Gość: AR IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.03, 21:07 Czy ktos moze mi powiedziec, gdzie znajduje sie we Wroclawiu gorka pod nazwa "Kilimandzaro"? pozdr AR Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pafik Re: Kilimandzaro? Gdzie ta gorka? IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 07.01.03, 21:19 Gość portalu: AR napisał(a): > Czy ktos moze mi powiedziec, gdzie znajduje sie we Wroclawiu gorka pod > nazwa "Kilimandzaro"? > Kolo Morskiego Oka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Kilimandzaro? Gdzie ta gorka? IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 07.01.03, 21:21 Gość portalu: AR napisał(a): > Czy ktos moze mi powiedziec, gdzie znajduje sie we Wroclawiu gorka pod > nazwa "Kilimandzaro"? > > pozdr > > AR Strona (wtej chwili) #2 Forum.Watek z 5.I.03.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Kilimandzaro? Gdzie ta gorka? IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 07.01.03, 21:24 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=4105781 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: Kilimandzaro? Gdzie ta gorka? IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.03, 21:41 Wielkie dzieki za odpowiedz, juz prawie wszystko wiem na ten temat. Zastanawiam sie tylko, co zrobili ze schronami w Kilimandzaro (dla mnie "Cymbo"), zasypali? Zamurowali? AR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Kilimandzaro? Gdzie ta gorka? IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 07.01.03, 21:53 Zasypali, ale plytko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: Kilimandzaro? Gdzie ta gorka? IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.03, 22:39 Moze kiedys jakis nadpobudliwy piesek dokopie sie do schronu:) Zal mi tylko motokrosu, tak fajnie zjezdzalo sie tam w zimie na sankach, to byly czasy! pzdr AR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Kilimandzaro? Gdzie ta gorka? IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 07.01.03, 22:57 Gość portalu: AR napisał(a): > Moze kiedys jakis nadpobudliwy piesek dokopie sie do schronu:) I dobrze bo moje trampki tam zostawilem. Byly chinskie i tylko troche podeszwa sie w prawym odkleila.Ale lewy byl za to w porzo.:0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: Kilimandzaro? Gdzie ta gorka? IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.03, 16:06 Gość portalu: jajaccek napisał(a): > I dobrze bo moje trampki tam zostawilem. Byly chinskie i tylko troche > podeszwa sie w prawym odkleila.Ale lewy byl za to w porzo.:0 Nie ty jeden, wielu tam potracilo buty w jednej z "czarnych" dziur, glebokiej i zbyt waskiej aby wyciagnac to co wpadlo. Gdyby tam pokopac pewnie mozna by bylo otworzyc sklep obuwniczy :) i to nawet z zagranicznym towarem :) Nie rozumiem jednego, dlaczego nikogo nie interesowalo, co tak naprawde jest ukryte w tej gorce i nikt nie probowal jej calkowicie rozwalic. A moze ktos wie, jak wygladala ona zaraz po lub w takcie II WS? pzdr AR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: Kilimandzaro? Gdzie ta gorka? IP: 213.96.28.* 08.01.03, 16:16 Pamietasz Czarka F, Krzysia K i jeszcze paru innych. Czesto chodzilismy szperac w starych bunkrach. SZczególnie tych nad Odra. Wynikiem, jesli dobrze pamietam byly: bagnety, maski p/gas, jakies stare ordery, jeden wizor od jakiegos dziala.itp Fajna byla zabawa. pzdr pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: Kilimandzaro. Bunkry! IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.03, 08:19 Gość portalu: zwako napisał(a): > Pamietasz Czarka F, Krzysia K i jeszcze paru innych. > Czesto chodzilismy szperac w starych bunkrach. SZczególnie tych nad Odra. A ja tylko zbieralam kwiatki na lace:) No ale tak powaznie. Ciekawa jestem czy jeszcze cos mozna znalezc. Ach, teraz to dzieciaki maja inne zajecia i pewnie nikt nie lazi po bunkrach. Chociaz na gieldach internetowych pelno jest takich gadzetow i to czesto w stanie "nieuzywanym" (znalezionych w piwnicach lub na strychach), we Wroclawiu raczej wiecej bylo tych dosc zuzytych! > Wynikiem, jesli dobrze pamietam byly: bagnety, maski p/gas, jakies stare > ordery, jeden wizor od jakiegos dziala.itp Masz jeszcze cos z tych rzeczy? Wizor??? > Fajna byla zabawa. > > pzdr > > pawel Pzdr AR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: Kilimandzaro. Bunkry! IP: 213.96.28.* 09.01.03, 13:45 Gość portalu: AR napisał(a): > > Wynikiem, jesli dobrze pamietam byly: bagnety, maski p/gas, jakies stare > > ordery, jeden wizor od jakiegos dziala.itp > > Masz jeszcze cos z tych rzeczy? Wizor??? Wizor, to taka lornetka z celownikiem. Jezeli mi rodzice nie wyzucili, to pewnie jeszcze gdzies sie to wszystko paleta. Bagnet z pierwszej swiatowej, mama wywalila jeszcze jak bylem w Polsce:( pzdr. Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Kilimandzaro. Bunkry! IP: 137.133.221.* 13.01.03, 11:57 Gość portalu: zwako napisał(a): > Gość portalu: AR napisał(a): > > > > Wynikiem, jesli dobrze pamietam byly: bagnety, maski p/gas, jakies st > are > > > ordery, jeden wizor od jakiegos dziala.itp > > > > Masz jeszcze cos z tych rzeczy? Wizor??? > > Wizor, to taka lornetka z celownikiem. > > Jezeli mi rodzice nie wyzucili, to pewnie jeszcze gdzies sie to wszystko > paleta. > Bagnet z pierwszej swiatowej, mama wywalila jeszcze jak bylem w Polsce:( > > pzdr. > > Pawel Pawel, chodziles zarowno do 36-tej jak i II-ki, co i ja robilem (56-62 i 62-67). Napisz kiedy!! Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: Kilimandzaro. Bunkry! IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.01.03, 13:16 Gość portalu: Obcy napisał(a): > > Pawel > Pawel, chodziles zarowno do 36-tej jak i II-ki, co i ja robilem (56-62 i 62- 67) > . > Napisz kiedy!! > Tomasz Niestety, kiedy Ty konczyles II-ke, ja dopiero bylem w planach moich rodziców. (urodzilem sie - a.d. 1968).Zarówno Twoje, jak i moje czasy, choc rózne, byly bardzo ciekawe. Bardzo mile wspominam 36-ta. Chyba jeszcze bardziej, niz II-ke. pzdr. Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
emka60 Re: Kilimandzaro. Bunkry! 13.01.03, 18:35 Gość portalu: zwako napisał(a): > Gość portalu: Obcy napisał(a): > > > > Pawel > > Pawel, chodziles zarowno do 36-tej jak i II-ki, co i ja robilem (56-62 i 6 > 2- > 67) > > . > > Napisz kiedy!! > > Tomasz > > Niestety, kiedy Ty konczyles II-ke, ja dopiero bylem w planach moich rodziców. > (urodzilem sie - a.d. 1968).Zarówno Twoje, jak i moje czasy, choc rózne, byly > bardzo ciekawe. Bardzo mile wspominam 36-ta. Chyba jeszcze bardziej, niz II- ke. > > pzdr. > > Pawel Hej Pawle, na pocieszeni powiem Ci , że najlepsze lata póki co 36 ma już za sobą. Ale pozdrawiam ostatni dobry narybek. Teraz kilka słów do Zwako. Jeśli urodziłeś sie wok. 58-59 roku to pozdrawiam jako koleś z parafii. Ja też jestem po 36 i po II Lo. A mieszkalem w okolicy kochanowskiego/ Kolberga. I ta Górka była naszym "miejscem niezwykłym" jak zresztą kilka innych miejsc w tej okolicy. Może odezwiesz się i przy[pomnisz sobie z kim chdziłeś do podstawówki lub liceum to chętnie powspominamy... Marek K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Kilimandzaro? Gdzie ta gorka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.03, 12:49 Gość portalu: AR napisał(a): > Wielkie dzieki za odpowiedz, juz prawie wszystko wiem na ten temat. > Zastanawiam sie tylko, co zrobili ze schronami w Kilimandzaro (dla > mnie "Cymbo"), zasypali? Zamurowali? > > AR Hej, dla mnie zawsze pozostanie jako "cymberas". jako rocznik '57 pamietam różne koleje tego obiektu, równiez bunkry (nie tylko te pod wzgórzem, ale i w parku i pod "polem marsowym"). Chadzało sie na wynalazki to i giwerę sie przytargało i hełm szkopski i pare granatów i pocisków 9 a potem do ognicha) he, he, he. dobrze że dzieciaki tego nie wiedzą co ich stary porabiał w szczenięcych latach. Pare drobiazgów sie jeszcze zachowało, a najbardziej mi żal sztabsplanu hauptstad festung breslau, który kolegi mama spaliła. Cóz tam nie było: pamiętam kanały pod miastem, ale brak szczegółów - skleroza... Mam czasami ochotę odwiedzić stare miejsca. Magia?... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś