hummer 10.11.05, 15:37 Wrocław reklamuje się, żeby ściągnąć elity gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3008637.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=31725438&a=31725438 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
map4 Reklama ? Kłamstwa ! 10.11.05, 16:39 • Czy chciałbyś mieszkać w mieście o łagodnym klimacie, takim jak w Szampanii lub Nadrenii? Wrocławski klimat jest inny od nadreńsko-szampańskiego. W Szampanii rosną szampany :-), a we Wrocławiu nie. U nas mikroklimat jest przecież wyjątkowy, co jest powodem ciągłego powstawania dziur w jezdniach (to nie jest mój wymysł - prawa autorskie do tego stwierdzenia posiada Krzysztof Kiniorski) • Czy chciałbyś mieszkać w dużym mieście o wysokiej jakości życia i nie odczuwać dolegliwości typowych dla wielkich metropolii? To wy chyba dużego miasta nie widzieliście. Wysoka jakość życia ? We Wrocławiu ? Bez jaj. Brak dolegliwości ? Wolne żarty: brak funkcjonującej komunikacji miejskiej, godzinne korki, smog, brak miejsc parkingowych w centrum, brak kolei aglomeracyjnej, brak połączenia z lotniskiem, brak obwodnicy, karłowata sieć linii tramwajowych, rozsypujący się tabor, brak knajpy czynnej o 5 nad ranem (umówmy się, że ta buda na dworcu PKP z hot-dogami to nie jest knajpa), brak tramwajów nocnych, itd. • Czy chciałbyś mieszkać blisko Alp i Morza Śródziemnego, nie opuszczając naszego kraju? Zdefiniujcie pojęcie "blisko". Bo jeśli o ilość i częstotliwość połączeń lotniczych chociażby chodzi, to zarówno do Morza Śródziemnego, jak i w Alpy o wiele bliżej mają chociażby warszawiaki. Poza tym - co za różnica, czy do Wenecji jedzie się samochodem 12 (z Wrocka) czy 17 godzin (z Warszawy) - w Polsce i tak bezpiecznych autostrad brak. • Czy chciałbyś mieszkać w mieście o najwyższym wzroście gospodarczym w Polsce? Objawiającym się powstającymi jak grzyby po deszczu stanowiskami t.z.w. "McPracy" - czyli niskopłatnych, prostych zajęć przy składaniu monitorów, wklepywaniu do baz danych rachunków czy też tłumaczeniu komunikatów telefonów komórkowych na język polski. Wow. Cóż za perspektywy ! Cóż za możliwości awansu ! (z taśmy na nadzorcę taśmy, z wklepywacza rachunków na pakowacza rachunków i z tłumacza komunikatów komórek na tłumacza dokumentacji komórek) • Czy chciałbyś studiować w mieście, w którym znajdziesz pracę po studiach? j.w - praca pracy nie równa. Dla ludzi lubiących używać umysłu z z pracą we Wrocławiu jest ciężko, bo do taśmy montażowej tacy się przeważnie nie nadają. • Czy chciałbyś mieszkać w mieście pełnym parków, boisk i ścieżek rowerowych? ŻE CO ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Po pierwsze, nie parków, tylko zaoranych starych cmentarzy (serdecznie zapraszamy do nas na wieczory z sowami, świecami i nastrojem jak z filmów Wesa Cravena), po drugie boiska są wtedy, kiedy podpali się i wywiezie parkujące na nich samochody mieszkańców, a po trzecie ścieżki rowerowe niby są, tyle, że nie tworzą żadnego systemu. Kawałek tu, kawałek tam... a na rynku to już w ogóle cyklistom "nie lzia". Ale poza tym cały ten artykuł to święta prawda ! A teraz na spokojnie: wymieniliście właśnie większość powodów, dla których Wrocław jest zapyziałą dziurą. Właśnie z tych powodów ludzie z Wrocławia uciekają. Sprzedawać je jako zalety możecie co najwyżej moherowym beretom spod Ustrzyk (nieważne, których), bo ktoś bardziej rozgarnięty już się na to nie nabierze. Fakt, że w ten sposób i używając tego rodzaju argumentów formułujecie ofertę dla potencjalnych imigrantów świadczy jedynie o tym, że waszym zdaniem kongresówki we Wrocławiu jest ciągle za mało. Stęskniliście się już za królikami trzymanymi na balkonach, czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hippis w Warszawie,Krakowie,Gdańsku i Poznaniu n/t IP: *.starybrowar.pl 10.11.05, 21:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Reklama ? Kłamstwa ! IP: 85.138.42.* 10.11.05, 20:42 A czy Ty jesteś z Wroclawia? Pochodzisz z Wroclawia? Urodzileś się tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Reklama ? Kłamstwa ! 11.11.05, 08:51 Gość portalu: heniek napisał(a): > A czy Ty jesteś z Wroclawia? Pochodzisz z Wroclawia? Urodzileś się tutaj? Odpowiedź na wszystkie Twoje pytania znajdziesz w archiwum. Miłego grzebania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Reklama ? Kłamstwa ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.05, 13:24 map4 to niemiecki gej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Reklama ? Kłamstwa ! IP: 62.48.236.* 11.11.05, 15:35 Przestań s..ać do wlasnego gniazda. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Reklama ? Kłamstwa ! 11.11.05, 15:49 Gość portalu: heniek napisał(a): > Przestań s..ać do wlasnego gniazda. To tyle. Ja ująłbym to inaczej, np. "ciszej nad tą trumną". Oczywiście mamy wolność wypowiedzi a'la IV RP. To znaczy: można wygłaszać dowolne poglądy, pod warunkiem, że są one zgodne z poglądami PiS. Dlatego też nie odmawiam Ci prawa pisania na forum. Jeszcze nie :-) Zapewniam jednakże, że nad tą delikatną kwestią redakcja już od dłuższego czasu pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Reklama ? Kłamstwa ! IP: 62.48.236.* 11.11.05, 16:01 Co ty bredzisz? Moja wypowiedź nie jest związana ani z polityką ani z wolnością slowa, ani panujacym ustrojem, ani niczym w tym stylu. Mnie chodzi tylko i wylącznie o to, zebyś ty, map4, przestal sr.. do wlasnego gniazda. Nic innego. Dotarlo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz best of Romaszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 21:08 Gdyby wydrukowali tylko plakaty, to nie byłoby problemu. Niestety do obrazków dołączyli nawijkę ideologiczną, w której tryb oznajmujący-twierdzący pomylił się naszym O-boskim z trybem przypuszczającym oraz literaturą fantasy. Klimat szampański pomylił się z moczarowo-bagiennym, a może myśłał o inhalacjach aromatami z cukrowni Sołtysowice - wpsaniale:))) Pan R. wyrasta na czołowego bajkopisarza, czy napisze wrocławskiego Pottera?, może wystarczy wpływów, żeby spłacić długi miasta. Bądźmy łagodni i zachęcajmy go do dalszej twórczości literackiej. Całe to propagandowe wypracowanie jest wspaniale zabawne, można się założyć ilu klientów da się nabrać, przyjedzie na zwiady, a ilu po celmym ciosie od wrocłaskiego ducha pozostanie:)))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: best of Romaszkan IP: 84.112.42.* 10.11.05, 21:40 Rzeczywiście , z tym szampańskim klimatem to wielka przesada. Przecież kto zna klimat szampański i wrocławski to może się ubawić. Wrocław ma klimat zbiornika retencyjnego. Jesienie są zimne, a zimy nie przyjemne . Tylko wiosną i latem jest na pograniczach Wrocławia interesująco. A co do opisywanych miejsc pracy , to żadna z tych firm nie jest krajowa. Dzisiaj jest , a jutro jej nie ma . Obce firmy osiedlają się dlatego, bo mają do czynienia z tanią siłą roboczą. Alen. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: best of Romaszkan 14.11.05, 13:00 Gość portalu: Alen napisał(a): > Wrocław ma klimat zbiornika retencyjnego. > Jesienie są zimne, a zimy nie przyjemne . > Tylko wiosną i latem jest na pograniczach Wrocławia interesująco. Pojedz na Suwałki albo w Bieszczady, tam przeżyjesz przyjemną zimę i poznasz ciepłe jesienie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megmegic Re: Wrocław reklamuje się, żeby ściągnąć elity IP: *.os.kn.pl 11.11.05, 02:00 jestem po studiach, przyjechałam tu, i zarabiam 453 zl netto w wielkiej amerykańskiej firmie! żyć nie umierać;) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Wrocław reklamuje się, żeby ściągnąć elity 11.11.05, 09:04 Gość portalu: megmegic napisał(a): > jestem po studiach, przyjechałam tu, i zarabiam 453 zl netto w wielkiej > amerykańskiej firmie! żyć nie umierać;) To o całe 70 zł mniej, niż wynosi zasiłek dla bezrobotnych. Po to właśnie pięć lat studiowałeś. Żeby Twoja pensja była mniejsza, niż zasiłek. Ale z pewnością niedobory w portfelu rekompensuje Ci nasz wrocławski, niepowtarzalny klimat. Przepraszam, nie zrozum mnie źle, nie nabijam się z Twoich zarobków. Ja Ci współczuję i nabijam się jedynie z Twojego pracodawcy. Oświeć nas co do nazwy koncernu, który tak rozpieszcza swoich pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Tak samo przekonujące jak kampania Tuska :P IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 11.11.05, 06:23 i tak samo prawdziwe.... Za co te wszystkie PR-y biorą kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok Re: Tak samo przekonujące jak kampania Tuska :P IP: *.wroclaw.mm.pl 11.11.05, 08:14 Po co wydawać kasę na takie bzdety. To miasto pełne jest wykształconych, kompetentnych, kreatywnych ludzi, ktorzy nie mają pracy. Chodzi więc o to, by było ich jeszcze więcej, żeby pracowali za darmo, dla wpisu w cv, że byli zatrudnieni tu czy tam. W ten sposob, jak w Chinach, firmy mają darmową siłę roboczą.Smutne bardzo. W efekcie ten kraj upadnie, bo część Polakow wyjedzie za granicę , a część, która zostanie, nie zdecyduje się na zakładanie rodzin i rodzenie dzieci- po co powoływać na świat ludzi bez jakichkolwiek perspektyw na godziwe życie .Realizuje się więc wielka idea Hitlera zrobienia z Polaków narodu niewolników.Bez przelewu krwi i cyklonu B. W majestacie wielkiego biznesu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz SERC nie macie , "ludzie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 09:42 nie zasługujecie na wrocław !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: SERC nie macie , "ludzie" IP: *.wroclaw.mm.pl 11.11.05, 09:45 Trawestując pewnego klasyka- jeśli wroclawianie nie zasługują na Wrocław, to trzeba zmienić wrocławian. Może jakieś masowe wywózki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz Re: SERC nie macie , "ludzie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 10:10 no jeżeli zamiast zakasać rękawy i zmienić to miasto w najlepsze ,najpiękniejsze,najbardziej przyjazne mieszkańcom,jęczą bezustannie,judzą, wyszydzają,to twoja propozycja jest dobra ,łapanki robić,iwywozić wiecznych malkontentów,narzekaczy, szczekaczy, itp ,itp,robić to dla dobra miasta wrocławia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: SERC nie macie , "ludzie" IP: *.wroclaw.mm.pl 11.11.05, 10:15 O czym ty mówisz Jonaszu? Tu nie chodzi o zmienianie miasta na lepsze, tylko o darmową robotę dla cwaniaczków rożnej nacji i narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz Re: SERC nie macie , "ludzie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 10:34 mówię o ludziach których BOLI każdy nowy dom ,każda wyremontowana ulica,kazda inwestycja w mieście,oni prez to cierpią, dla takich IM GORZEJ TYM LEPIEJ, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco-van-basten Re: SERC nie macie , "ludzie" IP: *.media4.pl 11.11.05, 10:38 hehe racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz uwaga heretyk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:16 > no jeżeli zamiast zakasać rękawy i zmienić to miasto w najlepsze > ,najpiękniejsze,najbardziej przyjazne mieszkańcom ty zastanów się co piszesz!, przecież to miasto jest już najpiękniejsze, najprzyjaźniejsze itp., przeczytaj dokładnie co tekście werbunkowym napisali, a nie dołączaj do gromady zepsutych jęczadeł i nie progaguj herezji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz niech żyje herezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:43 nam heretykom ciągle mało,napisali że jest pięknie a ja heretyk chcę żeby było w tym mieście jeszcze piękniej,nie zaliczaj mnie do grona jęczydeł do którego sam należysz,bo ja uprawiam na tym forum "hurra optymizm" to ty ,map, i jeszcze kilku innych jęczycie od lat że żle że brudno ,biednie, głupio,że w takim krakowie to ho ho ,itd,swoja drogą herezja jest pożyteczna ,jak ten kąkol w łanie zboża,widziałeś kiedy taki łan z kąkolami? Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: niech żyje herezja 11.11.05, 12:00 Do Jonasza: hasło na dziś: "znaki przestankowe". Proszę, apeluję, błagam. Taka kropka na przykład - małe to, okrągłe, wredne lecz jakże pomocne. Kilka okrągłych kropek w Twoim poście pomogłoby mi (a i nie tylko mnie prawdopodobnie) zrozumieć Cię a i odróżnić wypowiedź człowieka rozumnego od myślotoku made by rydzyjko. "Prowadziły raz rozmowę Różne znaki przestankowe. Rzekł dwukropek: "Mógłbym przysiąc, Że tu jest dwukropków z tysiąc, Bo beze mnie nie ma zdania..." "A bez znaku zapytania?..." "Też pomysły - rzekł cudzysłów. - Śmiać się można z tych pomysłów, Bo kto czytał różne wiersze, Wie, że mam w nich miejsce pierwsze." "O, przepraszam - rzekł przecinek - Mógłbym wziąć to za przycinek, Bez przecinka nie ma zdania..." "A bez znaku zapytania?..." "Niezły komik, niezły zbytnik! - Zirytował się wykrzyknik. - Nie chcę chwalić się przed nikim, Ale jestem wykrzyknikiem!" Myślnik leżąc milczał smutnie, A tu średnik wdał się w kłótnię: "Jak ze wszystkich zdań wynika, Nie ma wiersza bez średnika, Bez średnika nie ma zdania..." "A bez znaku zapytania?..." Kropka, słysząc te hałasy, Sprowadziła dwa nawiasy: "Cni panowie, zacne panie, Zamykamy całe zdanie! Koniec! Kropka! Odpoczynek!" "Znów przecinek!" - Rzekł przecinek" "Znaki przestankowe", Jan Brzechwa. Miłego i spokojnego weekendu życząc pozdrawiam wszystkich współforumowiczów, map4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz daremny apel mapie 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 12:23 ja prostak ,wykształcenie podstawowe,znajomość gramatyki i ortografii zerowa,inteligencja dużo poniżej średniej,moje posty są powodem do nieustannego śmiechu ,dla was panowie profesorowie,magistrzy,inżynierowie,ale mam coś czego wy nie macie,mam serce dla miasta wrocławia,jesteście przez to biedniejsi odemnie,biedniejsi i bardziej śmieszni niż ja niedouk i gamoń,pozdrawiam mimo wszystko serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz znowu herezja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 13:14 ja prostak ,wykształcenie podstawowe,znajomość gramatyki i ortografii > zerowa,inteligencja dużo poniżej średniej,moje posty są powodem do >nieustannego śmiechu Niemożliwe, takich mieszkańców nie ma we Wrocławiu, tu mieszkają tylko wykształceni, dynamiczni, tolerancyjni europejczyncy, wyborcy POprawności:))) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: daremny apel mapie 4 11.11.05, 13:21 Gość portalu: jonasz napisał(a): > moje posty są powodem do nieustannego > śmiechu Na razie się nie śmieję, bo Twojego listu nie zrozumiałem. A chciałbym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: daremny apel mapie 4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.05, 13:25 Drodzy geje - map4 i Łoś_bimbacz umówcie się w parku i tam sobie pogadajcie i się obejmujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: daremny apel mapie 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 13:34 > Drodzy geje - map4 i Łoś_bimbacz umówcie się w parku i tam sobie pogadajcie i > się obejmujcie. To taka tolerancja w najbardziej otwartym i europejskim mieście? Myslałem, że jest zakaz używania tych określeń w dyskusji z niePOprawnymi jednostkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: daremny apel mapie 4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.05, 14:19 Jakich określeń? Czy słowo gej jest słowem obrażliwym? Gdybym napisał pedał, to mógłbyś się czuć obrażonym. Daj buzi swojemu chłopakowi mapowi i bawcie się dobrze, tylko stosujcie prezerwatywy. Tolerancją jest to, że nie wysyłam was do gazu, jak robią to pewni ludzie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Cytat miesiąca. 11.11.05, 15:42 Gość portalu: Wrocek napisał(a): > Tolerancją jest to, że nie wysyłam was do > gazu, jak robią to pewni ludzie w Polsce. Oto mój kandydat do tytułu "cytat miesiąca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Cytat miesiąca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 16:16 Ja jestem zbudowany: mieszkaniec Wrocławia udowodnił swoją tolerancję i empatię, zaproponował randkę w ciemno, nie zapomniał o bezpieczeństwie. Wątpiący, co do przesiedlenia do Szampanii Wschodu i Wenecji Północy czytelnicy wątku, z pewnością rezerwują już bagazówki i wkrótce przybędą by poznać wrocławskiego ducha:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz co tu do rozumienia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 13:52 jesteście wykształceni, ilorazy inteligencji macie wysokie ,szkoda tego na nieustanne szyderstwo występujące w waszych postach od lat,dla mnie prostaka dziurawa ulica wrocławska piękniejsza niż krakowski rynek,a wrocławskie władze na tle innych miast robią dobrą robotę,tyle od niedouka panowie "szkoleni" Odpowiedz Link Zgłoś