Dodaj do ulubionych

NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW

IP: 82.26.52.* 21.10.05, 12:08
jaki jest sens zmian nazw ulic, placow? niech lepiej wybuduja nowy plac, nowa
ulice, komu przeszkadzal plac 1maja, plac czerwony ?
Obserwuj wątek
    • brody Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW 21.10.05, 14:05
      przeszkadzal urzednikom i tylko im. dla wiekszosci ludzi to tylko klopot
      (trzeba zmieniac dokumenty - strata czasu i pieniedzy oraz mylenie sie w
      podawaniu drogi przyjezdnym).
      jestem za cofnieciem decyzji o zmianie nazwy pl. 1 maja
      • matmichal Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW 21.10.05, 14:32
        jestem za! może jakas petycja-lub coś w tym rodzaju pomoże?
        • brody Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW 21.10.05, 14:52
          mozna by "zasypac" mailami urzad miasta. ale przypuszczam ze niewiele to da
          • robak_wroc Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW 21.10.05, 15:25
            oni poczte do /dev/null kieruja...
    • rw.wro Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW 21.10.05, 19:27
      są ludzie we wrocku, którzy do tejk pory mówią: świerczewskiego, pkwn,
      nowotki...

nazwa jest tylko nazwą...
      • Gość: senior Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: *.wroclaw.mm.pl 21.10.05, 20:33
        rw.wro napisał:

> są ludzie we wrocku, którzy do tejk pory mówią: świerczewskiego, pkwn,
        > nowotki...

Ja tak właśnie mówię i nie znam tych nowomodnych nazw. Jak się urodziłem, te
        ulice tak się nazywały i nie wiem , komu to przeszkadzało?
        • Gość: Neo[EZN] Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.10.05, 21:07
          Co ciekawe na Górnym Śląsku ostało się w wielu miejscowościach sporo nazw ulic,
          których we Wrocławiu nie ma od początku lat 90. (np. M.Fornalskiej,
          K.Świerczewskiego, J.Wieczorka, 22 Lipca) - chyba w naszym mieście mieszka
          sporo przewrażliwionych na punkcie nazw ulic osób. Kilka lat temu głośno było o
          dziwacznych projektach zmian nazw ulic Alei Pracy, Armii Krajowej, Borowskiej i
          kilku innych (na jakieś dziwne typu Wolności i Niezawisłości czy coś koło
          tego ;)
          • Gość: md Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 21:57
            W Krośnie Odrzańskim do dziś jest ulica Armii Czerwonej albo na przykład ulica
            Obrońców Stalingradu i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Dodam, że są to główne
            ulice. A miasto dość mocno związane z zachodnim sąsiadem a nie ze wschodnim :)
            • Gość: koloko jest tylko jeden sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 00:19
              Musimy dalej mówić "plac pierwszego maja", aby plac JPII się nie przyjeło, przynajmniej tyle możemy zrobić :/
      • Gość: tia Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: 82.26.51.* 22.10.05, 00:50
        tak samo dla mnie, zawsze bedzie plac czerwony, plac 1 maja, nazwy wpisuja sie w
        historie miasta i ich mieszkancow, nie wymazujmy swojej historii
        • Gość: olp Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 01:10
          Jeśli nazwy sie wpisują w historię miasta to powinny byś pl. Wartowniczy/Strażniczy i pl. Królewski. Co to za nazwa Czerwony, nic nie mówi. Wiem, że wzięła się ona od koloru gruzu i nie ma nic wspólnego z tym w Moskwie ale ile jest kolorów, każdy plac nazwać innym kolorem ?
          • Gość: kola Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 01:38
            nie o to tu chodzi to jest nasza historia i pl. 1 maja jest jej częscią!!! a
            pl.królewski czy bismarka nie!!!
          • Gość: tia Re: NOWE NAZWY DLA NOWYCH OBIEKTOW IP: 82.26.51.* 22.10.05, 01:44
            dla mnie sie wpisaly owe nazwy i zapewne dla wielu mieszkancow, PYTANIE
            zasadnicze po jakie licho zmieniac nazwy, czy to moze narodziny nowej tradycji
            (zapewne nie swieckiej;-))i bedziemy swietowac - wyremontowane ulice wraz z
            nowymi nazwami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka