Dodaj do ulubionych

3,5 mln dolarów czyli "reklama" PKO BP

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 18:53
Przed chwilą podali, że jakiś zawodnik wpłacił 2 dni temu we Wrocławiu 3,5
mln zielonych na konto Pko BP. Gościa za wszarz i do pierdla na 48 h celem
wyjasnienia pochodzenia pieniedzy. Pomijam fakt, że bez względu na to czy
kradzione czy nie i tak są w dyspozycji banku i naszego państwa. Co się
stanie gdy gościowi zarzutów się nie postawi? Jak iśc do banku szczególnie
pko bp mając świadomośc tzw tajemnicy bankowej czy handlowej w wersji
wrocławskiej? Zawsze myślałem, że choć zgodne z przepisami ale dla dobra
banku i jego potencjalnych klientów takie sprawy załatwia się nieco
subtelniej...
Obserwuj wątek
    • Gość: wiki Re: 3,5 mln dolarów czyli "reklama" PKO BP IP: *.ibrokers.pl / *.ibrokers.pl 27.10.05, 19:04
      Żartujesz, tylko wpłac wieksza sume a od razu masz ABW, prokuratora na karku;)
      Cala Polska nasza.....Pozdrawiam
      • Gość: ano Re: 3,5 mln dolarów czyli "reklama" PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 19:09
        Ja to doskonale rozumiem i nie mam ku temu zastrzeżeń choć wiadomo, że z natury
        zniechęca do tego typu operacji. Dziwię sie tylko nagłasnianiu takich spraw.
        Swoją drogą PKO BP juz mnie raczej niczym nie zaskoczy...
        • Gość: Rafis Re: 3,5 mln dolarów czyli "reklama" PKO BP IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.10.05, 19:13
          jaki zawodnik?
          chodzi o jakiegos koszykarza? :)
          • Gość: ano rafis litości!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 19:26
            Uzyłem daleko posuniętej przenośni..jak widać nie dla wszystkich zrozumiałej
            zawodnik oznacza potocznie - gościa, człowieka, osobą, personę, osobnika,
            klienta..reasumujac (czyli biorąc wszystko do kupy) uczestnika danego
            wydarzenia itd....
    • piast9 Re: 3,5 mln dolarów czyli "reklama" PKO BP 27.10.05, 21:09
      Sam fakt sprawdzania skąd się biorą takie wpłacane kwoty może nie jest głupi. Z
      tego co powiedzieli w TV to powyżej jakiejś kwoty bank ma obowiązek podjąć
      działania wyjaśniające.

No ale przecież nie można tak robić, że klienta po wpłaceniu kasy ciach do
      pierdla na 48. Może gdy sprawdzanie źródła kasy wykaże nielegalność operacji to
      tak, ale przecież o tym nie było ani słowa w TV. Zapuszkowali za samo
      przyniesienie kasy do banku...
    • Gość: q Re: 3,5 mln dolarów czyli "reklama" PKO BP IP: *.media4.pl 27.10.05, 21:27
      gdzie podali?
      • Gość: ano Re: 3,5 mln dolarów czyli "reklama" PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 21:35
        Nie chce skłamać albo polshit albo tvnuda - Powiedziano, że do jednego z
        oddziałó PKO BP we Wrocławiu przyzedł gość i przyniósł gotówkę 3.5 mln
        baksów.Banki i instytucje finansowe mają obowiązek nadzór finansowy informować
        o kwotach powyżej chyba 15 tys euro więc to obligatoryjnie zrobiły. Policja the
        after day zamknęla facia do pierdla na 48 godzin i teraz miotają się jak
        murzyna na pikniku ku klux klanu po całej polsce by zorientować się skądm a
        gośc tyle zielonych. Nikomu nic złego nie zycze ale ciekaw jestem co bedzie
        jesli sprawa skonczy sie jak wserialu "Oszuści i zodzieje" hue hue hue..tak czy
        siak podanie tej informacji i nazwy banku dezaprobuje go w oczach klientów bez
        względu na wielkosć transakcji.
    • Gość: wyborzec Re: 3,5 mln dolarów czyli "reklama" PKO BP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.05, 22:30
      może to jakiś polityk wpłacił to, co pozostało z kampanii wyborczej.
      Sądząc z faktu, jaki bank wybrał wnioskuję, że to ktoś z LPR, Samoobrony lub PSL :)
      Wątpię, żeby PiSowi coś jeszcze zostało
    • Gość: i co dalej? Re: 3,5 mln dolarów czyli "reklama" PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 20:42
    • Gość: I co dalej? Re: 3,5 mln dolarów czyli "reklama" PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:50
      I co dalej? Przeniósł do innego banku? Założył lokaty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka