lenka844 05.03.06, 20:54 chcialam sie dowiedziec jak dokladnie ma to wygladac... Co ma byc zamkniete i jak w razie czego bedzie zorganizowany jakis inny dojazd... i od kiedy ma byc to zamkniecie... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi.chal Re: Grunwaldzki.... 05.03.06, 21:20 Poszukaj na forum Komunikacja i drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Grunwaldzki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.06, 22:16 Tam znajdzie tylko objazdy środków komunikacji miejskiej i dzień zamknięcia placu. O pozostałych objazdach narazie nie widziałem żadnych komunikatów w internecie lub prasie - częściowo można się ich domyślać ale konkretnych informacji nie widać :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Grunwaldzki.... 05.03.06, 22:32 Wiadomo jak dokladnie bedzie wygladac zamkniecie, wiec samemu mozna sobie ustalic obajzdy. Nie ma przeciez obowiazku jezdzic odgornie wyznaczonym, a czesto nawet jest to nie wskazane. A jak ktos juz nie moze sie doczekac, to w przyszlym tygodniu na pewno jego ciekawosc zostanie zaspokojona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka844 Re: Grunwaldzki.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 10:21 No tak tylko wolalabym wiedziec przed czasem a nie spoznic sie na zajecia:/.. a poza tym ja niestety jestem zmuszona na odgornie ustalone objazdy (wlasnego srodka transportu nie posiadam):/ Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Grunwaldzki.... 06.03.06, 10:39 Ale wlasnie te juz sa znane. Prosze, oto one: W nocy z 11/12.03.2006 rozpocznie się II etap remontu pl.Grunwaldzkiego. W związku z tym zmienią się trasy następujących linii: 0L/0P MOSTY MIESZCZAŃSKIE-Pl.JP II-Dw.Świebodzki-Piłsudskiego-Małachowskiego-Pułaskiego-Pl.Wróblewskiego-Pl.Społeczny-Most Pokoju-KATEDRA-Wyszyńskiego-Sienkiewicza-Pl.Bema-Sienkiewicza-Drobnera-Dubois-MOSTY MIESZCZAŃSKIE - 1 - od Piastowskiej przez Sienkiewicza, Grunwaldzką, Różyckiego, Paderewskiego, Mickiewicza i dalej stałą trasą na Biskupin 2 KRZYKI...->Pl.Dominikański-> Pl.Społeczny-> Most Pokoju->KATEDRA->Wyszyńskiego->Sienkiewicza->Pl.Bema->Mosty Młyńskie->Piaskowa->Pl.Dominikański-...-KRZYKI - 4 i 10 - od pl. Społecznego przez Wyszyńskiego, Sienkiewicza, Grunwaldzką, Różyckiego, Paderewskiego, Mickiewicza i dalej stałą trasą na Biskupin 8 TARNOGAJ-...-Pl.Bema-Poniatowskiego-Jedności Nar.-Słowiańska-Dw.N/O-Trzebnicka-KARŁOWICE, ZAWALNA - 9 - bez zmian 12 - od pl. Społecznego przez Wyszyńskiego, Sienkiewicza, Grunwaldzką, Różyckiego i dalej stałą trasą na Sępolno - 17 - bez zmian linie zawieszone: 1,16 linie zastępcze: 76 MARINO-Żmigrodzka-Trzebnicka-Dw.N/O-Pl.Staszica-Pomorska-Dubois-Drobnera-Pl.Bema-Sienkiewicza-Wyszyńskiego-Most Pokoju-Pl.Społeczny-Pl.Wróblewskiego-Pułaskiego-Małachowskiego-Peronowa-Stawowa-Borowska-Ślężna-PARK POŁUDNIOWY Ma być też uruchomiona awaryjna linia 70. 77 (l.wahadłowa) SĘPOLNO-Mickiewicza-Paderewskiego-Różyckiego-KOCHANOWSKIEGO 78 (l.wahadłowa) HALA LUDOWA-Wróblewskiego-Mickiewicza-Paderewskiego-Różyckiego-KOCHANOWSKIEGO 79 BISKUPIN-Olszewskiego-Wróblewskiego-Mickiewicza-SĘPOLNO 116 ŚWINIARY-...-Oś Grunwaldzka-Norwida-Skłodowskiej Curie-Most Zwierzyniecki-Mickiewicza-Wystawowa-HALA LUDOWA (powrót przez Wróblewskiego) 131/141 LITEWSKA/OS.SOBIESKIEGO-...-Oś Grunwaldzka-Norwida-Wyb.Wyspiańskiego-Most Grunwaldzki-Pl.Społeczny-Pl.Dominikański-P.Skargi-Teatralna-WIERZBOWA (powrót przez Wierzbową 139/149 NOWY DWÓR-...-Most Grunwaldzki-Wyb.Wyspiańskiego-Norwida-Skłodowskiej Curie-Most Zwierzyniecki-Mickiewicza-Wystawowa-HALA LUDOWA (powrót przez Wróblewskiego) 145/255/146/E/253 SĘPOLNO/BARTOSZOWICE-...-Skłodowskiej Curie-Norwida-Wyb.Wyspiańskiego-Most Grunwaldzki-...-IWINY/ORZECHOWA/BAJANA/LEŚNICA C KOZANÓW-...-Sienkiewicza-Wyszyńskiego-Szczytnicka-REJA-Sienkiewicza-...-KOZANÓW D OS.SOBIESKIEGO-...-Most Szczytnicki-(Grunwaldzka->Bujwida->)Oś Grunwaldzka-Norwida-Wyb.Wyspiańskiego-Most Grunwaldzki-...-WAŁBRZYSKA 240/250 DW.GŁÓWNY-...Piastowska-Sienkiewicza(->Bujwida/<-Grunwaldzka)-Oś Grunwaldzka-Norwida-Wyb.Wyspiańskiego-Most Grunwaldzki-...-DW>GŁÓWNY 241 OS.SOBIESKIEGO-...-Oś Grunwaldzka-Norwida-Wyb.Wyspiańskiego-Most Grunwaldzki-...-NOWY DWÓR 259 WOJSZYCKA-...-Sienkiewicza-(->Bujwida/<-Grunwaldzka)-Most Szczytnicki-...-WOJNÓW linie zastępcze: 700 OŁBIN-Słowiańska-Jedności Nar.-Nowowiejska-Piastowska-Sienkiewicza-Górnickiego-Benedyktyńska-Sępa Szarzyńskiego-Szczytnicka-Wyszyńskiego-KATEDRA-Wyszyńskiego-Sienkiewicza-...-OŁBIN 749 WIERZBOWA (powrót przez P.Skargi, Teatralną-Pl.Dominikański-Pl.Społeczny-Most Grunwaldzki-Wyb.Wyspiańskiego-Norwida-Skłodowskiej Curie-Most Zwierzyniecki-Mickiewicza-Wystawowa-HALA LUDOWA (powrót przez Wróblewskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: mi.chal: ale bzdury IP: *.magma-net.pl 06.03.06, 10:48 komuś się chyba dwa remonty nałożyły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka844 Re: Grunwaldzki.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 11:21 Dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Grunwaldzki.... 06.03.06, 15:48 W moj wczesniejszy post wkradl sie blad. Oczywiscie jedynka ma jezdzic objazdem, a nie tak jak jest napisane troche ma byc zawieszona. Zawieszona zostanie zapewne w momencie zamkniecia mostu Szczytnickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Grunwaldzki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:36 > Wiadomo jak dokladnie bedzie wygladac zamkniecie, wiec samemu mozna sobie ustal > ic obajzdy. Nie ma przeciez obowiazku jezdzic odgornie wyznaczonym, a czesto na > wet jest to nie wskazane. To prawda że wiadomo jak będzie wyglądać zamknięcie ale nie wiadomo którędy i czy poprowadzą objazdy pomocnicze, gdzie zmienią pierwszeństwa przejazdu i czy będzie można jechać ulicą Polaka od Szczytnickiej do m.Grunwaldzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 06.03.06, 14:32 właśnie miałeś przykład typowej wypowiedzi mi.chala człowiek uważa sie za wszechwiedzącego i bardzo często wprowadza ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrozzz Re: IP: *.devs.futuro.pl 06.03.06, 14:58 Wlasnie. U niego 1 kursuje objazdem i jest jednoczesnie zawieszona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 06.03.06, 15:37 dlatego radze nie zwracać uwagi na jego posty, bo to kupa bzdur i niedorzeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:06 wystarczy zaglądnąć na stronę dotyczącą inwestycji do której zalącza link przy każdej swojej wypowiedzi by stwierdzić że informacje to on może ma ale prawdy w nich niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 07.03.06, 16:13 a czego spodziewałeś sie po trolu? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Grunwaldzki.... 06.03.06, 15:43 Gość portalu: Neo[EZN] napisał(a): > placu. O pozostałych objazdach narazie nie widziałem żadnych komunikatów w > internecie lub prasie - częściowo można się ich domyślać ale konkretnych Były kilka tygodni temu w SPGW :^) Objazdy dla ruchu kołowego: - kierunek Most Grunwaldzki - Most Szczytnicki: Wybrzeże Wyspiańskiego, Norwida; Wyszyńskiego - Sienkiewicza - kierunek Most Grunwaldzki - Most Zwierzyniecki: Wybrzeże Wyspiańskiego - objazd dla ciężarówek: Wyszyńskiego do Mostów Warszawskich - w rejonie Mostu Szczytnickiego: kierunek do mostu z Sienkiewicza przez Bujwida, pl. Grunwaldzki; kierunek z mostu w stronę Norwida przez Grunwaldzką, Bujwida (na odcinku pl. Grunwaldzkiego, Bujwida, Grunwaldzkiej ruch jednokierunkowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Grunwaldzki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 17:30 Czyli jednak ulica Polaka pozostanie jednokierunkową przy pl.Grunwaldzkim... To raczej kiepskie posunięcie bo cały ruch pn-pd przeniesie się na zatłoczony most Pokoju i ulicę Norwida na której auta będą jechały w żółwim tempie (zwłaszcza w okolicach polibudy). A gdyby wykorzystać trasę Grunwaldzka - Reja - Bolaka - m.Grunwaldzki to mielibyśmy trzecią alternatywną trasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrotaz Re: Grunwaldzki.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 18:04 A może nie takie do końca kiepskie, bo dzięki temu skrzyżowanie Wyspiańskiego przy moście Grunwaldzkim będzie miało wyłączoną sygnalizację świetlną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Grunwaldzki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 19:05 Też o tym myślałem ALE może być tak, że ulica Norwida i tak będzie się blokowała i Wybrzeże Wyspiańskiego nie będzie miało wykorzystanej całej swojej przepustowości. A będzie się blokowała bo kupę ludzi będzie skręcało - a to w lewo, a to w prawo (Janiszewskiego, Smoluchowskiego, Skłodowskiej, Wyspiańskiego) i sporo osób będzie wpuszczało przed siebie tych z podporządkowanych ulic (dokładnie tak jak to jest na Tęczowej, którą kiepsko jezdie się nie dlatego że pl.Orląt Lwowskich ma małą przepustowość tylko dlatego, że często zatrzymujemy się bo ktoś kogoś puszcza albo skręca w lewo). Skręt z ulicy Polaka byłby skrętem w prawo i można dać na stałe zieloną strzałkę i koniec. Da się to jedziemy, nie - stoimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrotaz Re: Grunwaldzki.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.03.06, 17:52 Ale dzisiaj na skyscraper pojawiło się coś takiego ... www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=320052&page=4 T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Grunwaldzki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 21:13 Czyli jednak bardzo mądrze postąpili dając drugi kierunek jazdy (do mostu) na ulicy Benedykta Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakręcona Re: Grunwaldzki.... IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 06.03.06, 16:14 ludzie kochani, ja już nic nie rozumiem. Czy to ma znaczyć, że 1 nie będzie narazie zawieszona, a przez most szczytnicki tramwaje będą z biskupina wydostawać się do miasta? :) Oszaleć można, co dopiero będzie za tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Grunwaldzki.... IP: *.makler.local / 195.187.134.* 06.03.06, 16:24 Plac Grunwaldzki bedzie zamkniety na zawsze. Zapadła decyzja rady miasta, ze zostanie on przekształcony w deptak, jedynie tramwaj niskopodgłowy bedzie tamtędy jeżdził. W ten sposób klienci Pasażu Grunwaldzkiego będą mogli spokojnie i bezpiecznie przybywać na zakupy lub rozrywkę. Decyzja rady miasta idzie w zgodzie z aktualnymi trendami w zabudowie europejskich miast, gdzie wiekszy nacisk kładzie się na bezpieczenstwo i komfort przechodniów, oraz na kwestie ekologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Grunwaldzki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 16:36 Pomyliło ci się z Szewską,Widok,pl.Teatralnym i Świdnicką.Nieuważnie czytasz gazety i posty internetowe.To tam tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco-van-basten Re: Grunwaldzki.... IP: *.media4.pl 06.03.06, 17:22 będzie deptak, trawnik i przystanek metra, na któy wszyscy czekamy to skandal ze nie było przystanku metra do tej pory na grunwaldzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adonis Re: Grunwaldzki.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:32 Ten Niko ma racje. szewska tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.magma-net.pl 06.03.06, 17:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: mi.chal IP: *.magma-net.pl 06.03.06, 17:43 idz na swoje forum, tam gdzie masz swoich klakierów, a nie podajesz tu sprzeczne informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: mi.chal IP: *.makler.local / 195.187.134.* 07.03.06, 10:22 zgadzam sie z adonisem. Grunwaldzki bedzie deptakiem. Skoro Szewska ma byc.. czy ktos logicznie może wytłumaczyć, dlaczego akurat Szewska ma byc deptakiem? długa, mało atrakcyjna ulica, ale spełniająca dużą rolę w zakorkowanym centrum. Po remoncie, z nowa nawierzchnią i ograniczeniem prędkosci byłaby cenna. Ale bedzie deptakiem. Miejsc parkingowych przy Rynku tez ubywa. Niedługo ne bedzie mozna zaparkowac przy Rynku ani w jego poblizu nigdzie dojechac. Podobno miasto jest dla ludzi. Czy napewno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: mi.chal IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.03.06, 16:35 Dobrze napisałeś - miasto jest dla ludzi a nie dla samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfabis Re: mi.chal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 19:40 dla ludzi tak? wyłacznie dla pieszych ludzi? ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy perian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 21:25 Gość portalu: perian napisał(a): > Dobrze napisałeś - miasto jest dla ludzi a nie dla samochodów. a krwa zarcie (zaopatrzenie) do sklepu to ci przyniosa tragarze co? Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: perian 07.03.06, 21:50 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Gość portalu: perian napisał(a): > > > Dobrze napisałeś - miasto jest dla ludzi a nie dla samochodów. > > > a krwa zarcie (zaopatrzenie) do sklepu to ci przyniosa tragarze co? Nie rozumiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 08.03.06, 13:25 no proszę, nawet trol to zrozumiał hahahahaha jaki on błyskotliwy kto by pomyślał Odpowiedz Link Zgłoś