Dodaj do ulubionych

CC: Prognoza strachu

25.11.10, 10:46
Rozumiem, że gwałtownie rosnącym długiem publicznym już nikt się nie przejmuje?
Obserwuj wątek
    • mrwisniewski Re: CC: Prognoza strachu 25.11.10, 10:50
      @Rozumiem, że gwałtownie rosnącym długiem publicznym już nikt się nie przejmuje?

Nie możemy bać się prawdziwych rzeczy, bo oszalejemy.
    • fiaccik Re: CC: Prognoza strachu 25.11.10, 15:15
      Facebook na wieki wiekow zachowa dane o uzytkownikach, lacznie z historia zmian, a ludzie nadal beztrosko wrzucaja zdjecia, szczegoly swojego zycia. Niezrozumiale.
    • big_fat_poppa Re: CC: Prognoza strachu 25.11.10, 17:31
      bo dług publiczny to kreacja, to twór trzymający wszystkich za jaja. To sztuczny wytwor w ktorym sie plawimy bez przemyslen kto pociaga za sznurki, ladujemy sie z kredytu w kredy, zbiegniemy do korporacji w garniturkach i kupujemy lepsze samochody......tak jak gdyby od tego zalezalo nasze zycie.
    • getalife Re: CC: Prognoza strachu 25.11.10, 18:59
      "Facebook na wieki wiekow zachowa dane o uzytkownikach, lacznie z historia zmian, a ludzie nadal beztrosko wrzucaja zdjecia, szczegoly swojego zycia"

I tu jest wielki walor edukacyjny. Internetowa anonimowość (także nasza, bo poza autorem powyższego tekstu wszyscy chowamy się pod nickami) stworzyła poczucie bezkarności i "bezkonsekwencyjności" życia w sieci. Ot, najwyżej zmieni się nicka, założy drugie konto, wyloguje i nas nie ma. A tu kuku, pomyśl najpierw, potem działaj.
    • m4t Re: CC: Prognoza strachu 25.11.10, 18:59
      Ale o co chodzi z tym
      "prognoza9strachu" ?
    • esgalen Re: CC: Prognoza strachu 25.11.10, 22:28
      "Facebook na wieki wiekow zachowa dane o uzytkownikach."

Facebook? Po wpisaniu swojego imienia i nazwiska do Googli znajduję moje wpisy na grupy dyskusyjne z 1999 roku. Zresztą zaraz obok wpisów niejakiego Michio. ;)

Dane z Facebooka będą dostępne w Internecie przez wiele lat po zakończeniu epoki popularności serwisów społecznościowych.
    • sprzeniewierzenie Re: CC: Prognoza strachu 26.11.10, 08:04
      @m4t autor to tylko publicysta, nie oczekuj precyzji
    • tetlian Re: CC: Prognoza strachu 26.11.10, 11:56
      @esgalen, masz na myśli tego Michio, który zwie się Michał Radomił Wiśniewski? Czyżby to ten sam, który napisał ten artykulik? :) Znalazło mi parę nazwisk obok jego wpisów z 1999 roku, ale szkoda mi czasu na analizowanie wypowiedzi, by stwierdzić które to Twoje :)

Ale przyznam, że już wiele razy na podstawie szczątkowych informacji odnajdywałem za pomocą Google'a mnóstwo danych na temat świeżo poznanej przez neta osoby. Ilekroć im je wyjawiałem, to byli bardzo zaskoczeni, skąd tyle o nich wiem. W ten sposób rozbiłem w ich umysłach mit o ich anonimowości :)
    • leo-art Re: CC: Prognoza strachu 03.12.10, 12:34
      ja się boję osobiście, że w przyszłym roku też będę mieszkać jeszcze w Polsce :) heheh co za shit...!
    • bartek8987 Re: CC: Prognoza strachu 03.12.10, 14:51
      @Rozumiem, że gwałtownie rosnącym długiem publicznym już nikt się nie przejmuje?

Wiesz, dług publiczny to jednak wytwór umysłu/wirtualny, a fizyczna zagłada już nie.
    • h4r4d4 Re: CC: Prognoza strachu 03.12.10, 15:40
      "ekspertów od dwa-zero" - jak widać autor nie jest ekspertem - chodziło chyba o system dwójkowy czyli 1 i 0 - specjalność informatyków. A tak naprawdę bać się powinniśmy tego, co robimy z planetą Ziemia, z klimatem, powinniśmy się też bać przeludnienia. Ciekawe, czy te wątki wyjdą w popkulturze. Trochę wątpię, prawdę powiedziawszy, bo to zbyt prawdziwe, a popkultura woli sączyć miałką pustkę, aby widz mógł wyłączyć bolesny proces myślenia...
    • mrwisniewski Re: CC: Prognoza strachu 03.12.10, 18:26
      @"ekspertów od dwa-zero" - jak widać autor nie jest ekspertem - chodziło chyba o system dwójkowy czyli 1 i 0 - specjalność informatyków.

Chodziła chyba o 2.0, w sensie "web 2.0".

@ powinniśmy się też bać przeludnienia.

Przeludnienia baliśmy się w latach 70, vide "Przestrzeni! Przestrzeni!" Harrisona i film "Zielona pożywka/Soylent Green" na jego podstawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka