mephisto 07.02.06, 18:26 W ciągu kilku najbliższych lat we Wrocławiu ruszą inwestycje w komunikację zbiorową. Są warte w sumie 2 miliardy złotych... www.dolnoslaska.pl/artykul.php?IDartykul=2009 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smakosz_buraka Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 07.02.06, 18:40 Ja dzisiaj rano na Legnickiej dwa tramwaje musiałem ominąć, bo się nie zmieściłem. Kurw..! Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 07.02.06, 21:26 Wejdz na strone tych szalencow z MPK dysputujacych z nabozenstwem o potokach - bedziesz wiedzial za kogo oni nas maja. Polecam forum: linie do likwidacji. Mozna sie usmiac, choc chyba raczej nie! Ja chciałem podziekowac ZDiKOWI za: a. Wybitnie kulturalne zachowanie motorniczych - nawet za komuny bylo lepiej. b. Za to, ze tramwaje z linii biskupinskich zjezdzaja do zajezdni zanim dotra do petli. To wybitne osiagniecie, przepraszam bardzo, połg....ów! Zwłaszcza, kiedy pasazerowie musza zaiwaniac "zbuta" od tramwajowej do petli na Olszewskiego. Mam "pomysła" wartego realizacji. Tramwaje i autobusy od 1 marca jezdza bez pasazerow. Oto pozytywy mojego "pomysła": a. tramwaje i autobusy sie nie brudza. b. motorniczy/kierowca sie nie wscieka na pasazerow. c. tabor nie jest niszczony. A ze ludzie nie skorzystaja? NIECH ŁAZA PIECHOTA, co? To nie ZDiK dla pasazerow, ale pasazer dla ZDiKu! Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 09:13 1410_tenrok napisał: > Ja chciałem podziekowac ZDiKOWI za: > a. Wybitnie kulturalne zachowanie motorniczych - nawet za komuny bylo lepiej. A co ma ZDiK do kultury motorniczych???????????????????? A moim zdaniem większość pracowników MPK (DLA) w taki sam sposób odnosi się do klientów, jak klienci do nich.... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 10:25 Jest to wyjatkowo "bezczelne zdanie". Nic dodac, nic ujac! Dziekuje, ze Jasnie Panstwo nie strzelaja do pasazerow! A oto przykłady kultury tej firmy: - zlosliwe ucieczki biegnacym ludziom z przed nosa! - wredne odpowiedzi na pytania o trase - chamskie komentarzy w przypadku pytan dotyczyacych czasu stania w korku - palenie cigaretow w czasie prowadzenia pojazdu - chamstwo panow w bialych czapkach (nadzor ruchu). Prosty przykład: wypuszczanie tramwaju poza rozkładem jazdy (zadnej wyzszej koniecznosci). Na pytanie "dlaczego tak sie stalo i do czego sa rozkłady jazdy?" Odpowiedz: "jak sie nie podoba, to idz Pan na piechote!" Czy widziales misiu, aby pasazer zlosliwie uciekał tramwajowi? Widziales misiu, aby pasazer palil cigarety w srodku komunikacji? Mysle, ze nie! Czy nos dla tabakiery, czy tabakiera dla nosa? W przypadku ZDik to jasne: NOS DLA TABAKIERY! Mieszkam przy petli na Biskupinie. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 12:26 1410_tenrok napisał: > Jest to wyjatkowo "bezczelne zdanie". Nic dodac, nic ujac! Dziekuje, ze > Jasnie Panstwo nie strzelaja do pasazerow! Nie można mieć własnego zdania w tym kraju? Bo ja jeszcze z tą firmą (MPK) nie mam nic wspólnego. > - zlosliwe ucieczki biegnacym ludziom z przed nosa! Jeżeli tramwaj ma "zielone" światło to ma specjalnie czekać opóźniając w ten sposób tramawaj bo jaśnie kochany pasażer raczył się spóźnić. Rozkłady trzeba czytać... > - wredne odpowiedzi na pytania o trase Analfabetom nie należy pomagać. Trasa w autobusach jest dokładnie wypisana - w tramwajach nie aż tak dokładnie, ale zawsze można na rozkładzie przeczytać. > - chamskie komentarzy w przypadku pytan dotyczyacych czasu stania w korku Ślepym też... > - palenie cigaretow w czasie prowadzenia pojazdu Też nie pochawala, > - chamstwo panow w bialych czapkach (nadzor ruchu). Skąd wiesz, że przyczyny nie było?? > Czy widziales misiu Brak kultury... ech... > W przypadku ZDik to jasne: NOS DLA TABAKIERY! To może odpowiesz na pytanie, co ma ZDiK do motorniczych?? Odpowiedz Link Zgłoś
jb.wroc Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 13:47 busmen napisał: > Jeżeli tramwaj ma "zielone" światło to ma specjalnie czekać opóźniając w ten > sposób tramawaj bo jaśnie kochany pasażer raczył się spóźnić. Rozkłady trzeba > czytać... Ale nie przy każdym przystanku jest sygnalizacja świetlna, tramwaje i autobusy bardzo często odjeżdżają przed czasem, nawet 3 4 minuty. A dalej idąc Twoim tokiem myślenia, pasażer powinien najpierw przeczytać wszystkie rozkłady w mieście, bo przecie czasami nie wiadomo o której i na którym przystanku będzie się wsiadało. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 14:06 > A dalej idąc Twoim > tokiem myślenia, pasażer powinien najpierw przeczytać wszystkie rozkłady w > mieście, bo przecie czasami nie wiadomo o której i na którym przystanku > będzie > się wsiadało. Nie. Tak nie powiedziałem. A tramwaje raczej nie przyjeżdżają przed czasem. Poza tym nie miejcie pretensji do kierowców o nieotwieranie drzwi po ich zamknięciu, bo może oni was w ogóle nie widzą... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 15:33 Busmne, moze raczej Bushmen (ale nie che obrazac tych wspaniałych ludzi). Mieszkam przy petli na Biskupinie. I znam dokładnie te obrazki. To Wasz wredny sport uciekac ludziom z przed nosa. Masz niemiecki dodatek o kiepskich volwo, ale pewnie nie widziales niemieckich motorniczych albo kierowców autobusów. Twoje odpowiedzi na moje spostrzezenia waszego durnowatego zachowania wykazuja tylko jedno - powinniscie siedziec na drzewach i prostowac banany! Ja nie jestem ani analfabetą, ani uposledzonym durniem. Mam prawo, jako pasazer srodkow komunikacji miejskiej, do rzetelnej informacji oraz kulturalnego obejsia. Niestety z tym, tak ja, jak i wielu innych ludzi, rzadko sie spotykamy. Spotykamy sie z czm innym. I jest niestey coraz gorzej. Przykład idzie z gory - dlatego pisalem o tych klocach z nadzoru ruchu, dla ktorych rozkład jazdy to szmelz. W sytuacji, kiedy przez takie zachowanie ktos traci połączenia, oczywiscie nikogo nie interesuje. Tak Busman, w normalnym kraju wiekszosc z Was nie dostała by nawet licencji na taczke. A tu, coz - nowy peerel bis z prawami klasy robotniczej do pomiatania resztą! Od dzisiaj bede publikował godziny i numery co lepszych dowcipnisow z Twojej branzy. Tramwaje, czy to w szczycie czy poza jezdza dowolnie. Standardem na Biskupinie - pewnie aby ratowac premie - jest zapinkalanie od Chelmonskiego do petli ile bozia dała, bez wzgledu na straty w ludziach i sprzecie! Takie wyscigi odbywaja sie zwlaszcza wieczorkiem (myslimy o kawce i gazetce?). Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 16:48 1410_tenrok napisał: > Busmne, moze raczej Bushmen (ale nie che obrazac tych wspaniałych ludzi). Proszę o poprawne cytowanie mojego nicku >To Wasz wredny sport uciekac ludziom z przed nosa. Czemu piszesz "wasz"? Nie umiesz czytać? Napisałem, że nie mam NIC wspólnego z MPK (jeszcze) - tak więc nie jestem ANI motorniczym, ANI kierowcą, a jedynie PASAŻEREM tej zacnej instytucji i nigdy się z żadną nieuprzejmością nie spotkałem. A jeżeli mi trawaj lub autobus kiedykolwiek uciekł, to potrafiłem zrozumieć dlaczego odjechał... nie z winy kierującego... Wyobraź sobie sytuację, że jesteś kierowcą autobusu. Patrzysz w prawe lusterko, zamykasz drzwi i od razu patrzysz w lewe lusterko aby wyjechać z zatoki. Nie widzisz tym samym dobiegających ludzi... > Masz niemiecki dodatek o kiepskich volwo, ale pewnie nie widziales > niemieckich motorniczych albo kierowców autobusów. Widziałem i potwierdzam, że kulturą i życzliwością nasi nie dorastają im do pięt. A to niestety Polska, a nie Niemcy... > Ja nie jestem ani analfabetą, ani uposledzonym durniem. A nie umiesz dokładnie czytać moich poprzednich wiadomości ani poprawnie cytować mojego nicku. Zastanowiłbym się więc nad powyższym stwierdzeniem... > Mam prawo, jako pasazer srodkow komunikacji miejskiej, do rzetelnej > informacji oraz kulturalnego obejsia. Ależ naturalnie. Ale czy nie jest podobnie jak w haśle "Żądasz czystości - zachowaj ją sam"? Czy ty jesteś kulturalny wobec kierowców, czy są oni dla Ciebie pierwszą osobą rano i pierwszą osobą po pracy na której można się wyżyć? I czy Ty jako pasażer masz same prawa, czy masz również jakieś obowiązki??? > Tak Busman, w normalnym kraju wiekszosc z Was nie dostała by nawet licencji > na taczke. Całkowicie się z Tobą zgadzam. Busman jest tragicznym programem do tworzenia rozkładów i nie powinien dostać żadnej licencji... > Od dzisiaj bede publikował godziny i numery co lepszych dowcipnisow z Twojej > branzy. Ależ proszę bardzo. Numeru do biura skarg Ci nie podam, aby nie robić mojemu koledze zbyt dużo roboty ;) > Standardem na Biskupinie - pewnie > aby ratowac premie - jest zapinkalanie od Chelmonskiego do petli ile bozia > dała, bez wzgledu na straty w ludziach i sprzecie! Takie wyscigi odbywaja sie > zwlaszcza wieczorkiem (myslimy o kawce i gazetce?). Raz za wolno, raz za szybko - zdecyduj sie o co Ci chodzi... pozdrawiam busmen Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 17:22 Czemu służy ta rozmowa? Czy walenie w bebny bez membrany? Zabierasz facet głos w obronie ludzie niezbyt normalnych. Wmawiasz mi, ze nie mam pojecia o czym mowie. Coz ja moge dodac? Zacytuje angedote z czasow komuny. Pijany kolejarz pobił pasazera. Gazeta Kurier opisała zdarzenie. Po pewnym czasie ZZ Kolejarzy podjal uchwale protestacyjna, ze Kurier zaatakowal we wredny sposob zaangazowanych członkow braci kolejarskiej. Oczyqwiscie nie wspomniano o kolejarzu hooliganie. Twoje wypowiedzi Busman przypominaja tamte czasy. Nie tylko zresztą mnie. A o tym, ze jest dobrze to mnie twoje socjotechnicze zagrywki (gratulacje - dobrze opanowane) nie przekonaja, a jedynie rozbawia: Gadal dziad do obrazu, a obraz "strzyzone, golone". To przecie skarbnica kultury tego kraju (jeszcze z czasow przed tramwayami - wspaniałym, skadinad brytyjskim wynalazkiem). Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz_buraka Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 17:33 Prawda jest taka że i pasażerom też często niewiele brakuje i potrafią nie tylko kierowcę wyprowadzić z równowagi ale i innych współpasażerów. Ja bym nie uogólniał że wszyscy kierowcy są źli a pasażerowie cacy. Jeśli chodzi o zamykanie drzwi przed nosem to ja jako pasażer znajdujący się już w pojeździe nie mam zamiaru się spóźnić tylko dlatego że kierowca będzie otwierał każdemu nadbiegającemu i tym samym opóźniał odjazd. Światło się zmienia i tramwaj lub autobus ma odjechać bo komunikacja musi być sprawna i szybka a nie stać godzinami na przystankach. Mi też często autobusy i tramwaje odjeżdżają z przed nosa ale mogę mieć tylko pretensję do siebie że nie przyszedłem wcześniej na przystanek. Trzeba się liczyć z tymi którzy na ten przystanek dotarli na czas i już są w pojeździe. Im też się spieszy i nie chcą przeczekiwać kolejnych cykli świetlnych tylko dlatego że inni się spóźnili. A wracając do komunikacji na Legnickiej to czy świeci słońce czy pada deszcz to zawsze jest problem z dostaniem się do środka tramwaju. Często tramwaj długo stoi aż się domkną drzwi. Jakiś baran oszczędza kosztem pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 09:35 Opisze konkretny przypadek konkretnego goscia - brodaty ciemny blondyn, lat ok. czterdziestu. Stal na petli. W kierunku tramwaju biegła kobieta. Widzial ja, poniewaz na nia patrzyl. Kiedy dobiegła do wozu i chciała juz wsiasc (drzwi przy motorniczym) zamknal wrota kobiecie przed nosem, rozesmial i odjechal. Widzialem pozniej pare sytuacji w wykonaniu tego pana. Na petli na Biskupinie oraz na Tramwajowej. Poszedlem nawet do nadzoru, ale nigdy nie dostalem zadnej odpowiedzi. A gosc pewnie nadal msci sie na pasazerach, nie rozumiejacych niczego i niepodejrzewajacych. Rozumiec? Wybaczyc? Kto? Kto jest wariatem? A samochod posiadam, ale do centrum jezdze tramwajem. Po tej dyskusji, wiem, ze to bez sensu. W MPK nic sie nie zmieni. Bedzie gorzej. Podobno najlepsi kierowcy wyjechali do UK. A rzezcznicy MPK beda udowadniac mi, ze jestem pajacem i wypad. Dziekuje bardzo za te wypowiedzi - sa budujace. Czy to katolicki kraj? Nie to bush z bushmanami i misiakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muflon Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.crowley.pl 09.02.06, 09:47 Aha. Czyli istnienie jednego wrednego faceta dowodzi, że każdy motorniczy to bydlak. Jakaż piękna logika. A czego dowodzi to, że przede mną dzisiaj przejechało (wyraźnie na zasadzie "nie zwolnię, bo jeszcze on ruszy") dziesięciu kierowców z naprzeciwka, zanim któryś się zatrzymał, żeby mój kierunek mógł ominąć dziurę w jezdni? A można by przecież jechać "na zamek błyskawiczny" Pewnie tego, że wszyscy kierowcy to psychopaci? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 12:12 Roznica jest nastepujaca. Do empeka przyjmuje sie ludzi o profesjonalnych umiejetnosciach na podstawie badan psychotechnicznych! Badania takie podobno elimunuja psychopatów. Ten jeden wredny facet to niestety wierzchołek gory lodowej. Przykro mi, ze to mowie, poniewaz sa tez ludzie inaczej traktujacy ten zawod. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 12:27 1410_tenrok napisał: > Przykro mi, ze to mowie, poniewaz sa tez ludzie inaczej traktujacy ten zawod. I o takie stwierdzenie mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 10:07 popitolmyrazem napisał: > Opisze konkretny przypadek konkretnego goscia I bardzo dobrze. Takiego powinno się od razu zwolnić (przynajmniej ja miałbym pracę hehe). Ale unikajmy generalizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 18:32 >Ja nie jestem ani analfabetą, ani uposledzonym durniem. Teraz wiem juz na pewno, że jesteś. Jak żadne argumenty do ciebie nie trafiają i po tylu postach jesteś nadal w punkcie wyjścia to niestety ale sam swoją postawą zaprzeczyłeś swojemu stwierdzeniu. I na tym kończę rozmowę z Tobą, ponieważ ineteresują mnie argumenty a nie obrzucanie mnie wyzwiskami... szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimorodek Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.02.06, 19:21 Tenrok szkoda czasu na rozmowy z tymi ludźmi o mentalności chłopów pańszczyźnianych albo mających swój partykularny interes w fanatycznej obronie takich instytucji jak ZDiK czy MPK. Do nich nie przemówią żadne argumenty, a smutna, prymitywna rzeczywistość w tym kraju tak naprawdę nigdy się nie zmieni. Dlatego pozostaje albo się z tym pogodzić albo wyjechać stąd na zawsze, bo szkoda tracić życia w miejscu które pomimo nieustannych obietnic tak naprawdę systematycznie i stale cofa się w rozwoju w porównaniu do państw cywilizowanych. Ja tylko dodam że busmen i jego przyjaciele stale udowadniają że brak klimatyzacji w autobusach jak i obklejanie szyb ograniczającymi widoczność o 95 % reklamami jest dla dobra pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 19:40 Gość portalu: zimorodek napisał(a): > Ja tylko dodam że busmen i jego przyjaciele Nie mam przyjaciół na tym forum >stale udowadniają że brak > klimatyzacji w autobusach jak i obklejanie szyb ograniczającymi widoczność o >95% reklamami jest dla dobra pasażerów. Możesz zacytować? Najpierw czytaj dokładnie, później formułuj zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz_buraka Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 19:52 > Nie mam przyjaciół na tym forum Ja tym bardziej :))) Wielu marzy o tym aby mi dokopać :( A ja taki fajny jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 22:41 smakosz_buraka napisał: > Ja tym bardziej :))) hehe. Z przyjaciółmi się chodzi na piwo, a nie rozmawia na forum. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz_buraka Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 19:57 Gość portalu: zimorodek napisał(a): > brak klimatyzacji w autobusach jak i obklejanie szyb ograniczającymi > widoczność o 95% reklamami jest dla dobra pasażerów. Ja też tego nie cierpię i jeszcze te malutkie okienka w autobusach (w lecie brak przewiewu i mamy szklarnię) ale barany które kupują autobusy o tym nie wiedzą bo nimi nie jeżdżą. Po prostu barany z nich. Przez zaklejone okna sam często muszę wytężać wzrok aby zobaczyć gdzie jestem chociaż Wrocław znam od 31 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiak Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.02.06, 00:42 A ty to bys chcial pewnie klimatyzowane autobusy i zeby jeszcze ceny biletow obnizyli??? Jak by kupowali autobusy z klima to pewnie by i ceny biletow wzrosly, a jaki by sie wtedy hałas podniosl ze po co to, dlaczego itd?? Jak juz pisalem. Jak Ci sie nie podoba MPK to sie idzie i kupuje wlasny samochod z klima i ma sie w nosie MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 09:13 Mam lat kilkadziesiat. I pamietam dobrze czasy komuny. Tam panie misiak czesto powtarzano te argumenty. W tej suytuacji proponuje: wysłac taczki i pobierac suta opłate. A jak komu sie nie podoiba - to won! Niech se kupi wlasny tramwaj. Obecnosc rzecznikow MPK na tym forum niczemu nie słuzy. I tak sie nic nie zmieni, a efekcie koncowym trawmayami bedzie mało kto jezdzil. Gryziezie sie we wlasny ogon. Wystarczy pomyslec, a nie krecic ciagle socjotechniczna koroba. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 10:08 popitolmyrazem napisał: > Obecnosc rzecznikow MPK na tym forum Nie zauważyłem, aby pan Rajces gdzieś się tutaj wypowiadał :^) Odpowiedz Link Zgłoś
jb.wroc Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 16:23 busmen napisał: > Nie zauważyłem, aby pan Rajces gdzieś się tutaj wypowiadał :^) > Bo Pan Rajces nie ma w zwyczaju odpowiadać nawet na skargi złożone w mpk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.02.06, 23:44 > pisalem. Jak Ci sie nie podoba MPK to sie idzie i kupuje wlasny samochod z > klima i ma sie w nosie MPK. chyba sobie zarty stroisz. to jest obowiazek wladzy publicznej zapewnic komunikacje miejska na poziomie, ktory satysfakcjonuje pasazerow. bo tylko takie zaspokojenie potrzeb powoduje rozwoj miasta. samochod nie moze byc w nowoczesnych miastach alternatywa dla komunikacji zbiorowej, i jesli przyjac, ze wroclaw chce byc nowoczesnym miastem, musi zmienic standardy. ja rozumiem frustracje, jaka gromadzi sie w kierowcach autobusow i motorniczych tramwajow, ale sa oni w sluzbie publicznej i frustracje te na czas pelnienia tej sluzby niech wloza do kieszeni. jak pokazuje doswiadczenie, wielu z nich potrafi to robic, a ci, co nie potrafia powinni odejsc. i nie ma sie co oburzac. w koncu chyba chcemy, aby bylo coraz lepiej, a nie ciagle tak samo? wiec nie zgadzam sie na takie postawienie sprawy, ze kierowcy maja prawo do uszczypliwosci, czy chamskiego zachowania. pzdr Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiak Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.02.06, 00:33 Co tak pajacu najezdzasz na wszystkich. Nikt nikogo nie zmusza do korzystania z MPK. Zawsze sa taksowki, albo mozna sobie wlasne 4 kolka kupic. Tylko jak znam takich jak ty to zawsze wynajdzie sie nowy problem ktory sie tobie nie podoba. Sadze ze jakby tobie motorniczy osobiscie otwieral drzwi w bialych rekawiczkach to by ci sie kolor rekawiczek nie podobal. Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 09:21 O wlasnie. "Pajacu!" Co wkurzyło? No prosze witamy kulturalnego czlowiek. Uderz w stol a nozyce sie odezwa. Facet! Pomysl troche. To nie boli. "Tylko ja znam takich jak ty" - politrucy z PZPR. Stare wraca! Merytoryczna dyskusja nie jest mozliwa! A jak ma byc mozliwa? "Nie podoba sie? To wypad pajacu i kup se auto!" Sorry Misiak, sorry Busman - klamac, ze nie jestescie z MPK - to se mozecie dlugo i namietnie. A Wasza kultura i dobre wychowanie - odpowiada standardowi tej firmy. Oczywiscie, sa w MPK chlubne wyjatki, jak czeste - nie wiem. Chce miec nadzieje, ze takich jak wy - czarnych owiec jest mniejszosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muflon Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.crowley.pl 09.02.06, 09:49 Jasne, jasne, panie kombatant. Merytoryczna dyskusja to jest wtedy, jak każdy pokazuje swoje nagniotki i płacze, jak mu się palec przytrzasnął w kasowniku. A jak się pojawi ktoś, kto ma inne zdanie, to już jest po merytorycznej dyskusji, co? Bo jaka to merytoryczna dyskusja, jeżeli nie wszyscy sobie przytakują? Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 10:39 OSMIESZACIE SIE. socjotechnika nic po za tym. "nagniotki w kasowniku" Cudowne! Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 10:05 popitolmyrazem napisał: >sorry Busman - klamac, ze nie jestescie z MPK Chciałbym być z MPK :) >A Wasza kultura i dobre wychowanie A w którym miejscu wyraziłem się niekuturalnie? Bo poza przypadkiem, gdy ktoś mnie wcześniej wyzwał to nie widzę gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 10:55 Facet, przestan pisac swinstw o autobusie Volvo, skasuj to - jaki dowód dajesz o sobie. Ta firma daje prace ludziom w tym miescie! Kiedy odejdzie, to co Ty ich zatrudnisz? (tu jest skasowane, ale uzywasz tego ciagle!!!) Zacznij myslec i nie wywracaj kota ogonem. Jak chcesz - dyskutuj, ale nie zachowuj sie jak rzecznik prasowy empeka. Lukrowane socjotechniczne bajery, a dzien jak co dzien - ze starego dowcipu o Leninie, Stalinie i Brezniewie jadacych z Wladywostoku do Moskwy..... Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 11:29 popitolmyrazem napisał: > Facet, przestan pisac swinstw o autobusie Volvo Jakich świństw? Jest to autentyczna wypowiedź kierownika BVG Berlin (jednej z dwóch największych firm komunikacyjnych w Europie) o jakości tych autobusów... > Ta firma daje prace ludziom w tym miescie! Kiedy odejdzie, to co Ty ich > zatrudnisz? Fajnie, że trzeba kupować buble tylko dlatego, że są produkowane NA MIEJSCU... nie ma co... gospodarka wolnorynkowa... > Zacznij myslec i nie wywracaj kota ogonem W którym miejscu tak zrobiłem? > ale nie zachowuj sie jak rzecznik prasowy empeka Nie mam zamiaru. A że bronię kierowców i motorniczych - znam dużo naprawdę wspaniałych pracowników oddanych swojej pracy całym sercem, którzy mając nawet wyższe wykształcenie marzyli aby jeździć tramwajem i to osiągnęli. Nie pozwolę, abyś wszystkich wrzucał do jednego worka chamów i ludzi niekulturalnych. > Lukrowane socjotechniczne bajery Nie, poprostu wyrażam swoje prywatne opinie... a jeżeli sugerujesz, że stosuję socjotechniczne bajery i mi to wychodzi to dzieki - może pójdę na jakieś studia z tym związane skoro mam talent ;) >ze starego dowcipu o Leninie, Stalinie i Brezniewie jadacych z Wladywostoku do >Moskwy..... Nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 12:07 Podaj jego nazwisko, a nie wypisuj bzdur. A Schiesse - to po polsku gó..! Buble - jak smiesz gadac takie glupoty. Daj przykłady, statystyki. Wolno słowa w Twoim wydaniu. Znowu odwracasz kota ogonem. Ty inaczej nie potrafisz. Ogladalem inne wypisywane przez Ciebie posty. Nie jestes w stanie. Nie jestes do tego skonstruowany. jA PODALEM KONREKTNE PRZYKLADY. ODO TEGO NIE USTOSUNKOWALES SIE ANI RAZU. TRAKTOWALES MOJE WYPOWIEDZI WYBIORCZO. TE KTORE CI NIE PASOWALY - PO PROSTU NIE BYŁO O TYM MOWY. Taka dyskusja to sciemniactwo. Sciemniactwo, ktore dowodzi, ze jestes z ta firma zwiazany i nie potrafisz popatrzec na nia od strony pasazera. A skoro tak, to przyjumje do wiadomosci, ze jestem nieporawnym marzycielem i oczekuje gruszek na wierzbie. I to jest facit tej jalowej dyskusji o zaangazowanych pracownikach empeka, dzielnie wozacych w pysznie czystych tramwajach i autobusach tysiace rozwydrzonych krytykantów, ktorzy nie wiadomo czego chca! Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 12:26 1410_tenrok napisał: > Buble - jak smiesz gadac takie glupoty. Specjalista się znalazł... Przejedź sie do Długołęgi i zobacz ile z nich codziennie stoi w serwisie. A Solarisy z BVG mają gotowość do ruchu 99-100%. I co dalej "głupoty"? Ale to temat rzeka, bo nadal w naszym mieście jest wielu takich, którzy uważają Volvo 7000/7700 za cud techniki... > jA PODALEM KONREKTNE PRZYKLADY. ODO TEGO NIE USTOSUNKOWALES SIE ANI RAZU. Naprawdę?? Przeglądałem wszystko jeszcze raz i wydaje mi się, że do wszystkiego się ustosunkowałem. Jeżeli tak nie uważasz - napisz jeszcze raz a na pewno dwo wszystkiego sie ustosunkuję. > Taka dyskusja to sciemniactwo W którym miejscu? > ze jestes z ta firma zwiazany Ty chcesz naprawde mnie wyprowadzić z równowagi. Ile razy mam powatrzać, że nie jestem związany ani z MPK ani ze ZDiKiem > nie potrafisz popatrzec na nia od strony pasazera. Potrafię, bo jestem pasażerem. Ale nie pasażerem wkurzonym na cały świat w którym jedynymi winnymi są pracownicy komunikacji. > A skoro tak, to przyjumje do wiadomosci, ze jestem nieporawnym > marzycielem i oczekuje gruszek na wierzbie. Nie, tylko nie zauważyłem jeszcze czego oczekujesz. Jeżeli jedynie kultury to musze Cię zmartwić. Póki co mieszkamy w Polsce i z naszym zaściankowym (w więszości) światopoglądem niewiele da się zrobić. Najchętniej wysłałbym wszystkich motorniczych, kierowców, pracowników MPK i ZDiK do Berlina, aby tam zobaczyli jak ma wyglądać komunikacja. > zaangazowanych pracownikach empeka Napewno takich znajdziesz. > tysiace rozwydrzonych krytykantów Moze nie tysiące, ale setki na pewno. Przytoczę Ci przykład: 2 listopad 2004 roku linia 132 rano. Na Nowym Dworze do kierowcy podchodzi pewna pani i się pyta którędy ten autobus jedzie. Na to kierowa kulturalnie odpowiada, że z tyłu jest tablica z wypisaną trasą... i się zaczęło. Kobieta zaczęła na niego wrzeszczeć, jak on może być tak niekulturalny, traktując ją arogancko itd. Wtedy ja powiedziałęm tej kobiecie parę słów, a wysiadając życzyłem kierowcy miłej pracy. A on podziękował mi za wzięcie go w obronę... I co dalej uważasz, że to TYLKO kierowcy są niekulturalni i wszystkiemu winni??? Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 13:21 busmen napisał: > Przytoczę Ci przykład: 2 listopad 2004 roku linia 132 rano. Na Nowym Dworze do > kierowcy podchodzi pewna pani i się pyta którędy ten autobus jedzie. Na to > kierowa kulturalnie odpowiada, że z tyłu jest tablica z wypisaną trasą... i się > zaczęło. Kobieta zaczęła na niego wrzeszczeć, jak on może być tak > niekulturalny, traktując ją arogancko itd. Wtedy ja powiedziałęm tej kobiecie > parę słów, a wysiadając życzyłem kierowcy miłej pracy. A on podziękował mi za > wzięcie go w obronę... I co dalej uważasz, że to TYLKO kierowcy są > niekulturalni i wszystkiemu winni??? Ja również przytoczę przykład, 2 maja 2005 autobus 119, okkoło południa. Jadę z Koszarowej na Nowy Dwór, siedzę z przodu więc mam ogląd sytuacji. Na pl. Daniłowskiego młody człowiek pyta wg jakiego rozkładu jeżdżą autobusy (to był długi weekend). Kierowca kulturalnie odpowiada (mimo że informacje wisiały na każdym przystanku). Na Batyckiej wyjątkowo upierdliwa baba dopytuje się czy dojedzie na pętlę Nowy Dwór. Kierowca dłuższą chwilę spokojnie i rzeczowo tłumaczy, że tym dojedzie najwyżej do krzyżówki, a na pętlę to 132 lub 142. Jedziemy dalej. Przystanek Wejherowska, pojawia się facet z wyjątkowo podchwytliwym pytaniem: gdzie tu jest przystanek 435. Kierowca po chwili zastanowienia udziela rzeczowej informacji. Ujechaliśmy 1 przystanek i na Kwiskiej do autobusu wsiada obcokrajowiec, który na migi z planem miasta w ręce usiłuje uzyskać informację. Kierowca wysłuchawszy go, pokazuje mu, że musi przejść na przystanek po przeciwnej stronie ulicy. Podejrzewam, że wielu ludzi, nawet z natury spokojnych, szlag by trafił - kierowcy nie płacą za udzielanie komuś średnio co 5 minut informacji, którą można łatwo znaleźć na rozkładach czy ogłoszeniach. Pomimo tego ten driver za każdym razem udzielał jej kulturalnie i wyczerpująco. Polecam tę historię wszystkim, którzy mieszają z błotem całą społeczność kierowców MPK - może się zastanowicie, gdy następnym razem walnięcie tekst w stylu: "kulturalnych kierowców po prostu nie ma". P.S. Żeby było jasne: nie jestem pracownukiem MPK, ZDiK, Volvo ani żadnej podobnej instytucji, zgadzam się że zdarzają się też przykłady chamskiego zachowania i że należy je tępić, ale nie zgadzam się na wyolbrzymianie tego zjawiska do granic absurdu i obrażanie uczciwych pracowników MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 15:23 Kazdy taki kierowca zasluguje na order. Kazdy taki kierowca jest wzorem do nasladowania. Im wiecej takich ludzi, tym lepiej. Cenie Twoja opowiesc, poniewaz podnosi mnie na duchu. Zauwaz, ze zamiast przedstawic dowody, ze wiekszosc ludzi jest jednak inna i byc moze sie myle, zostalem jedynie zwyzywany i ustawiony do poziomu, przez ludzi, ktorzy poczuli sie osobiscie dotknieci uwagami klienta korzystajacego z ich uslug. A opowiesci Bushmena jedynie utwierdzily mnie, ze system jest chory i należy go zmienic! Jeszcze raz dzieki za ta opowiesc. Proponuja, aby promujac takie zachowania utworzyc formu "mister MPK". Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 15:16 Kierowca powiedział w kulturalny sposob tej Pani "z tyłu jest napisane! i sie zaczeło. Widzisz misiu, a co by bucowi sie stało gdyby udzielil informacji i powiedział tej kobiecie dokad autobus zmierza? Pomysl - myslenie nie szkodzi! Znowu bzdurzysz. Jak zwykle. Znowu trujesz uciekasz i wmawiasz w zdrowego chorobe. Jestes dobrym rzecznikiem - daleko zajdziesz. To sie nazywa elestyczna informacja, niby duzo a tresci malo. Znowu trujesz o Volvo. A MPK - Twoja kochana firma - jest taka jaka jest. I dales na to kolejny przykład. Ale nie zrozumiesz tego. Tak jak czlek o mentalnosci orientalnej (postkomunistycznej) nie jest w stanie zrozumiec człeka o entalnosci okcydentalnej (z krajow starych demokracji. Tu po prostu zegary w lewa strone chodza. I na koniec, oczywiscie ze jestes Bushman z MPK, poniewaz dysponujesz tzw. insider Information. Wynoszenie ich na zewnatrz - jest głupota i swiadczy o złym wychowaniu (ale to moje zdanie). Wyobraz sobie, ze w USA dobra prawnik spowodowałby, ze do konca zycia chodziłbys w dziurawych gaciach. Nie wypłaciłbys sie z odszkodowan. Lepiej skonczmy. Biegasz w koło, gryziesz ogon i sie tylko osmieszasz. Twoj pajac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muflon Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.crowley.pl 10.02.06, 08:22 Informacja "z tyłu jest napisane" jest bardziej wartościowa od jednostkowej odpowiedzi, bo kieruje do informacji pełnej. Oczywiście trzeba mieć do jej wykorzystania pewien poziom inteligencji, którą być może ów kierowca u wspomnianej pasażerki przecenił. Tylko nie powtarzaj tego nikomu, panie kombatant, bo to jest supertajna insider information dostępna tylko w sekretnym stowarzyszeniu kierowców MPK i jakby się ktoś dowiedział, że do ciebie dotarła, to by cię zaszył w dziurawych gaciach, związał sznurówki i wrzucił do Odry, tacy straszni są kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 11.02.06, 12:22 Fajny gosc jestes Muflon! Ale jestes wychowany na komunie i pewne prawdy do Ciebie nigdy nie dotra. Poczytaj wierszyk biskupa Krasickiego o czyzyku. Moze, wowczas cos zrozumiesz. Ja, kombatant, bywaly w swiecie, za duzo widzialem. Kiedys, za czasow Stalina, ludzie wracajacy do ZSRR przechodzili kwarantannę. Czasy sie zmieniły, ale w moim przypadku kwarantanna by sie przydala! Za duzo wymagam. Zrozumialem swoj blad. Napisy koncowe. Bez over! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca mpk Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.wroc.one.pl 15.02.06, 10:41 Autobus ma tablice z przodu ,z boku i za kierowca .Może jeszcze umiescimy je z tyłu i na lewym boku???Informacja o trasie przejazdu jest na przystankach i wewnatrz autobusu!! Najdziwniejsze jest to ,ze czytac najczesciej nie potrafią studenci i zadaja dziwne pytania przez które świętego potrafia wyprowadzic z równowagi! Czasy przejazdu na wiekszosci linii sa nierealne i nie dziwcie sie ze my nie mamy zbytnio czasu na udzielanie informacji , chyba ze zamontuja punkt informacyjny na wozie. Zachowań niektórych motorniczych tez nie pochwalam!! Rozkłady jazdy ustala ZDIK i do niego prosze kierowac pretensje!!! A jak chcesz kolego sie przekonac jak wyglada nasza praca od podszewki to proponuje wsiasc na 8 godzin do jakiegos autobusu i jezdzic z kierowca w charakterze obserwatora a przekonasz sie dlaczego niektórzy kierowcy tak reagują!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Rozwiazanie - TELEFON DO MPK :) IP: *.media4.pl 09.02.06, 14:20 o71 3266310, badz tez o71 3217270 Dzwonie zawsze jak mi sie przytrafi jakas nieciekawa historia z mpk. Nawet jak kierowcy sie nie dostanie to i tak czuje ulge :). Nalezy podac numer autobusu/tramwaju i rodzaj zdarzenia i facet to przekazuje dalej (dla przykladu - za niewlaszone ogrzewanie kierowca ma 50zlotych kary). pozdrawiam milosnikow mpk Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Rozwiazanie - TELEFON DO MPK :) 11.02.06, 12:23 Znasz historie o Berdyczowie? Juz to cwiczylem! slyszalem tylko asertywne bla, bla, bla! Ale za pomoc dziekuje. Bez over! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 16:39 > b. Za to, ze tramwaje z linii biskupinskich zjezdzaja do zajezdni zanim dotra > do petli. To wybitne osiagniecie, przepraszam bardzo, połg....ów! Zwłaszcza, > kiedy pasazerowie musza zaiwaniac "zbuta" od tramwajowej do petli na > Olszewskiego. Dopóki zajezdnie tramwajowe nie są tylko na pętlach zawsze tak będzie. Bo jeżeli tramwaje wjeżdżały by od strony pętli do zajezdni, to byś się pluł, ze przez tych półgłówków musisz zapychać z buta z tramwajowej do miasta. po za tym polecam przyjrzeć się układowi torów w tej zajezdni a wszystko stanie się prostsze. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimposzek Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.06, 17:24 no ja na ten przyklad dzisiaj na danilowskiego czekalem na autobus ponad 30 minut :/ i w zasadzie nie wiem czy to byl ten 8`37 czy ten 9`07 normalnie linia 116 jest super ;P jadac do domu zawsze 16`14 jde dopiero kolo godziny 16`30-16`40( nie wazne czy sa korki czy nie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyburak Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.06, 21:43 smakosz_buraka napisał: > Ja dzisiaj rano na Legnickiej dwa tramwaje musiałem ominąć, bo się nie > zmieściłem. Kurw..! Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? > Cuchniesz na odległość, to i nawet dobrze, że nie wsiadłeś do tych tramwajów. Powinieneś albo się częściej myć, albo chodż piechotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muflon Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.crowley.pl 08.02.06, 09:05 Pomyśl trochę, zanim się odezwiesz. Co wczoraj rano było na ulicach? Takie białe, zimne? Co wielu ludzi robi z samochodami, jak spadnie więcej śniegu? Już pomyślałeś? To jeszcze pomyśl, czym oni wtedy jadą do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 10:13 akurat z tym ma całkowitą racje. Bez wzgledu na pogodę dostać sie rano do tramwaju np. na Kwiskiej graniczy z cudem... Odpowiedz Link Zgłoś
tram_ktos do FAKIRA 10.02.06, 10:01 Drogi Fakirze! Niedawno pojawiła się informacja, że Rada Osiedla na Ołbinie wysłała pismo, w którym upomina się o linię "23". Może by tak zjednoczyć wysiłki i zainteresować tym problemem rady osiedli wzdłuż Legnickiej, media. Ja nie jeżdżę tramwajem na Legnickiej, więc myślę, że osoby, które tam właśnie korzystają z KM będą bardziej wiarygodne, lepiej poinformowane i przekonywające. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 10:28 Witomy kolejnego fana mafii tramwajowo-autobusowej! Sadzac po poscie, tez motorniczy, co? W krajach cywilizowanych o tej porze zawsze podstawia sie wiecej srodkow transportu. U nas jest inaczej (vide: forum "linie do liwidacj") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muflon Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.crowley.pl 08.02.06, 13:23 Wymień te cywilizowane kraje i przedstaw rozkłady jazdy z jakimiś dowodami. Bo takich, co każdą jedną rzecz, która się im nie podoba, "widzieli w cywilizowanych krajach", chociaż najdalej to byli na wyprzedaży w Goerlitz, to jest na pęczki. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 15:39 Tak sie złożyło, że zagranice znam troche lepiej niz z wypadow do Goerlitz. Tam i tu sie studiowało. Tam i tu sie mieszkało. Niestety! Wiem, to moj pech. Za duzo wymagam - jakiejs kultury, dobrego wychowana, poszanowania pasazera. BŁAGAM O WYBACZENIE. PLIZZZZZZZZZZZ. WIECEJ NIE BEDE. JUZ WIEM, GDZIE MIESZKAM. TU NOS JEST DLA TABAKIERy i CHODZI O TO BY GONIC KROLICZKA, GO, GO, GO! I WIEM PRACOWNICy TRAMWAJOW MIEJSKICH TO NAJLEPSI LUDZIE POD SLONCEM, A JA JESTEM WREDNYM MAŁYM KROLICZKIEM. Czy teraz dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 17:00 1410_tenrok napisał: > Czy teraz dobrze? Oczywiście, że nie. Każdy ma prawo wymagać jako klient odpowiedniego traktowania. Trzeba tylko zwrócić uwagę na pewien fakt: Czy uważasz, że wszystko co Cię złego spotyka to tylko i wyłącznie ICH wina? Bo Ty jesteś święty i nieskalany, wzorowy pracownik, pasażer i obywatel? Czy może starasz się część rzeczy zrozumieć i wybaczyć? To, że autobus nie przyjechał bo się popsuł, to, że jest ślisko, to, że był wypadek, to, że motorniczy, kierowca to też człowiek a nie robot. Jeżeli tak jest to masz prawo wyrażać swoje uwagi i pretensje do MPK, ZDiKu itd. I wtedy Ci podam numer do biura skarg, bo mój kolega i tak przez to nie będzie miał o wiele więcej pracy... Spróbuj najpierw zrozumieć... Później możesz wychwycić rzeczywiste uchybienia w pracy organizatora i przewoźnika... a jakby wszyscy już zachowywali się jak Ty, to może wtedy udałoby się cokolwiek zmienić. A tak słyszy się skargi od kobiety, której uciekł tramwaj sprzed nosa, bo była zaledwie 500 metrów od niego, to, że kierowca skandalicznie wolno jedzie, gdy na drodze jest gołoledź i pada marznący deszcz, to że kierowca poszedł do toalety na pętli chociaż był 20 minut spóźniony itd... P.S. Pracownicy Tramwajów Miejskich to może rzeczywiście dą najlepsi ludzie pod słońcem, ale żadnego z nich nigdy jeszcze nie widziałem. Jeździmy MPK :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 17:33 Facet ta argumentacja mnie nudzi! CAPISCO! Jestem klientem i zadam! Czy to tak trudno zrozumiec? Potrzeba do tego studiow, doktoratu, habilitacji, moze na Harvardzie albo w MIT. Tu dlatego jest tak jak jest, poniewaz kazdy powtarza te bzdety! Skoncz z tym, czleku! Niech kazdy wykonuje porzadnie swoja robote! CAPISCO: PORZADNIE! Nie byle jak, ale porzadnie. Mnie nie interesuja problemy motorniczych, tak samo jak ja i moje problemy, to moja sprawa! Jedyne czego chcem to dojechac z punktu A do punktu B w czasie T. Nie zamierzam niczego rozumiec ani wybaczac. W tym celu chodze gdzie indziej - do biblioteki albo do kosciola. Nigdzie na swiecie nikt nie zada od klienta aby rozumiał i wybaczal! Byly takie czasy w ZSRR - tam zamykano w godzinach obiadu restauracje z powodu przerwy obiadowej. Ponizej lista krajow, w kotrych korzystalem ze srodkow typu tramway lub autobus: Niemcy, Francaja, Hiszpania, Portugalia, UK, Irlandia, Niderlandy, Wlochy, Belgia, Egipt, Turcja, Iran, Irak, Canada, USA. Uwierz mi facet. Takich argumentow, ze mam rozumiec i wybaczac i wogole...., nigdzie nie slyszalem! Volwo 7000 ist genauso gut wie alles andere, es haengt allerdings vom menschlichen Faktor ab (leider)! Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz_buraka Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 17:36 Bycie klientem NIGDY nie upoważnia do traktowania innych jak śmiecia. Jeśli ktoś uważa że płacąc ma prawo żądać wszystkiego i wszystkich poniżać to nie zasługuje na poprawne traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 18:37 smakosz_buraka napisał: > Bycie klientem NIGDY nie upoważnia do traktowania innych jak śmiecia. Jeśli > ktoś uważa że płacąc ma prawo żądać wszystkiego i wszystkich poniżać to nie > zasługuje na poprawne traktowanie. Dokładnie, ale niestety inni "geniusze" starają się nam udowodnić coś kompletnie odwrotnego Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 17:36 I na koniec gosciu, bo wiecej pisac nie bede - znam Twoje odpowiedzi. Jezeli ktos przyjmuj nick XXX i ma dopisek o volwo - nie robi tego bez powodu. Z Twego kruszenia kopii o ta firme wynika, ze jestes z nia zwiazany. A jako taki - nie obiektywny. Tak, ze dajmy se z tym spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 18:36 1410_tenrok napisał: > Z Twego kruszenia kopii o ta firme wynika, ze jestes z nia zwiazany. Kilka postów i zaraz kruszenie kopii - śmieszne. > Jezeli ktos przyjmuj nick XXX i ma dopisek o volwo - nie robi tego bez powodu. A i owszem, tylko nie wiem czy znasz tłumaczenie słów: Scheisse nicht mehr, a jak znasz to nadal twierdzisz, że są one obroną MPK??? >A jako taki - nie obiektywny. Masz rację, bo jestem związany z konkrencją MPK - a więc nieobiektywny, bo staram sie znaleźć wszystkie możliwe uchybienia tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 09:00 jezeli jestesmy pracowniczkiem i podplacil nas MAN albo NEOPLAN albo SOLARIS albo MERCEDES to krzyczymy, ze nie chcemy Volvo. A interesującym jest, ze ciagle umieszczasz napisik, ze Volvo to gó.. (i co z tego, ze to cytat, dla bezpieczenstwa w j. niemieckim). Co na to ta firma? Przeciez łatwo znalezc Twoj IP. Co na to admin? Uchybien nie znajdujesz zadnych, jak dotad tylko trzeszczysz na goscia. Alles in allem kein Busman sondern Buschman. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 10:14 popitolmyrazem napisał: > jezeli jestesmy pracowniczkiem Nie jesteśmy > i podplacil nas MAN albo NEOPLAN albo SOLARIS albo MERCEDES Niestety nie :(((((( a tak chciałbym aby taki MAN, NEOPLAN, MERCEDES a przede wszystkim SOLARIS wspomógł mój budżet.... >to krzyczymy, ze nie chcemy Volvo. No bo nie chcę... Jak Ty czegoś nie chcesz albo nie lubisz to pewnie zawsze siedzisz cicho... > A interesującym jest, ze ciagle umieszczasz napisik, ze Volvo to gó.. (i co z > tego, ze to cytat, dla bezpieczenstwa w j. niemieckim). Dla zachowania ciekawej formy. "Volvo 7000? Nigdy więcej tego gówna?" nie brzmi to zbyt ciekawie >Co na to ta firma? Przeciez łatwo znalezc Twoj IP. Co na to admin? Jaka firma??? Jeśli Ci chodzi o MPK - to nie wiem. Nie pytałem ;) A co ma do tego admin? > Uchybien nie znajdujesz zadnych, jak dotad tylko trzeszczysz na goscia. Widzę uchybienia i chciałbym aby ich było jak najmniej. Ale to nie znaczy, że wszystkich pracowników komunikacji należy wyzywac od baranów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiak Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.02.06, 00:38 A ja nie mam nic wspolnego ze ZDIKIEM i z MPK. I jak Ci sie Volvo nie podoba to mozesz na IKARUSA poczekac. I naucz sie analfabeto pisac Volvo. Teraz widze ze ty studiowales w Polsce i zagranica. A moze oprocz studiowania troche nauki by sie przydalo. Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 09:07 No prosze rzecz o chamstwie i juz jestesmy przy problemie analfabetyzmu, edukacji oraz roznych takich. A motorniczy "4" byl łaskaw probowac odjezdzac w trakcie wsiadania pasazerow, tak ze ktos musial chwycic za reczny chamulec (he, he, he). Miejsce akcji: przystanek przed mostem Grunwaldzkim od strony wschodniej, czas akcji wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiak Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.02.06, 00:36 A kto Ci chloptasiu za te studia zaplacil?? Bo chyba nie ty se swojej kieszeni jak cie na samochod nie stac. Za cudze sie studiowalo a teraz Panisko obrazone ze go nie woza tak jak on tego chce. Taki jestes wyszczekany. Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 08:55 Kolejny mafioso z empeka sie znalazl. A co to ma do rzeczy za czyje pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
capo_di_tutti_capi Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 09:27 Wybacz, ale motorniczy nie ma obowiązku stać trzy cykle na przystanku bo akurat co kilkadziesiąt sekund wpada do tramwaju pieszy, często przebiegający wcześniej na czerwonym świetle przez jezdnie. Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 10:46 O tym nie bylo mowy, ze motorniczy ma czekac na kolejne tysiace biegnacych pasazerow. Nie przeginajcie. Byla mowa o zlosliwosci niektorych pracownikow empeka oraz o braku respektowania pasazerow. To jest pewna roznica. No moze dla mnie. Zamiast tego dowiedzialem sie, ze jestem pajacem bez samochodu, analfabeta oraz, ze studiowałem za cudze pieniadze w Goerlitz i jak mi sie nie podoba to moge se.... (wezykiem, panie majster?). Problem jednak nadal istnieje - nikt nie udzielil zadnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
capo_di_tutti_capi Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 11:14 Zgadza się, ale jednocześnie jestem zdania, że w dużej mierze wyimaginowany- bynajmniej dla mnie- a codziennie korzystam z KZ. Dlatego nie wiem po co ten lament bo skoro jednym razem słyszę, żeby wyrzucać z pracy starszych (rzekomo mniej kulturalnych kierowców/motorniczych), a innym razem ktoś z rozrzewnieniem wspomina jak to za komuny dobrze było z kulturą osobistą omawianych (przecież wielu tamtych jest dziś tymi "starymi-dobrymi" kierowcami/motorniczymi nomen omen). Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 12:23 Nie. Ja na mysl o komunie dostaje bialej goraczki. Tylko, ze wtedy wiedzialem. Oni leja na mnie. Coz. Takie sa zasady gry. Obecnie zasady gry podobno sie zmieniły, ale nadal na mnie leja. I ta dyskusja pod wzgledem socjologicznym jest tego dowodem. Ja nie wiem kim sa moi adwersarze. Moze pracownikami, a moze nie. Spisalem swoje wlasne doswiadczenia i co? Zostalem potraktowany, jak przez pewno motorniczego w wieku lat około 30. Tramwaj stal w korku. Trwalo to jakies 25 minut. Na moje grzeczne pytanie, czy mogłby zapytac kolegow jak długo bedziemy stali jeszcze (caly czas rozmawiał przez radiotelefon), dowiedzialem sie, "ze nie bedzie z siebie idioty robił. Jak mi sie nie podoba to moge isc na piechote i zebym brał z innych przykład, poniewaz siedza grzecznie i nie zawracaja mu tyłka". Jechałem z trzyletnim synem do lekarza. Padał deszcz. Rece mi opadly. I na tym forum usłyszalem dokladnie te same argumenty. Wszycy chcemy, aby to panstwo bylo lepsze - zacznijmy wiec od siebie. Chyba jestem jednak chorym pajacem (dziekuje panu panie Misiak, dziekuje panu panie Busmen). Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 12:38 > sie, "ze nie bedzie z siebie idioty robił. Jak mi sie nie podoba to moge isc > na piechote i zebym brał z innych przykład, poniewaz siedza grzecznie i nie > zawracaja mu tyłka". Masz rację. Nie powinien tak postąpić. Powinien się odznaczać kuturą i dobrym słowem... A może miał gorszy dzień? Może od 4 godzin jeździ bez chwili przerwy? Może o to samo zapytało go przed chwilą sto osób? Może przed chwilą przez wspomniany radiotelefon inny motorniczy o to zapytał i został wyśmiany? Masz prawo wymagać kultury, ale sam pewnie dobrze wiesz, że człowiekowi nieraz puszczają nerwy... i można za to wyrzucać z pracy, obcinać premie, ale dopóki pojazdami będą kierować ludzie a nie roboty... nawet w Niemczech ludzie będą narażeni na spotkanie gościa wyprowadzonego z równowagi. Ale jak zauważyłem tam z kierowcą rozmawia się tylko o kupnie biletu bo trasa jest jasno napisana zarówno w pojeździe jak i na przystanku, a pojazdu jeżdżą punktualnie. Ale i tam można się spotkać z niemiłym traktowaniem. W wakacje zapytałem kierowcę berlińskiego piętrusa na linii 100 (turystycznej) o to, na którym przystanku należy wysiąść, żeby trafić do katedry, bo nie byłem pewien. Ten mi odburknął, że na drugim, i powiedział, czy nie umiem czytać (nie było przystanku "Dom" tylko nazywał sie on inaczej). I co? Od razu trzeba pisać skargi. Nie. Trzeba czasami zrozumieć... w granicach rozsądku... Odpowiedz Link Zgłoś
capo_di_tutti_capi Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 14:45 busmen napisał: > > sie, "ze nie bedzie z siebie idioty robił. Jak mi sie nie podoba to moge > isc > > na piechote i zebym brał z innych przykład, poniewaz siedza grzecznie i n > ie > > zawracaja mu tyłka". > > Masz rację. Nie powinien tak postąpić. Powinien się odznaczać kuturą i dobrym > słowem... > > A może miał gorszy dzień? Może od 4 godzin jeździ bez chwili przerwy? Może o to > > samo zapytało go przed chwilą sto osób? Może przed chwilą przez wspomniany > radiotelefon inny motorniczy o to zapytał i został wyśmiany? Fakt, w końcu jesteśmy tylko ludźmi, ale w żadnym razie nie usprawiedliwia to braku kultury wobec pasażerów- taki jest charakter tej pracy niestety bo w przeciwnym wypadku powracamy do kultu legendarnego już znienawidzonego petenta. Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 15:28 Nie, niestety! Facet mial przerwe na kawe. Wsiadłem na petli na biskupinie i jechałem z tym "niezwykle milym panem" az do Galerii! Ja na prawde nie chce wysluchiwac historii o tym, ze ktos mial zly dzien. Na calej kuli ziemskiej, kazdego dnia milirdy ludzi maja zly dzien! I to jest zawsze indywidualny problem konkretnego człowieka! Obarczeanie tym bliznich - nie jest w porzadku. Orient i Okcydent - dwie nieporownywalne ze soba kultury! Odpowiedz Link Zgłoś
popitolmyrazem Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 15:34 Facet ! Byłem z małym dzieckiem! Dotarlo? Ten argument juz cwiczylismy. Mowimy o Wrocławiu. I nie zwalaj na Niemców. Takie zachowania tam naleza do rzadkosci. Kierowcy sa grzeczni a autobusy jezdza punktualnie (jak oni to robia, choc maja wiecej ruchu?). Napisy koncowe. Dzieki za brak, wiesz czego.... Pozdrawiam serdecznie. Fajnie sie gadalo. Jestes gosc w porzadku. Bronisz przekonan, jak lew. Tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 15:54 popitolmyrazem napisał: > Facet ! Byłem z małym dzieckiem! Dotarlo? Ależ oczywiście. Jestem za wywalaniem wszystkich kierowców, którzy zachowują się arogancko wobec pasażerów i przczyniają się do tego, że klienci zamiast w autobus lub tramwaj jadą samochodem. Powinno być inaczej. I nie kwestionowałem tego co mówisz. Chciałem abyś popatrzył na to trochę bardziej ludzkim okiem... > I nie zwalaj na Niemców. Takie zachowania tam naleza do > rzadkosci. Kierowcy sa grzeczni a autobusy jezdza punktualnie (jak oni to > robia, choc maja wiecej ruchu?). Byłem, widziałem i sam się dziwię i jednocześnie ich podziwiam... > Fajnie sie gadalo. I wzajemnie. No i tak na koniec. Bronię komunikacji bo ją kocham i chciałbym poświęcić jej całe życie. I nie pracuję w MPK... Pracuję w DLA jako kontroler... kierowców. Do moich zadań należy, aby pasażerowie dostawali to za co płacą - czysty, sprawny, dobrze oznakowany i punktualny autobus z uprzejmym kierowcą.... Nie jest to niestety łatwo zmienić, ale się staram... > Jestes gosc w porzadku. Bronisz przekonan, jak lew. Tak trzymaj. I wzajemnie. Być może dzięki takim ludziom jak Ty kiedyś będzie lepiej... A jak kiedyś spotkasz się z nieuprzejmością w autobusie DLA pisz na maila: mwsd_wroc@interia.pl z chęcią pomogę. Pozdrawiam... (i nadal nie lubię Volvo ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 11.02.06, 12:06 No teraz rozumiem! DLA jezdzi mercedesami! Trzeba był tak od razu. to fajna linia! Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz_buraka Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 08.02.06, 17:48 Gość portalu: Muflon napisał(a): > Pomyśl trochę, zanim się odezwiesz.... To teraz ty pomyśl dlaczego w tramwaju nie mogą się domknąć drzwi gdy świeci słońce i jest ładna pogoda. Wiem że przykro ci że jesteś z tych baranów co zarządzają komunikacją ale baran to najdelikatniejsze słowo jakim ludzie we Wrocławiu was określają więc przywyknij bo niedługo gdy zaczną was rozpoznawać na ulicy to zaczną jeszcze pluć. Odpowiedz Link Zgłoś
tram_ktos Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 09.02.06, 11:35 Tak właśnie wyglądają te inwestycje. Dużo się mówi, a tylko kolejne linie się likwiduje (21, 23 - rzekomo zawieszone) lub rozrzedza częstotliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.06, 11:56 "23" nie przywrócą dopóki nie zrobią nowego mostu Warszawskiego,gdyby teraz ją przywrócili długo by nie pokursowała bo wkrótce remont i budowa nowych mostów oraz przebudowa pl.Kromera i tramy tamtędy nie pojadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. OSOBY ODPOWIEDZIALNE ZA KOMUNIKACJĘ DO DYMISJI !!! IP: *.e-wro.net.pl 09.02.06, 17:15 Gość portalu: Martix napisał(a): > "23" nie przywrócą dopóki nie zrobią nowego mostu Warszawskiego,gdyby terazją > przywrócili długo by nie pokursowała bo wkrótce remont i budowa nowych mostów > oraz przebudowa pl.Kromera i tramy tamtędy nie pojadą. Mnie na Popowicach gów... obchodzi most Warszawski. Rano są problemy z wejściem do tramwaju przy ul. Niedźwiedziej i co ma do tego most Warszawski???????? A ktoś "mądry" likwiduje linie i ogranicza kursy. Komunikacja zbiorowa we Wrocławiu jest coraz mniej przyjazna dla pasażerów. Niech ci co się nią zajmują lepiej podadzą się do dymisji bo tylko szkodzą we Wrocławiu transportowi zbiorowemu. Odpowiedz Link Zgłoś
tram_ktos Re: OSOBY ODPOWIEDZIALNE ZA KOMUNIKACJĘ DO DYMISJ 10.02.06, 10:14 > Mnie na Popowicach gów... obchodzi most Warszawski. Rano są problemy z wejściem > Rada Osiedla na Ołbinie wysłała pismo w sprawie przywrócenia "23". Może trzeba by zmobilizować rady osiedli wzdłuż Legnickiej do podobnych działań, zawiadomić media. Odpowiedz Link Zgłoś
tram_ktos Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 10.02.06, 10:10 > "23" nie przywrócą dopóki nie zrobią nowego mostu Warszawskiego, Mówisz jak rzeczniczka ZDiKu. Czy Ty nie widzisz, że to jest po prostu wykręt. Nikt nie ma odwagi podjąc decyzji o likwidacji i tak sobie gadają. >gdyby teraz ją > przywrócili długo by nie pokursowała bo wkrótce remont i budowa nowych mostów > oraz przebudowa pl.Kromera i tramy tamtędy nie pojadą. No i co by się stało, gdyby sobie teraz "trochę" pokursowała?! Za wygodnie by pasażerom było, za mały byłby tłok rano na Legnickiej?! Na tej zasadzie można by już pl. Grunwaldzki zamknąć dla tramwajów, bo przecież już długo sobie nie pokursują. Poza tym przypominam, że "23" mogłoby już od pewnego czasu sobie jeździć - od otwarcia pl. 1-go Maja (dziś Jana Pawła II). Odpowiedz Link Zgłoś
tram_ktos Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? 10.02.06, 09:57 No to jest niestety problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:07 ostatnio jechałem 119 i spaliny z rury leciały do środka tak że nie było końca busa widać.wrocławskie mpk to jeden iwelki syf i skandal! k***a tych frajerów z mpk i zdiku bym powsadzał a autobusy i niech jeżdżą nimi!!a za bilety xdzirają $ aż miło!i na co ida pieniądze?na panów w czapeczkach którzy jezdża autkami "nadzór ruchu mpk" i za każdym razem siedza frajerzy w tych autkach i zażerają się czymś i gazete czytają.tak ich praca wyglada.ewentualnie jak jakis wypadek to "fachowcy" łaskawie dupska ruszają.i to wszystko za NASZE! pieniądze.btw-to chore co wyprawiają kierowcy tramwajow :/ oni są chorzy.właczaja dzwonek,zamykaja oczy i jada!banda darmozjadów i po***w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:16 gdzieś wyżej przeczytałem że ktoś jest przeciwny czekaniu na nadbiegających pasażerów.ZAWSZE,powtarzam ZAWSZE! kiedy biegne i pajac mi zamyka przed ryjem to dzieje się to sekunde przed moim krokiem którym bym wbiegł do srodka.bez przesady.to są naprawdę szczątki sekund kiedy ktos wskakuje,a zawsze TUŻ przed nosem drzwi sie zamykają.poza tym kiedys nakozanaowie,pajac ze 103 stałem i na iny czekałrm widział jak typ o kulach zasuwa do autobusu,a kierowca patrzył na niego i czekał!,kiedy ten już kule dal do jednej ręki zeby wsiadać,ten ***** zamknął drzwi i ku****wsko wrednie sie usmiechając pojechał.to był szczyt. jeszcze jedno.kiedyś jechałem autobusem i koleś kierowcamowi do jakiejś centrali że ma opóźnienie ponad 20 m inut,niech na jakis kurs puszczą dodatkowy autobus bo ludzie sie nie mieszczą a pogoda kiepsak i niech dadzą autobus,a pajac z centrali mowi "to wywal pan wszystkich na nastepnym przystanku i wracaj na zajezdnie.niech czekaja nanastępny,skoro masz pan tyle opóźnienia" WE WROCŁAWSKIM MPK JEST CORAZ GORZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rypcium pypcium he Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:45 dajmy spokój kierowcom,bo WSZEDZIE zdarzają sie takie scierwa. bój się toczy o autobusy,rozkłady,kursy itp. w C swojego czasu jeździł przemiły,zawsze czekający,pomagający kierowca.jeździł w szaliku zawsze i podobny był do pana japy :) zawsze zasuwał,raz nawet pojechał inną trasą 9daaawno temu) bo był korek.on jest super.ale to wyjątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUTY Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: 57.66.44.* 13.02.06, 11:07 NIE OBRAZAJ BARANA. BARAN TEGO BY NIE ZROBIL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek on Re: Co za baran ograniczył ilość kursów!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:21 dlaczego w sobote jeżdżą auobusy i tramwaje tak rzadko??przecież dla większości to jest normalny dzień pracy!!w niedziele-rozumiem,ale w sobote??niech mi ktos odpowie:GDZIE SĄ NASZE PIENIĄDZE????????? Odpowiedz Link Zgłoś