Dodaj do ulubionych

XIV LO -nauczyciele

IP: *.provider.pl 02.11.02, 14:06
hej!
Pamiętacie profesora Skawińskiego? Co o nim sadzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ogólna Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 11.11.02, 00:27
      no, pewnie ze pamietam:)
      miły gość:)
      Ostatnio widuje go na miescie z jakas , na oko 26 latką....
      lekcje z nim byly niby ciekawe, ale strasznie monotematyczne. WOS dało sie
      wytrzymac, ale na etyce wszystkie tematy sprowadzały sie do kopulacji....
      • Gość: kik Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.media4.pl 11.11.02, 18:12
        Jak dla mnie to ta laska ma ok 20-stki, zresztą zawsze sie z takimi
        prowadzał :) A co do lekcji wosu, tam też wszystkie wypowiedzi pana S.
        posiadały dośc jednoznaczny podtekst. Ogólnie na lekcjach u niego zawsze było
        śmiesznie!
        • Gość: kawszyn Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.02, 17:48
          czesc jestem gimazjalista w 49 gimn. przy XIV LO i mam tekcje wosu z prof.
          Skawińskim to wspanialy czlowiek.Słyszalem ze uczyl wf-u??????!!!!
        • Gość: miki Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.provider.pl 16.11.02, 17:28
          Naprawdę????????
          Dla mnie zawsze był(i jest) wielkim autorytetem i wzorem do naśladowania.
          Moim zdaniem to najlepszy nauczyciel w tej szkole. Kto ma podobne zdanie na
          jego temat?
      • Gość: du Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.lesnica.net / *.lesnica.net 26.09.04, 18:08
        nie wiem jak ty go mozesz widywac jak koles sie przekrecil czas jakis temu
    • Gość: greg Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.chem.uva.nl 29.11.02, 22:10
      jesli chodzi o mnie to zawsze wzbudzal u mnie niesmak/politowanie. Wos w jego
      wykonaniu byl rowniez ogolna porazka. Dziwie sie ze tyle osob ma o nim inna
      opinie, ale coz... kwestia smaku.

G.
      • Gość: nulka Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 12:29
        Zgadzam się z gregiem ;) Coś mi się wydaje, że nawet z nim w klasie siedziałam
        w czasie tych beznadziejnie nudnych lekcji! A jeśli chodzi o prowadzanie się
        pana S. z młodszymi... niech będzie szczęśliwy:)
    • Gość: xyz Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.12.02, 22:14
      Kto pamięta prof. Skowrońską (historia)?
      • Gość: tosterek Re: XIV LO -nauczyciele IP: 212.219.63.* 01.08.03, 14:41
        a jacy sa teraz nauczyciele w XIV? ja znam tylko prof. Biniewicza i uwazam, ze
        to uroczy czlowiek;)
        • Gość: anira Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 19:08
          a ja wczoraj spotkalam w miescie p. Kiniorskiego objadajacego sie lodami
          cytrynowymi i.....POZNAL MNIE!!!! po tylu latach! On, czlowiek-skleroza,
          pamietal mnie z imienia, nazwiska i nawet wybranego kierunku studiow! chwala mu
          za to.
          a Skawe zawsze podziwialam za to, ze zimowa pora na moje "dzien dobry"
          odpowiadal podniesieniem z glowy kapelusza (a pod nim fioletowa przepaska!) i
          szarmanckim dygnieciem. No i jego teoria plemnika....
          • sunday Kiniorski? 07.08.03, 02:31
            > a ja wczoraj spotkalam w miescie p. Kiniorskiego objadajacego
            > sie lodami cytrynowymi i.....POZNAL MNIE!!!! po tylu latach!
            > On, czlowiek-skleroza, pamietal mnie z imienia, nazwiska
            > i nawet wybranego kierunku studiow! chwala mu za to.

Kiniorski? Moj byly wychowawca, super czlowiek!
            A Twoim wychowawca przypadkiem nie byl?

:) Luki
          • Gość: breslauer Kiniorski IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 18:28
            A ja zawsze się zastanawiam, czy prof. Kiniorski to jakiś krewny tego
            Kiniorskiego ze ZDIK-u... Wiecie coś o tym?
            • Gość: tawnos Re: Kiniorski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.03, 22:19
              tak, kuzyn
      • chrust Ja pamietam 02.08.03, 01:41
        Najpierw mialem z nia, a potem trafilem na SSSSSSSyczowa.
    • Gość: breslauer Skawaker IP: *.magma / *.magma-net.pl 16.09.03, 12:08
      Skawinski zwany Skawaker to był bardzo dziwny facet, do dziś ne wiem co o nim
      sądzić. Z jednej strony taki niby zakręcony "poeta" etyki itp., a z drugiej
      strony romans ze swoją uczennicą... Chyba był trochę fałszywy
    • Gość: ola W. Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.lo14.wroc.pl 18.09.03, 09:16
      a mi najbardziej w tej szkole podobaly sie plotki;) wszyscy wiedzieli wszystko
      o wszystkich i bylo to bardzo przyjemne dopoty samemu nie stalo sie osoba
      obd=gadywana...
      • Gość: K Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.03, 16:33
        O własnie... nieraz otwierałam oczy ze zdumienia jak dowiadywałam się o sobie
        (!) ciekawostek... Czasem to było naprawdę wkurzające, ale mimo to strasznie
        miło wspominam całe cztery latka! I gdyby tak mozna było to pochodziłabym sobie
        jeszcze do naszej kochanej szkółki :D
    • Gość: czarodziejka Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chem.uni.wroc.pl 10.10.03, 17:19
      W życiu nie powiedziłabym, iż prof. Biniewicz jest sympatyczny; no może tylko
      dla paru blondynek w klasie. jest potwornym megalomanem i potrafi naprawde
      zdołować człowieka:/
      • Gość: em-ka Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 14:47
        Brawo Czarodziejko, wreszcie ktoś śmiał powiedzieć prawdę o Biniu...i to
        dziewczyna, no ale z chemii uniwersyteckiej, to się rozumie, że masz już
        dystans. Myślę, że nauczyć sporo potrafi, wykrzesać entuzjazm tłumu zwłaszcza
        żeńskiego) też, ale megaloman jest pierwszej wody....
        Pozdro, MK
      • Gość: komacka Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lanet.wroc.pl 29.10.03, 19:24
        Biniewicz jest jednym z dwóch nauczycieli z XIV LO, których będę wspominać
        pozytywnie do końca życia!!! Jego lekcje były świetne i podobały mi się a wcale
        nie jestem długonogą blondynką.
        • Gość: czarodziejka Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.org 08.11.03, 01:43
          no chemia uniwersytecka, dzieki pani szterenberg sie dostalam;P a biniu jest jaki jest: czegoz wymagac od absolwenta 5;P. a kto jest tym drugim normalnym nauczycielem z XIV? Baku? a moze solecki?
          • Gość: LocoHamster Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 08.01.04, 19:30
            Solecki ???

ten czlowiek nie ejst powazny IMHO jest moim wychowawca 5 rok (tak klasa
            dwujezyczna :D ) i dalej nei wie jak sie nazywam !!
            • Gość: Mala Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 22:01
              no to masz chlopcze pecha,bo mnie uczy drugi rok i juz moje imie (i nie tylko)
              pamieta;P ale on zawsze mial slabosc do plci pieknej...w przeciwienstwie do
              innych pedagogow z tej szkolki...
              • Gość: xxx Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 03.12.04, 13:26
                Binia uwielbiam!!!Jest genialny i między innymi dla niego jestem w tej szkole!
                Kini jest też cudowny-jego boskie dygresje zabijają czasami.Oby więcej takich
                nauczycieli, a czternastka się nie skończy!
        • Gość: jego"fanka" Re: Biniewicz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 03.12.04, 14:25
          wiesz, wpatrzone w niego brzydule też stara się dowartościować...znam jedną
          taką.ale lekcje to ma bardzo nudne, co innego fakultety i ta jego czarująca
          osobowość...
    • Gość: fanka Kiniora Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.03, 16:34
      Jestem absolwentką 1999 r. i pamietam oczywiscie prof Skawinskiego i nie tylko
      jego ;). jedno z jego powiedzonek:

Niesmiałosc moze zgubic... Znałem kiedys taką jedną nieśmiałą... nie śmiała
      żadnemu odmówic i to ją zgubiło :D:D:D
      • Gość: XIV Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 18:35
        Bardzo szanuje i lubię profesora Biniewicza, a jego rzekoma megalomania jest
        moim zdaniem przesadzona, chociaż swoją drogą ciekawe, czy nie on sam napisał
        ten temat na forum. Prof. Bąk jest rewelacyjny.

• Gość: LocoHamster Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 08.01.04, 19:39
          Bąk rulez!

klasa sama w sobie...
          na moje neiszczesnie nigdy nie mialem przyjemnosci miec z nim lekcji ale na
          fakultety chodze z ochota :D

P.S. co on w tej szkole robi.??? on sie tam marnuje :d
    • Gość: Mala Bogus?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 04:44
      a kt paieta prof Soleckiego?? i jego slawny "system" oceniania? lekcje z nim
      byly fantasyczne:to byl,poza Bakiem, najbardziej inteligentny nauczyciel w tej
      szkole...rewelacyjny, taki typowy lwowaik,te jego garnitury w prazki noszone
      do flanelowych koszul w krate;P definitynie unikatowy czlowiek;D pozdrawiam
      wszystkich czternastkowiczow:-)))
    • Gość: jasex Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 13:55
      hej!co sądzicie o prof.Lisieckiej?moim zdaniem zero sympatii zero uśmiechu,brudne buty i jeszcze ta fryzura,że szkoda komentować.
      • Gość: em -ka Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 19:19
        no... proszę o więcej szczegółów o prof. Lisieckiej, jestem zainteresowana,
        zwłaszcza przez pryzmat Witkowskiego, ale i ogólnie polonistycznie.
        A kto teraz rządzi w gimnazjum ?- jak tam Biniu i Ania M. ?
        MK
        • Gość: ... Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 13:25
          prof. Lisiecka potrafi rzerobic 5 lektur w tydzien, jej lekcje sa nudne i w
          ogole moim skromnym zdaniem powinna pojsc na inzynierie budowlana,bo najlepiej
          jej wychodzi liczenie sylab w wersie.
    • Gość: klops Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 19:23
      Choc jestem cierpliwa to do tej pory wspominam jej lekcje jako najwieksza
      katorge jaka przezylam. Nie zycze nikomu TAK nudnych lekcji. Dzieki
      p.Lisieckiej znienawidzilam gramatyke.
    • Gość: koc Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 20:27
      ja slyszalem ze skawinski byl mistrzem polski w kulturystyce(jak szwarceneger;)
      ale nie wiem ile w tym prawdy.....
      a solek zapomnial mojego imienia mimo ze jest moim wychowawca!
      • Gość: Alka Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 22:34
        Ja zdawalam mature w 97, i przez 4 lata chodzilam do klasy z synem
        Skawinskiego, fajny chlopak, ale wstydzil sie za ojca,
        a Prof Inglot uczy jeszcze? postrach szkoly
      • Gość: joa Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.crowley.pl 03.12.04, 14:29
        nastala nowa era!!!solec ma nową klasę c i prawie wszystkich pamieta.swoją
        drogą, to jeśli chodzi o mnie, nawet kinior wie jak mam na imię, a także zna
        mój numer w dzienniku
    • glewik_pospolity Re: XIV LO -nauczyciele 18.06.04, 15:08
      Prof. Biniewicz mnie nie uczy, jednak przy każdej okazji próbuje mnie ściągnąć
      na kółko, mimo iż "długonogą blondbombą" nie jestem - wyzywa mnie od obwiesiów,
      którzy marnują swój talent w klasie o tak prozaicznym profilu jak chemia.
      Inglot nie mieścił się w większości drzwi w szkole, więc dostał niższe piętro
      bo tam są szerokie.
      Za to mam lkecję z Lisiecką "trzy razy trzy jest dziewięć a to jest po trzykroć
      liczba doskonałości lub trzy do kwadratu a dwa to liczba boska, a dwa razy dwa
      to cztery czyli liczba ziemi i tak dalej." Super jest. Kończymy pięrwszą klasę
      a dopiero śedniowiecze skończyliśmy. Gorzej się robi... Są tu absolwenci z klas
      chemicznych D?
      • Gość: załamany Re: XIV LO -nauczyciele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 19:17
        Lekcje z Lisiecką to niezła paranoja,nie dość że nie nie realizuje materiału w
        odpowiednim tempie to jeszcze zieje nudą i brakiem sympatyczności no i te
        ciągłe liczenie.Może dyro pójdzie wreszcie po rozum do głowy i się jej
        pozbędzie!
        • glewik_pospolity Re: XIV LO -nauczyciele 18.06.04, 19:35
          Próbowaliśmy sie jej pozbyć, tym bardziej, ze jest naszą wychowawczynią i przez
          nią jesteśmy pierwszą klasą od 10 lat, która nie pojechała na wycieczkę
          początkową. Ostatnio przyszła na nią druga skarga z kuratorium... zobaczymy co
          będzie.
    • andrzejg Łoziński Józef 19.09.04, 23:51
      to był gość

A.
      • Gość: xxx . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:26
        inglot jest moja wychowawczynia 4 rok. no. i to by bylo na tyle:P
        gosciej jest po prostu niemozliwy, nadal najpopularniejszy^^
        solecki pamieta moje imie - uczy mnie 2 rok, jest moim wychowawca od tego
        roku:) i jest genialny.
        lisieckiej juz nie ma. nie uczyla mnie, wiec sie nie wypowiadam.
        • Gość: kumamba nauczyciele IP: *.internetdsl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:22
          gościej - jak zwykle pedal
          lisieckiej juz nie ma na szczescie (chociaz i tak mnie nie uczyla)
          buś nadal rządzi :P
          inglot ciagle tyje
          solecki ma nadal szczerbaty usmiech :P
          • glewik_pospolity Re: nauczyciele 07.10.04, 22:02
            Inglot jest idealną kulą. Naprawdę.
    • epo3 Czy Witkowski jeszcze uczy? 31.10.04, 15:13
      • glewik_pospolity Re: Czy Witkowski jeszcze uczy? 31.10.04, 21:17
        Wiciu uczy i ma się dobrze... Teraz dostał nową klasę na wychowawstwo.
        • Gość: mumin Re: Czy Witkowski jeszcze uczy? IP: *.internetdsl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 10:11
          1a - lepiej trafic nie mógł :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka