Dodaj do ulubionych

Petla na Muchoborze ??

25.10.05, 08:59
Kiedyś no z trzy lata temu było mowa o petli tramwajowej przy ul. Roślinnej tam gdzie teraz powstają bloki czy to oznacza ze zostanie pzresunięta w strone boiska (tego na którym odbywają sie mecze esktraklasy ;)) ?? Wiem ze to bedzie za 100 lat parwdopodobnie ale ciekawa jestem
Obserwuj wątek
    • Gość: artek Re: Petla na Muchoborze ?? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.10.05, 16:31
      najpierw musi zostac przebudowana robotnicza (wiadukt przy fabycznej). zapewne
      dopiero w przyszlej 10-latce.
      a wygladac to bedzie tak:
      gisserver.um.wroc.pl/mapa/startup.aspx?lng=pl&zid=23044
    • djbrunon Re: Petla na Muchoborze ?? 25.10.05, 23:09
      Projekt upadł, nie ma sensu budowac pętli na muchoborze chyba że będzie przy
      nowym centum które budują na bylym kombinacie(szklarnia)
      • garym Re: Petla na Muchoborze ?? 26.10.05, 09:40
        a skad ta informacja, bo w planach zagospodarowania przestrzennego petla nadal
        jest. Sens jest rowniez bo osiedle caly czas sie rozbudowuje a jaka jest obecna
        jakosc komunikacji kazdy kto jej uzywa wie.
        • djbrunon Re: Petla na Muchoborze ?? 26.10.05, 18:46
          przecierz upadł, jakby był w planach to byłby Realizowany, a ta realizacja trwa
          już jakies 10 LAT albo i więcej. Pozdrawiam i ciekawe jaki by tramwaj by tam
          jechał?????
          • svarte_sjel Re: Petla na Muchoborze ?? 26.10.05, 20:40
            djbrunon napisał:
            > przecierz upadł, jakby był w planach to byłby Realizowany, a ta realizacja

W jakim ty świecie zyjesz?

> już jakies 10 LAT albo i więcej. Pozdrawiam i ciekawe jaki by tramwaj by tam
            > jechał?????

Na przykład 12.
            • Gość: viceroy Re: Petla na Muchoborze ?? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.10.05, 09:28
              svarte_sjel napisał:

> djbrunon napisał:
              > > przecierz upadł, jakby był w planach to byłby Realizowany, a ta realizacj
              > a
              >
              > W jakim ty świecie zyjesz?
              >
              > > już jakies 10 LAT albo i więcej. Pozdrawiam i ciekawe jaki by tramwaj by
              > tam
              > > jechał?????
              >
              > Na przykład 12.

Albo 25 i 26
              • bunia_bunia hm a mam pytanie te 25 i 26 to w jakim mieście ?? 27.10.05, 14:17
                kursują ?? hahhahaha :) rozpetała sie widze mała burza
                • Gość: maciek Re: hm a mam pytanie te 25 i 26 to w jakim mieście IP: *.magma-net.pl 27.10.05, 15:04
                  25 i 26 kursuja np. w Warszawie
                  A koledze we wczesniejszym poście chodziło o to ze można by uruchomić nowe
                  linie o takich właśnie numerach.
                  Oj głupiaś_głupiaś bunia_bunia!
                  • bunia_bunia Maciusiu 28.10.05, 07:38
                    moze słonko nie zauwazyłes ale rozmawiamy na forum Wrocław ;P a do Warszawki jest troche kilosów, ale jak ci lżej to super jak mówi powiedzenie każdy sądzi po sobie ... współczuje :P
                    • Gość: maciek Re: Maciusiu IP: *.magma-net.pl 28.10.05, 11:23
                      to wpółczucie to chyba sama sobie wyrażasz? czyli samowspółczucie
                      nie ma się co obrażać tylko trzeba najpierw się zastanowić a potem pisać
                      pzdr ;-)
                      • bunia_bunia Re: Maciusiu 28.10.05, 13:41
                        Maćku nie mam zwyczaju sobie wspólczuc :P to po pierwsze a po drugie co do obrażania to daleka od tego jestem i mam propozycje moze ty zastosujesz do siebie "najpierw się zastanowić a potem pisać" :)) bez obrazy i cienia złośliwości
                        pozdrawiam
                        • Gość: maciek Re: Maciusiu IP: *.magma-net.pl 29.10.05, 11:19
                          Coś jednak Cię ruszyło skoro pokazujesz język
                          ;-)
                          • bunia_bunia Re: Maciusiu 08.11.05, 07:44
                            no wiesz bo ja (d)wrażliwa jestem :)) jak na kobiete przystało <lol>
                            • Gość: maciek Re: Maciusiu IP: *.magma-net.pl 08.11.05, 10:34
                              A to ja w takim razie serdecznie przepraszam :-)
            • jlesiecki Re: Petla na Muchoborze ?? 27.10.05, 20:47
              po co tam tramwaje, autobusow jest multum, lepiej tramwaje na psie pole...
              osiedle kielczowskie, jak bedzie obwodnice, to nawet wladze wroclawia, ani zdik
              nie powstrzymaja rozwoju tej czesci wroclawia.a osiedle juz jest duze... a
              dojazd dupny.
              w poblizu juz i tak jest whirlpool, bosch, a to napewno nie koniec.
          • garym Re: Petla na Muchoborze ?? 27.10.05, 17:56
            tramwaj jest nadal w dlugofalowych planach miasta. Nie jest zapisany np. w
            wieloletnim plane inwestycji, ale jest w planie zagospodarowania
            przestrzennego. teren pod petle jest zarezerwowany, nawet jakby jej budowa
            miala sie rozpoczac za 20 lat. chyba ze wczesniej zostana zmienione PZP.
            • Gość: artek Re: Petla na Muchoborze ?? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.10.05, 18:31
              warto dodac ze na nowym odcinku strzegomskiej (tym pod wiaduktem i estakadą)
              jest zarezerwowane miejsce na torowisko. podobnie będzie na kolejnym budowanym
              odcinku od nowodworskiej do granicznej (łącznie z nowym mostem strzegomskim).
              nie wiem jak zostanie rozwiązany problem linii kolejowej przed graniczną
              (kolejny wiadukt?). jako wariant przewidziano pętlę przy ogródkach za rogowską.
              • svarte_sjel Re: Petla na Muchoborze ?? 27.10.05, 21:05
                Gość portalu: artek napisał(a):
                > nie wiem jak zostanie rozwiązany problem linii kolejowej przed graniczną
                > (kolejny wiadukt?). jako wariant przewidziano pętlę przy ogródkach za rogowską.

Wiadukt będzie przedłużeniem nowego mostu nad Ślęzą...
                • bystrzak2000 Re: Petla na Muchoborze ?? 27.10.05, 22:02
                  svarte_sjel napisał:

> Wiadukt będzie przedłużeniem nowego mostu nad Ślęzą...

Niestety, ale to nie jest prawda:-) W MPZP jest napisane, że obok obecnego mostu
                  powstanie nowy i żadnego wiaduktu nie będzie. Natomiast tory, a właściwie 1 tor
                  ma iść nad ulicą tak, jak na Krzywoustego:-)
                  • martouf Re: Petla na Muchoborze ?? 27.10.05, 22:37
                    Żaden wiadukt nad torem kolejowym nie jest przewidziany, bo zaraz za przejazdem
                    ma być rondo. Skądinąd brakuje go tam bardzo już dzisiaj - ciężko skręcić z
                    Granicznej w lewo oraz z Mińskiej w Graniczną w lewo od strony Muchoboru
                    Wielkiego (co czasem powoduje dodatkowy korek na Mińskiej).
                    • djbrunon Re: Petla na Muchoborze ?? 28.10.05, 01:41
                      a taka mała rzecz a Cieszy każdego no no, a czy ktos pomyslał ze jest nowa
                      budowa zaraz za przejazdem kolejowym. Praktycznie nie ma sensu dawac lini
                      Tramwajowej, Ale jak zamkną klecinśka to wszystkie linie takie jak 126,134,136,
                      246 a Do zajeżdnii 409, 406 hehe no jeszcze jeszcze dojazd lini 247 :P
                      puszczą prze muchobór wielki i dopiero będą wielkie KORKI
                      • svarte_sjel Re: Petla na Muchoborze ?? 28.10.05, 07:29
                        djbrunon napisał:
                        > a taka mała rzecz a Cieszy każdego no no, a czy ktos pomyslał ze jest nowa
                        > budowa zaraz za przejazdem kolejowym. Praktycznie nie ma sensu dawac lini

A teraz napisz to jeszcze raz, ale tak, żeby było jasne o co ci chodzi...

> Tramwajowej, Ale jak zamkną klecinśka to wszystkie linie takie jak

A ciekawe po co ktoś miałby zamykać Klecińską, he?
    • bunia_bunia Druga Petla 28.10.05, 07:40
      Wiecie nie zebym jątrzyc chciała ale ponoc ma byc druga petla zaraz za przejazdem kolejowym na terenie ogrodów działkowych, z mpzp to juz tak jest np. zamiast centrum handlowego miało byc centrum sportu i rekreacji :))
      • Gość: artek Re: Druga Petla IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.10.05, 12:30
        > Wiecie nie zebym jątrzyc chciała ale ponoc ma byc druga petla zaraz za przejazd
        > em kolejowym na terenie ogrodów działkowych,
        hmm raczej przed przejazdem. zależy z jakiej strony patrzeć ;P
        • djbrunon Re: Druga Petla 28.10.05, 23:32
          a jak mam wiadomo ze bedzie klecinska zamknieta poniewaz bedą budowac małą
          estakate nad torowiskiem odcinek OBWODNICY jak mają Busy puscic przeciez nie na
          działki
          :P
          • svarte_sjel Re: Druga Petla 29.10.05, 08:16
            djbrunon napisał:
            > a jak mam wiadomo ze bedzie klecinska zamknieta poniewaz bedą budowac małą
            > estakate nad torowiskiem odcinek OBWODNICY jak mają Busy puscic przeciez nie

A nie zauważyłeś czasem, że pierwszą estakadę będą budować w ciągu nowej jezdni,
            której nie ma?
            Gdy będzie udowana zaś druga estakada, w ciągu przebudowwywanej obecnie
            istenijącej jezdni, ruch będzie poprowadzony tą wcześniej zbudowaną drugą jezdnią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka