Dodaj do ulubionych

PORCUPINE TREE

06.10.01, 01:19
MOŻE KTOŚ ZNA

miś?
Obserwuj wątek
    • misiu369 Re: PORCUPINE TREE 06.10.01, 01:22
      Ja znam! :o)
      Kumpel mi pożyczył płytkę... Całkiem spoko....
      • spoden Re: PORCUPINE TREE 06.10.01, 01:23
        nie wiem czemu,ale mam wrazenie,że poza nami dwoma nikt się na ten temat nie
        wpisze.
        • Gość: cojak Re: PORCUPINE TREE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 01:34
          To jeszcze ja dodam,że znam, ale jakoś bez zbytnich zachwytów.
          • spoden Re: PORCUPINE TREE 06.10.01, 01:35
            twoje zdanie,miło,że się wpisałeś.
        • misiu369 Re: PORCUPINE TREE 06.10.01, 01:35
          A tu zdziwko!!! hehe

No ale tak to bywa...
    • Gość: Pafik Re: PORCUPINE TREE IP: *.kom-net.pl 06.10.01, 02:37
      spoden napisał(a):

> MOŻE KTOŚ ZNA
      >

Oczywiscie ze znam. Oczywiscie ze mam wszystkie plyty. Oczywiscie ze bylem na 3
      koncertach. Najlepsza plytka moim skromnym zdaniem: "The Sky Moves Sideways". W
      miescie poznasz mnie po okolicznosciowej koszulce. Coz tu wiecej pisac... and the
      swallows dance above the sun...
      :)
      • Gość: cojak Re: PORCUPINE TREE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 02:43
        A i jakiś fan się znalazł.
    • Gość: Jarosz Re: PORCUPINE TREE IP: 195.116.104.* 06.10.01, 10:23
      Ja też znam - i nawet lubię ;-)))
      • Gość: Goldi Re: PORCUPINE TREE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 10:46
        Ja lubię stare płytu Porcupine tree, najbardziej On the Sunday of Life.
        Wszystko co później jest wtórne, mdłe i na granicy komercji...
        Przykro mi
        • Gość: Pafik Re: PORCUPINE TREE IP: *.kom-net.pl 06.10.01, 12:06
          Gość portalu: Goldi napisał(a):

> Ja lubię stare płytu Porcupine tree, najbardziej On the Sunday of Life.
          > Wszystko co później jest wtórne, mdłe i na granicy komercji...
          > Przykro mi

To fakt, ze najlepsze sa te najstarsze, psychodeliczne, od "On the Sunday..."
          do "Signify", wlaczajac koniecznie "Voyage 34". Mlodsze podobaja mi sie mniej,
          lecz tez "daja rade". A "Coma Divine" jest jedna z najlepszych koncertowek jakie
          w ogole znam. Malo ktory zepol stac dzis na zagranie na zywo kawalkow tak
          odleglych od studyjnych - bo rozbudowanych i w nowych aranzacjach - co sprawia ze
          plytka nie jest prosta kompilacja wczesniejszych dokonan z dodanymi oklaskami.
          Nawet Floydzi - mistrzowie koncertow - na "The Pulse" zbytnio sie nie wysilali
          (choc album tez bardzo dobry); pomijam tu genialna oprawe wizualna. Dawno minely
          czasy "Live at Pompeii"...

Pozdrawiam :)
    • misiu369 Re: PORCUPINE TREE 06.10.01, 23:02
      no, no.... całkiem sporo się znalazło..... W sumie pozytywnie.
      • Gość: cojak Re: PORCUPINE TREE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 00:07
        Misiu i Spoden - tylu odpowiedzi to się chyba nie spodziewaliście ?
        • Gość: spoden Re: PORCUPINE TREE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 00:14
          zgadza się,pozytywnie zaskoczeni jesteśmy
          • Gość: cojak Re: PORCUPINE TREE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 00:22
            Takie małe a cieszy!
            • Gość: tyrysek Re: PORCUPINE TREE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 23:54
              ale watek wygrzebalam! Jednak jest te pare osob we Wrocku, ktore nie
              spytaja "P.T.? a co to takiego?" ;-))
              ...ta roznica miedzy starymi a nowymi moze wynika z tego, ze Linton Samuel
              kiedys czesciej nawiedzal ich "opened minds"...;-)
              to tylko drobna spekulacja, ktora nie przeszkadza mi sluchac i starych, i
              nowych dokonan Stevena... swoja droga to gosc jest bardzo tworczy, nawet jedna
              plyta na rok to juz jest cos! Oczywiscie, nie ilosc, a jakosc mnie ujela.
              Oddalam sie z nadzieja na jakis "glupi sen"!
              • Gość: Pafik Re: PORCUPINE TREE IP: *.kom-net.pl 07.11.01, 22:51
                Gość portalu: tyrysek napisał(a):

> ale watek wygrzebalam! Jednak jest te pare osob we Wrocku, ktore nie
                > spytaja "P.T.? a co to takiego?" ;-))
                > ...ta roznica miedzy starymi a nowymi moze wynika z tego, ze Linton Samuel
                > kiedys czesciej nawiedzal ich "opened minds"...;-)
                > to tylko drobna spekulacja, ktora nie przeszkadza mi sluchac i starych, i
                > nowych dokonan Stevena... swoja droga to gosc jest bardzo tworczy, nawet jedna
                > plyta na rok to juz jest cos! Oczywiscie, nie ilosc, a jakosc mnie ujela.
                > Oddalam sie z nadzieja na jakis "glupi sen"!

Skoro jestes zatwardziala fanka PT (DCD - jak widzialem - rowniez :)), to moze
                dysponujesz pelnymi epkami "Metanoia" i (lub) "Yellow Hedgerow Dreamscape"?
                Biegal, szukal pan Hilary, ale nie znalazl wszystkich kawalkow, a znalezione sa
                czesto zlej jakosci :(

Pozdrawiam!
                • Gość: tyrysek Re: PORCUPINE TREE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 01:10
                  ...znalazles juz?
                  • Gość: Pafik Re: PORCUPINE TREE IP: 10.101.1.* 16.12.01, 14:09
                    Gość portalu: tyrysek napisał(a):

> ...znalazles juz?

Nie w calosci. Do kupy zebralem "Staircase Infinities" i "Metanoia". Ale
                    z "Yellow Hedgerow Dreamscape" wciaz brakuje mi nr 3 (Prayer), 11 (Track 11) i
                    12 (Radioactive Toy, wersja sprzed "On the Sunday of Life").
    • pafik 'In Absentia' 05.09.02, 18:40
      24 bm. za oceanem, a niedlugo potem takze u nas (dokladny termin jeszcze
      nieznany), ukazuje sie nowy album PT "In Absentia". W necie kraza utwory z
      wydanych w lipcu dla stacji radiowych i rozdawanych za friko podczas koncertow
      singli promocyjnych (w sumie ponad polowa plyty) oraz "wycieki", ktore
      prawdopodobnie nigdy nie ujrzalyby swiatla dziennego. Udalo mi sie np.
      sciagnac 16-minutowa wersje "Strip The Soul" opisana jako "extremely rare" i
      pare innych rarytasow.
      Moje wrazenia z odsluchu: Wilson i spolka (z nowym perkusista) wciaz w
      najwyzszej formie! Niezmiennie polecam!
      • Gość: tyrysek Re: 'In Absentia' IP: *.biblio.med.unipg.it 06.09.02, 15:27
        Jakiz cudowny watek wygrzebales!
        Slyszalam o przygotowaniach nowego albumu i juz nie moge sie doczekac.
        Jesien przynosi wiele niespodzianek, a ta na pewno bedzie mila ;-)
        • Gość: andrzej Re: 'In Absentia' IP: *.wroc.gazeta.pl 06.09.02, 18:16
          to jeszcze ja się dopiszę do listy, byłem na koncercie w roku 2000 (chyba) w
          Bydgoszczy (fantastyczny!), pierwsze chyba z pięć płyt kiedyś znałem na pamięć,
          wszystko to ”chyba” i ”kiedyś”, bo ostatnio zaprzestałem ”poszukiwań”
          muzycznych (przestawiłem się na radio). A Porcupine Tree to jedna z
          najsamfajniejszych kapel, jakie odnalazłem. Jak widzę nie tylko ja.
          Teraz przypominam sobie głównie The Sky moves Sideways i taki kawałek Dark
          Matter z Signify, choć akurat w ich przypadku powinno się mówić o całych
          płytach, a nie pojedynczych utworach.

ps.
          słyszałem, że ostatnio poszli w kierunku pop-u, ale tylko tak słyszałem, bo z
          autopsji tego stwierdzic nie mogę
          • pafik Re: 'In Absentia' 06.09.02, 19:36
            Gość portalu: andrzej napisał(a):

> słyszałem, że ostatnio poszli w kierunku pop-u, ale tylko tak słyszałem, bo
            z
            > autopsji tego stwierdzic nie mogę

Zdecydowanie zle slyszales. Nowsze nagrania nie zawieraja az takiej dawki
            psychodelii jak kiedys, ale do popu maja hohoooooo... albo jeszcze dalej :)
      • pafik Re: 'In Absentia' 24.09.02, 20:18
        pafik napisał:

> 24 bm. za oceanem, a niedlugo potem takze u nas (dokladny termin jeszcze
        > nieznany), ukazuje sie nowy album PT "In Absentia".

W Stanach wlasnie sie ukazala. Europejczykom przyjdzie poczekac do...
        13. stycznia ;[

Dobrze, ze jest internet. Mam juz cala i jestem wniebowziety :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka