seksuolog ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penis Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: 213.76.92.* 18.09.01, 15:24 john ty stara kurwo z jelonki zamknij ryj bo ci do niego naszczam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 15:55 Gość portalu: penis napisał(a): > john ty stara kurwo z jelonki zamknij ryj bo ci do niego naszczam Typowe objawy parafrenii: Parafrenia, psychoza o charakterze urojeniowo-omamowym, bez wyraźniejszego rozpadu osobowości. Przez niektórych uważana za formę schizofrenii. Choroba ma powolny postępujący przebieg z okresowymi zaostrzeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marus Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 09:30 Znam Korwina osobiście . Jest to wspaniały człowiek. Jest "oryginałem" ale w pozytywnym znaczeniu. Myślę , że jako senator RP wprowadzi do życia politycznego trochę urozmajcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.01, 21:51 marus tu nie chodzi o urozmaicenie tylko jeśli nie wprowadzenie to przynajmniej pokazanie ludziom co to jest konserwatywny-liberalizm co do P.O. to tylko sojusz taktyczny,chyba lepiej być w senacie i wprowadzić 10% swojego programu niż mieć 100% racji i byc poza senatem Nafta-argument że to daleko w 21 wieku to głupota U.E. czyżby Norwegia lub np.Szwajcaria nie leżały w europie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr_pope Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.09.01, 02:53 NAFTA....najlepsze rozwiązanie jakie w tej chwili może spotkać polską gospodarkę, a argument o odległości jest śmieszny...Argentyna bierze udział w pracach mających na celu wprowadzić bezcłowy handel z USA a wcale nie ma bliżej do Waszyngtonu niż Warszawa. UE....socjalistyczny potworek, bez którego całkowicie możemy sobie poradzić, nie znam żadnego sensownego argumentu za tym "czymś" A JKM to nie tylko UE i NAFTA, ale także armia zawodowa, kara śmierci, niższe podatki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: JANUSZ KORWIN MIKKE do SENATU IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 21.09.01, 03:14 Wszelkie spekulacje lepiej zawiesic. Wlasnie ogladam przemowienie Busha na zywo w Foxnews.Recesja w Stanach moze sie odbic i u nas.Cienko to widze.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś