Dodaj do ulubionych

Podręcznik dla cudzoziemców

27.01.06, 22:22
No i świetnie - nie od dziś wiadomo, że niekoniecznie oficjalne kampanie
reklamowe muszą być najskuteczniejsze. Tak zwane 'word of mouth' czy treści
poznawane niejako przy okazji nauki, potrafią równie dobrze zachęcić do
wgryzienia się w temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: dido fajny pomysł...byle tak dalej:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 08:56
    • Gość: iiga Re: Podręcznik dla cudzoziemców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.06, 10:34
      tak naprawde cudzoziemców to nie interesuje, oni chcą poznawać słówka bardziej
      praktyczne, a panoramę racławicką obejrzą z tekstem w jęyzku obcym
    • Gość: Marzena to nie jest prawda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.06, 12:21
      To jest pierwszy zestaw TESTOW certyfikacyjnych z jezyka polskiego jako obcego
      (cos jak zestaw testow do FCE) a nie pierwszy podrecznik do nauki jezyka
      polskiego jako obcego. Podrecznikow do nauki jezyka polskiego dla cudzoziemcow
      jest multum roznych. A to tylko zbior testow testujacych znajomosc jezyka
      polskiego. Nic rewelacyjnego. Mozna sobie takie sciagnac z oficjalnych stron
      www za zupelna darmoche.
      • Gość: retuy Re: to nie jest prawda IP: *.e-wro.net.pl 28.01.06, 14:47
        Dawno temu uczono mnie angielskiego w szkole z podręczników, według których
        musiałam szczegółowo opowiadać o Londynie, Nowym Jorku i takich tam
        dyrdymałach, tylko że znajomość takich tekstów miała się nijak do żywej mowy i
        trudno było mi porozumiewać się z Anglikami tą moją nadętą szkolną
        angielszczyzną. Teraz podręczniki moich dzieci uczą żywej mowy, mowy ulicy i to
        są podręczniki nowoczesne. Opisywany w artykule zbiór tekstów może i promuje
        Wrocław, ale nie uczy żywej mowy, takiej, jakiej używamy na co dzień.Stąd
        obcokrajowcy raczej do niego nie będą sięgać.
        • Gość: gość Re: podręcznik IP: *.h.pppool.de 29.01.06, 10:59
          Myślę, że wszystkie drogi prowadzą do celu i jedno nie wyklucza drugiego. Z
          całą pewnością sięgna po ten podręcznik, bardziej jak po każdy inny cudzoziemcy
          nieco zwązani z rwgionem Wrocławia albo wszyscy, których ten region interesuje.
          Moim zdaniem berdzo interesująca alternatywa, szkodza tylko że artykuł nie
          podaje tytułu tego podręcznika.
    • Gość: Kuba Re: Podręcznik dla cudzoziemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:19
      Pani Nogaj,
      weź się do roboty i nie wypisuj bzdur! Jak można pomylić testy z podręcznikiem?
      Czy GW musi wszystko przekręcać, nawet w tak banalnych sprawach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka