Gość: miki IP: *.provider.pl 02.11.02, 14:06 hej! Pamiętacie profesora Skawińskiego? Co o nim sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ogólna Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 11.11.02, 00:27 no, pewnie ze pamietam:) miły gość:) Ostatnio widuje go na miescie z jakas , na oko 26 latką.... lekcje z nim byly niby ciekawe, ale strasznie monotematyczne. WOS dało sie wytrzymac, ale na etyce wszystkie tematy sprowadzały sie do kopulacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.media4.pl 11.11.02, 18:12 Jak dla mnie to ta laska ma ok 20-stki, zresztą zawsze sie z takimi prowadzał :) A co do lekcji wosu, tam też wszystkie wypowiedzi pana S. posiadały dośc jednoznaczny podtekst. Ogólnie na lekcjach u niego zawsze było śmiesznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawszyn Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.02, 17:48 czesc jestem gimazjalista w 49 gimn. przy XIV LO i mam tekcje wosu z prof. Skawińskim to wspanialy czlowiek.Słyszalem ze uczyl wf-u??????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.provider.pl 16.11.02, 17:28 Naprawdę???????? Dla mnie zawsze był(i jest) wielkim autorytetem i wzorem do naśladowania. Moim zdaniem to najlepszy nauczyciel w tej szkole. Kto ma podobne zdanie na jego temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.lesnica.net / *.lesnica.net 26.09.04, 18:08 nie wiem jak ty go mozesz widywac jak koles sie przekrecil czas jakis temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.chem.uva.nl 29.11.02, 22:10 jesli chodzi o mnie to zawsze wzbudzal u mnie niesmak/politowanie. Wos w jego wykonaniu byl rowniez ogolna porazka. Dziwie sie ze tyle osob ma o nim inna opinie, ale coz... kwestia smaku. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nulka Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 12:29 Zgadzam się z gregiem ;) Coś mi się wydaje, że nawet z nim w klasie siedziałam w czasie tych beznadziejnie nudnych lekcji! A jeśli chodzi o prowadzanie się pana S. z młodszymi... niech będzie szczęśliwy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.12.02, 22:14 Kto pamięta prof. Skowrońską (historia)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosterek Re: XIV LO -nauczyciele IP: 212.219.63.* 01.08.03, 14:41 a jacy sa teraz nauczyciele w XIV? ja znam tylko prof. Biniewicza i uwazam, ze to uroczy czlowiek;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anira Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 19:08 a ja wczoraj spotkalam w miescie p. Kiniorskiego objadajacego sie lodami cytrynowymi i.....POZNAL MNIE!!!! po tylu latach! On, czlowiek-skleroza, pamietal mnie z imienia, nazwiska i nawet wybranego kierunku studiow! chwala mu za to. a Skawe zawsze podziwialam za to, ze zimowa pora na moje "dzien dobry" odpowiadal podniesieniem z glowy kapelusza (a pod nim fioletowa przepaska!) i szarmanckim dygnieciem. No i jego teoria plemnika.... Odpowiedz Link Zgłoś
sunday Kiniorski? 07.08.03, 02:31 > a ja wczoraj spotkalam w miescie p. Kiniorskiego objadajacego > sie lodami cytrynowymi i.....POZNAL MNIE!!!! po tylu latach! > On, czlowiek-skleroza, pamietal mnie z imienia, nazwiska > i nawet wybranego kierunku studiow! chwala mu za to. Kiniorski? Moj byly wychowawca, super czlowiek! A Twoim wychowawca przypadkiem nie byl? :) Luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer Kiniorski IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 18:28 A ja zawsze się zastanawiam, czy prof. Kiniorski to jakiś krewny tego Kiniorskiego ze ZDIK-u... Wiecie coś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tawnos Re: Kiniorski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.03, 22:19 tak, kuzyn Odpowiedz Link Zgłoś
chrust Ja pamietam 02.08.03, 01:41 Najpierw mialem z nia, a potem trafilem na SSSSSSSyczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer Skawaker IP: *.magma / *.magma-net.pl 16.09.03, 12:08 Skawinski zwany Skawaker to był bardzo dziwny facet, do dziś ne wiem co o nim sądzić. Z jednej strony taki niby zakręcony "poeta" etyki itp., a z drugiej strony romans ze swoją uczennicą... Chyba był trochę fałszywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola W. Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.lo14.wroc.pl 18.09.03, 09:16 a mi najbardziej w tej szkole podobaly sie plotki;) wszyscy wiedzieli wszystko o wszystkich i bylo to bardzo przyjemne dopoty samemu nie stalo sie osoba obd=gadywana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.03, 16:33 O własnie... nieraz otwierałam oczy ze zdumienia jak dowiadywałam się o sobie (!) ciekawostek... Czasem to było naprawdę wkurzające, ale mimo to strasznie miło wspominam całe cztery latka! I gdyby tak mozna było to pochodziłabym sobie jeszcze do naszej kochanej szkółki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chem.uni.wroc.pl 10.10.03, 17:19 W życiu nie powiedziłabym, iż prof. Biniewicz jest sympatyczny; no może tylko dla paru blondynek w klasie. jest potwornym megalomanem i potrafi naprawde zdołować człowieka:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em-ka Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 14:47 Brawo Czarodziejko, wreszcie ktoś śmiał powiedzieć prawdę o Biniu...i to dziewczyna, no ale z chemii uniwersyteckiej, to się rozumie, że masz już dystans. Myślę, że nauczyć sporo potrafi, wykrzesać entuzjazm tłumu zwłaszcza żeńskiego) też, ale megaloman jest pierwszej wody.... Pozdro, MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komacka Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lanet.wroc.pl 29.10.03, 19:24 Biniewicz jest jednym z dwóch nauczycieli z XIV LO, których będę wspominać pozytywnie do końca życia!!! Jego lekcje były świetne i podobały mi się a wcale nie jestem długonogą blondynką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.org 08.11.03, 01:43 no chemia uniwersytecka, dzieki pani szterenberg sie dostalam;P a biniu jest jaki jest: czegoz wymagac od absolwenta 5;P. a kto jest tym drugim normalnym nauczycielem z XIV? Baku? a moze solecki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LocoHamster Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 08.01.04, 19:30 Solecki ??? ten czlowiek nie ejst powazny IMHO jest moim wychowawca 5 rok (tak klasa dwujezyczna :D ) i dalej nei wie jak sie nazywam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 22:01 no to masz chlopcze pecha,bo mnie uczy drugi rok i juz moje imie (i nie tylko) pamieta;P ale on zawsze mial slabosc do plci pieknej...w przeciwienstwie do innych pedagogow z tej szkolki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 03.12.04, 13:26 Binia uwielbiam!!!Jest genialny i między innymi dla niego jestem w tej szkole! Kini jest też cudowny-jego boskie dygresje zabijają czasami.Oby więcej takich nauczycieli, a czternastka się nie skończy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jego"fanka" Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 03.12.04, 14:25 wiesz, wpatrzone w niego brzydule też stara się dowartościować...znam jedną taką.ale lekcje to ma bardzo nudne, co innego fakultety i ta jego czarująca osobowość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Kiniora Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.03, 16:34 Jestem absolwentką 1999 r. i pamietam oczywiscie prof Skawinskiego i nie tylko jego ;). jedno z jego powiedzonek: Niesmiałosc moze zgubic... Znałem kiedys taką jedną nieśmiałą... nie śmiała żadnemu odmówic i to ją zgubiło :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XIV Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 18:35 Bardzo szanuje i lubię profesora Biniewicza, a jego rzekoma megalomania jest moim zdaniem przesadzona, chociaż swoją drogą ciekawe, czy nie on sam napisał ten temat na forum. Prof. Bąk jest rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LocoHamster Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 08.01.04, 19:39 Bąk rulez! klasa sama w sobie... na moje neiszczesnie nigdy nie mialem przyjemnosci miec z nim lekcji ale na fakultety chodze z ochota :D P.S. co on w tej szkole robi.??? on sie tam marnuje :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Bogus?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 04:44 a kt paieta prof Soleckiego?? i jego slawny "system" oceniania? lekcje z nim byly fantasyczne:to byl,poza Bakiem, najbardziej inteligentny nauczyciel w tej szkole...rewelacyjny, taki typowy lwowaik,te jego garnitury w prazki noszone do flanelowych koszul w krate;P definitynie unikatowy czlowiek;D pozdrawiam wszystkich czternastkowiczow:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasex Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 13:55 hej!co sądzicie o prof.Lisieckiej?moim zdaniem zero sympatii zero uśmiechu,brudne buty i jeszcze ta fryzura,że szkoda komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em -ka Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 19:19 no... proszę o więcej szczegółów o prof. Lisieckiej, jestem zainteresowana, zwłaszcza przez pryzmat Witkowskiego, ale i ogólnie polonistycznie. A kto teraz rządzi w gimnazjum ?- jak tam Biniu i Ania M. ? MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 13:25 prof. Lisiecka potrafi rzerobic 5 lektur w tydzien, jej lekcje sa nudne i w ogole moim skromnym zdaniem powinna pojsc na inzynierie budowlana,bo najlepiej jej wychodzi liczenie sylab w wersie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 19:23 Choc jestem cierpliwa to do tej pory wspominam jej lekcje jako najwieksza katorge jaka przezylam. Nie zycze nikomu TAK nudnych lekcji. Dzieki p.Lisieckiej znienawidzilam gramatyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koc Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 20:27 ja slyszalem ze skawinski byl mistrzem polski w kulturystyce(jak szwarceneger;) ale nie wiem ile w tym prawdy..... a solek zapomnial mojego imienia mimo ze jest moim wychowawca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 22:34 Ja zdawalam mature w 97, i przez 4 lata chodzilam do klasy z synem Skawinskiego, fajny chlopak, ale wstydzil sie za ojca, a Prof Inglot uczy jeszcze? postrach szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.crowley.pl 03.12.04, 14:29 nastala nowa era!!!solec ma nową klasę c i prawie wszystkich pamieta.swoją drogą, to jeśli chodzi o mnie, nawet kinior wie jak mam na imię, a także zna mój numer w dzienniku Odpowiedz Link Zgłoś
glewik_pospolity Re: XIV LO -nauczyciele 18.06.04, 15:08 Prof. Biniewicz mnie nie uczy, jednak przy każdej okazji próbuje mnie ściągnąć na kółko, mimo iż "długonogą blondbombą" nie jestem - wyzywa mnie od obwiesiów, którzy marnują swój talent w klasie o tak prozaicznym profilu jak chemia. Inglot nie mieścił się w większości drzwi w szkole, więc dostał niższe piętro bo tam są szerokie. Za to mam lkecję z Lisiecką "trzy razy trzy jest dziewięć a to jest po trzykroć liczba doskonałości lub trzy do kwadratu a dwa to liczba boska, a dwa razy dwa to cztery czyli liczba ziemi i tak dalej." Super jest. Kończymy pięrwszą klasę a dopiero śedniowiecze skończyliśmy. Gorzej się robi... Są tu absolwenci z klas chemicznych D? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 19:17 Lekcje z Lisiecką to niezła paranoja,nie dość że nie nie realizuje materiału w odpowiednim tempie to jeszcze zieje nudą i brakiem sympatyczności no i te ciągłe liczenie.Może dyro pójdzie wreszcie po rozum do głowy i się jej pozbędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
glewik_pospolity Re: XIV LO -nauczyciele 18.06.04, 19:35 Próbowaliśmy sie jej pozbyć, tym bardziej, ze jest naszą wychowawczynią i przez nią jesteśmy pierwszą klasą od 10 lat, która nie pojechała na wycieczkę początkową. Ostatnio przyszła na nią druga skarga z kuratorium... zobaczymy co będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:26 inglot jest moja wychowawczynia 4 rok. no. i to by bylo na tyle:P gosciej jest po prostu niemozliwy, nadal najpopularniejszy^^ solecki pamieta moje imie - uczy mnie 2 rok, jest moim wychowawca od tego roku:) i jest genialny. lisieckiej juz nie ma. nie uczyla mnie, wiec sie nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumamba nauczyciele IP: *.internetdsl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:22 gościej - jak zwykle pedal lisieckiej juz nie ma na szczescie (chociaz i tak mnie nie uczyla) buś nadal rządzi :P inglot ciagle tyje solecki ma nadal szczerbaty usmiech :P Odpowiedz Link Zgłoś
glewik_pospolity Re: nauczyciele 07.10.04, 22:02 Inglot jest idealną kulą. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
glewik_pospolity Re: Czy Witkowski jeszcze uczy? 31.10.04, 21:17 Wiciu uczy i ma się dobrze... Teraz dostał nową klasę na wychowawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumin Re: Czy Witkowski jeszcze uczy? IP: *.internetdsl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 10:11 1a - lepiej trafic nie mógł :) Odpowiedz Link Zgłoś