Dodaj do ulubionych

Słaboń w Toruniu

IP: 192.226.33.* 07.12.05, 20:09
"Slabon" to nazwisko ktore zawsze bedzie sie wiazac z historia "Sparty"
Moze Krzysik rzeczywiscie nie mial najlepszego sezonu ale to nie znaczy ze
nie nalezy szanowac tradycji klubowych - Panie prezesie ( ktokolwiek nim
teraz jest )
Jak widac armia zesiezna sie nie sprawdza i moze w koncu zaczniemy budowac
Wroclawski klub na chlopakach zwiazanych z naszym miastem??
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek Czy to tak musialo byc?? IP: 192.226.33.* 07.12.05, 20:11
      "Slabon" to nazwisko ktore zawsze bedzie sie wiazac z historia "Sparty"
      Moze Krzysik rzeczywiscie nie mial najlepszego sezonu ale to nie znaczy ze
      nie nalezy szanowac tradycji klubowych - Panie prezesie ( ktokolwiek nim
      teraz jest )
      Jak widac armia zesiezna sie nie sprawdza i moze w koncu zaczniemy budowac
      Wroclawski klub na chlopakach zwiazanych z naszym miastem??
      Pozdrowienia
    • Gość: Kowal Re: Słaboń w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 20:23
      KS Toruń nie interesuje się T. Bajerskim.
    • Gość: Rafal z Wroclawia Re: Słaboń w Toruniu IP: *.wroclaw.mm.pl 07.12.05, 20:37
      Dziekuje za info odnosnie przejscia Krzysia do Torunia,chcialem tylko
      przypomniec,ze Torun bedzie nie trzecim,a czwartym klubem w karierze
      Slabonia,poza Bydgoszcza i Wroclawiem startowal jeszcze w Zielonej
      Gorze.Pozdrawiam
    • Gość: adam torun Re: Słaboń w Toruniu IP: *.petrus.com.pl 07.12.05, 20:55
      jesli to prawda to ja sie bardzo ciesze bo uwazam ze Slaby wcale nie jest taki
      slaby:) napewno sie przyda! a poza tym wydaje mi sie ze jest to, z calym
      szacunkiem, zawodnik o klase lepszy od Swiderskiego i uwazam ze Spata chyba zle
      wybrala...
      a czy we wroclawiu juz cos wiadomo na temat Crumpa? bo w torunskich gazetach
      jest pelno sprzecznyc informacji....
      • Gość: czehoo torun Slaby witamy w Toruniu, Crump'ie powodzenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 21:10
        w Sparcie. Fajnie ze Slabon trafi do nas. Aczkolwiek szkoda ze Crump bedzie u
        was ale coz. powodzenia w najblizszym sezonie.
    • Gość: SpeedFan Re: Słaboń w Toruniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.05, 21:09
      Szkoda Słabonia.Jest to zawodnik związany z Wrocławiem i wielki wojownik. Czy
      znowu musimy się pozbywać naszych chłopaków ?
    • Gość: Tomasz Re: Słaboń w Toruniu IP: *.srem.net 07.12.05, 21:10
      Autor artykułu zapomniał,że K. Słaboń przez jeden sezon jezdził w Zielonej Gorze
      • Gość: thorn Re: Słaboń w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 21:33
        Myślę, że przenosiny Słabonia do nas wyjdą mu tylko na dobre. Rozwinie się, a
        we Wrocławiu marnował się chłopak.
        • Gość: fan speedwaya Re: Słaboń w Toruniu IP: *.generacja.pl 07.12.05, 21:55
          Nie mogę co za matoł.We Wrocławiu wszyscy się marnują a w Toruniu "rozkwitają"!Chyba z chu... na głowy się pozamieniałeś!
          • Gość: adam torun Re: Słaboń w Toruniu IP: *.petrus.com.pl 07.12.05, 22:36
            i po co te nerwy? dzis 14 rocznica powstania IMPERIUM OJCA DYREKTORA, milujmya
            sie:) a tak powaznie to wydaje mi sie ze akurat Slabon zrobil we wrocku spory
            postep w porpwnaniu z tym co prezentowal w tyfudowie i w zielonce. no i mam
            nadzieje ze w Toruniu jego postep bedzie jeszcze znaczniejszy!
            • Gość: fan speedwaya Re: Słaboń w Toruniu IP: *.generacja.pl 07.12.05, 23:47
              Sorry.Ale wqr..ł Mnie Twój krajan.Mogłby wziąść pozytywny przykład z Twojej osoby, ale nie d...k musi bruździć.Przy okazji najlepsze życzenia dla ojca T.R;)
    • Gość: ixob Re: Słaboń w Toruniu;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 22:58
      po co nam taki zaodnik pokroju puszakowskiego no fanatstyczne posuniecie
      naszego prezesa poprostu przyklasnąć inteligencji.Proponuje iść za ciosem i
      ściągnąć Robackiego tez na pewno jest za darmo...
      • Gość: drummer Re: Słaboń w Toruniu;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:50
        Puszakowski może Słabemu buty czyścić!!! Ta decyzja to wielki błąd działaczy
        Sparty, ale zanosiło sie na to od dawna. Nie doceniał go Rusko,wielka szkoda-
        Krzysiu dużo dla Sparty zrobił!!!
        • Gość: Taki jeden Re: Słaboń w Toruniu;/ IP: *.os1.kn.pl 08.12.05, 02:46
          Co zrobil, gdzie zrobil? Ludzie, co wy bredzicie?! Od lat byl najslabszy w
          zespole, nawet Swider na tych swoich osiolkach po 2 latach w Rawiczu go kasowal.
          Slabon jest slaby i nic juz z niego nie bedzie poza ligowym sredniakiem, inaczej
          niz Gapinski czy Swiderski. Poza tym od kiedy to on taki zwiazany z Wroclawiem -
          po prostu nigdzie go nie chcieli wczesniej. Zle chlopakowi nie zycze, niech mi
          udowodni, ze sie myle, ale uwazam go za zawodnika o talencie Boginczuka tyle ze
          z fartem. Ale jedno mnie zastanawia: jest piec miejsc dla seniorow i 4
          zawodnikow: Gapa, Hampel, Hans i (byc moze) Crump. Swiderski jezdzi z rezerwy bo
          ma 23 lata. To kto bedzie tym piatym zawodnikiem, skoro nie Slabon? Czyzby
          jednak Miskowiak bedzie musial polubic kleje zamiast kartofli? A moze jakis
          kolejny obco...? Pozdrowka.
          • Gość: Leszek Re: Słaboń w Toruniu;/ IP: *.bchsia.telus.net 08.12.05, 09:41
            Jezeli nie wiesz dlaczego nazwisko "Slabon" jest zwiazane z Wroclawiem i Sparta
            to pewnie ty nie czytasz ksiazek i histori klubu??
            Moze czas zaczac!! Nigdy nie jest za pozno???
            • Gość: Taki jeden Re: Słaboń w Toruniu;/ IP: *.os1.kn.pl 08.12.05, 14:53
              Kochany, historie z Adolfem i Robertem zna kazdy kibic. Nie wmawiaj mi
              ignorancji. Ja tylko twierdze ze ten konkretny Slabon KRZYSZTOF jest slaby i
              nikt do tej pory go nie chcial za wyjatkiem przesa Rusko, ktory od lat dmuchal i
              chuchal na zawodnika. Najslabszego zawodnika, dodajmy.
          • Gość: wroco Hans nic nie podpisywał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.05, 15:56
            Niestety Hans jeszcze u nas nie podpisał, mam szczera nadzieje że zrobi to jak
            najszybciej, tak jak zapowiadał Rusko min.w gazecie wrocławskiej wczorajszej.
            Nie brak propozycji chłopak nie nazeka ale wierzeze nie zrobi nas w ch...bo
            naprawde go polubilem mimo wszystko - zajebisty koleś :)

1.Hans Andersen 2.Piotr Świderski 3.Jarosław Hampel 4.Tomasz Gapiński 5.Jason
            Crump 6.Ronnie Jamroży 7.? 8.Kenneth Bjerre - ja tak to widzę - tak bym chciał.
            Kennetha sobie wymarzylem, chociaz kto wie :) Reszta więcej niz bardzo realna!
            Panie Rusko - duet Hans - Crump !!!!!!!
            • Gość: Lechu Re: Hans nic nie podpisywał... IP: *.torun.mm.pl 08.12.05, 16:52
              Hmmm. Bardzo dziwne. Jak jeździ we Wrocławiu to świetny, najlepszy, kochany i co tam jeszcze. Jak pewne że odchodzi to zaraz cienki, po co on nam, nie lubie go itp. Ostatnio czytałem na forum info o Adrianie Miedzińskim który przez kibiców Sparty był przymierzany do składu WTS w sezonie 2006. Pojawiały się teksty "przydał by się" , "jest dobry" itp. Gdy się okazało że Miedziak wybrał Toruń to wypisywano "po co nam ten krzyżak" "e tam on jest cienki, Pacholak lepszy". Szkoda ze nikt z Wrocławkich kibiców nie napiszę o tym jak trener M.Cieślak traktuje swoich podopiecznych. Być może to jest powodem chęci odejścia zawodników do innych klubów. Swoją Drogą to jestem ciekaw czy J.Hampel gdy będzie miał możliwość odejsćia również podzieli los swoich kolegów ? Cieszy mnie jedno że prezesem nie będzie Rusko. Chciałbym aby już nigdy do żużla nie wrócił. Jestem troszke starszym kibicem i pamiętam jak rusko pojawił się w żużlu. Rozpoczeły się wtedy jakieś spory miedzy klubami, dosłownie o nic, żużlowa Polska podzieliła się na dwie strefy północ - południe. Jednym słowem dzieło sympati klubów z Torunia i Wrocławia dokonane przez śp. P.R.Nieścieruka zostało zniszczone przez ruske, a pomyśleć że kiedyś te kluby się nawzajem lubiły, pamiętam nawet wspólny ich wystep w meczu otwarcia Stadionu Gwardi Warszawa(1993. Sparta - Apator).
              • Gość: Andrzej Re: Hans nic nie podpisywał... IP: *.generacja.pl 08.12.05, 17:19
                Jak jesteś starszym kibicem to powinieneś pamiętać słynny toruński przekręt z T.Knudsenem i 0-5 w 15 biegu!Nie dziw się że za Toruniem od tego czasu nikt we Wrocławiu specjalnie nie przepada.Co do A.Ruski to powiem jedno,nienawiść do jego osoby wzięła się stąd że został "człowiekiem sukcesu" w latach 1993-1995.A w Polsce każdy kto coś zrobi dobrego jest "złodziejem","oszustem"itp,itd:)Nagle znalazła się ekipa która rządziła polskim speedwayem i wszyscy w Polsce zazdrościli że mamy taką drużynę.Od tego się zaczęło.
                • banc Re: Hans nic nie podpisywał... 09.12.05, 18:30
                  Czy mógłbyś doprecyzować na czym polegał ten przekręt. Bo od jakiegoś czasu
                  słyszę o tym, a pamiętem tamten bieg dość dokładnie. Fakt, że było to bardzo na
                  rękę Apatorowi, ale pretensje należy zgłaszać do zawodników Sparty startujących
                  w tamtym biegu. No chyba, że się jest święcie przekonanym o tym, że się podłożyli.
                  • Gość: Andrzej Re: Hans nic nie podpisywał... IP: *.generacja.pl 11.12.05, 13:12
                    Już Ci odpowiadam.Jak raczej dobrze wiesz w tym biegu zosało wykluczonych dwóch
                    wrocławian,Protasiewicz i Knudsen.Protasiewicz zrobił tradycyjny w tamtych
                    latach "młynek", ale zdążył zejść z toru i nie stworzył żadnego zagrożenia dla
                    innych zawodników.Sędzia Pieńkowski mimo to przerwał bieg głupio się
                    tłumacząc.W powtórce Po raz kolejny się zbłaźnił w powtórce tego biegu
                    wykluczając Knudsena za niby zajechanie toru jazdy Loramowi!Zaraz pewno dostanę
                    odpowiedź z Torunia że to były słuszne wykluczenia i wcale się nie ździwię po
                    wydarzeniach mających miejsce z udziałem Puszaka i Słabonia.Tam też wedle
                    kibiców toruńskich winnym był wrocławianin;)
                • Gość: bin laden Re: Hans nic nie podpisywał... IP: *.torun.mm.pl 11.12.05, 14:40
                  synku,punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
                  Ja siedziałem na pierwszym wirażu a ty ?.........
                  • Gość: Andrzej Re: Hans nic nie podpisywał... IP: *.generacja.pl 11.12.05, 18:32
                    Synku?!Do Mnie to było GNOJKU?Nikt cie nie nauczył dobrych manier,jeśli wcinasz
                    się komuś do dyskusji to zrób to przynajmniej z KULTURĄ!
              • Gość: kupiec wroclawski Re: Hans nic nie podpisywał... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:48
                wroclawiaczki jak choragiewki na wietrze
                miedzinski fajny, miedzinski bleee bo juz nie chce w ruska w cyrku wystepowac
                crump pokazal wam co o was mysli i latami byl bleeeee a teraz w glorii i chwale
                crump jest ok bo ma w ruskim cyrku jezdzic
                pajace koniunkturalisci
                bez kregoslupa
                smieszny klubik
                klubik kupionych chłopcow
                • Gość: derth MAMY RUDEGO :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:57
                  Za SPORTOWEFAKTY.PL podaje iż Crump zadzwonił do Torunia i poinformował iż
                  przenosi sie do WTS-u !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Tomek Re: MAMY RUDEGO :)))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.05, 14:17
                    Z tego co pisza wynika, ze pozegnal sie z Toruniem i tyle. Oczywiscie WTS
                    zabiega o Crumpa, wiec sa bardzo duze szanse, ze jeli nie Torun to Wroclaw, ale
                    narazie nie ma pewnej informacji zarowno od Crumpa jak i zadnego klubu.
                • Gość: czas pokaże Re: Hans nic nie podpisywał... IP: 83.238.147.* 08.12.05, 18:59
                  rudy poszedl tam gdzie mu więcej dali , ale czy dobrze zrobil to czas pokaze ,
                  jedno jest pewne iż przez wroclawski klub przez ostatnie lata przewinęło się
                  dużo zawodników ale jakoś większość z nich nie zagrzała na dłużej miejsca w
                  klubie , no może po za hanckockiem i knudsenem ale to zawodnicy zagraniczni,
                  praca z młodzieżą żadna a większość zawodników odchodzi z klubu powiedziałbym w
                  atmosferze daleko odbiegającej od ideału i nie będę tu wymieniał nazwisk bo
                  każdy kibic je zna, ja tam za rudym płakał nie będę i jeśli będzie za niego
                  sullivan a rozmowy się toczą to uważam nawet iż zdrowy w lidze jest w stanie
                  uzyskać wyższą średnią niż rudy, jednego jestem pewien iż oferta z wrocławia
                  musiała być naprawdę o dużo wyższa od toruńskiej i nie chodziło tu wcale o psie
                  pieniądze , ale pamietajmy iż pieniądze szczęścia nie dają . POZDRAWIAM
                  KIBICOW Z WROCŁAWIA
                • Gość: Taki jeden Re: Hans nic nie podpisywał... IP: *.os1.kn.pl 08.12.05, 19:09
                  Widze ze boli ten transfer Crumpa, co? :) Ale fakt - jest mniej spektakularny od
                  zatrudnienia przez Wielki Klub Andego "duza glowa" Smitha tuz przed koncem
                  okresu transferow, kiedy w piernikowie nikt jezdzic nie chcial. :)))
                  • Gość: beret Re: Hans nic nie podpisywał... IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.05, 21:40
                    mnie osobiście odejście rudego az tak nie boli , to jest tylko sport i ja z
                    tego powodu wieszać się nie będę ale jedno jest pewne że o jego następce będzie
                    trudno no chyba że rzeczywiście sullivan podpisze w toruniu ale do tego jeszcze
                    daleka droga , a jeśli chodzi o zakontraktowanie smitha w zeszłym sezonie to
                    nastąpiło ono tylko i wyłącznie dlatego że był tani i za sam podpis chcial malo
                    a w toruniu niestety kasy nie jest tyle co w tarnowie w zeszłym sezonie o czym
                    może świadczyć fakt ze ze słynnego dream teamu to został tylko jaguś i
                    miedziński a reszta za lepszą kasę ruszyła w polkę ( protek, rudy , ricky,
                    bajer , sawka )pozdrawiam i do zobaczenia na stadionach
              • Gość: Taki jeden Re: Hans nic nie podpisywał... IP: *.os1.kn.pl 08.12.05, 19:04
                Tak, to prawda. Faktycznie ludzie wybrzydaja po fakcie, jedni chca Hansa,
                Crumpa, czy Slabonia a inni nie. Z Miedzinskim tak rzeczywiscie bylo. A co do
                Ruski to atmosfery nie zrobil, wychowankow nie wychowal, troche podzialow
                sprowokowal. ALe pokaz mi 2 klub, ktory przez kilkanascie lat mial stabilna
                pozycje finansowa i funkcjownowal na zdrowych zasadach
                finansowo-organizacyjnych. Bylo i jest GP sa medale. Wyniki bronia Ruske, jaki
                by on nie byl. I wcale nie jestem przekonany, ze bez niego bedzie lepiej. Kasa,
                niestety....
                • sdb Re: Hans nic nie podpisywał... 08.12.05, 22:21
                  ale sezon w nizszej lidze tez sie trafil ;P
                  • Gość: Andrzej Re: Hans nic nie podpisywał... IP: *.generacja.pl 08.12.05, 22:28
                    A Toruniowi nawet dwa i to w trzeciej lidze!!!
        • Gość: samolenko Re: Słaboń w Toruniu;/ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.05, 22:57
          tak czesto bywa,iz zawodnik który we wlasnym klubie jest niedoceniany, po
          zmianie rozwijaja sie. Patrz Kosciecha i Chrzanowski poszli z Apatora nad
          morze. Teraz w Toruniu bysmy ich chetnie widzieli, lecz oni nie chca.
          Pozdrawiam kibiców z Wroclawia i podziwiam za kulture prawie wszystkich postów.
          Odwiedzajac Torun widzialem duzo nieczystych wymian miedzy Bydgoszczanami a
          Torunianami i to na inne tematy. Widac brak tylu kompleksów co na Pomorzu.
          Pozdrawiam z b. daleka stolice Dolnego Slaska!!!
    • Gość: bin laden Re: Słaboń w Toruniu IP: *.torun.mm.pl 11.12.05, 14:43
      Ja tam jestem zadowolony
      Witamy Krzycha w Torunskim Grodzie
    • Gość: kris Re: Słaboń w Toruniu IP: 212.160.172.* 13.12.05, 13:40
      sz.p. dk. słaboń startował również przez jeden sezon w ZKZ Zielona Góra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka