Gość: tia IP: 82.26.52.* 21.10.05, 12:08 jaki jest sens zmian nazw ulic, placow? niech lepiej wybuduja nowy plac, nowa ulice, komu przeszkadzal plac 1maja, plac czerwony ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brody Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW 21.10.05, 14:05 przeszkadzal urzednikom i tylko im. dla wiekszosci ludzi to tylko klopot (trzeba zmieniac dokumenty - strata czasu i pieniedzy oraz mylenie sie w podawaniu drogi przyjezdnym). jestem za cofnieciem decyzji o zmianie nazwy pl. 1 maja Odpowiedz Link Zgłoś
matmichal Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW 21.10.05, 14:32 jestem za! może jakas petycja-lub coś w tym rodzaju pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
brody Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW 21.10.05, 14:52 mozna by "zasypac" mailami urzad miasta. ale przypuszczam ze niewiele to da Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW 21.10.05, 15:25 oni poczte do /dev/null kieruja... Odpowiedz Link Zgłoś
rw.wro Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW 21.10.05, 19:27 są ludzie we wrocku, którzy do tejk pory mówią: świerczewskiego, pkwn, nowotki... nazwa jest tylko nazwą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: *.wroclaw.mm.pl 21.10.05, 20:33 rw.wro napisał: > są ludzie we wrocku, którzy do tejk pory mówią: świerczewskiego, pkwn, > nowotki... Ja tak właśnie mówię i nie znam tych nowomodnych nazw. Jak się urodziłem, te ulice tak się nazywały i nie wiem , komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.10.05, 21:07 Co ciekawe na Górnym Śląsku ostało się w wielu miejscowościach sporo nazw ulic, których we Wrocławiu nie ma od początku lat 90. (np. M.Fornalskiej, K.Świerczewskiego, J.Wieczorka, 22 Lipca) - chyba w naszym mieście mieszka sporo przewrażliwionych na punkcie nazw ulic osób. Kilka lat temu głośno było o dziwacznych projektach zmian nazw ulic Alei Pracy, Armii Krajowej, Borowskiej i kilku innych (na jakieś dziwne typu Wolności i Niezawisłości czy coś koło tego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 21:57 W Krośnie Odrzańskim do dziś jest ulica Armii Czerwonej albo na przykład ulica Obrońców Stalingradu i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Dodam, że są to główne ulice. A miasto dość mocno związane z zachodnim sąsiadem a nie ze wschodnim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloko jest tylko jeden sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 00:19 Musimy dalej mówić "plac pierwszego maja", aby plac JPII się nie przyjeło, przynajmniej tyle możemy zrobić :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: 82.26.51.* 22.10.05, 00:50 tak samo dla mnie, zawsze bedzie plac czerwony, plac 1 maja, nazwy wpisuja sie w historie miasta i ich mieszkancow, nie wymazujmy swojej historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olp Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 01:10 Jeśli nazwy sie wpisują w historię miasta to powinny byś pl. Wartowniczy/Strażniczy i pl. Królewski. Co to za nazwa Czerwony, nic nie mówi. Wiem, że wzięła się ona od koloru gruzu i nie ma nic wspólnego z tym w Moskwie ale ile jest kolorów, każdy plac nazwać innym kolorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 01:38 nie o to tu chodzi to jest nasza historia i pl. 1 maja jest jej częscią!!! a pl.królewski czy bismarka nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: 82.26.51.* 22.10.05, 01:44 dla mnie sie wpisaly owe nazwy i zapewne dla wielu mieszkancow, PYTANIE zasadnicze po jakie licho zmieniac nazwy, czy to moze narodziny nowej tradycji (zapewne nie swieckiej;-))i bedziemy swietowac - wyremontowane ulice wraz z nowymi nazwami Odpowiedz Link Zgłoś