Gość: Student IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:58 Robią was w jajo !!! Super tłumaczenia naszej ...władzy.Do remontu placu są kompletnie nie przygotowani-będzie widać po niedzieli. A czy nie można tak normalnie..w sezonie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: petentka Re: Grunwald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:12 Coś o tym słyszałam,ponoć dyrektor zdik o tym zadecydował. Chyba lepiej byłoby spokojnie poczekać do wiosny. Czy w tym magistracie pracują same pół.... Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Grunwald 10.03.06, 22:29 Gość portalu: petentka napisał(a): > Coś o tym słyszałam,ponoć dyrektor zdik o tym zadecydował. > Chyba lepiej byłoby spokojnie poczekać do wiosny. W normalnym kraju już powoli by była wiosna. A u nas rząd mamy jaki mamy, więc ciągle jest zima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erm Re: Grunwald IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.06, 22:38 zawsze tak sam sobie odpowiadasz na posty? rozdwojenie jazni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Grunwald IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.06, 20:30 A czy myślicie,że gdyby zaczęto na wiosnę i nawet gdyby robili ten plac nawet na 3 zmiany to zdążyli by do grudnia kiedy jest wyznaczony termin zakończenia w związku z Galerią Grunwaldzką.To musi być razem zgrane.A prosto to się tylko gada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz nieprzypadkowy termin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:26 to zdążyli by do grudnia kiedy jest wyznaczony termin zakończenia w > > związku z Galerią Grunwaldzką a co mnie obchodzi galeria ufo????. mamy się mękolić bo powstaje kolejna świątynia konsupmcji? nie można poczekać z remontem do końca 2008 r. kiedy będzie AOW (jak zapewniał Wielki Sternik)? Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 a ja tam mieszkam, prosze Losia 12.03.06, 01:11 i chce temu Losiu powiedziec ze do 2008 to moze czekac na sw Mikolaja. ja zas nie bede 3 lata jezdzil po skrzyzowaniu rodem z Nairobi tylko po to zeby sie ktos mogl powymądrzac. to samo dotyczy brudnego, zasmarkanego sklepu Albercik na grunwaldzkiej, najgorszego sam-u we wrocku. a kto z okolicy, ten wie ze ten syf jest lokalnie bezkonkurencyjny. Koniec z tym, nareszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: a ja tam mieszkam, prosze Losia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 01:26 >i chce temu Losiu powiedziec ze do 2008 to moze czekac na sw Mikolaja. kwestionujesz obietnice Sterników i gminnych tub???:))) > ja zas nie bede 3 lata jezdzil po skrzyzowaniu rodem z Nairobi tylko po to zeby > sie ktos mogl powymądrzac. dróg i skrzyżowań z mozambiku mamy obfitość, ale zamknięcie tego spowoduje paraliż słynny poza granicami miasta, może chodzi tu o niekonwecjonalne metody promocji? to skrzyżowanie mi nie przeszkada wśród wielu wyrwidrążków. >to samo dotyczy brudnego, zasmarkanego sklepu Alber > cik na grunwaldzkiej, najgorszego sam-u we wrocku. a kto z okolicy, ten wie z dziękuję za polecenie, wybiorę się tam w poszukiwaniu magicznych klimatów:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: a ja tam mieszkam, prosze Losia 12.03.06, 09:03 A ja wlasnie uwielbiam paraliz, kiedy wszystko zastyga, takie nieruchome, stagnacyjne i tylko lepkie spojrzenie operatora przesuwa sie w ciszy po nieruchomej koparce...:))) Dlugo na to czekalem!;) > dziękuję za polecenie, wybiorę się tam w poszukiwaniu magicznych klimatów:)))) O, to sie nie zawiedziesz. tylko tam mozesz zobaczyc jak wyglada na brudnej posadzce danone po rozdeptaniu przez 200 osob. postac w 50 osobowej kolejce gdy czynna jest po poludniu 1 kasa z 4. zobaczyc jak pani wkreca tipsy w rolke papieru w kasie. a wychodzac minac ogloszenie na drzwiach "chcesz sie rozwijac? pracuj w Albercie":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: nieprzypadkowy termin IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.03.06, 09:09 > a co mnie obchodzi galeria ufo????. > mamy się mękolić bo powstaje kolejna świątynia konsupmcji? > nie można poczekać z remontem do końca 2008 r. kiedy będzie AOW (jak > zapewniał Wielki Sternik)? łosiu, nie rób z siebie mniej mądrego niż jesteś. z łaską pańską jest jak jest i to czy aow będzie w 2008 czy nie z pewnością w niewielkim stopniu od miasta zależy. i gdyby tak ciągle na tą pańską łaskę z naszymi inwestycjami czekać to ciągle byśmy byli ze sto lat za afryką. a tak to może kilkanaście ;P przypomnij sobie, że wtedy gdy o przebudowie grunwaldziego decydowano, o pieniądzach budżetowych na aow wiedziano tyle że mogą być, albo mogą nie być. mądryś teraz gdy budżet podpisany ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amar| Re: nieprzypadkowy termin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 11:01 Ciebie moze gowno obchodzi jakas tam gelria, ale miasto raczej nie, tym bardziej ze ta galeria dorzucila 17mil na przebudowe. Pozatym, wielki sternika nie obiecal ze AOW bedzie do 2008, i zawsze podkresla ze zrobi wszystko co z "jego" strony mozliwe, czyli z jego wypowiedzi jasno wynika ze on moze jedynie naciskac na dygnitarzy z wawy.. wiec nie rozumiem co piejesz do w. sternika!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: nieprzypadkowy termin IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.06, 14:19 Gdyby więcej ludzi było takich jak ten Łoś to by Wrocek "pięknie" wyglądał.Miasto się musi rozwijać,zmieniac,modernizować.Jak się komuś to nie podoba niech się wyprowadzi do Hawany na Kubę,tam z panującej biedy nie robi się nic,temu Łosiowi by tam się na pewno podobało.Takie myślenie jest wręcz prymitywne.Łosiu!Myślisz,że to skrzyżowanie wytrzymałoby do roku 2008?Dzisiaj byłem na nim,jest jeszcze okazja popatrzeć na jego stan zanim wiedzie ciężki sprzęt i wszystko spruje.Zobacz jak wyglądają popękane szyny,kostka z łatami i w dodatku pozapadana,koleiny.Słupy nie malowane od lat,wszystko brzydkie.To skrzyżowanie miało być robione już w pażdzierniku ale były najpierw ustalenia jego finansowania czy z UE czy z kasy miejskiej.Unia nie dała nic i miasto samo musiało znajść na to pieniądze.To zawdzięczamy właśnie tej Galerii która dołożyła do tego remontu a której nienawidzisz.Ja osobiście wolę ją niż rozdeptane trawniki stanowiące wychodek dla psów i raj dla szumowin.Wejdż sobie na wizualki i popatrz i pomyśl,czy na pewno niechcesz tak pięknego i ciekawego miejsca we Wrocławiu,miejsca które będzie naszą dumą i będą nam go zazdrościć inne miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Uzupełnienie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.06, 14:23 W uzupełnieniu poprzedniego wątku dodam bo zapomniałem,że powodem opóżnienia tej inwestycji były problemy z ustaleniem konkretnego wykonawcy.I udało się to firmie BUDIMEX DROMEX która ma się uporać z pracami do grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: Uzupełnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:43 Gość portalu: Martix napisał(a): > W uzupełnieniu poprzedniego wątku dodam bo zapomniałem,że powodem opóżnienia > tej inwestycji były problemy z ustaleniem konkretnego wykonawcy.I udało się to > firmie BUDIMEX DROMEX która ma się uporać z pracami do grudnia. Grudnia? Znając DROMEX to chyba grudnia 2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observator Re: nieprzypadkowy termin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:21 "Słupy nie malowane od lat,wszystko brzydkie" - rozumiem, ze irytujacy jest fakt, ze same sie nie chcialy pomalowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: nieprzypadkowy termin IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.06, 11:30 Przecież to skrzyżowanie to jest (była) kompromitacja na cały region! Powinno być robione w 1996 a nie w 2006. Najbardziej podobało mi się, jak ci jadący od Psiego usiłowali skręcić w lewo w kierunku Biskupina (blokując przy tym jeden pas...) i kiedy już przepuścili wszystkich jadących z przeciwka i wydawało im się, że się wreszcie uda, to wtedy nacierał na nich skręcający tramwaj, dziko dzwoniący :) :) :). Nie, takich atrakcji nie należy się pozbywać, trzeba było z remontem czekać dalej! Łosiu, a skąd wiesz, że AOW powstanie za 2-3 lata? A jak kaczki jednak rozwiążą ten okrągły bajzel zwany sejmem i nie będzie pieniędzy? Dopóki trasy nie ma, nigdy nie wiadomo kiedy powstanie - taka jest polska rzeczywistość. Tak więc za jakiś rok jedna kompromitacja z mapy miasta zniknie. Co jeszcze pozostało na kierunkach tranzytowych: -pl. Wróblewskiego/ul. Pułaskiego i jej niski wiadukt kolejowy - chyba nie wymaga komentarza, tylko kiedy będą zrobione? -Powstańców/Hallera - sztandarowy przykład debilizmu i braku wyobraźni projektantów spod znaku ZDiK - w miarę nowe, a 2x za ciasne. Będzie jeszcze fajniej, gdy odkorkują Klecińską. -Klecińska i most Szczytnicki - te na szczęśnie też ruszają. Inna sprawa na ile nowy Grunwald upłynni ruch. Ale przynajmniej autobusy nie będą stały w korku bo pojadą torowiskiem. No i będą szerokie przystanki i nowe ścieżki rowerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz UFO płaci i wymaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:15 > Łosiu, a skąd wiesz, że AOW powstanie za 2-3 lata? wierzę Sternikom:))) Galeria UFO zapłaciła 17 mln za bezkolizyjną nagonkę klientów do swoich ekskluzywnych butików z chińskimi ciuchami, ale dlaczego niezainteresowani mają być też ofiarami tego dealu??? Kto policzy koszty ponoszone przez firmy i indywidualnych użytkowników: roboczogodziny sprzętu, paliwo, stracony czas w sytuacji, gdy nie ma innych dróg, bo Szewska itp. zamknięta Przepustowość tranzytu pd-pn została ograniczona o jakieś 66%, czy nie można poczekać do zakończenia nowej jezdni Krzywoustego i mostu Warszawskiego? Jak widać blokadę głównego węzła tranzytowego można kupić za 17 mln. >Tak więc za jakiś rok jedna kompromitacja z mapy miasta zniknie. Co jeszcze > pozostało na kierunkach tranzytowych: Kompromitacja dopiero powstaje: miasto, które robi propagandę o otwartości itp. i jednocześne ustawia tablice na rogatkach: "uwaga Wrocław, lepiej zawróć!" > Inna sprawa na ile nowy Grunwald upłynni ruch. Ale przynajmniej autobusy nie > będą stały w korku bo pojadą torowiskiem. No i będą szerokie przystanki i nowe > ścieżki rowerowe. nie upłynni, bo nie jest zaprojektowany jako skrzyżowanie bezkolizyjne. Propagandę, że trzeba się poświęcić, żeby miasto było piękne, można wciskać gimnazjalitom, miasto ma być funkcjonalne oraz nie wzbudzać agresji i wrogości wśród użytkowników. Piękne miejsca sam sobie znajdę, z pewnościa inne niż nowa wiata na grunwaldzkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amar| Re: UFO płaci i wymaga IP: *.wroclaw.mm.pl 14.03.06, 11:53 Ty nawet nie napiszesz ze jest cos ok jak ci sie podoba prawda!! znam takich sam mam znajomego ktory lubi wchodzic na forum i pisac co kolwiek tzw. prowokator, przyznaj jestes szczesliwy ze cos sie dzieje na grunwaldzie... znam takich:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyUFO Re: UFO płaci i wymaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:24 Wiadomo, ze wszyscy ktorzy wytykaja bledy wladzy powinni zostac zamknieci, jak za PRLu. Teraz są to tzw agenci sowieccy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erm Re: UFO płaci i wymaga IP: 62.233.251.* 14.03.06, 14:03 moze w koncu sie ustabilizujesz i zaczniesz pisac pod jednym nickiem? a poza tym i tak nie bedziemy glosowac na R.Czarneckiego, a to miejsce jest ostatnim na robienie mu kampanii. wszyscyc wiedza, ze to jest jedwabisty temat do nagonki na Dutkiewicza, ale ja go podziwiam, ze bez wzgledu na konsekwencje polityczne robi to co dla miasta robic powinien. dobrze wiedzial, ze takie palanty to wykorzystaja. nie pomylil sie. zamiast robic kampanie, pracuje dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustabilizowany "robi to co dla miasta robic powinien"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:11 czyli nic? wyslal 18 ludzi na grunwaldzie w szczycie robot - bylem tam w poludnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: UFO płaci i wymaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:42 > moze w koncu sie ustabilizujesz i zaczniesz pisac pod jednym nickiem? > mylisz się, widocznie znalazło się już dwóch niezadowolonych z blokady miasta, ja występuję zawsze jako Łoś_bimbacz > wszyscyc wiedza, ze to jest jedwabisty temat do nagonki na Dutkiewicza jak możesz pisać takie herezje?, wierny lud spontanicznie nadał już imię Sternika największej nieistniejącej jeszcze przeprawie mostowej AOW w najszerszym miejscu odry, a ty o nagonce, kto to czyni?, przecież wszyscy są zachwyceni. > zamiast robic kampanie, pracuje dla miasta a dział propagandowy robi kampanie, wyspecjalizowany podział pracy to podstawa Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: UFO płaci i wymaga 15.03.06, 23:12 > jak możesz pisać takie herezje?, wierny lud spontanicznie nadał już imię > Sternika największej nieistniejącej jeszcze przeprawie mostowej AOW w > najszerszym miejscu odry, a ty o nagonce, kto to czyni?, przecież wszyscy są > zachwyceni. AOW to nie jest tylko przeprawa, to 30 km autostrady w nieciekawym terenie. Wiec most jest tam gdzie byc musi. Mdli mnie juz od sluchania 'fachowców', wybierających z kontekstu jeden zakichany szczegolik i wyglaszajacych swe madrosci. Rownie dobrze moglbys argumentowac tak jak [---] dzialkowcy, ze veto, bo im autostrade puszczaja przez ten ukochany, wypieszczony zagonik marcheweczki. Wiec autostrada jest be. Tak, ja jestem zachwycony. Nareszcie. A Ty pokaz jak zrobic lepiej lub zamilknij na zawsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Re: UFO płaci i wymaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:27 martix to matrix Odpowiedz Link Zgłoś
fasoll Re: Grunwald 16.03.06, 08:14 Wszyscy źli na remont grunwaldu a mój ojciec zadowolony! Pracuje on na Prusa i na PKS musiał chodzić na Grunwald a teraz przystanek ma koło ogrodu botanicznego. Dodatkowo całą trasę do domu jedzie w takim samym czasie jak przez Grunwald. Posiejmy więc trawę na Grunwaldzie:D Odpowiedz Link Zgłoś