Dodaj do ulubionych

arabskie klimaty

06.02.06, 11:50
Hej, czy ktoś wie czy we Wrocku jest jakaś knajpa typowo arabska? Mam na
myśli wszelkiego rodzaju arabskie klimaty, np. palenie shishy, taniec
brzucha, regionalne potrawy czy napoje, Arabowie jako pracownicy knajpy... :))
Obserwuj wątek
    • Gość: lolo_de_bolo Re: arabskie klimaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 14:42
      na Boguslawskiego jest jedna (za Teatrem Polskim z lewej strony) no i na
      Odrzanskiej. Niestety nie ma juz knajpki na Grunwaldzie... jest tez sklepik ale
      ostatnio cos zaniedbany jesli chodzi o arabskie przysmaki. Kolo kosciola na
      Kasprowicza (biala willa).
      • Gość: josip Re: arabskie klimaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 14:49
        Droga do mekki (klub) ma arabski wystroj. Na Odrzanskiej to Alladyn (restauracja).
        • lolo_de_bolo Re: arabskie klimaty 06.02.06, 22:23
          akurat droga do mekki (z malej litery) jest przez Arabow raczej bojkotowana z
          tego co wiem... chodzi o nazwe swietego miasta nadana lokalowi gdzie pije sie
          alkohol (zabroniony w Islamie).
        • toya666 Re: arabskie klimaty 06.02.06, 22:30
          uwazam, ze nazwa "droga do mekki" zupelnie nie pasuje do tego, co jest w srodku
          knajpy. jak tylko przeczytalam te nazwe, zaraz mi sie spodobala i weszlam... i
          sie zawiodlam! uwazam, ze knajpa nic soba nie reprezentuje...
          Byc moze takie jest moje zdanie, bo oczekiwalam czegos bardziej arabskiego
          (muzyka, shisha...) a tam z tylko nazwa.......

Ale dzieki za podpowiedzi, sprawdze tamte knajpki z wielka checia :)
      • ts2 Re: arabskie klimaty 07.02.06, 00:47
        gdzie na grunwaldzie była knajpa arabska?
        • lolo_de_bolo Re: arabskie klimaty 07.02.06, 14:46
          Przy Skłodowskiej Curie przy scianie jednej z kamienic na takim pustym placy
          za petla autobusowa... bardzo lubialem tam sie stolowac. Mieli dobre falafele i
          przystepne (na studencka wtedy moja kieszen) ceny.
    • Gość: Ewa Re: arabskie klimaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:32
      Swojego czasu był bar BISAN na Bogusłąwskiego, teraz zmienił właścciela i
      miejsce, i znajduje się na Nowym Dworze. Na ulicy nie pamietam jakiej:-) Nazywa
      się DALIDA
    • Gość: fsg Re: arabskie klimaty IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.02.06, 23:57
      poczekaj, za 20 lat cala europa bedzie w arabskim klimacie
      • Gość: toya666 Re: arabskie klimaty IP: *.lanet.net.pl 07.02.06, 14:41
        Wyczuwam sarkazm i niechec w stosunku do Arabów...
        • Gość: Apasz masz nosa ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.06, 15:52
        • Gość: fsg Re: arabskie klimaty IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.02.06, 16:13
          Niechęć do tych dzikusów? Nie mylisz się. Jak nie potrafią przestrzegać
          europejskich zasad to jazda tam na swoje dzikie lądy.
          • Gość: natka Re: arabskie klimaty IP: *.lanet.net.pl 08.02.06, 10:43
            Sam jesteś dziki, kretynie!

Spadaj ze swoją nietolerancją do swoich czterech ścian. A nie obrażaj nikogo na
            forum, bez względu na kolor skóry czy religię...
            • Gość: fsg Re: arabskie klimaty IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.06, 19:00
              Pogadamy jak jakiś dzikus się wysadzi z autobusie wiozącym twoje dziecko.
    • lolo_de_bolo PETRA 07.02.06, 14:48
      jest jeszcze PETRA na Gadowie. Chyba prowadzi ja jakis Jordanczyk. Nie znam
      tych okolic - to jest w takim parterowym budynku widocznym od Legnickiej.
      • Gość: trogir Re: PETRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:38
        Syryjczyk. Petra jest prowadzona przez syryjczyka. A jedzonko mają bardzo OK. I
        ciasteczka.... baklawa... mniam.. :D
        • Gość: si Re: PETRA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.06, 15:47
          czy to chodzi o tą sama petre co jest na armii krajowej ?
    • Gość: Apasz WOLNA EUROPA BEZ MECZETÓW !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.06, 15:50
      • Gość: doktor od głowy O tu jesteś! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:52
        No gdzie uciekasz? Chodź tu. Nie bój się. Weź pigułkę, popij i wszystko będzie
        dobrze.
        Siostro kaftan proszę przygotować (szeptem).
        • Gość: Apasz szalony doktor samozwaniec ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.06, 15:58
          A dlaczego siostra ma brodę a doktor ma taką śniadą cere no i po co ten
          kałasznikow a ta bombka to dla mnie czy poprostu podrzucicie gdzies indziej np:
          do zatłoczonego tramwaju lub przedszkola ;(

• Gość: lolo_de_bolo Re: WOLNA EUROPA BEZ MECZETÓW !!! - a synagogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:57
        dla niego na leczenie juz za pozno... wyslac na Madagaskar!
        • Gość: josip Re: WOLNA EUROPA BEZ MECZETÓW !!! - a koscioly? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 16:00
          Generalnie wolna europa bylaby gdyby nie bylo ZADNYCH swiatyn. Ale skoro juz sa a ich zanikniecie jest malo prawdopodobne to niech beda wszystkie...
          • Gość: Trener Re: Poparcie dla inwigilacji arabusów IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.02.06, 18:12
            dla ochrony społeczeństwa przed teroryzmem ja jestem za!
            • wielki_czarownik Arabusów? 07.02.06, 18:38
              Takie słownictwo w ustach prokuratora brzmi autentycznie żałośnie.
              • Gość: żydzior Żydzior Trener IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:09
                czy razi cie określenie żydzior ?
                • Gość: Trener Re: Żydzior IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.02.06, 20:01
                  W żaden sposób. Tylko nic nie ma ze mną wspólnego.
          • Gość: apasz sekty ..... IP: *.e-wro.net.pl 07.02.06, 18:44
            Czyli co zapraszamy również sekty , tez karzą się nazywać kościołami , może
            sekta najwyższa prawda  itp. Warto ich tutaj mieć w imie zle pojmowanej chorej
            europejskiej demokracji.
            • Gość: josip Re: sekty ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:26
              A kto daje ci prawo do rozgraniczania co jest sekta a co kosciolem? Albo wszystko albo nic - moze okazac sie nagle ze jedne koscioly sa bardziej poprawne a inne mniej (i te beda nazywane sektami. Jedyna granica ich funkcjonowania niech bedzie przestrzeganie prawa.
              • Gość: toya666 Re: sekty ..... IP: *.lanet.net.pl 08.02.06, 10:46
                Zdaje się, że temat tego posta był zgoła inny...
                Pytałam o knajpki w arabskim klimacie.

;)
                • vox7777 Re: sekty ..... 08.02.06, 14:25
                  wydaje Ci się ;) Niektórzy odrazu odkryli prawdziwe przesłanie Twojego pytania
                  którym było jak sam tytuł wskazuje poróznienie dóch narodów, wywołanie konfliktu
                  zbrojnego na tle religijnym a moze nawet sprowokowanie G Krzaka to inwazji na
                  Iran Tak ze nastepnym razem TOYA zastanów sie zanim cos napiszesz bo jeszcze 3
                  wojne swiatową wywołasz:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka