Dodaj do ulubionych

zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie...

IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.12.02, 22:51
... i dajmy sobie spokój.
Zawsze myslałam, że we Wrocławiu nie bedzie koncertów disco polo i klimatów
na Ich Troje no i myliłam się.
Co przypomina mi ukochany dowcip z Punch'a:
stoją dwie ubrane na czarno niewiasty nad grobem.
Na nagrobku napis, że tu spoczywa mąż jednej z dam.
Pani mówi: Zawsze mu powatrzałam, że nie umarłby od tego gdyby choć raz był
dla mnie miły. No i popatrz. Myliłam się.
Dlatego zachęcam zróbmy listę tego czego we Wrocławiu nie będzie:
Expo, Centrum Przeciw Wypędzeniom, Czystego Dworca PKP, Sklepu Firmowego
Jaguara i tym podobmych luksusów oraz rzecz jasna rozgrywek siatkarskich
rangi mistrzowskiej. To będzie bardzo, bardzo ciekawa lista.
Bo w końcu jestesmy odtąd-do-pokąd (ciekawe jak się to pisze) sięga nasza
wyobraźnia. Kurcze.
Acz w czysty dworzec przyjdzie mi uwierzyć na końcu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tirsa Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.02, 23:02
      Aquaparku
      500 metrów ulicy bez dziur
      • Gość: ZDiK Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.02, 23:27
        150 metrow ulicy bez dziur
    • Gość: umf Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.02, 23:05
      Profesjonalnej redakcji prasowej niezaleznej od
      politykow.
      • Gość: piegdoń Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.12.02, 23:12
        Gość portalu: umf napisał(a):

> Profesjonalnej redakcji prasowej niezaleznej od
        > politykow.

o to to...
        • Gość: Yani Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.proxy.aol.com 07.12.02, 07:06
          Czyzby polityczny szantaz? ;)
          Pozdr.
          Yani
    • Gość: Rafis vice versa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.02, 15:33
      Gość portalu: piegdoń napisał(a):

Jaki jest sens robienia takiej listy? To kolejny głos defetyzmu.Dlaczego nie
      mamy zrobic listy tego co będzie we Wrocławiu i potem zrobic to?
      We Wrocławiu może byc wszystko co zechcemy.Trzeba tylko miec plan,motywacje i
      zabraz sie do roboty.Jesli nie możemy zrobic tego sami naciskajmy na
      tych,którzy mogą.
      Wszystko da się zrobic,szczególnie we Wrocławiu.
      pozdrawiam
    • Gość: rybak3 Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: 212.127.78.* 07.12.02, 16:11
      "dopokąd" pisze się jak widać; tak pisał Norwid (wiersz "Pielgrzym"), tak też
      zaleca słownik ortograficzny (wystarczy zajrzeć);
      W związku z Centrum Przeciw Wypędzeniom we Wrocławiu nie będzie Niemiec pluł
      nam w twarz. Naplujemy sobie sami. Też dowcip, nie z "Puncha".
      Pozdrawiam
      • Gość: piegdoń Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.12.02, 18:37
        Gość portalu: rybak3 napisał(a):

> "dopokąd" pisze się jak widać; tak pisał Norwid (wiersz "Pielgrzym"), tak też
        > zaleca słownik ortograficzny (wystarczy zajrzeć);
        > W związku z Centrum Przeciw Wypędzeniom we Wrocławiu nie będzie Niemiec pluł
        > nam w twarz. Naplujemy sobie sami. Też dowcip, nie z "Puncha".
        > Pozdrawiam

Natalio, w moim słowniku poprawnej polszczyzny Doroszewskiego PWN z (niestety)
        1980 roku popokąd nie było. Innego słownika nocą pod ręką nie miałam.
        Nie wstyd pytać, mniemam.
        A może to był New Yorker?
        W moim wieku już nie jest wstyd słabo pamiętać
        pozdrawiam,
        b.
        • Gość: piegdoń Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.12.02, 18:39

> Gość portalu: rybak3 napisał(a):
          >
          > > "dopokąd" pisze się jak widać; tak pisał Norwid (wiersz "Pielgrzym"), tak
          > też
          > > zaleca słownik ortograficzny (wystarczy zajrzeć);
          > > W związku z Centrum Przeciw Wypędzeniom we Wrocławiu nie będzie Niemiec pl
          > uł
          > > nam w twarz. Naplujemy sobie sami. Też dowcip, nie z "Puncha".
          > > Pozdrawiam
          >
          > Natalio, w moim słowniku poprawnej polszczyzny Doroszewskiego PWN z
          (niestety)
          > 1980 roku popokąd nie było. Innego słownika nocą pod ręką nie miałam.
          > Nie wstyd pytać, mniemam.
          > A może to był New Yorker?
          > W moim wieku już nie jest wstyd słabo pamiętać
          > pozdrawiam,
          > b.
          i dopokąd też nie
          - to powyżej to literówka -
    • _helga Nie bedzie Zarzadu Miasta bez poparcia Rufisa:)/nt 07.12.02, 20:28

> ... i dajmy sobie spokój.
      > Zawsze myslałam, że we Wrocławiu nie bedzie koncertów disco polo i klimatów
      > na Ich Troje no i myliłam się.
      > Co przypomina mi ukochany dowcip z Punch'a:
      > stoją dwie ubrane na czarno niewiasty nad grobem.
      > Na nagrobku napis, że tu spoczywa mąż jednej z dam.
      > Pani mówi: Zawsze mu powatrzałam, że nie umarłby od tego gdyby choć raz był
      > dla mnie miły. No i popatrz. Myliłam się.
      > Dlatego zachęcam zróbmy listę tego czego we Wrocławiu nie będzie:
      > Expo, Centrum Przeciw Wypędzeniom, Czystego Dworca PKP, Sklepu Firmowego
      > Jaguara i tym podobmych luksusów oraz rzecz jasna rozgrywek siatkarskich
      > rangi mistrzowskiej. To będzie bardzo, bardzo ciekawa lista.
      > Bo w końcu jestesmy odtąd-do-pokąd (ciekawe jak się to pisze) sięga nasza
      > wyobraźnia. Kurcze.
      > Acz w czysty dworzec przyjdzie mi uwierzyć na końcu.
    • Gość: Marta Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.02, 20:31
      Ale za to mamy wiele cudownych rzeczy, ktorych np. nie ma warszawa czy poznan,
      a to czy jakcys gfaceci graja w pilke a kibice demoluja stadion nie jest tak
      naprawde najwazniejsze moim zdaniem
      • Gość: hrabiaa Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.dtvk.tpnet.pl 07.12.02, 20:49
        We Wrocławiu nie będzie stolycy, gdyż ci z kwatery głównej na to nie pozwolą.
        Ponadto, nigdy nie będzie Expo, gdyż Wrocław jest zbyt zapyziały na tego
        rodzaju imprezę.
        • Gość: buba1 Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.02, 22:05
          Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> We Wrocławiu nie będzie stolycy, gdyż ci z kwatery głównej na to nie pozwolą.
          > Ponadto, nigdy nie będzie Expo, gdyż Wrocław jest zbyt zapyziały na tego
          > rodzaju imprezę.
          >

I całe szczęście, że nie będzie tu stolicy. Przebywałam tam ostatnie 2 lata i
          mam dość warszawki - dlatego wróciłam.
          Ale gdyby to stolica starała się o EXPO to pewnie poparcie zewsząd byłoby dużo
          wieksze.
        • Gość: piegdon Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.12.02, 00:54
          Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> We Wrocławiu nie będzie stolycy, gdyż ci z kwatery głównej na to nie pozwolą.
          > Ponadto, nigdy nie będzie Expo, gdyż Wrocław jest zbyt zapyziały na tego
          > rodzaju imprezę.
          >
          Podobno nie o pyziałość toczyła się gra.
          • Gość: Aral Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.02, 01:04
            Niestety ale Wrocław na tle innych miast wypada kiepsko!!!!!! Przoduje
            natomiast tylko gdybyśmy mieli porównywać starówki ale i tu lepiej wypada
            Kraków i Gdańsk!!!
            Dlatego musimy się z tym pogodzić, że bliżej jest nam do Katowic, Bydgoszczy
            czy Łodzi niż do Krakowa, Gdańska, Poznania czy Warszawy.
            • meg_s Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. 08.12.02, 07:17
              Gość portalu: Aral napisał(a):

> Dlatego musimy się z tym pogodzić, że bliżej jest nam do Katowic, Bydgoszczy
              > czy Łodzi

oj daleeeeeeko Wam do Katowic (ale to nie jest komplement dla Katowic)
              • Gość: kirkol Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.magma-net.pl 09.12.02, 00:39
                najwazniejsze ze we Wrocku bedzie jak we Wrocku , a czego nie bedzie - berze na
                przetarg i zrobimy tam hale targowa , nowe macro , ulice , sa oki , i mozemy
                spraszac swiat nie na expo , ale na rajdy terenowe ( i co , kto moze nam
                podskoczyc z takimi drogami ) , nie bedziemy chyba nigdy mieli madrych
                wlodarzy , bo zawsze im cos stoi na drodze . Sadze ze nie oplaca sie wymieniac
                tego co nie bedzie , ale tego co jest . Jest brud , masa pustych slow na temat
                Wrocka w prasie miejscowej ( bo inni nie chca za bardzo o nas pisac
                pochlebnie ) to takie regionalne samouwielbienie , oddajmy Wrocek na przetarg
                caly , moze przyjdzie ktos madry i zrobi to co my nie mozemy , nafaszerowani
                wizja o expo przez troche czasu mielismy nadzieje , teraz moze jakowes igrzyska
                jak w rzymie ongis bywalo , moze maly watykan , albo cos w ten desen i
                mielibysmy swojakich pielgrzymow , pamietacie jak byl papiez i ile fajnusnych
                rzeczy przybylo we wrocku , a jakbysmy mieli na stale papieza to co , ech
                pozdro
            • Gość: asd Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.02, 03:13
              Gość portalu: Aral napisał(a):

> Niestety ale Wrocław na tle innych miast wypada kiepsko!!!!!! Przoduje
              > natomiast tylko gdybyśmy mieli porównywać starówki ale i tu lepiej wypada
              > Kraków i Gdańsk!!!
              > Dlatego musimy się z tym pogodzić, że bliżej jest nam do Katowic, Bydgoszczy
              > czy Łodzi niż do Krakowa, Gdańska, Poznania czy Warszawy.

na pewno we wrocku nie ma tylu pedziow i paetzow co w poznaniu!
    • Gość: Wojtek Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.31.* 09.12.02, 10:18
      Napewno nie będzie obwodnicy z Bielan Wrocławskich do trasy wylotowej na
      Warszawę. Mogła by się kończyć np. w Mirkowie albo w Długołęce.
      Pozdrawiam
    • Gość: jacek Re: zróbmy listę czego we Wwrocławiu nie będzie.. IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 09.12.02, 13:31
      regularnej żeglugi rzecznej i domów na barkach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka