Dodaj do ulubionych

Lenin vel Sasin

26.09.22, 18:47
Ленин vel Сасин - tak wyglada nawet lepiej.

Pamietacie jak to krytykowano PRL, szczegolnie za Gomolki, ze przychdzil urzednik i dawal "domiar" prywatnej inicjatywie. Kolejny mit PRL z repertuaru IPNu.

Ale mamy reinkarnacje, i to w podobno katolickim kraju.

next.gazeta.pl/next/7,151003,28956491,grunwald-na-gieldzie-i-efekt-sasin-po-zapowiedziach-nowego.html

Podatek od nadzwyczajnych zysków jest przewidziany dla wszystkich firm zatrudniających ponad 250 osób i mających roczny obrót na poziomie wyższym niż 50 mln euro - ustalili dziennikarze "Rzeczpospolitej". Przedsiębiorcy musieliby zapłacić 50 proc. podatku od nadmiarowych zysków. Łukasz Olejnik z PO mówi wprost, że - jesli projekt przejdzie - "PiS będzie teraz łupić duże prywatne firmy".

...

"Grunwald na giełdzie! WIG spadł do poziomu 1410 pkt. Złoty jest najtańszy w historii, od początku roku stracił do dolara 21 proc., a w pisie bal na Titanicu i radość z faktu, że proputinowska prawica wygrała we Włoszech", "Drodzy inwestorzy, walka przy waszym boku to był zaszczyt. Teraz czas na "ostatnią wieczerzę" - to inne z komentarzy.

Tak naprawde to mi przykro. Przypomina mi sie linijka z "hydropieklawstapienia"

Bo miałem ambicję stworzyć taką rezolutną rasę
A wyście to tak po ludzku
Po ludzku spartolili

youtu.be/-O69nTy1UQI

A gdzie jest Noe i kto zalapie sie na Arke?
Obserwuj wątek
    • dorota_333 Re: Lenin vel Sasin 26.09.22, 19:09
      Windfall tax. Wszyscy to robią, towarzyszu Sendi.
      • sendivigius Re: Lenin vel Sasin 26.09.22, 19:19
        dorota_333 napisała:

> Windfall tax. Wszyscy to robią, towarzyszu Sendi.

Więc czemu się czepialiscie towarzysza Gomułki?

A moze to komunizm wreszcie zwyciezyl?

Pozostaje jeszcze wprowadzenie leninowskiej zasady "kto nie pracuje ten nie je"

Dziś lud roboczy wsi i miasta
        W jedności swojej stwarza moc,
        Co się po ziemi wszerz rozrasta,
        Jak świt, łamiący wieków noc...
        Precz, darmozjadów rodzie sępi!
        Czyż nie dość żeru z naszych ciał?
        Gdy lud wam krwawe szpony stępi,
        Dzień szczęścia będzie wiecznie trwał.

• dorota_333 Re: Lenin vel Sasin 26.09.22, 20:43
          > A moze to komunizm wreszcie zwyciezyl?

Nastąpiła, Towarzyszu, pewna konwergencja kapitalizmu w stronę socjalną, stępienie szponów, ucywilizowanie. Nie dobrowolnie, o nie.
    • pigeon_shit_dust Kumunizm zawsze konczy sie zle. 26.09.22, 20:12
      sendivigius napisał:

> Podatek od nadzwyczajnych zysków jest przewidziany dla wszystkich firm zatru
      > dniających ponad 250 osób i mających roczny obrót na poziomie wyższym niż 50 ml
      > n euro - ustalili dziennikarze "Rzeczpospolitej". Przedsiębiorcy musieliby zapł

I? Wiec firma ktora robi 60 mln i ma 300 osob, po prostu wywali na zbita morde te 51 luda i wsio.
      Dla nich od razu sie komunizm zle zakonczy.

> acić 50 proc. podatku od nadmiarowych zysków. Łukasz Olejnik z PO mówi wprost,
      > że - jesli projekt przejdzie - "PiS będzie teraz łupić duże prywatne firmy".
      >
      > ...
      >
      > "Grunwald na giełdzie! WIG spadł do poziomu 1410 pkt. Złoty jest najtańszy w hi
      > storii, od początku roku stracił do dolara 21 proc., a w pisie bal na Titanicu
      > i radość z faktu, że proputinowska prawica wygrała we Włoszech", "Drodzy inwest
      > orzy, walka przy waszym boku to był zaszczyt. Teraz czas na "ostatnią wieczerzę
      > " - to inne z komentarzy.

>
      > Tak naprawde to mi przykro. Przypomina mi sie linijka z "hydropieklawstapienia"
      >
      > Bo miałem ambicję stworzyć taką rezolutną rasę
      > A wyście to tak po ludzku
      > Po ludzku spartolili

>
      > youtu.be/-O69nTy1UQI
      >
      > A gdzie jest Noe i kto zalapie sie na Arke?
    • pepe49 Re: Lenin vel Sasin 27.09.22, 21:49
      https://albicla.pl/imgcache/800x800/w/uploads/images/tmp/1000035829166417355641350ba142ee.jpg

https://albicla.pl/imgcache/800x800/w/uploads/images/tmp/10000358291664303618f11489af0854.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka