Dodaj do ulubionych

Grunwaldzki....

05.03.06, 20:54
chcialam sie dowiedziec jak dokladnie ma to wygladac... Co ma byc zamkniete i
jak w razie czego bedzie zorganizowany jakis inny dojazd... i od kiedy ma byc
to zamkniecie...
:)
Obserwuj wątek
    • mi.chal Re: Grunwaldzki.... 05.03.06, 21:20
      Poszukaj na forum Komunikacja i drogi.
      • Gość: Neo[EZN] Re: Grunwaldzki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.06, 22:16
        Tam znajdzie tylko objazdy środków komunikacji miejskiej i dzień zamknięcia
        placu. O pozostałych objazdach narazie nie widziałem żadnych komunikatów w
        internecie lub prasie - częściowo można się ich domyślać ale konkretnych
        informacji nie widać :-/
        • mi.chal Re: Grunwaldzki.... 05.03.06, 22:32
          Wiadomo jak dokladnie bedzie wygladac zamkniecie, wiec samemu mozna sobie ustalic obajzdy. Nie ma przeciez obowiazku jezdzic odgornie wyznaczonym, a czesto nawet jest to nie wskazane.
          A jak ktos juz nie moze sie doczekac, to w przyszlym tygodniu na pewno jego ciekawosc zostanie zaspokojona.
          • Gość: lenka844 Re: Grunwaldzki.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 10:21
            No tak tylko wolalabym wiedziec przed czasem a nie spoznic sie na zajecia:/.. a
            poza tym ja niestety jestem zmuszona na odgornie ustalone objazdy (wlasnego
            srodka transportu nie posiadam):/
            • mi.chal Re: Grunwaldzki.... 06.03.06, 10:39
              Ale wlasnie te juz sa znane. Prosze, oto one:

W nocy z 11/12.03.2006 rozpocznie się II etap remontu pl.Grunwaldzkiego. W
              związku z tym zmienią się trasy następujących linii:

0L/0P MOSTY MIESZCZAŃSKIE-Pl.JP
              II-Dw.Świebodzki-Piłsudskiego-Małachowskiego-Pułaskiego-Pl.Wróblewskiego-Pl.Społeczny-Most
              Pokoju-KATEDRA-Wyszyńskiego-Sienkiewicza-Pl.Bema-Sienkiewicza-Drobnera-Dubois-MOSTY
              MIESZCZAŃSKIE

- 1 - od Piastowskiej przez Sienkiewicza, Grunwaldzką, Różyckiego, Paderewskiego, Mickiewicza i dalej stałą trasą na Biskupin

2 KRZYKI...->Pl.Dominikański-> Pl.Społeczny-> Most
              Pokoju->KATEDRA->Wyszyńskiego->Sienkiewicza->Pl.Bema->Mosty
              Młyńskie->Piaskowa->Pl.Dominikański-...-KRZYKI

- 4 i 10 - od pl. Społecznego przez Wyszyńskiego, Sienkiewicza, Grunwaldzką, Różyckiego, Paderewskiego, Mickiewicza i dalej stałą trasą na Biskupin

8 TARNOGAJ-...-Pl.Bema-Poniatowskiego-Jedności
              Nar.-Słowiańska-Dw.N/O-Trzebnicka-KARŁOWICE, ZAWALNA

- 9 - bez zmian

12 - od pl. Społecznego przez Wyszyńskiego, Sienkiewicza, Grunwaldzką, Różyckiego i dalej stałą trasą na Sępolno

- 17 - bez zmian

linie zawieszone: 1,16

linie zastępcze:
              76
              MARINO-Żmigrodzka-Trzebnicka-Dw.N/O-Pl.Staszica-Pomorska-Dubois-Drobnera-Pl.Bema-Sienkiewicza-Wyszyńskiego-Most
              Pokoju-Pl.Społeczny-Pl.Wróblewskiego-Pułaskiego-Małachowskiego-Peronowa-Stawowa-Borowska-Ślężna-PARK
              POŁUDNIOWY

Ma być też uruchomiona awaryjna linia 70.

77 (l.wahadłowa) SĘPOLNO-Mickiewicza-Paderewskiego-Różyckiego-KOCHANOWSKIEGO

78 (l.wahadłowa) HALA
              LUDOWA-Wróblewskiego-Mickiewicza-Paderewskiego-Różyckiego-KOCHANOWSKIEGO

79 BISKUPIN-Olszewskiego-Wróblewskiego-Mickiewicza-SĘPOLNO

116 ŚWINIARY-...-Oś Grunwaldzka-Norwida-Skłodowskiej Curie-Most
              Zwierzyniecki-Mickiewicza-Wystawowa-HALA LUDOWA (powrót przez Wróblewskiego)

131/141 LITEWSKA/OS.SOBIESKIEGO-...-Oś
              Grunwaldzka-Norwida-Wyb.Wyspiańskiego-Most
              Grunwaldzki-Pl.Społeczny-Pl.Dominikański-P.Skargi-Teatralna-WIERZBOWA
              (powrót przez Wierzbową

139/149 NOWY DWÓR-...-Most
              Grunwaldzki-Wyb.Wyspiańskiego-Norwida-Skłodowskiej Curie-Most

145/255/146/E/253 SĘPOLNO/BARTOSZOWICE-...-Skłodowskiej
              Curie-Norwida-Wyb.Wyspiańskiego-Most
              Grunwaldzki-...-IWINY/ORZECHOWA/BAJANA/LEŚNICA

C
              KOZANÓW-...-Sienkiewicza-Wyszyńskiego-Szczytnicka-REJA-Sienkiewicza-...-KOZANÓW

D OS.SOBIESKIEGO-...-Most Szczytnicki-(Grunwaldzka->Bujwida->)Oś
              Grunwaldzka-Norwida-Wyb.Wyspiańskiego-Most Grunwaldzki-...-WAŁBRZYSKA

240/250 DW.GŁÓWNY-...Piastowska-Sienkiewicza(->Bujwida/<-Grunwaldzka)-Oś
              Grunwaldzka-Norwida-Wyb.Wyspiańskiego-Most Grunwaldzki-...-DW>GŁÓWNY

241 OS.SOBIESKIEGO-...-Oś Grunwaldzka-Norwida-Wyb.Wyspiańskiego-Most
              Grunwaldzki-...-NOWY DWÓR

259 WOJSZYCKA-...-Sienkiewicza-(->Bujwida/<-Grunwaldzka)-Most
              Szczytnicki-...-WOJNÓW

linie zastępcze:

700 OŁBIN-Słowiańska-Jedności
              Nar.-Nowowiejska-Piastowska-Sienkiewicza-Górnickiego-Benedyktyńska-Sępa
              Szarzyńskiego-Szczytnicka-Wyszyńskiego-KATEDRA-Wyszyńskiego-Sienkiewicza-...-OŁBIN

749 WIERZBOWA (powrót przez P.Skargi,
              Teatralną-Pl.Dominikański-Pl.Społeczny-Most
              Grunwaldzki-Wyb.Wyspiańskiego-Norwida-Skłodowskiej Curie-Most
              • Gość: maciek Re: mi.chal: ale bzdury IP: *.magma-net.pl 06.03.06, 10:48
                komuś się chyba dwa remonty nałożyły...
              • Gość: lenka844 Re: Grunwaldzki.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 11:21
                Dzieki:)
              • mi.chal Re: Grunwaldzki.... 06.03.06, 15:48
                W moj wczesniejszy post wkradl sie blad. Oczywiscie jedynka ma jezdzic objazdem, a nie tak jak jest napisane troche ma byc zawieszona. Zawieszona zostanie zapewne w momencie zamkniecia mostu Szczytnickiego.
          • Gość: Neo[EZN] Re: Grunwaldzki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:36
            > Wiadomo jak dokladnie bedzie wygladac zamkniecie, wiec samemu mozna sobie
            ustal
            > ic obajzdy. Nie ma przeciez obowiazku jezdzic odgornie wyznaczonym, a czesto
            na
            > wet jest to nie wskazane.

To prawda że wiadomo jak będzie wyglądać zamknięcie ale nie wiadomo którędy i
            czy poprowadzą objazdy pomocnicze, gdzie zmienią pierwszeństwa przejazdu i czy
            będzie można jechać ulicą Polaka od Szczytnickiej do m.Grunwaldzkiego.
            • Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 06.03.06, 14:32
              właśnie miałeś przykład typowej wypowiedzi mi.chala
              człowiek uważa sie za wszechwiedzącego i bardzo często wprowadza ludzi w błąd.
              • Gość: wrozzz Re: IP: *.devs.futuro.pl 06.03.06, 14:58
                Wlasnie. U niego 1 kursuje objazdem i jest jednoczesnie zawieszona.
                • Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 06.03.06, 15:37
                  dlatego radze nie zwracać uwagi na jego posty, bo to kupa bzdur i
                  niedorzeczności.
                  • mi.chal Re: 06.03.06, 15:54
                    Psy szczekaja, karawana jedzie dalej :))
                    • Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 07.03.06, 12:36
                      znikaj trolu
              • Gość: belka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:06
                wystarczy zaglądnąć na stronę dotyczącą inwestycji do której zalącza link przy
                każdej swojej wypowiedzi by stwierdzić że informacje to on może ma ale prawdy
                w nich niewiele.
                • Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 07.03.06, 16:13
                  a czego spodziewałeś sie po trolu?
        • svarte_sjel Re: Grunwaldzki.... 06.03.06, 15:43
          Gość portalu: Neo[EZN] napisał(a):
          > placu. O pozostałych objazdach narazie nie widziałem żadnych komunikatów w
          > internecie lub prasie - częściowo można się ich domyślać ale konkretnych

Były kilka tygodni temu w SPGW :^)

Objazdy dla ruchu kołowego:
          - kierunek Most Grunwaldzki - Most Szczytnicki: Wybrzeże Wyspiańskiego,
          Norwida; Wyszyńskiego - Sienkiewicza
          - kierunek Most Grunwaldzki - Most Zwierzyniecki: Wybrzeże Wyspiańskiego
          - objazd dla ciężarówek: Wyszyńskiego do Mostów Warszawskich
          - w rejonie Mostu Szczytnickiego: kierunek do mostu z Sienkiewicza przez
          Bujwida, pl. Grunwaldzki; kierunek z mostu w stronę Norwida przez Grunwaldzką,
          Bujwida (na odcinku pl. Grunwaldzkiego, Bujwida, Grunwaldzkiej ruch
          jednokierunkowy)
          • Gość: Neo[EZN] Re: Grunwaldzki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 17:30
            Czyli jednak ulica Polaka pozostanie jednokierunkową przy pl.Grunwaldzkim... To
            raczej kiepskie posunięcie bo cały ruch pn-pd przeniesie się na zatłoczony most
            Pokoju i ulicę Norwida na której auta będą jechały w żółwim tempie (zwłaszcza w
            okolicach polibudy). A gdyby wykorzystać trasę Grunwaldzka - Reja - Bolaka -
            m.Grunwaldzki to mielibyśmy trzecią alternatywną trasę...
            • Gość: wrotaz Re: Grunwaldzki.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 18:04
              A może nie takie do końca kiepskie, bo dzięki temu skrzyżowanie Wyspiańskiego
              przy moście Grunwaldzkim będzie miało wyłączoną sygnalizację świetlną
              • Gość: Neo[EZN] Re: Grunwaldzki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 19:05
                Też o tym myślałem ALE może być tak, że ulica Norwida i tak będzie się
                blokowała i Wybrzeże Wyspiańskiego nie będzie miało wykorzystanej całej swojej
                przepustowości. A będzie się blokowała bo kupę ludzi będzie skręcało - a to w
                lewo, a to w prawo (Janiszewskiego, Smoluchowskiego, Skłodowskiej,
                Wyspiańskiego) i sporo osób będzie wpuszczało przed siebie tych z
                podporządkowanych ulic (dokładnie tak jak to jest na Tęczowej, którą kiepsko
                jezdie się nie dlatego że pl.Orląt Lwowskich ma małą przepustowość tylko
                dlatego, że często zatrzymujemy się bo ktoś kogoś puszcza albo skręca w lewo).

Skręt z ulicy Polaka byłby skrętem w prawo i można dać na stałe zieloną
                strzałkę i koniec. Da się to jedziemy, nie - stoimy.
                • Gość: wrotaz Re: Grunwaldzki.... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.03.06, 17:52
                  Ale dzisiaj na skyscraper pojawiło się coś takiego ...

www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=320052&page=4
                  T.
                  • Gość: Neo[EZN] Re: Grunwaldzki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 21:13
                    Czyli jednak bardzo mądrze postąpili dając drugi kierunek jazdy (do mostu) na
                    ulicy Benedykta Polaka.
    • Gość: zakręcona Re: Grunwaldzki.... IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 06.03.06, 16:14
      ludzie kochani, ja już nic nie rozumiem. Czy to ma znaczyć, że 1 nie będzie
      narazie zawieszona, a przez most szczytnicki tramwaje będą z biskupina
      wydostawać się do miasta? :) Oszaleć można, co dopiero będzie za tydzień...
      • Gość: Niko Re: Grunwaldzki.... IP: *.makler.local / 195.187.134.* 06.03.06, 16:24
        Plac Grunwaldzki bedzie zamkniety na zawsze. Zapadła decyzja rady miasta, ze
        zostanie on przekształcony w deptak, jedynie tramwaj niskopodgłowy bedzie
        tamtędy jeżdził. W ten sposób klienci Pasażu Grunwaldzkiego będą mogli
        spokojnie i bezpiecznie przybywać na zakupy lub rozrywkę. Decyzja rady miasta
        idzie w zgodzie z aktualnymi trendami w zabudowie europejskich miast, gdzie
        wiekszy nacisk kładzie się na bezpieczenstwo i komfort przechodniów, oraz na
        kwestie ekologiczne.
        • Gość: Martix Re: Grunwaldzki.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 16:36
          Pomyliło ci się z Szewską,Widok,pl.Teatralnym i Świdnicką.Nieuważnie czytasz
          gazety i posty internetowe.To tam tak będzie.
          • Gość: marco-van-basten Re: Grunwaldzki.... IP: *.media4.pl 06.03.06, 17:22
            będzie deptak, trawnik i przystanek metra, na któy wszyscy czekamy
            to skandal ze nie było przystanku metra do tej pory na grunwaldzie!
            • Gość: adonis Re: Grunwaldzki.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:32
              Ten Niko ma racje. szewska tez.
    • Gość: ja [...] IP: *.magma-net.pl 06.03.06, 17:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ja Re: mi.chal IP: *.magma-net.pl 06.03.06, 17:43
      idz na swoje forum, tam gdzie masz swoich klakierów, a nie podajesz tu
      sprzeczne informacje
      • Gość: Niko Re: mi.chal IP: *.makler.local / 195.187.134.* 07.03.06, 10:22
        zgadzam sie z adonisem. Grunwaldzki bedzie deptakiem. Skoro Szewska ma byc..
        czy ktos logicznie może wytłumaczyć, dlaczego akurat Szewska ma byc deptakiem?
        długa, mało atrakcyjna ulica, ale spełniająca dużą rolę w zakorkowanym centrum.
        Po remoncie, z nowa nawierzchnią i ograniczeniem prędkosci byłaby cenna. Ale
        bedzie deptakiem. Miejsc parkingowych przy Rynku tez ubywa. Niedługo ne bedzie
        mozna zaparkowac przy Rynku ani w jego poblizu nigdzie dojechac. Podobno miasto
        jest dla ludzi. Czy napewno?
        • Gość: perian Re: mi.chal IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.03.06, 16:35
          Dobrze napisałeś - miasto jest dla ludzi a nie dla samochodów.
          • Gość: alfabis Re: mi.chal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 19:40
            dla ludzi tak? wyłacznie dla pieszych ludzi? ciekawe.
          • Gość: ciekawy perian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 21:25
            Gość portalu: perian napisał(a):

> Dobrze napisałeś - miasto jest dla ludzi a nie dla samochodów.

a krwa zarcie (zaopatrzenie) do sklepu to ci przyniosa tragarze co?
            • mi.chal Re: perian 07.03.06, 21:50
              Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> Gość portalu: perian napisał(a):
              >
              > > Dobrze napisałeś - miasto jest dla ludzi a nie dla samochodów.
              >
              >
              > a krwa zarcie (zaopatrzenie) do sklepu to ci przyniosa tragarze co?

Nie rozumiesz o co chodzi.
              • Gość: ja Re: IP: *.magma-net.pl 08.03.06, 13:25
                no proszę, nawet trol to zrozumiał hahahahaha
                jaki on błyskotliwy
                kto by pomyślał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka