Dodaj do ulubionych

antykwariaty

18.06.06, 15:31
mam prośbę: moglby ktos polecic mi dobry antykwariat?z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • pb12 Re: antykwariaty 18.06.06, 15:40
      ale chodzi o rzeczy antyczne czy o stare książki?
      • agnieszka-maria Re: antykwariaty 18.06.06, 15:52
        o ksiazki:) o skepach ze starymi rzeczami nie mowi sie przypadkiem "antyki"?
        • pb12 Re: antykwariaty 18.06.06, 15:56
          Acha, wiesz masz wydaje mi sie racje:). W takim razie ja wiem gdzie jest sklep
          z antykami antykwariat jedyny jaki mi sie kojarzy na na Solnym albo na ruskiej
          od kazimierza wlkiego do solnego ale to tylko wolne skojrzenia. Napewno nie
          chodziło Ci o sklep z antykami?...;)
          • agnieszka-maria Re: antykwariaty 18.06.06, 15:59
            niestety:) poszukuje antykwariatu - teraz. ale jak bede potrzebowac sklepu z
            antykami to sie z pewnoscia zwroce do ciebie:)
    • pb12 Re: antykwariaty 18.06.06, 16:00
      Adres: Antykwariat im. J. K. Żupańskiego
      ul. Kuźnicza 43/45
      50-138 Wrocław
      tel. /0-71/ 780-66-59
      • agnieszka-maria Re: antykwariaty 18.06.06, 16:17
        dzieki:) jesli masz jeszcze jakies adresy bede bardzo wdzieczna
    • katikot Re: antykwariaty 18.06.06, 19:56
      Jest jeszcze na Szewskiej i koło Szermierza.
    • pb12 Re: antykwariaty 18.06.06, 20:57
      Spoko.Teraz czekam az sie odezwiesz w sprawie Antyków...jak zapowiadałaś:)
    • Gość: stajek@wp.pl Re: antykwariaty IP: *.generacja.pl 08.11.06, 11:48
      Niedawno we Wrocławiu otworzyli nowy antykwariat(i to koło mnie :) ), na
      Walecznych(od strony Prusa) to jest rejon ulic Wyszynskiego, Nowowiejskiej.
      Całkiem spory wybór a i ceny przyjemne, zblizone do tych z allegro w
      odroznieniu od antykwariatow z centrum, ktore potrafia zazadac ceny
      kilkakrotnie wyzszej niz na aukcji.
      • Gość: br Re: antykwariaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:51
        no i ci co z dworca przeniesli się (nie całkiem) na kościuszki okło skali
        • Gość: dosia Re: antykwariaty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.06, 22:17
          na kościuszki można znależć fajne książki ale niektóre niesą warte ceny jaka
          nanich jest, oni też skupują książki, ale cne jaką znie dają KOMEDIA !!!
    • Gość: Marysia antykwariaty - Walecznych IP: *.au.pwr.wroc.pl 14.11.06, 12:04
      POLECAM ANTYKWARIAT NA WALECZNYCH ( ROWNOLEGLA DO NOWOWIEJSKIEJ), MLODY
      SPRZEDAWCA - BARDZO SYMPATYCZNY, MA DUZO ROZNYCH KSIAZEK, MOZNA NEGOCJOWAC
      CENY, POGADAC.POLECAM
    • Gość: Hohon Re: antykwariaty IP: 156.17.48.* 14.11.06, 12:12
      Jest nowy antykwariat na ul. Walecznych (boczna Prusa, blisko skrzyzowania z
      Nowowiejską). Ostatnio pisali nawet o nim w Gazecie Wrocławskiej, więc chyba
      warty polecenia.
    • Gość: Rysiek Re: antykwariaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:14
      Polecam antykwariat na ul Walecznych we Wrocławiu (obok parku Nowowiejskiego)
      nazywa sie to to bodajze "Szarlatan" Nazwa moze demoniczna i odstraszajaca ale
      ksiazek jest duzo, obsluga z wygladu raczej nie wyglada na przedstawicieli
      piekiel. Acha ceny przystepne.
      • Gość: blockout Re: antykwariaty IP: *.os1.kn.pl 14.11.06, 18:04
        Raz do roku na wiosnę w bibliotece na Szewskiej jest kiermasz książęk.

A co do Walecznych to ceny owszem - dl a ludzi. Ubawiła mnie ich kampania
        reklamowa - ulotki-pocztówki dodawane do książek - np. Zapraszamy jajoglowych
        albo Zapraszamy mole książkowe.
    • Gość: Justa Re: antykwariaty IP: *.ar.wroc.pl 14.11.06, 22:31
      Rzeczywiście ten na Walecznych jest godny polecenia. Mimo, że stosunkowo
      niedawno otworzony, to jednak ten młody pan ma całkiem sporą kolekcję książek o
      różnej tematyce. Poza tym ceny są przystępne. :)
      • Gość: stajek@wp.pl Re: antykwariaty IP: *.generacja.pl 15.11.06, 15:10
        Heh, widzę że wcale nie taki mały ten antykwariacik - coś się popularny zrobił
        ostatnio. I była jeszcze Oleśnicka, ale splajtowali.
        • Gość: p Re: antykwariaty IP: *.cable.ubr03.hari.blueyonder.co.uk 16.11.06, 11:08
          W Anglii popularne sa Charity Shopy,do ktorych ludzie przynosza niepotrzebne im
          juz rzeczy,tu dopiero mozna znalezc perelki ksiazkowe,czasem godzinami moge
          wedrowac od jednego do drugiego i przeszukiwac sterty ksiazek :)
          • Gość: blockout Re: antykwariaty IP: *.os1.kn.pl 16.11.06, 18:35
            W Paryżu jest antykwariat w ktorym można się przespać, na piętrze poustawiano
            łóżka, można też prócz spania poczytać no i oczywiścię słynne kramiki na
            bulwarze - dziwne, że tam się to opłaca a u nas nie...
            • Gość: Inez Re: antykwariaty IP: *.tpnet.pl 22.11.06, 12:53
              Ja tez polecam ten na Walecznych 3. Ksiązek dużo,ceny przystępne. Szartlatan
              jest fantastycznym Człowiekiem. Młody, Inteligentny i Miły ;)
              • Gość: stajek Re: antykwariaty IP: *.generacja.pl 23.11.06, 15:29
                www.szarlatan.pl
                • Gość: stajek Re: antykwariaty IP: *.generacja.pl 08.12.06, 16:06
                  szarlatana przenoszą po noym roku na szczytnicka
    • Gość: Szarlatan nowe kultowe miejsce we wrocławiu OtWaRcIe IP: *.as.kn.pl 20.02.07, 09:40
      Z głębokim żalem zawiadamiamy, że
      DROGIE KSIĄŻKI nie żyją.

Pamięć o nich na zawsze pozostanie
      na naszych półkach.

Pierwsze książki powstawały na glinianych tabliczkach... i były drogie. Około 5
      000 lat temu w Egipcie, książki poczęto spisywać na papirusie – jednak nie
      wpłynęło to na obniżenie ich cen. Wynalezienie druku i upowszechnienie się
      książek sporządzanych dzięki niemu, przyjęło się uważać za symboliczny koniec
      wieków średnich. Jednak nadal, po książki mogły sięgać tylko najbogatsze
      warstwy społeczeństwa. 24 lutego 2007 zostanie otwarty Szarlatan... książki
      staną się dostępne dla każdego.

Ceremonia pogrzebowa odbędzie się 24 lutego 2007 o godzinie 17 w Szarlatanie
      przy ul. Szczytnickiej 51 we Wrocławiu.

Szarlatan – antykwariat - galeria sztuki współczesnej – to wyjątkowe miejsce,
      które powstało z miłości do sztuki i literatury. Jest pomysłem wrocławskich
      kręgów historyków sztuki i bibliotekoznawców, łączy unikalną ostatnio, ale
      bardzo starą idee przenikania się słowa i obrazu.
      Jesteśmy otwarci na każdy rodzaj literatury oraz na sztukę wolnej wyobraźni.

O nazwie.
      Zainteresowanych nazwą przedsięwzięcia odsyłamy do tekstów Mistrza Konstantego
      Ildefonsa Gałczyńskiego(Ulica Szarlatanów, Kryzys w branży szarlatanów oraz
      wielu innych), z których wynika nieco inna od słownikowej, wykładnia tego słowa.

O stypie
      Odbędzie się.
    • dakusia i jeszcze jeden ... 20.02.07, 22:29
      jadac od placu bema jednosci narodwej, zaraz za I LO w pierwsza w prawo
      skrecajac, jest skup ksiazek. Mozna super perelki trafic.
      .......nie wiem jak sie ulica nazywa , zapomnialam ):
      • Gość: Odkrywca Re: i jeszcze jeden ... IP: *.centertel.pl 23.05.07, 10:54
        Na Szczytnickiej prawie naprzeciwko Pizzy Hut
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka