Dodaj do ulubionych

REHABILITACJA

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.11.05, 12:40
Czytałam właśnie dyskusje:gdzie we Wro najlepiej leczą i jestem w ciężkim
szoku, że nikt nie polecił CKiR przy Krasińskiego! O rehabilitacji w praktyce
wie niewiele absolwent rehabilitacji bez kursów. ZAWSZE pytajcie
rehabilitanta o kursy! To naprawdę ważne. Wiem, bo mieszkam z wałkoniami po
rehabilitacji, których nikomu bym nie poleciła. Sama jednak byłam pacjentką w
CKiR i byłam zachwycona - wszyscy po konkretnych kursach (osteopatia, PNF,
cranio-sacralna, kinesio taping, Kaltenborn czy inne tam takie, różnie).
Młoda ekipa z zapałem do pracy! Tylko tu spotkałam się z rehabilitacją przez
10 dni codziennie przez pół h indywidualnie z terapeutą!!! Pozdrawiam ich
serdecznie i dziękuję raz jeszcze.
Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: Agulka Re: REHABILITACJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.05, 14:36
      Świetnie, tylko dlaczego na końcu świata
      • Gość: Magda Re: REHABILITACJA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.11.05, 21:38
        No, jak dla Ciebie okolice Pl. Dominikańskiego to koniec świata...
        • rza69 Re: REHABILITACJA 20.11.05, 00:37
          Słyszałem też że dobra rehabilitacja jest w Creatorze. Więcej na stronie
          www.creator.wroc.pl
        • Gość: Agulka Re: REHABILITACJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.05, 10:11
          No i wyszło, że nie umiem czytać :-DD Przecztałam "Kasprowicza". Serdeczne
          dzięki za namiary. Chodziłam do tej pory na rehabiklitację do Czmary na
          Kościuszki. Pójdę do polecanej przez Ciebie i porónam.
          • Gość: emzeta77 Re: REHABILITACJA IP: *.wroclaw.mm.pl 20.11.05, 16:39
            Magdo, dzięki za opinię, mnie akurat ten punkt jest na trasie praca-dom. Napisz
            tylko czy to ten budynek nowy gdzie jest szyld informujacy, Że to pododział
            Konstancina, jeśli nie to podaj konkretny namiar. To dla mnie b. cenna
            informacja. Z częścią `tych metod spotykałam się do tej pory tylko poza
            Wrocławiem. Pozdrawiam. I powiedz co rehabilitujesz. Ja kolano od 10 lat.
            MZ
            • Gość: Magda Re: REHABILITACJA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.11.05, 18:08
              Tak. To budynek o którym piszesz. Ja rehabilitowałam kregosłup i to w wielu
              miejscach we Wro: w Creatorze (moim subiektywnym zdani) "fabryka" - mało czasu
              dla pacjenta, wiecznie kolejki; u Czamary siedziałam głównie na maszynach i
              zajmowali się mną studenci - nie było źle, ale na Krasińskiego było najbardziej
              pofesjonalnie. Mnie leczył Pan Robert Studziński - wypytałam go o kursy i
              zdecydowałam się na terapię. Jeszcze nikt mi tak nie pomógł. Mam gdzieś jego
              wizytówkę. Jak potrzebujesz nr to napisz, a poszukam.
              Widziałam że zaklejał przede mną takimi plastrami kobiecie kolano - może to
              pomaga. Czytałam o tym: kinesio taping. Pomału staję się specjalistą;-)
              Pozdraiam i powodzenia.
              • Gość: Marcin_ Re: REHABILITACJA IP: *.e-wroc.com 20.11.05, 23:30
                Jak bym wiedzial wczesniej .... .
                Po prawie 3 miesiacach czekania w koncu jutro zaczynam rehabilitacje w
                Celmedzie.
                Ale zawsze na przyszlosc warto wiedziec gdzie szukac pomocy.
                • Gość: Agulka Re: REHABILITACJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.05, 18:28
                  A ja właśnie jestem po 19 rehabilitacji u Czamary-zaleconych 20 ( wydałam
                  prawie 1200zł ) i co... i znów kolano spuchło jak bania..... :-((( juz nie
                  wiem, czy jest mi ktoś w stanie pomóc....
                  • Gość: Magda Re: REHABILITACJA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.11.05, 21:20
                    No własnie! Takie pieniądze a efekty... eeech! Znam to z moich pleców!!! Może
                    spróbuj u tego gościa. Kto wie.
                    Trzymam kciuki!
                    • Gość: Agulka Re: REHABILITACJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.05, 20:41
                      BYłąm dzisiaj u dr Andrzejewskiego, polecił mi artroskopię kolana :-(. PO
                      artroskopii będę na pewno musiała się rehabilitować, więc skorzystam z
                      rehabilitacji przy Krasińksiego.
              • Gość: emzeta77 Re: REHABILITACJA IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.05, 08:02
                Jutro tam idę! Właśnie porządnie robionej "metody plastrowej" nie mogłam
                znaleźć we Wro.A teraz już wiem.
                No i jak tu nie lubić Wrocławian uprzejmych i bezinteresownych. Pozdrawiam.
                • Gość: Magda Re: REHABILITACJA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.11.05, 09:38
                  Proszę bardzo. Mam ten nr jakby co: 609 777 969, bierze 80zł-sporo ale wolę
                  zapłacic i miec dobrze zrobione niż leczyć się miesiącami za 50zł jak robiłam;-(
                  • Gość: Magda Re: REHABILITACJA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.11.05, 13:55
                    Napiszcie też proszę czy i wam pomógł.
                    • megimach Re: REHABILITACJA 21.11.05, 18:59
                      to miłe ze można jeszcze na tym świecie kogos pochwalic;))

SZUKASZ PREZENTU? ZOBACZ MOJE RĘCZNIE MALOWANE BLUZKI:
                      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2887892

• Gość: erni Re: REHABILITACJA IP: *.ok.ae.wroc.pl 21.11.05, 19:02
                        Jest we Wrocławiu jedna świetna rehabilitacja (metoda szwajcarska) chyba przy
                        lotniczej. Tą nową metodą leczą tylko we Wrocławiu i Warszawie.
                        • Gość: Magda Re: REHABILITACJA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 22.11.05, 09:46
                          podbijam
            • Gość: Wiesława O. Re: rehabilitacja IP: *.colocrossing.com 26.06.15, 18:09

Chodziłam do Centrum Czamara i jestem bardzo zadowolona z efektu. Czuję poprawę i to jest dla mnie najważniejsze.
              • Gość: fashionist Re: rehabilitacja IP: *.static.korbank.pl 04.08.15, 15:07
                Mój chłopak jest piłkarzem i leczył tam paskudną kontuzję.. Bałam się, że wykluczy go ze sportu już na dobre, ale na szczęście w Czamarze zrobili wszystko, żeby wrócił do gry :)
    • Gość: Marcin Re: REHABILITACJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.05, 22:18
      Facet jest niezły. Byłem u niego prywatnie - robił mi kręgosłup. Płaciłem 50zł,
      bo byłem umówiony na 3 wizyty. Widać, że zna sie na rzeczy. Co do "Ośrodków
      Zdrowia"-wieczne czekanie, a i pewnosci co do ich profesjonalizmu nie ma. Ja
      wolę chodzić prywatnie do sprawdzonych terapeutów i lekarzy.
      • Gość: Magda Re: REHABILITACJA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.11.05, 11:24
        podbijam
        • Gość: ja Re: REHABILITACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:37
          a leczyliscie sie w INTEGRZE , a budynku szpitala na Kamieńskego?
          • Gość: magda Re: REHABILITACJA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.11.05, 16:21
            Polecasz? Nie znam.
    • fika2 Re: REHABILITACJA 25.11.05, 19:35
      witam,
      rehabilitacja na kase chorych i na lotbiczej i creator i medar są do bani.
      Jak kbym żebrała łaskawie mnie rehabilitowali
      Chodziłam na kręgosłup i na kolano i ja musialam im mówić co mam ćwiczyć i
      pilnować żeby mi nie zepsuli kolana
      i teraz chodze do czamary i jestem rewelacyjnie zadowolona, postawili mnie na
      nogi, pozdrawiam
      ps tylko dlaczego musze płacic na kase i potem drugi raz prywatnie?
      • emzeta77 Re: REHABILITACJA 25.11.05, 19:58
        No, to proszę więcej o Czamarze napisać. Bo ja mam tskie wieści: sprzęt super,
        ale ludzie czyli glownie studenci i praktykanci to już średnia jakość
        • fika2 Re: REHABILITACJA 25.11.05, 20:17
          pierwszy miesiac chodzilam państwowo i nic koszmar, poszłam do czamary i w 2
          tyg mnie postawili, normali rehabilitanci pracownicy, żadnych studentów pożadny
          sprzęt nawet komputerowy i ludzie znają się na rzeczy sami po acl u. pilnują i
          cisną. jest 4 facetów i kobitka, wszyscy dobrzy i atmosfera i pomiary co
          miesiąc jak postępy w ćwiczeniach i ustalanie konkretnej reh dostosowanej do
          kolana. mówią co kiedy można robić z kolanem
          polecam choć drogo. mozna płacic z dołu po miesiącu
          pozdrawaim kolanka
        • Gość: mirka Re: REHABILITACJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.05, 20:20
          robię u czmary kolano w zasadzie to jest o.k. postępy dobre ludzie to studenci
          tylko rehabilitanci z praktyką ale mają tak dużo ludzi że brakuje im czasu aby
          z każdym osobno ćwiczyc bo myślę że czamara liczy kasę to widać po po wyglądzie
          i wielkości szatni dramat ale u niego dzien zabiegowy kosztuje 60 zł a nie pół
          godziny jak się musi chodzić przez 3 miesiące albo i więcej to bardzo wielka
          różnica ja jestem na zabiegach średnio 3 h więc wolę te niedogodności
          • fika2 Re: REHABILITACJA 25.11.05, 20:33
            Ja chodzę tam i 3-4 miesiące ciułam kase, jak chodziłam na kase chorych to
            musiałam mówić im co mam robić, co mi wolno i pilnować by mi nie zepsuli
            kolana, czytali se ksiązki nie zwazając co robię z nogą, u czamary jestem pod
            stałą kontrolą i nie dopuszczalne jest niezajmowanie sie pacjętem, mnie tam
            zawsze pilnują, wiadomo jak mam ćwiczyć siłowo na sprzęcie czy na szynie tez,
            to nie musi nademną cały czas stać, pyta czy wszystko w pożądku i już, ale
            znają się na rzeczy, postawili mnie na nogi i dalej widzę ogromne postępy, a
            nie było dobrze z mięśniami, pozdrawaim
            a szatnia? cóż pacjęci daja rade, można się dogadać, koedukacja nie gryzie w
            cywilizowanym świecie. a że czamara bije kase to wiadomo, nowy sprzęt stoi na
            pokaz, ale cóż kapitalizm
            • Gość: Magda Re: REHABILITACJA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.11.05, 11:28
              Czyli wynika, że jak zapłacisz to będziesz zobiona/y dobrze. Cóż. Oby mniej
              takich ośrodków, W CKiR przynajmniej z rehabilitantem masz 10 zabiegów po pól h
              sam na sam, a każdy z nich ma pokończoone dobre kursy i dlatego ich polecam.
              Tylko tu spotkałam się z indywidualną, cykliczną terapią bez względu na to czy
              jesteś na kasę czy komercyjny. Jak pisałam wcześniej ja żeby uniknąć kolejki
              chodzę do Roberta ale i to mi się opłaca, bo wtedy kilka wizyt i spawa
              załatwiona.
    • Gość: pawlak Olka rehabilitacja wrocław IP: *.cumbersomesurgeon.com 20.08.15, 17:05
      Chodziłam do Centrum Czamara i nie mam na co narzekać. Rehabilitacja jest bardzo ważna i nie można tego od tak sobie lekceważyć.
      • kacper.lis74 Re: rehabilitacja wrocław 03.11.17, 14:56
        Po wypadku nie mogłem się doczekać na rehabilitacje na nfz więc poszedłem prywatnie do Vivo Fizjoterapia na Muchoborskiej. Mają tam wszystko co trzeba. Jestem bardzo zadowolony, szybko wróciłem do formy i do pracy. Polecam!
    • Gość: Malikowa Rehabilitacja Wrocław IP: 91.235.142.* 28.08.15, 13:08

Byłam kilka razy jak miałam problemy z bólami głowy i kręgosłupa w Centrum Czamara i pomogli mi, fakt że też sama dbam bardziej ale dzięki temu że trafiłam tam to przestał mi ten ból tak bardzo doskwierać.
      • kaja.bro Re: Rehabilitacja Wrocław 03.11.17, 14:52
        Mi  pomogła  rehabilitacja  w  Vivo  Fizjoterapia  na  Muchoborskiej.
        Miałam tam połączenie kilku metod  leczenia co wreszcie przyniosło super efekt. Przez pól roku miałam  silne bóle krzyża, nie chciałam się już faszerować lekami... już po pierwszej wizycie w Vivo czułam poprawę. Teraz wiem jak mam się obchodzić ze swoim kręgosłupem i nie odczuwam bólu już kilka dobrych miesięcy. Lepiej trafić nie mogłam, jestem bardzo zadowolona i polecam Vivo. 
    • 1emlieczka Re: rehabilitacja 30.10.15, 08:55
      Ja nie chodziłam na całe szczęście do czamary ale , moja siostra tak , spadła z drabiny , potem okazało się że ma straszne problemy z kręgosłupem . jeden lekarz , drugi lekarz , co jeden to lepszy . aż w końcu trafiła do czamary i jest lepiej .
    • kacperkacpeer Re: Rehabilitacja 16.12.15, 11:54
      Ja korzystałem kiedyś z usług pana balcerzaka z wrocławia i byłem mega zadowolony. Niesamowite ile ten człowiek posiada doświadczenia i jakim ogromem wiedzy dysponuje. Ja byłem bardzo zadowolony i mogę polecić śmiało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka