Gość: hulio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:02 Ma ktoś jakieś informacje jakie objazdy ZDiK zrobił dla tramwajów na czas przebudowy pl. Grunwaldzkiego? Podobno 1 i 16 mają być zawieszone... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svarte_sjel Re: Objazdy 21.02.06, 13:55 Gość portalu: hulio napisał(a): > Ma ktoś jakieś informacje jakie objazdy ZDiK zrobił dla tramwajów na czas > przebudowy pl. Grunwaldzkiego? Podobno 1 i 16 mają być zawieszone... Nie ma, ale ma pewne koncepcje :^) Może (ale nie musi!) to wyglądać np. tak: 0: przez Wyszyńskiego, Sienkiewicza, Drobnera, Dubois; postój na Mieszczańskiej 1: zawieszona 2: od Wyszyńskiego przez Sienkiewicza, pl. Bema, św. Jadwigi, Piaskową, św. Katarzyny, bł. Czesława i dalej swoją trasą na Borek 4: od Kazimierza Wielkiego przez bł. Czesława, św. Katarzyny, Piaskową, św. Jadwigi, pl. Bema, Sienkiewicza, Wyszyńskiego, pl. Społeczny i dalej po trasie 16 do Parku południowego 8: od pl. Bema przez Poniatowskiego, Jedności Narodowej, Słowiańską, pl. Powstańców Wlkp., Trzebnicką, Żmigrodzką na Poświętne 9: od Skargi przez Oławską, Traugutta, pl. Społeczny, Wyszyńskiego, Sienkiewicza, Drobnera, Dubois, Dmowskiego, Jagiełły, Mostową, Podwale, pl. Jana Pawła II, Legnicką, Lotniczą na Pilczyce 10: od Wyszyńskiego przez Sienkiewicza, pl. Bema, św. Jadwigi, Piaskową, św. Katarzyny, bł. Czesława i dalej swoją trasą na Leśnicę 12: od Kazimierza Wielkiego przez bł. Czesława, św. Katarzyny, Piaskową, św. Jadwigi, pl. Bema, Sienkiewicza, Wyszyńskiego, pl. Społeczny i dalej swoją trasą na Pilczyce 16: zawieszona 17: od Sienkiewicza przez Wyszyńskiego, pl. Społeczny, Traugutta, Oławską i dalej swoją trasą na Klecinę Do tego wahadełka, linie z Biskupina na Sępolno itp. Wro73 na pewno będzie miał też inne pomysły. A rzeczywista wersja na pewno mniej lub bardziej do naszych fantazji podobna będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulio Re: Objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:16 Oj, wydaje mi się, że będzie to wyglądać zupełnie inaczej... 17 zostawią pewnie na stałej trasie, a 2 przez Sienkiewicza i Wyszyńskiego. Jest też problem: czy owe "8 zmienionych tras" wlicza w to 0L i 0P jako odrębne trasy czy jako jedną?! A co do wahadeł to mogliby zrobić z pl. Społecznego na pl. Grunwaldzki (tymczasowy przystanek koło budynku D1 czy D2 polibudy) i zbudować na krótki czas zwrotkę "przelotkę" tak jak kiedyś na pl. Legionów. A co do tych wydłużeń zastępczych np. 9 na Pilczyce, to się chyba nie spełni, bo mają być jeszcze linie zastępcze, które pokryją wszystko co się da. Jak ktoś coś zrozumiał z tego postu do dobrze, a jak nie to też dobrze :)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 21.02.06, 14:55 Gość portalu: hulio napisał(a): > Oj, wydaje mi się, że będzie to wyglądać zupełnie inaczej... 17 zostawią pewnie > na stałej trasie, a 2 przez Sienkiewicza i Wyszyńskiego. Jest też problem: czy Ciekawe w jaki sposób 17 miałoby zostać na stałej trasie, skoro zamknięty będzie Most Szczytnicki :^P > A co do wahadeł to mogliby zrobić z pl. Społecznego na pl. Grunwaldzki > (tymczasowy przystanek koło budynku D1 czy D2 polibudy) i zbudować na krótki Po co??? A na wysokości Skweru Idaszewskiego to ja prognozuję końcówkę, ale 139 i 149. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulio Re: Objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:30 Most Szczytnicki będzie w remoncie dopiero w którymś tam z kolei etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Objazdy 21.02.06, 15:52 svarte_sjel napisał: > > Wro73 na pewno będzie miał też inne pomysły. > Jak zawsze :))) Proszę bardzo: 0L, 0P, 1, 2, 4, 8, 9, 10, 12, 16, 17 – ZAWIESZONE 60L GRUNWALDZKA > Sienkiewicza > Nowowiejska > Słowiańska > Trzebnicka > Bałtycka > pl. Staszica > Drobnera > pl. Bema > Sienkiewicza > GRUNWALDZKA 60P GRUNWALDZKA > Sienkiewicza > pl. Bema > Drobnera > pl. Staszica > Bałtycka > Trzebnicka > Słowiańska > Nowowiejska > Sienkiewicza > GRUNWALDZKA 61 BISKUPIN <> Olszewskiego <> most Zwierzyniecki <> SKŁODOWSKIEJ-CURIE 62 PARK SZCZYTNICKI <> Różyckiego <> Paderewskego <> Mickiewicza <> SĘPOLNO 70 PL. WRÓBLEWSKIEGO <> Pułaskiego <> Piłsudskiego <> pl. Legionów <> pl. Jana Pawła II <> Dubois <> pl. Staszica <> Trzebnicka <> ZAWALNA 72 BOREK <> Powstańców Śląskich <> Piłsudskiego <> Kołłątaja <> pl. Dominikański <> most Pokoju <> Sienkiewicza <> Piaskowa <> pl. Dominikański <> Kazimierza Wlk. <> pl. Jana Pawła II <> Legnicka <> PILCZYCE 74 OPORÓW <> Grabiszyńska <> pl. Legionów <> Kaziemierza Wlk. <> pl. Dominikański <> pl. Bema <> most Pokoju <> pl. Wróblewskiego <> Pułaskiego <> Peronowa <> Ślężna <> PARK POŁUDNIOWY 77 KLECINA <> Powstańców Śląskich <> Piłsudskiego <> Kołłątaja <> pl. Dominikański <> pl. Bema <> Sienkiewicza <> most Pokoju <> pl. Dominikański <> Kazimierza Wlk. <> pl. Jana Pawła II <> Legnicka <> Kosmonautów <> LEŚNICA 78 TARNOGAJ <> Armii Krajowej <> Hubska <> Borowska <> Kołłątaja <> pl. Dominikański > pl. Bema > Sienkiewicza > Wyszyńskiego > KATEDRA > most Pokoju > Traugutta > pl. Dominikański… 79 PARK POŁUDNIOWY <> Ślężna <> Borowska <> Kołłątaja <> pl. Dominikański > Traugutta > most Pokoju > KATEDRA > Wyszyńskiego > Sienkiewicza > pl. Bema > pl. Dominikański… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulio Re: Objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:01 Tak dla urozmaicenia to coś przez Dyrekcyjną na odcinku Pułaskiego - Borowska by się przydało. Ale takie trasy są niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tduvall Re: Objazdy IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 22.02.06, 19:11 Trasy nie maja byc urozmaicone tylko praktyczne i potrzebne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Objazdy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.06, 16:44 ciekawe, po co przy okazji os grunwaldzka bedzie remontowana, czyzby zdik zapomnial, ze robiono ja niedawno? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 23.02.06, 21:17 Gość portalu: g625 napisał(a): > ciekawe, po co przy okazji os grunwaldzka bedzie remontowana, czyzby zdik A ciekawe na jakiej podstawie twierdzisz, że będzie. > zapomnial, ze robiono ja niedawno? Ile razy można powtarzać, że to nie ZDiK decyduje o tym co będzie remontowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Objazdy IP: *.Slowianska.k.pL 23.02.06, 21:53 na podstwaie wywiadu z rzeczniczka zdiku: "Przebudowa Placu Grunwaldzkiego rozpocznie się 12 marca i od razu pojawią się tam spore utrudnienia. W ramach inwestycji zostaną również zmodernizowane następujące odcinki dróg: oś Grunwaldzka od ul. Norwida do placu (droga na linii plac - most Szczytnicki), wlot ul. Skłodowskiej - Curie, wlot ul. Szczytnickiej, oś Grunwaldzka od wybrzeża Wyspiańskiego do placu" - informuje Ewa Mazur, rzecznik prasowy Zarządu Dróg i Komunikacji we Wrocławiu. Zakończenie inwestycji planowane jest na sierpień 2007 roku. www.motogazeta.mojeauto.pl/cms/index.php/27940 to kto to wymyslil? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 24.02.06, 09:09 Gość portalu: g625 napisał(a): > na podstwaie wywiadu z rzeczniczka zdiku: Ah so. > plac - most Szczytnicki), wlot ul. Skłodowskiej - Curie, wlot ul. Szczytnickiej Ja bym wziął poprawkę na to, że tu mnóstwo bzdur jest --= choćby ten wlot Szczytnickiej. Do czego niby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Objazdy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 12:35 > Ja bym wziął poprawkę na to, że tu mnóstwo bzdur jest --= choćby ten wlot > Szczytnickiej. Do czego niby? pewnie do ronda. jak echo doplacilo do ronda, to chyba chce miec ladne ulice dookola, takze glowny wjazd: www.pasazgrunwaldzki.pl/index_pl.htm tam na uklad komunikacyjny i wszystko jasne odnosnie szczytnickiej, ale nie osi. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 24.02.06, 12:37 Gość portalu: g625 napisał(a): > > Ja bym wziął poprawkę na to, że tu mnóstwo bzdur jest --= choćby ten wlot > > Szczytnickiej. Do czego niby? > pewnie do ronda. jak echo doplacilo do ronda, to chyba chce miec ladne ulice Taaa, tyle tylko, że Szczytnicka się kończy na skrzyżowaniu z Reja, Polaka i Ładną :^P Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 21.02.06, 16:23 wro73 napisał: > Jak zawsze :))) > Proszę bardzo: Całkiem do rzeczy, ale nie spełnia warunku zgodności z zapowiedziami (2 linie zawieszone, 8 na objazdach) :^) Bez numerów 6x swoją drogą by się obyło. A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulio Re: Objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:33 svarte_sjel napisał: > (a trzeba było te kilka lat temu je wymienić, a nie kłaść stare szyny z > powrotem). Co masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 21.02.06, 16:53 Gość portalu: hulio napisał(a): > > (a trzeba było te kilka lat temu je wymienić, a nie kłaść stare szyny z > > powrotem). > Co masz na myśli? Nowatorski remont przeprowadzony jakieś 10 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulio Re: Objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:08 Nie no, zawsze byłem przekonany, że w czasie remontu kładzie się wszystko nowe. Widocznie się myliłem. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 21.02.06, 17:21 Gość portalu: hulio napisał(a): > Nie no, zawsze byłem przekonany, że w czasie remontu kładzie się wszystko nowe. A bo to się nie nazywało remont, tylko wyciszenie. Byłby wtedy normalny remont Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 22.02.06, 09:32 Gość portalu: hulio napisał(a): > Ma ktoś jakieś informacje jakie objazdy ZDiK zrobił dla tramwajów na czas > przebudowy pl. Grunwaldzkiego? Podobno 1 i 16 mają być zawieszone... No to mamy rozwiązanie konkursu na zgadywanie objazdów ;^) Rzeczywiste objazdy będą takie: 0: przez Wyszyńskiego, Sienkiewicza, Drobnera, Dubois; postój na Mieszczańskiej (czyli tak jak typowałem) 1: zawieszona (jak zapowiadano) 2: od Wyszyńskiego przez Sienkiewicza, pl. Bema, św. Jadwigi, Piaskową, św. Katarzyny, bł. Czesława i dalej swoją trasą na Borek (jak typowałem) 4: od pl. Społecznego przez Wyszyńskiego, Sienkiewicza, pl. Bema, św. Jadwigi, Piaskową, św. Katarzyny, bł. Czesława i dalej swoją trasą na Oporów 8: od pl. Bema przez Poniatowskiego, Jedności Narodowej, Słowiańską, pl. Powstańców Wlkp., Trzebnicką, Żmigrodzką na Zawalną (prawie tak jak typowałem) 9: od Sienkiewicza przez Wyszyńskiego, pl. Społeczny, Traugutta, Oławską i dalej swoją trasą do Parku Południowego 10: od Wyszyńskiego przez Sienkiewicza, pl. Bema, św. Jadwigi, Piaskową, św. Katarzyny, bł. Czesława i dalej swoją trasą na Leśnicę (jak typowałem) 12: od Kazimierza Wielkiego przez bł. Czesława, św. Katarzyny, Piaskową, św. Jadwigi, pl. Bema, Sienkiewicza, Wyszyńskiego, pl. Społeczny i dalej swoją trasą na Pilczyce (jak typowałem) 16: zawieszona (jak zapowiadano) 17: od Sienkiewicza przez Wyszyńskiego, pl. Społeczny, Traugutta, Oławską i dalej swoją trasą na Klecinę (jak typowałem) 76: Poświętne - Park Południowy (typowe połączenie 1+16), przez Żmigrodzką, Trzebnicką, pl. Powst. Wlkp., pl. Staszica, Pomorską, Dubois, Drobnera, pl. Bema, Sienkiewicza, Wyszyńskiego, pl. Społeczny, Kujawską, pl. Wróblewskiego, Pułaskiego, Małachowskiego, Piłsudskiego, Peronową, Borowską, Studzienną, Slężną 77: wahadło Sępolno - Kochanowskiego 78: wahadło Hala Ludowa - Kochanowskiego 79: Biskupin - Sępolno 116 przedłużone do Hali Ludowej 131/141 przedłużone na Wierzbową 139/149 przedłużone do Hali Ludowej (a ja oczekiwałem skrócenia do Skweru Idaszewskiego...) 145/146, 253/255, E przez Wybrzeże Wyspiańskiego i Norwida (co było oczywiste) C skrócone do Reja (nawrót: ... - Sienkiewicza - Wyszyńskiego - Szczytnicka - Reja - Sienkiewicza - ...) D, 241 przez Wybrzeże Wyspiańskiego i Norwida (co było oczywiste) 240/250 przez Wybrzeże Wyspiańskiego, Norwida, pl. Grunwaldzki, objazd przy Moście Szczytnickim, Sienkiewicza 259 prosto przez Sienkiewicza (pomija pl. Grunwaldzki) 700: Ołbin - Katedra, przez Słowiańską, Nowowiejską, Piastowską, Sienkiewicza i nawrót przez Górnickiego, Benedyktyńską, Sępa Szarzyńskiego, Szczytnicką, Wyszyńskiego, Sienkiewicza (ciekawa trasa...) 749: Wierznowa - Hala Ludowa Termin wprowadzenia objazdów: noc 11/12 marca. Trasy mogą się jeszcze zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
daniels2 Re: Objazdy 22.02.06, 11:49 svarte_sjel napisał: > Gość portalu: hulio napisał(a): > > Ma ktoś jakieś informacje jakie objazdy ZDiK zrobił dla tramwajów na czas > > przebudowy pl. Grunwaldzkiego? Podobno 1 i 16 mają być zawieszone... > > No to mamy rozwiązanie konkursu na zgadywanie objazdów ;^) Pozostaje jeszcze domyślić sie co liniami 115 i 611 Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 22.02.06, 12:19 daniels2 napisał: > Pozostaje jeszcze domyślić sie co liniami 115 i 611 Jak nietrudno się domyślić lista objazdów pochodzi od przewoźnika a nie od organizatora, co tłumaczy brak na niej linii obsługiwanych przez konkurencję :^) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniels2 Re: Objazdy IP: *.media4.pl 22.02.06, 16:33 Ja wiem ze to pochodzi z MPK:) ale ciekawy wlasnie jestem co ze 115 i 611 czy tez pod Hale a moze wogole gdzie indziej;> Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 22.02.06, 16:40 Gość portalu: daniels2 napisał(a): > Ja wiem ze to pochodzi z MPK:) ale ciekawy wlasnie jestem co ze 115 i 611 czy > tez pod Hale a moze wogole gdzie indziej;> 611 na zatramwaj się kiepsko nadaje (częstotliwość nie ta), więc może gdziekolwiek zawracać w okolicy Grunwaldu tak naprawdę. 115 natomiast kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:24 Z tego co usłyszałem to 115 ma konczyć na Norwida. Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Objazdy - komentarz 22.02.06, 16:01 svarte_sjel napisał: > > No to mamy rozwiązanie konkursu na zgadywanie objazdów ;^) Czyli zrobili jedną wielką pętlę wokół Katedry. Szkoda, nadal uważam, że połączenie linii byłoby bardziej sensowne. np.: 70L GRUNWALDZKA > Sienkiewicza > Nowowiejska > Słowiańska > Trzebnicka > Bałtycka > pl. Staszica > Drobnera > pl. Bema > Sienkiewicza > GRUNWALDZKA 70P GRUNWALDZKA > Sienkiewicza > pl. Bema > Drobnera > pl. Staszica > Bałtycka > Trzebnicka > Słowiańska > Nowowiejska > Sienkiewicza > GRUNWALDZKA 71 BISKUPIN <> Olszewskiego <> Mickiewicza <> SĘPOLNO 72 BOREK <> Powstańców Śląskich <> Piłsudskiego <> Kołłątaja <> pl. Dominikański <> most Pokoju <> Sienkiewicza <> Piaskowa <> pl. Dominikański <> Kazimierza Wlk. <> pl. Jana Pawła II <> Legnicka <> PILCZYCE 74 OPORÓW <> Grabiszyńska <> pl. Legionów <> Kaziemierza Wlk. <> pl. Dominikański <> most Pokoju <> pl. Bema <> pl. Dominikański <> Kołłątaja <> Peronowa <> Ślężna <> PARK POŁUDNIOWY 76 MARINO <> Żmigrodzka <> Trzebnicka <> pl. Staszica <> Pomorska <> Dubois <> Drobnera <> pl. Bema <> Sienkiewicza <> Wyszyńskiego <> pl. Wróblewskiego <> Pułaskiego <> Małachowskiego <> Peronowa <> Ślężna <> PARK POŁUDNIOWY 77 KLECINA <> Powstańców Śląskich <> Piłsudskiego <> Kołłątaja <> pl. Dominikański <> pl. Bema <> Sienkiewicza <> most Pokoju <> pl. Dominikański <> Kazimierza Wlk. <> pl. Jana Pawła II <> Legnicka <> Kosmonautów <> LEŚNICA 78 TARNOGAJ <> Armii Krajowej <> Hubska <> Borowska <> Kołłątaja <> pl. Dominikański <> pl. Bema <> Sienkiewicza <> Wyszyńskiego <> KATEDRA <> most Pokoju <> pl. Wróblewskiego <> Pułaskiego <> Piłsudskiego <> pl. Legionów <> pl. Jana Pawła II <> Dubois <> pl. Staszica <> Trzebnicka <> ZAWALNA 79 PARK SZCZYTNICKI <> Różyckiego <> Paderewskego <> Mickiewicza <> SĘPOLNO A autobusy widziałbym tak: C KOZANÓW <> Kozanowska <>Pilczycka <> Popowicka <> Długa <> Dubois <> pl. Bema <> Sienkiewicza <> Bujwida <> Norwida <> most Zwierzyniecki <> WYSTAWOWA E, 145, 145, 243, 253 <> most Grunwaldzki <> Norwida <> most Zwierzyniecki <> D, 241 <> most Grunwaldzki <> Norwida <> most Szczytnicki <> 115 WOJNÓW <>…<> most Zwierzyniecki <> Norwida <> most Grunwaldzki <> pl. Dominikański <> WIERZBOWA 116 ŚWINIARY <> …<> most Szczytnicki <> Sienkiewicza > Górnickiego > Benedyktyńska > Sępa-Sarzyńskiego > KATEDRA > Wyszyńskiego > Sienkiewicza <> … <> ŚWINIARY 131, 141 OS. KRZYWOUSTEGO/OS. SOBIESKIEGO <> ... <> most Szczytnicki <> Norwida <> most Grunwaldzki <> pl. Dominikański <> WIERZBOWA 139, 149 KUŹNIKI/NOWY DWÓR <> … <> most Grunwaldzki <> Norwida <> most Zwierzyniecki <> WYSTAWOWA 240, 250 DWORZEC NADODRZE PKP <> … <> Nowowiejska <> Sienkiewicza <> Bujwida <> Norwida <> Most Grunwaldzki <> … <> DWORZEC GŁÓWNY PKP 259 WOJNÓW <> … <> Różyckiego <> most Szczytnicki <> Sienkiewicza <>… <> WOJSZYCKA 712 SĘPOLNO <> Mickiewicza <> most Zwierzyniecki <> Norwida <> most Grunwaldzki <> pl. Dominikański <> WIERZBOWA > > (czyli tak jak typowałem) > Gratuluję przenikliwości/źródeł informacji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy - komentarz 22.02.06, 16:46 wro73 napisał: > Czyli zrobili jedną wielką pętlę wokół Katedry. Ano. > Szkoda, nadal uważam, że połączenie linii byłoby bardziej sensowne. Ja myślę, że optimum leży pośrodku :^) > C KOZANÓW <> Kozanowska <>Pilczycka <> Popowicka <& > #62; Długa <> Dubois <> pl. Bema > <> Sienkiewicza <> Bujwida <> Norwida <> most Z > wierzyniecki <> WYSTAWOWA Ma sens. > 116 ŚWINIARY <> …<> most Szczytnicki <> Sienkiewi > cza > Górnickiego > > Benedyktyńska > Sępa-Sarzyńskiego > KATEDRA > Wyszyńskiego > Si > enkiewicza <> … > <> ŚWINIARY Ale czemu w zamian 116 zabierasz? > 712 SĘPOLNO <> Mickiewicza <> most Zwierzyniecki <> Nor > wida <> most Grunwaldzki > <> pl. Dominikański <> WIERZBOWA Eeee, czemu aż na Sępolno? Tam dużo tramwajów będzie. > Gratuluję przenikliwości/źródeł informacji :))) Raczej tego pierwszego :^) Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Objazdy - komentarz 23.02.06, 21:41 svarte_sjel napisał: > wro73 napisał: > > Czyli zrobili jedną wielką pętlę wokół Katedry. > > Ano. > > > Szkoda, nadal uważam, że połączenie linii byłoby bardziej sensowne. > > Ja myślę, że optimum leży pośrodku :^) > Np. moja pierwsza propozycja? :) > > C KOZANÓW > > 116 ŚWINIARY > > Ale czemu w zamian 116 zabierasz? > 1. Kto będzie jechał z Kochanowskiego na Wystawową przez Norwida? 2. Bo takie rozwiązanie umożliwia komunikację z wahadełka z Sępolna w ciąg Sienkiewicza 3. Właściwie, to proponował bym tak: 71 BISKUPIN <> Olszewskiego <> Wróblewskiego <> MOST ZWIERZYNIECKI 79 PARK SZCZYTNICKI <> Różyckiego <> Paderewskego <> Mickiewicza <> SĘPOLNO 116 ŚWINIARY <> …<> Kochanowskiego <> Śniadeckich <> Moniuszki <> Paderewskiego <> Różyckiego <> most Szczytnicki <> Sienkiewicza > Górnickiego > Benedyktyńska > Sępa-Sarzyńskiego > KATEDRA > Wyszyńskiego > Sienkiewicza <> … <> ŚWINIARY lub 712 KATEDRA > Wyszyńskiego > Sienkiewicza <> Grunwaldzka <> most Szczytnicki <> Różyckiego <> Paderewskiego <> Mickiewicza <> most Zwierzyniecki <> Norwida <> most Grunwaldzki <> pl. Dominikański <> WIERZBOWA powrót: Sienkiewicza > Górnickiego > Benedyktyńska > Sępa-Sarzyńskiego > KATEDRA Nawracanie 71 na trójkącie przy moście - mogą wtedy kursować zwykłe składy. Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Objazdy - komentarz - uzupełnienie 23.02.06, 22:03 wro73 napisał: > 3. Właściwie, to proponował bym tak: A raczej tak: 71 BISKUPIN <> Olszewskiego <> Wróblewskiego <> MOST ZWIERZYNIECKI nawracanie na trójkącie przy moście 79 PARK SZCZYTNICKI <> Różyckiego <> Paderewskego <> Mickiewicza <> SĘPOLNO 116 ŚWINIARY <> …<> most Szczytnicki <> Sienkiewicza <> Wyszyńskiego <> most Pokoju <> pl. Powstańców Warszawy <> Traugutta <> Oławska <> pl. Dominikański > Kołłątaja > Teatralna > Wierzbowa > WIERZBOWA > Wierzbowa > Oławska > pl. Dominikański <> … <> ŚWINIARY 712 KATEDRA > Wyszyńskiego > Sienkiewicza <> Grunwaldzka <> most Szczytnicki <> Różyckiego <> Paderewskiego <> Mickiewicza <> most Zwierzyniecki <> Norwida <> most Grunwaldzki <> pl. Dominikański <> WIERZBOWA powrót: Sienkiewicza > Górnickiego > Benedyktyńska > Sępa-Sarzyńskiego > KATEDRA Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy - komentarz - uzupełnienie 24.02.06, 09:07 wro73 napisał: > nawracanie na trójkącie przy moście Technicznie do zrobienia, politycznie nie sądzę. > 116 ŚWINIARY <> …<> most Szczytnicki <> Sienkiewi > Kołłątaja > Teatralna > Wierzbowa > WIERZBOWA > Wierzbowa > Mam mieszane zdanie... > 712 KATEDRA > Wyszyńskiego > Sienkiewicza <> Grunwaldzka <& > most Grunwaldzki <> pl. Dominikański <> WIERZBOWA A tu już nawet nie mieszane Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Linia 712 24.02.06, 09:44 svarte_sjel napisał: > > > 712 KATEDRA > Wyszyńskiego > Sienkiewicza <> Grunwaldzka > <& > > most Grunwaldzki <> pl. Dominikański <> WIERZBOWA > > A tu już nawet nie mieszane Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Linia 712 24.02.06, 12:03 wro73 napisał: > Tylko tutaj nie chodzi o komunikację pomiędzy Wyszyńskiego a pl. Dominikańskim. > / pieszo by było szybciej niż 712 / Moje niedopatrzenie. W zasadzie jedyne co dokłada do rzeczywistej wersji to dołożenie połączenia tramwaju na Różyckiego z Wyszyńskiego przez Sienkiewicza. Niewątpliwie nie jest to niepotrzebne (ze względu na obsługę przystanków w ciągu Sienkiewicza, bo połączenie Różyckiego z centrum robią 131/141). Pytanie natomiast czy jest to realizowalne (przy założeniu obsługi wszystkich zatramwajów przez MPK). Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Linia 712 24.02.06, 12:49 svarte_sjel napisał: > > W zasadzie jedyne co dokłada do rzeczywistej wersji to dołożenie połączenia > tramwaju na Różyckiego z Wyszyńskiego przez Sienkiewicza. Niewątpliwie nie jest > Zgadza się. Jedynie tylko wspomnę, że 712 jest oparta o mój schemat a nie rzeczywisty :) > to niepotrzebne (ze względu na obsługę przystanków w ciągu Sienkiewicza, bo > połączenie Różyckiego z centrum robią 131/141). Pytanie natomiast czy jest to > realizowalne (przy założeniu obsługi wszystkich zatramwajów przez MPK). > Racja. Może się okazać, że jest zaplanowane np: 708 PARK SZCZYTNICKI <> Sienkiewicza <> PL. BEMA albo 115 PL. BEMA <> Sienkiewicza <> Różyckiego <> Paderewskiego <> Mickiewicza <> ... <> WOJNÓW 611 PL. BEMA <> Sienkiewicza <> most Szczytnicki <> Kochanowskiego <> ... <> KIEŁCZÓW albo wersja z 611 i 708 oczywiście we wszystkich przypadkach obsługa DLA lub URBUS lub DLA+URBUS. / uchowaj Boże POLBUS / Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Linia 712 24.02.06, 13:06 wro73 napisał: > Racja. > Może się okazać, że jest zaplanowane np: No właśnie raczej nie Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Linia 712 24.02.06, 13:55 svarte_sjel napisał: > > No właśnie raczej nie Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Linia 712 24.02.06, 14:20 wro73 napisał: > Więc albo znowu będą podwykonawcy, bądź znowu zdarzyło się "celowe Możliwe. > niedopatrzenie" w ZDiK. Co niby masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Linia 712 24.02.06, 14:41 svarte_sjel napisał: > > > niedopatrzenie" w ZDiK. > > Co niby masz na myśli? > Możliwość jazdy z Grunwaldzkiej np. na pl. Bema / bądź gdziekolwiek indziej /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darao Re: a skąd to masz?? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 22.02.06, 23:33 Z tąd: usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=pl.misc.transport.miejski&tid=1092922&MID=%3Cdth5qm%24rio%241%40news.onet.pl%3E Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: a skąd to masz?? 23.02.06, 09:04 Gość portalu: darao napisał(a): > Z tąd: Niezupełnie, ale na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Tramwaje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.06, 13:34 Ile tramwajów zostanie na Dąbiu w zajezdni a ile zostanie przetoczonych do innych zajezdni i do jakich? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Tramwaje 23.02.06, 15:05 Gość portalu: Martix napisał(a): > Ile tramwajów zostanie na Dąbiu w zajezdni a ile zostanie przetoczonych do > innych zajezdni i do jakich? a. tyle ile potrzeba na 77, 78 i 79 + rezerwa :^) b. reszta, do pozostałych ;^) Upchnięcie tramwajów po zajezdniach nie będzie problemem, 9 lat temu Dąbie też było odcięte i dało się wszystkie wozy upchnąć po pozostałych zajezdniach (4 na Gaju, 1 na Ołbinie, 2 i część 10 na Borku, część 10 na Popowicach), a na Dąbiu zostały wtedy tylko G-089, G-090 i zabytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: "120-stką" szybciej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 15:25 Podpowiem mieszkańcom BISKUPINA zwłaszcza tym przy końcu,że dogodnie będą mogli dostać się do centrum przechodząc przez wyspę Opatowicką na Opatowice skąd jedzie autobus "120"{trzeba spisać tylko kiedy bo jeżdzi rzadko gdyż kursuje jeden autobus na tej linii ze względu na mniejsze zapotrzebowanie}.To nie jest aż tak daleko a raz,że tu świeże powietre i drugi,że "120-stka" nie napotyka na trasie na żadne przeszkody w postaci korków i do centrum jedzie szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_wora_z_objazdem Re: Objazdy IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 26.02.06, 22:42 niefajnie to wygląda, chyba muszę wydrukować i rozpisać strategię dostania się z biskupina do galerii dominikańskiej bądź hali targowej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunonek Re: Objazdy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.06, 00:48 a ja bym 4 autobusy połaczył tak aby bylu 2 linie a mianowicie 131+139=739 a 141+149=749 w pewnym sensie ma mały sens a trasa od wybrzeza wyspianskiego porze most zwierzyniecki a potem w kieunku stadion a podtem od stadiona dna kochanowskiego i dalej stałą trasą nie które kursy mogą sie konczyc na Hali ludowej lub na Stadionie Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Objazdy 01.03.06, 07:24 Gość portalu: brunonek napisał(a): > a ja bym 4 autobusy połaczył tak aby bylu 2 linie a mianowicie 131+139=739 > a 141+149=749 w pewnym sensie ma mały sens a trasa od wybrzeza wyspianskiego Tym samym zmniejszając pasażerom liczbę dostepnych dla nich kursów? Odpowiedz Link Zgłoś
djbrunon Re: Objazdy 01.03.06, 20:14 moze i tak ale czasem jest sensowne rozwiazanie. moznam zrobic tak ze beda kursowaly tak jak powinno. od a do b i tak dopoki nie zakoncza przebudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:13 To z karłowidz i okolic na polibude bedzie ciezko sie dostac nawet bez samochodu ajk tramwaj zawiesza Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: szok 01.03.06, 21:41 Gość portalu: gosc napisał(a): > ajk tramwaj zawiesza Proponuję czytać od początku do końca :^P Odpowiedz Link Zgłoś