chlorofil1 12.06.06, 10:50 Koparka. Są ofiary wśród podróżnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najglupszy-nick Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 12.06.06, 10:52 chlorofil1 napisał: > Koparka. Są ofiary wśród podróżnych. Ledwo się wydostałem - MASAKRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 12.06.06, 10:59 boze, mam nadzieje, ze tylko jedna nitke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.06, 11:22 To się nie powinno zdarzyć. Przecież są jakieś europejskie normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxikaz Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:11 Czy to czasem nie jakaś prowokacja...? Na GW nic jeszcze o tym nie piszą... Odpowiedz Link Zgłoś
metro.wroclaw W trosce o naszych drogich pasażerów 12.06.06, 11:07 uruchamiamy bezpłatną info linie 0700-200-300 -tu można sie dowiedzieć, w którym kurorcie przebywają poszkodowani. W razie konieczności dalszej rehabilitacji, bedą możliwe (oczywiście bezpłatne)wyjazdy do sanatoriów i uzdrowisk. Niestety juz zostały tylko miejsca na Teneryfe oraz na Kajmany. Postaramy sie o większy wybór. Zycze duzo zdrowia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: W trosce o naszych drogich pasażerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:34 Co za partacze!! Mialem szczescie ze jechalem wtedy linia bezowa a nie sardynkowa. Wydaje mi sie ze rekompensata w postaci miesiecznego zniesienia oplat za przejazdy dla wszystkich to kpina w zywe oczy! Ehhh 3 swiat... Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: W trosce o naszych drogich pasażerów 12.06.06, 11:42 Nie mogę się otrząsnąć. Te płaczące dzieci. Zagubione ciężarne kobiety. Tu nie pomoże żadna psychoterapia. Odpowiedz Link Zgłoś
censorship Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 12.06.06, 11:33 Mam złamaną nogę, ale obsługa stanęła na wyskości zadania. Telewizja wysokiej rozdzielczości, drinki (z parasolkami oczywiście), muzyka na życzenie. Nie wiadomo kiedy wszystko wróci do normy. Uszkodzenia są poważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:52 wazne ze internet działa. nie wiem jak długo potrawa akacja, ciagle ewakuują, ja jestem jeszcze w srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 12.06.06, 12:11 Ja chciałem stanąć w obronie naszych dziarskich chłopców - drogowców. Operator koparki podczas pracy opierał się na trójwymiarowym hologramie rzucanym przez lasery na przednią szybę. Projekcja holograficznego obrazu powstałego poprzez trójwymiarowe skanowanie starych, poniemieckich planów tuneli nie uwzlędniła niestety obniżenia się gruntu placu Grunwaldzkiego skutkiem kreciej roboty komunistów w latach 1945-1989. Istnieją także niepotwiedzone pogłoski o celowym zaszyfrowaniu sygnału z GPS przez armię USA celem ochrony tajnego poniemieckiego bunkra pod placem Grunwaldzkim, w którym CIA miała podobno przesłuchiwać schwytanych w Afganistanie Talibów. Prezydent Dutkiewicz objął osobiście kontrolę nad prowadzonym na szeroką skalę śledztwem. Nasza Dagmara Straż Miejska w tej właśnie chwili znajduje się na pokładzie specjalnej maszyny w drodze do USA, gdzie przy pomocy miejscowej prokuratury przesłucha szefów NSA i CIA jako podejrzanych o doprowadzenie do tej katastrofy. Prezydent Dutkiewicz rozmawiał już z przewodniczącym sądu najwyższego USA o ewentualnym postawieniu zarzutów "sprawstwa kierowniczego" prezydentowi Bushowi oraz o jego impeachmencie i możliwie szybkiej do Polski ekstradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
napoj.chmielowy Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 12.06.06, 12:23 map4 napisał: > > Prezydent Dutkiewicz objął osobiście kontrolę nad prowadzonym na szeroką skalę > śledztwem. Nasza Dagmara Straż Miejska w tej właśnie chwili znajduje się na > pokładzie specjalnej maszyny w drodze do USA, gdzie przy pomocy miejscowej > prokuratury przesłucha szefów NSA i CIA jako podejrzanych o doprowadzenie do te > j > katastrofy. Prezydent Dutkiewicz rozmawiał już z przewodniczącym sądu > najwyższego USA o ewentualnym postawieniu zarzutów "sprawstwa kierowniczego" > prezydentowi Bushowi oraz o jego impeachmencie i możliwie szybkiej do Polski > ekstradycji. > Straty są jednak poważne. Na Biskupinie zabrakło Jogurtu (bardzo szybko powstał czarny rynek, ale ceny nie są na przeciętną kieszeń). Nie wiem jak się Prezydent z tego wszystkiego wytłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 ! breaking news ! 12.06.06, 12:28 BRAKING NEWS: prezydent Dutkiewicz ogłosił sankcje gospodarcze przeciwko USA. Na wieść o obłożeniu USA sankcjami giełdy w Londynie, Paryżu i Frankfurcie zawiesiły obrót akcjami firm amerykańskich a Rada Bezpieczeństwa ONZ zadecydowała o przeniesieniu swej siedziby do Genewy. Prezydent Dutkiewicz zażądał ekstradycji Busha w terminie 48 godzin. Nasza rzeczna Marynarka Wojenna opuściła już swe cumowiska i oczekiwane jest, że w przeciągu czterech dni może rozpocząć się morska blokada USA. Kurs dolara do złotówki pobił rekord wszechczasów: za 100 dolarów USA można dziś kupić zaledwie 42 grosze polskie. Nasz konsulat w Chicago został dosłownie zalany przez falę 2,5 miliona podań osób twierdzących, że mają polskich przodków i pragnących powrócić z USA do Polski. W związku z dramatycznym rozwojem sytuacji wrocławska nieformalna grupa patriotów skupiona wokół forum skyscrapercity powołała obywatelskie patrole strzegące granic Polski przez zalewem nielegalnie przesiąkających do naszego Boskiego Miasta gringos. Od tej pory każdy, kto z bezmyślnym wyrazem twarzy żując gumę zostanie złapany we Wrocławiu w mokrych spodniach zostanie natychmiast wydalony z powrotem za Odrę. Celem ochrony granicy z Czechami premier Marcinkiewicz po konsultacji z prezydentem Dutkiewiczem podjął decyzję o budowie muru wzorem granicy Izraelsko - Palestyńskiej. Budowę nadzorować będą emerytowani fachowcy z DDR. Odpowiedz Link Zgłoś
censorship Jest na prawdę dobra opieka 12.06.06, 12:42 Zaożyli mi gips i bardzo przystojny Szwed jest do mojej dyspozycji. Pełen komfort i relaks. Gdyby noga nie bolała czułabym się jak w raju. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Jest na prawdę dobra opieka 12.06.06, 13:00 Wstydziłabyś się ! Tak wykorzystywać biednych, szwedzkich bezrobotnych ! Apeluję do Ciebie w imię poszanowania godności ludzkiej obywateli biedniejszych państw: przynajmniej zatrudnij go legalnie i opłać mu składki na ZUS. Przecież on właśnie dla naszych fantanstycznych, dwa razy wyższych niż w Zjednocznoych Emiratach Arabskich emerytur z narażeniem życia wiosłował przez Bałtyk w skradzionym z wystawy sklepu sportowego w Ystad pontonie. Daj mu od czasu do czasu jakiś napiwek, niech se chłopak jakiegoś mniejszego Bentleya kupi. Nie wykorzystuj biedy w kraju jego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 12.06.06, 12:40 łączę się z Wami w bólu... i nie tylko ja... na Krzykach tłum ludzi, którzy specjalnie opuścili miejsca pracy, by móc wyrazić swoją solidarność z poszkodowanymi w metrze, tańczą, śpiewają i piją drinki z parasolkami .... kończe, bo muszę lecieć na dół, praca nie zając Odpowiedz Link Zgłoś
metro.wroclaw Renty dozywotnie !! 12.06.06, 12:58 Uwzględniając liczne głosy krytyki Zarząd Wrocławskiego Metra podpisał właśnie porozumienie z poszkodowanymi o wypłacaniu dozywotnich rent w wysokości 3000 Euro (mieisęcznie-brutto) za poniesione straty morlane i ubytki na zdrowiu. Jednoczesnie informujemy iż OPERATOR KOPARKI i firma remontująca Pl.Grunwaldzki zostaną ukarane wysokimi grzywnami. Sporządzane sa właśnie wnioski o odszkodowanie dla naszych UKOSIANYCH pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: Renty dozywotnie !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.06, 12:59 Tako rzecze map4 - naczelny polski gej w kraju Adolfa Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Renty dozywotnie !! 12.06.06, 13:02 metro.wroclaw napisał: > Uwzględniając liczne głosy krytyki Zarząd Wrocławskiego Metra podpisał właśnie > porozumienie z poszkodowanymi o wypłacaniu dozywotnich rent w wysokości 3000 Euro (mieisęcznie-brutto) za poniesione straty morlane i ubytki na zdrowiu. Brutto ?!?!?!? Miesięcznie ?!?!!?!? Chyba tygodniowo i netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Raport IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.06, 13:07 O godz. 09.05 wyjechałem planowo pociągiem nr 225 złożonym z dwóch ezt (6 wagonów) ze stacji Jelcz-Laskowice. Do przystanku Hala Stulecia jazda przebiegała bez żadnych zakłóceń. Ok. godz. 10.35 minąłem z V=80 km/h ostatni semafor SBL przed stacją Plac Grunwaldzki, który wyświetlał jedno światło zielone - sygnał "droga wolna z Vmax, na następnym semaforze droga wolna z Vmax". W odległości ok. 50 m przed semaforem wjazdowym do stacji Plac Grunwaldzki semafor ten zmienił obraz z jednego światła pomarańczowego ("droga wolna z Vmax, na następnym semaforze stój") na światło czerwone ("stój"). Wtedy bezzwłocznie rozpocząłem hamowanie awaryjne (ep + eldyn). W chwili, gdy pierwszy wagon pierwszego ezt minął semafor, poczułem silne szarpnięcie, po czym wagon zatrzymał się na okręgu zwrotnicowym stacji Plac Grunwaldzki. Niemal natychmiast na dach wagonu zaczęły spadać odłamki betonu i stali, po czym znikło napięcie w szynie zasilającej. Po chwili torowiska zaczęła zalewać woda. Wobec zaistniałej sytuacji ewakuowałem się z pociągu i udałem się po pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyżurny.ruchu Re: Raport IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.06, 13:12 O godz. 7.00 rozpocząłem służbę w centrali dyspozycyjnej Plac Grunwaldzki. Do godz. 10.35 służba przebiegała bez poważniejszych zdarzeń. Ok. godz. 10.37 włączył się sygnał alarmowy. Nim zorientowałem się w sytuacji, z sufitu dyspozytorni zaczęła lać się woda, po czym zgasły wszystkie światła. Wtedy bezzwłocznie udałem się do wyjścia ewakuacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: Raport operatora koparki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:31 Wiesz pan, k*, te nowe japońskie holowizjery to k* jakieś cholerne g*. Dłubię se spokojnie według wczytanego do kompa rysunku projektowego i nagle mi się to p* ustrojstwo k* zresetowało i zamiast struktury podziemnych tuneli wyświetliło mi k* jakiś screen po japońsku. K*, po jaki ch* mi kupujemy to badziewie za granicą, przecież w Kobierzycach robią dużo lepsze i niezawodne. Znów jakiś ch* wział w łapę... No i jak nic nie widziałem, to jakiś kabelek mi się w łyżkę k* zaplątał, trochę się do dziury posypało i tyle. To mogę już iść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Wiocha mentalna? Corgany i łoski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:26 Niech mi teraz jakis Corgan czy Łoś Bimbacz powie ze nie potrafimy sie smiac ze swoich wad:) Odpowiedz Link Zgłoś
zupper czysom - objazdy? 12.06.06, 14:37 Czy dzielna i zawsze stojąca na wysokości zadania komunikacja miejska zorganizowała objazdy czy mamy pocekac do kolejnego maratonu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czekający Re: czysom - objazdy? IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.06, 14:57 zupper napisała: > Czy dzielna i zawsze stojąca na wysokości zadania komunikacja miejska > zorganizowała objazdy czy mamy pocekac do kolejnego maratonu ? Tak sobie czekam i wydaje mi się, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: czysom - objazdy? IP: *.chello.pl 12.06.06, 19:13 a ja tu ciągle czekam i czekam i zadnego wagonika nie widzę, nawet gazetę sobie kupiłam "metro" i dziwnie tak coś mi się na nią ciągle tynk sypie...łaaa Odpowiedz Link Zgłoś
censorship Re: czysom - objazdy? 12.06.06, 19:34 Gość portalu: azja napisał(a): > a ja tu ciągle czekam i czekam i zadnego wagonika nie widzę, nawet gazetę sobi > e kupiłam "metro" i dziwnie tak coś mi się na nią ciągle tynk sypie...łaaa Cztery kroki w lewo, dwa w prawo i pięćdziesiąt metrów prosto jest PUNKT POMOCY. Zaopiekują się Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centrala.rucha Komunikacja zastępcza IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.06, 22:16 Gość portalu: azja napisał(a): > a ja tu ciągle czekam i czekam i zadnego wagonika nie widzę Ekipy ratunkowe Metra Wrocław S.A. już przed godz. 15.00 usunęły uszkodzony pociąg, nie mogą jednak przystąpić do naprawy infrastruktury kolejowej przed zabezpieczeniem tunelu i powstrzymaniem wycieku wody z uszkodzonej magistrali wodociągowej oraz fekalii z kolektora kanalizacyjnego. Wg informacji posiadanych przez Dyrekcję Metra Wrocław S.A. prace te urzędnicy miejscy zlecili f-mie Ziajka, która to do tej pory nie podała terminu ich zakończenia. W związku z powyższym Dyrekcja Metra Wrocław informuje, że w najbliższej odległości czynne są stacje: Biskupin, Nowy Targ, Plac Wróblewskiego, Plac Bema. Dojazd bez dodatkowych opłat zapewniają tramwaje awaryjne odjeżdżające spod płotów ogradzających budowę Placu Grunwaldzkiego. Podróżni oczekujący proszeni są o udanie się w miejsca, gdzie obecnie kończą się tory tramwajowe - zależnie od zamierzonego kierunku podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: czysom - objazdy? 12.06.06, 14:57 zupper napisała: > Czy dzielna i zawsze stojąca na wysokości zadania komunikacja miejska > zorganizowała objazdy A po co ? Ziajka dostał już zamówienie z wolnej ręki i w przeciągu 24 godzin wykopie tuneloobjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: czysom - objazdy? 12.06.06, 15:52 map4 napisał: > zupper napisała: > > > Czy dzielna i zawsze stojąca na wysokości zadania komunikacja miejska > > zorganizowała objazdy > > A po co ? Choćby po to bym mógłm do Media Markt w ludzkim czasie dojechać. > > Ziajka dostał już zamówienie z wolnej ręki i w przeciągu 24 godzin wykopie > tuneloobjazd. > Nie wierzę. Ziajka to leniuch, który nic nie umie zrobić. Popatrz na jego przeszłe czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiu-fiu Re: czysom - objazdy? IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.06, 18:49 najglupszy-nick napisał: > > Nie wierzę. Ziajka to leniuch, który nic nie umie zrobić. Popatrz na jego > przeszłe czyny. Czepiasz się poważnej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zupper tuneloobiaz -ready ? 15.06.06, 14:55 Czy jest juz tuneloobiazd by Ziajka? Niech się spiesza bo woda i fekalia juz do kolan siegają!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert ZDiK Ważna informacja dla mieszkańców IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.06, 12:38 W związku z poważną awarią metra na pl. Grunwaldzim i koniecznością jego rozkopania w całości celem dostania się do pasażerów uwięzionych w wagonach (a potrwa to zapewne do listopada), ZDiK na nadzwyczajnym posiedzeniu ekspertów postanowił w trosce o dobro mieszkańców Biskupina skorygować trasę tramwaju nr 1 jeżdżącego od marca do Parku Południowego przez ul. Bałtycką. Od jutra trasa ta będzie wiodła nadal przez Bałtycką, ale dalej do Leśnicy, a potem dopiero do Parku Południowego przez u. Grabiszyńską i Oporów, co powinno znacznie usprawnić komunikację, potwierdzają to symulacje komputerowe. Pasażerom tej linii zalecamy jednak nz czas przejazdu na Krzyki zaopatrzyć się w suchy prowiant. ZDiK rozważa także dodatkową komunikację zastepczą barkami żeglugi śródlądowej, być może zostanie w tym celu przekopany w trybie awaryjnym kanał pomiędzy przystanią AZS przy Wyspiańskiego a stawem w Parku Nowowiejskim, przeszkodą może być tylko protest mieszkańców ul. Ładnej. Dementujemy także krążące po mieście plotki jakoby do awarii doszło z powodu dywersji dokonanej przez bojówkę Wehrwolfu której dokuczał halas metra w jej podziemnej kryjówce w pobliżu tunelu - jest to nieprawda gdyż w trakcie budowy tunelu uwzględniono ten problem i kosztem ścieżki rowerowej zbudowano izolację akustyczną. Dla rozweselenia okolicznych mieszkańców Rada Miejska zleciła K. Jakubczakowi organizację koncertu muzyki szanty, na ten cel wyasygnowano 480 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Ważna informacja dla mieszkańców 13.06.06, 13:44 Gość portalu: ekspert ZDiK napisał(a): No tak, ZDiK obudził się po katastrofie dopiero na drugi dzień w południe. Jakież to typowe ... Przetarg na odkopanie zasypanych też pewnie urządzicie dopiero w listopadzie, z terminem otwarcia kopert w lutym, prawda ? Normalnie się nóż w kieszeni otwiera. Po co - publicznie się pytam - nam takie zajefajne metro, skoro ZDiK nie potrafi nim zarządzać ? Proponuję zawiesić kursowanie wagonów a tory w tunelach wyasfaltować przreabiając je na międzydzielnicowe ekspresowe ścieżki rowerowe. A ZDiK-owców zwyczajnie pogonić do domów. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 13.06.06, 14:25 Dopiero co wrocilam do mojego ukochanego grodu, a tu taki afront :( Popsulo sie, nie pojezdze.Paryskie metra sa do bani, nie ma to jak nasze Wroclawskie ;) To nic,ze ciagle cos nawala.Podrozowanie nim to istna niewiadoma .Dojade, nie dojade...Coz , a Paryz,Londyn-nuda.Zawsze na czas,punktualnie...hmmm , nawet sie podenerwowac nie ma no co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hen Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 13.06.06, 14:40 Mam wrażenie, że niepotrzebnie wszyscy sie tak podnoszą problem tej przecież incydentalnej awarii. Co prawda, pasażerowie będą uwięzieni przez jeszcze kilka miesięcy, ale powiedzmy sobie szczerze, że takie awarie zdarzają się w naszym miescie niezwykle rzadko. Nasze włądze miejskie tak bardzo mocno wspierają komunikację zbiorową, przecież takiego zageszczenia linii metra oraz nowoczesnego taboru tramwajowego oraz autobusowego nie ma chyba żadne miasto w tej cześci Europy. Dlatego też, wypadki statystycznie rzcz biorąc po prostu MUSZĄ się zdarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:53 > Dopiero co wrocilam do mojego ukochanego grodu, a tu taki afront :( Popsulo sie > , nie pojezdze Przepraszam, ale o jakim ty metrze piszesz? Przeciez nasze wroclawskie metro ZAWSZE jest na czas, zawsze zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
kkooffee Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 13.06.06, 16:14 Wroclawskie Metro ZAWSZE bylo, ZAWSZE jest i ZAWSZE bedzie czy sie komus podoba czy nie! Jakos nie wierze ze Ziajka w lutym zacznie odkopywac pasazerow- biorac pod uwage dotychczasowe osiganiecia tej firmy (np. budowa Klecinianki w 80 dni, czy AOWu w 5 tyg i 5 dni) pozwala przypuszczac ze na zlosc ZDiKowi zrobia to przed jutrzejszym poludniem i to nawet na wlasny koszt (informacja ma byc podana przez rzecznika firmy w platnym ogloszeniu przed wiadomosciami o 1930). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosif Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.e-wro.net.pl 13.06.06, 22:16 Czy juz wiadomo kiedy rusza obydwie nitki metra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoR ASP Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:06 Ofiar nie ma. Za to metro postanowiło ukrócić jazdę na gapę i wprowadzić nowe bilety. Nie wierzycie? Powaga. Czytajcie tu: www.metrobilety.republika.pl/stronka.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoR ASP Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:09 Główny dyspozytor poprzestawiał posty na forum i dlatego poprzedni jest odpowiedzą na inny, dużo starszy :), ale link jak najbardziej aktualny. www.metrobilety.republika.pl/stronka.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginger Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.06, 08:14 Kocham Was za ten wątek! Tylko tu można się dowiedzieć co naprawdę się dzieje we Wrocku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gordo Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 09:03 Dlaczego Gazeta nie informuje o tym tragicznym wydarzeniu? Czy sprawy tak bliskie sercom wrocławian nie mogą przebić się na łamy? Odpowiedz Link Zgłoś
aga.r1 Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 14.06.06, 11:25 Jeżuuuu !!! A w którą stronę biegła ta nitka? Bo nie wiem czy dojadę do domu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo! Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 14:54 (PAP) W Burkina Faso rozpoczęła się błyskawiczna zbiórka darów dla polskich przyjaciół poszkodowanych w awarii wrocławskiego metra. - Szczególnie potrzebne są ciepłe koce, odzież, mleko w proszku - mówi koordynujący akcję Mamady Diarra. - Najbliższy transport wyleci już we wtorek, następne w razie potrzeb. Burkinafasońsczycy w rozmowach z rządem zaproponowali także pomoc ekip strażackich specjalizujących się w odkopywaniu metr(ów?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.chello.pl 14.06.06, 15:35 eee tam, podobno wykopano już wąskie ale przepustowe przejścia i gdyby tylko uwięzieni chcieli, to by wyszli. ale słyszałam ,że tam niezła impra trwa i ciągle dochodza nowi. dzisiaj nawet jest tam sprzedaż biletów na transmisję meczu , która ma sie odbyć w wagonie " Cudawianki" , podobno z browaru piastowskiego dowożą podziemną magistralą cysternę piwa i słone paluszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja procesja w metrze IP: *.chello.pl 14.06.06, 15:43 podobno niezawaloną częścią tunelu przejdzie jutro główna procesja . podobno uwięzieni w metrze budują 2 ołtarze, zdobią je brzózkami tymi co rosły koło instytutu matematyki i zbierają kwiatki żeby je jutro rzucać pod nogi biskupa.dla biskupa już podobno poszerzono te prowizoryczne wyjścia,żeby sie ekstelencja nie uszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja koncert IP: *.chello.pl 14.06.06, 17:10 dzisiaj w zasypanym odcinku metra jest koncert szakiry. wejście 2 dychy. bilety do zakupienia w empiku i na wszystkich przystankach metra w obrębie starej obwodnicy podziemnej. zakończony ma być pokazem sztucznych ogni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:14 To wy macie metro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin • Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:28 Zbudowano je nam w ramach ofsetu przy zamówieniu repliki Manhattanu w skali 1:1 na Psim Polu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: augur Re: • Uszkodzono metro na placu Grunwaldzk IP: *.os1.kn.pl 18.06.06, 00:15 Ale z ta repliką to troche d*py dali... nie wiem po co nam zbudowali WTC skoro na prawdziwym Manhattanie już nie ma. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:53 No ale jak sie dostac do srodka? Podobno nie wpuszczaja nikogo z zewnatrz...Czyli te bilety to jakas lipa. Wpuszcza tylko szakire i tyle:/ Pozatym pamietajmy ze wciaz trwa akcja ratunkowa! Ekipy ratownicze z KGHM prawie przewiercily sie do zasypanych. A tymczasem kwitnace zycie towarzyskie insajderow mozna juz podziwiac w Telewizji Metro i metro.tv.pl. Podobno niedlugo ma obyc sie tam slub! (nieoficjalne info) Odpowiedz Link Zgłoś
censorship Rzeczywiście jest wyśmienicie 14.06.06, 19:24 Maryla Rodowicz już jest z nami (to dzięki chłopcom z KGHM). Maryla śpiewa, a ekipy techniczne rozpinają wielki telebim. Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: Rzeczywiście jest wyśmienicie 14.06.06, 22:39 censorship napisała: > Maryla Rodowicz już jest z nami (to dzięki chłopcom z KGHM). Maryla śpiewa, a > ekipy techniczne rozpinają wielki telebim. Żałuję, że się wydostałem (panika) teraz świetnie oglądałoby się mecz w doborowym towarzystwie. I jeszcze Maryla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona o czym wy piszecie??????? IP: *.e-wro.net.pl 14.06.06, 21:52 jaja sobie jakies robicie?????ja nic nie rozumiem???prima aprilis czy co?????!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: o czym wy piszecie??????? 14.06.06, 22:12 prima aprilis był pierwszego kwietnia.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
napoj.chmielowy Re: o czym wy piszecie??????? 14.06.06, 22:14 Gość portalu: oburzona napisał(a): > jaja sobie jakies robicie?????ja nic nie rozumiem???prima aprilis czy > co?????!!!!!!!!!!!!! Piszemy o NASZYM DROGOCENNYM WROCŁAWSKIM METRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik-clik Hallo! Tu klika jeden z zasypanych ! IP: *.wroclaw.mm.pl 14.06.06, 22:49 Cześć Wam na forum! Udało mi się uruchomić swojego nieco tylko przygniecionego laptopa, no i podłączyłem go do jakiś dwu drutów, jest net, da się żyć. A więc było niezłe buuum, skład metra pierd..ł w coś na trasie, kurz, ciemno, wrzaski i panika, ale już się uspokoiło. Jednak ofiar śmiertelnych nie ma, trochę podrapanych, jedna w ciąży będzie rodzić, ale jest już kilku studentów medycyny chętnych do odbioru porodu, mówili że im to zaliczą jako praktykę. Wydaje mi się także że i jakieś poczęcie się szykuje, bo za stertą połamanych ławek jakieś dwa ciała wykonują niedwuznaczne ruchy..... nieee nic z tego nie będzie, oba samce. W imieniu uwięzionych apeluję o dostawy jedzenia i picia. Ale ciastka tylko od Wolaka, a chleb od Kubiaka tylko nie czerstwy!. Przydałaby się jeszcze rurka z piwem, ale póki co nie możemy ustalić jakie jedni są za żywcem inni za tyskim, a ja wolę ze Lwówka. Ma być głosowanie, ale dawajcie to ze Lwówka, tylko żeby nie było ciepłe! Aha,..jeszcze studenci proszą o kilka paczek prezerwatyw, mówią że to potrzebne do porodu zamiast rękawiczek. Muszę wyłączyć kompa bo mi akumulator siądzie, później zdam kolejną relację. Pośpieszcie się tylko z zaopatrzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
censorship Re: Hallo! Tu klika jeden z zasypanych ! 14.06.06, 22:54 Dwa kroki w prawo i cztery w lewo, a potem 50 metrów prosto oglądaliśmy mecz. Teraz płaczemy, ale zaraz będziemy się bawić. Na pewno trafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitulański Help me! IP: *.wroclaw.mm.pl 15.06.06, 12:46 censorship napisała: > Dwa kroki w prawo i cztery w lewo, a potem 50 metrów prosto oglądaliśmy mecz. > Teraz płaczemy, ale zaraz będziemy się bawić. Na pewno trafisz. Zrobiłem co napisałaś (nie pisałaś co prawda do mnie, ale rada wydała mi się świetna) i trafiłem. Lepiej było nie trafiać! Żadnego telebimu. Nie ma drinków z palemkami ani uroczej obsługi. Wszędzie tylko gruz, szczury i przeciekające rury. Gdzie ja jestem? Jak się stąd wydostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwidon Re: Help me! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:54 Wydaje mi się, że wyszedłeś już poza teren metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes yes yes premier KAZIO zapowiedział IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.06, 19:30 w uznaniu zasług dla dzielnych ratunkowych ekip w akcji ratunkowej "tora bora manhattan" (wydobycie pasażerów z metra pod placem grunwaldzkim) premier zapowiedział ze nie bedzie tolerowane flejostwo w stołecznym metrze i tą prehistoryczną kolejke definitywnie sie zakopie, by przefinansować tą która wozi wrocławian, a tak na marginesie: piękny ten ekran LCD który zakopał pod fabryke kamieni erekcyjnych! yes yes yes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: premier KAZIO zapowiedział IP: *.chello.pl 15.06.06, 19:35 kazio nie od dzisiaj gada trzy po trzy i obiecuje i nie dotrzymuje. ja bym się go obawiała ...on nam gotow jeszcze stację "bursztynową" rozkraść i przewieżć do stoliczki. nie! dla kazia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitulański Jeszcze raz: help me! IP: *.wroclaw.mm.pl 15.06.06, 20:53 Tu żyją jakieś dziwne istoty. Z pozoru przypminają ludzi lecz oczy mają czerwone. Coś ode mnie chcą. Narazie udaje mi się skutecznie uciekać. Którędy na Biskupin? Odpowiedz Link Zgłoś
chlorofil1 Re: Jeszcze raz: help me! 15.06.06, 23:03 Gość portalu: Pitulański napisał(a): > Tu żyją jakieś dziwne istoty. Z pozoru przypminają ludzi lecz oczy mają > czerwone. Coś ode mnie chcą. Narazie udaje mi się skutecznie uciekać. Którędy n > a > Biskupin? Chyba trafiłeś na ciemną stronę metra. Spokojnie, można się wydostać na Biskupin. Jeszcze chwila i będę wiedział jak. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzt Re: Jeszcze raz: help me! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 23:26 Czy mają też czerwone nosy? Jeśli tak, to pewnie chcą na wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: premier KAZIO zapowiedział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:03 > kazio nie od dzisiaj gada trzy po trzy i obiecuje i nie dotrzymuje. Hmmm...tutaj musze stanac w obronie pana prezesa rady ministrow. Obiecal bezplatna obwodnice autostradowa 3 lata temu? Obiecal. Slowa dotrzymal i obwodnica z najwiekszym na swiecie mostem z najwyzszym na swiecie pylonem w kolorze najzolkszym na swiecie stoi? Stoi. Czasem gada 3 po 3 a czasem do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: premier KAZIO zapowiedział IP: *.chello.pl 16.06.06, 06:18 jak ten czas leci..nigdy bym nie pomyślała ,że kazio jest już trzy lata preziem. a może doznałeś urazu mózgowia w katastrofie metra, albo zatrucia jakimś środkiem psycoaktywnym w płynie w czasie koncertu shakiry.zdaje się ,że na grunwaldzie się nieźle bawicie. bo jak wytlumaczyć brak drinkow z palemkami na innych liniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: premier KAZIO zapowiedział IP: *.wroclaw.mm.pl 16.06.06, 10:24 Gość portalu: azja napisał(a): > jak ten czas leci..nigdy bym nie pomyślała ,że kazio jest już trzy lata preziem > . a może doznałeś urazu mózgowia w katastrofie metra, albo zatrucia jakimś śr > odkiem psycoaktywnym w płynie w czasie koncertu shakiry.zdaje się ,że na grunwa > ldzie się nieźle bawicie. bo jak wytlumaczyć brak drinkow z palemkami na innyc > h liniach? Bawiliśmy. Teraz jest gorzej. Gdzieś się podziała obsługa, albo ja zabłądziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: premier KAZIO zapowiedział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 15:47 Ja siedze ciagle w lini beżowej. Nie ruszam sie stad. I tak do sesji nic nie umiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja sesja egzaminacyjna w metrze IP: *.chello.pl 16.06.06, 17:44 Ja siedze ciagle w lini beżowej. Nie ruszam sie stad. I tak do sesji nic nie umiem;) joł men, ty się lepiej ukryj niz w tej bezowej. maja zrobić dodatkowy termin dla uwięzionych w metrze studentów. jakiś psorek z polibudy to nawet aresztowany został albo na kraszki przewieziony , bo podobno nie chciał zejść do metra- twierdzil,że się boi ciemności i dostanie zawalu ze strachu. pewnie coś wie o tych z czerwonymi oczami... ja tam myśle,że to tylko studenci w czasie sesji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitulański Chyba mnie dorwali. IP: *.wroclaw.mm.pl 16.06.06, 18:59 Jestem otoczony! Za plecami bazaltowa ściana. Ciemno, tylko czerwone oczy moich prześladowców rozjaśniają ten mrok. Już nie mam siły. Ja, przecież, tylko chciałem dojechać na Biskupin. Ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
chomikdc Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 16.06.06, 11:01 W ogóle to jeżdżąc przez Grunwaldzki można trafić kołem od roweru w metro tyle tych dziur. Podobno w tajemniczych okolicznościacg znikają robotnicy pracujący nad galerią grunwaldzką. Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 16.06.06, 13:20 chomikdc napisał: > W ogóle to jeżdżąc przez Grunwaldzki można trafić kołem od roweru w metro tyle > tych dziur. Podobno w tajemniczych okolicznościacg znikają robotnicy pracujący > nad galerią grunwaldzką. Jest o wiele gorzej - są oni brani w niewolę przez tajemniczych homonidów o czerwonych oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
chomikdc Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 16.06.06, 13:25 > Jest o wiele gorzej - są oni brani w niewolę przez tajemniczych homonidów o > czerwonych oczach. znaczy przez alergików ? Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 16.06.06, 14:31 chomikdc napisał: > znaczy przez alergików ? Być może. Tyle tylko, że tych kolesi jest dużo i nic nie mówią (biorą w niewolę i już). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eka Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.06.06, 19:17 Ja protestuję,wszystkich robotników uwolnić i mają się do roboty zabrać. Dziury do metra załatać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitulański Nie jest tak źle. IP: *.wroclaw.mm.pl 16.06.06, 19:53 Uczą mnie historii metra i dobrze żywią. Biskupin wybijają mi z głowy przy pomocy jakiegoś podłużnego urządzenia. Mam dostęp do netu i kablówkę. Jutro wybory samorządu. Tylko te oczy mają wstrętne. Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: Nie jest tak źle. 17.06.06, 11:02 Gość portalu: Pitulański napisał(a): > Uczą mnie historii metra i dobrze żywią. Biskupin wybijają mi z głowy przy > pomocy jakiegoś podłużnego urządzenia. Mam dostęp do netu i kablówkę. Jutro > wybory samorządu. Tylko te oczy mają wstrętne. Uważaj, to nie jest prawdziwa historia metra. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.edward Re: Nie jest tak źle. 17.06.06, 12:50 Prawdziwa historia metra będzie nauczana ze specjalnych podręczników na osobnych lekcjach w gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja jest tak źle. IP: 156.17.170.* 17.06.06, 13:00 strasznie dzisiaj napadało do środka. uwięzieni już pływają. żądają pianek i płetw...i chińskich ręczników. no to w końcu by wyszli do cholery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pituliński Re: Nie jest tak źle. IP: *.wroclaw.mm.pl 17.06.06, 17:36 najglupszy-nick napisał: > Uważaj, to nie jest prawdziwa historia metra. To jest bardzo prawdziwa historia. Nareszcie wiem czym jest metro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Nie jest tak źle. IP: *.chello.pl 17.06.06, 17:46 Gość portalu: Pituliński napisał(a): > To jest bardzo prawdziwa historia. Nareszcie wiem czym jest metro. nie pitul nam tu pituliński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pituliński Re: Nie jest tak źle. IP: *.wroclaw.mm.pl 17.06.06, 18:30 Gość portalu: azja napisał(a): > Gość portalu: Pituliński napisał(a): > > To jest bardzo prawdziwa historia. Nareszcie wiem czym jest metro. > > nie pitul nam tu pituliński. Czy Ty wiesz jakie Oni mają przekonywujące spojrzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymek Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 02:08 Ja słyszałem plote, ze to ponoć przed tych tanich niemieckich robotników co się ich wszedzie ostatnio na czarno zatrudia... patałachy jedne! nie dosc, ze kradną nam samochody to jeszcze to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pituliński Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.06, 03:13 Gość portalu: tymek napisał(a): > Ja słyszałem plote, ze to ponoć przed tych tanich niemieckich robotników co się > ich wszedzie ostatnio na czarno zatrudia... patałachy jedne! nie dosc, ze kradn > ą > nam samochody to jeszcze to... Nie prawda, To wszystko nie ma nic wspólnego z nardowością (Biskupin wybili mi z głowy) tu chodzi o istotę. Nic więcej nie napiszę, bo się zbliża i patrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pituliński Już wiem dużo IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.06, 22:51 Metro powstało dzięki łaskawości nam panujących. Ma za zadanie ułatwiać poruszanie po przestrzeni miejskiej i zapewnić bezpieczny i szybki przejazd do pracy i do miejsc odpoczynku. W planach jest dalszy burzliwy rozwój metra i jego infrastruktury. Tak mówili na wykładzie. Zapamiętałbym więcej, ale elektrowstrząsy są bardzo nieprzyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metro-stołeczne alo alo tu Warszawa, śpieszymy Wam z pomocą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.06, 23:31 Załatwiliśmy trochę łopat, kilofy, śpiwory, darmowe drinki i kilkudziesieciu wolnych górników którzy się nudzą przy budowie metra warszawskiego, a we Wrocławiu mogą zrobic cos pożytecznego. Dorzucimy gratis 10mln cegieł na odbudowę stacji pod Grunwaldzkim jako pokajanie sie i drobne zadośćuczynienie za pozyczkę 400mln cegieł w latach 40- tych. Sternikiem przekazania daru dla zasypanych mianowano nijakiego Rafisa z ratusza miejskiego. Podobno to bardzo ważna persona przy prezydencie, to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianka Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.06, 15:19 I teraz, aby ludziom dobrej roboty - bo są nimi przecież - umilić czas oczekiwania na usunięcie awarii, organizowane są festyny (uwaga, z tą Shakirą to chyba jednak jakiś kit, bo w pobliżu stacji metra widziano Dodę przebraną za Shakirę). Do okolicznych sklepów rzucono dodatkowe racje żywnościowe. Ci pasażerowie, którzy nie chcą się bawić, lecz zrobić coś dobrego dla naszego miasta, zajęli się spontanicznie porządkowaniem terenu pod EXPO 2100. Niby jeszcze prawie sto lat zostało, ale czas szybko leci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim IP: 80.48.101.* 19.06.06, 15:32 z ta Shakira to jednak kit :( co do Dody to polowiczna prawda, jest na miejscu ale nie wystapi, zorganizowala jednak wystep Iron Majdan, ktorego liderem jest jakis znany pilkarz... dowiedzialem sie ze w Burkina Faso zebrano tyle pieniedzy na pomoc ze starczy jeszcze na zbudowanie stadionu na Euro w 2282 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
censorship Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 19.06.06, 15:42 Gość portalu: Don napisał(a): > z ta Shakira to jednak kit :( co do Dody to polowiczna prawda, jest na miejscu > ale nie wystapi, zorganizowala jednak wystep Iron Majdan, ktorego liderem jest To na prawdę jest Maryla Rodowicz (zresztą w bardzo dobrej formie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja maryla IP: *.chello.pl 19.06.06, 17:33 jaka maryla? maryla była dzisiaj widziana calkiem gdzie indziej i z kim innym. a majdanowi się nie dziwę , że zszedł do podziemia- lepsze to niż jak cię pytają - jak to jest być utrzymankiem dody elektrody. w pewnym sensie rzuca to inne światło na sama dodę. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.edward Re: Uszkodzono metro na placu Grunwaldzkim 19.06.06, 17:48 > dowiedzialem sie ze w Burkina Faso zebrano tyle pieniedzy na pomoc ze starczy > jeszcze na zbudowanie stadionu na Euro w 2282 roku... Listkiewicz mówi, że atutem Wrocławia z pewnością będzie wielowiekowe metro. Odpowiedz Link Zgłoś
chlorofil1 Czy ktoś widział? 20.06.06, 00:20 W momencie awarii przebywałem w metrze z piękną brunetką. Chciałem ją ratować, ale gruz sypał się tak gęsto, że nie było szans. Czy ktoś widział Beatę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pituliński Re: Czy ktoś widział? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 01:51 chlorofil1 napisał: > W momencie awarii przebywałem w metrze z piękną brunetką. Chciałem ją ratować, > ale gruz sypał się tak gęsto, że nie było szans. Czy ktoś widział Beatę? Wydaje mi się, że w piątym baraku jest jakaś Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
chlorofil1 Re: no jestem, 20.06.06, 09:25 Gość portalu: beata napisał(a): > a co? To świetnie, bo myślałem, że Cię przysypało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_strzyga Re:Co z metrem?? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 10:55 I co i co dalej???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opanowany Re:Co z metrem?? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.06.06, 12:01 Gość portalu: wredna_strzyga napisał(a): > I co i co dalej???? Metro ma tyle metrów, że zasypanie iluś tam wcale go zbytnio nie skraca. Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re:Co z metrem?? 20.06.06, 23:53 Gość portalu: Opanowany napisał(a): > > Metro ma tyle metrów, że zasypanie iluś tam wcale go zbytnio nie skraca. Jesteś jakimś zimnym draniem. Zupełnie nie myślisz o ludzkiej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re:Co z metrem?? - Będzie ok! 21.06.06, 04:26 Zdradzę Wam, że w piątek 23.06. o godz. 19.10 ze stacji Jelcz-Laskowice odjedzie pierwszy po katastrofie pociąg linii M2... Sakład będzie wzmocniony - 3 ezt (9 wagonów) zamiast zwykłych 2x (6 wagonów), a to w celu dowiezienia wielkiej ilości podróżnych na zapowiadany koncert "PCh" i Kamana na Placu Bema Josefa. Mam na ten temat wiedzę, bo szefostwo metra wyznaczyło mnie jako maszynistę tego historycznego pociągu. Kazali niby za dużo nie paplać, ale niech tam... A co do szczegółów, to tak szybki restart linii stał się możliwy dzięki szczęśliwemu przypadkowi podczas dalszych prac na Grunwaldzie, kiedy to odkopano bunkier Gauleitera Hanke. Teraz ów bunkier posłużył nowemu przebiegowi tunelu od strony Hali Stulecia. I to nie jest objazd, a nowy, bardziej funkcjonalny wariant linii M2. Przy okazji ma być udostępnione publiczności małe Muzeum Faszyzmu im. Rodziny Giertychów oraz kafejka internetowa bazująca na łączach pozostałych po śp. Gauleiterze Hanke (m.in. bezpośrednie, super-szybkie połączenie z Wawą i Blnem). Oficjalna uroczystość otwarcia Muzeum wraz z kafejką ma się rozpocząć o godz. 19.30. Udział zapowiedział Pan Prezydent Jarosław&Lech, Roman, Andrew oraz Nasz Kochany Rysiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filter Re: jest nie ok! IP: *.wroclaw.mm.pl 21.06.06, 19:07 kolejar napisał: > Teraz ów bunkier posłużył nowemu przebiegowi tunelu od > strony Hali Stulecia. Właśnie zalewa ten tunel już jest wody po kostki (szkoda tych błękitnych dywaników). Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Re: jest nie ok! 22.06.06, 00:16 Gość portalu: Filter napisał(a): > Właśnie zalewa ten tunel już jest wody po kostki (szkoda tych błękitnych dywani > ków). > Strażacy pompują i obiecują, że na jutro będzie sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbwy Re: jest nie ok! IP: *.server.ntli.net 23.06.06, 04:48 a czy przez ta awarie dojade jakos z manhattanu na brochow bo juz w koncu niewiem czy czasem tramwajem nie jechac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miejscowy Re: jest nie ok! IP: *.muzyczny.pl 24.06.06, 16:49 Metro to przeżytek. Najszybciej dla Ciebie będzie autem przez podziemną AOW 2. Podobno Ziajka postanowił przeprowadzić wszystkie prace w tajemnicy i zrobić wrocławianom niespodziankę za te wszystkie poprzednie !@#$%^&&^%$#$@#@!!!!! Na mapie Wrocka będzie od poniedziałku. Pytaj w kiosku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer Re: jest nie ok! IP: *.wroclaw.mm.pl 24.06.06, 19:20 Gość portalu: Miejscowy napisał(a): > Metro to przeżytek. Najszybciej dla Ciebie będzie autem przez podziemną AOW 2. > Podobno Ziajka postanowił przeprowadzić wszystkie prace w tajemnicy i zrobić > wrocławianom niespodziankę za te wszystkie poprzednie !@#$%^&&^%$#$@#@!!!!! Na > mapie Wrocka będzie od poniedziałku. Pytaj w kiosku Metrem jest szybciej, wygodniej, przyjemniej i bezstresowo (poza tym w metrze są najładniejsze dziewczyny). Odpowiedz Link Zgłoś