Gość: Piotrrr Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.ch.uj.edu.pl 05.09.06, 09:36 Niezaleznie od sprzeciwu studenci powinni reprezentowac jaki taki poziom a nie poslugiwac sie slownictwem rodem ze spelunki. Na uniwerku, na ktorym pracuje (UJ w Krakowie) moj szef uslyszal kiedys soczyste "urwał nać" ;-) na korytarzu. Podszedł i zaczął rozmowę ze studentem, który okazał się niezbyt sympatyczny - próbował szefa objechać. Żle trafił - omc pożegnał się ze studiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.catv.net.pl 05.09.06, 09:37 mnie co drugi dzien uraza niejaki gosiewski swa piraMIDALNA GLUPOTA I CO NIE MA BATA NA TAKICH GOSIEWSKICH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ama Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:48 Oczywiście ten facet co przechodził był z LPR lub MW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.iil.pwr.wroc.pl 05.09.06, 10:36 Człowieku, a IP to ty też masz niezbyt eleganckie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.intertele.pl 05.09.06, 10:56 dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.crowley.pl 05.09.06, 09:47 mam nadzieje, ze prokuratura wniesie o uniewinnienie, tak jak w przypadku kolesia, ktory porozwieszal po łodzi plakaty z ludzkim truchłem, bo mnie ku.. mniej obraża niż widok trupów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:47 Ciekawe jak Józef ku..załek Zych klął na mównicy do mikrofonu, to jakoś nikomu nie przeszkadzało... co to za kraj... "Spieprzaj dziadu" też podobno nikomu nie przeszkadzało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.iil.pwr.wroc.pl 05.09.06, 09:50 Czy pochwalasz świadome umieszczanie w przestrzeni publicznej takich napisów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek_plotek Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: 157.25.39.* 05.09.06, 10:24 Gość portalu: zdziwiony napisał(a): > Czy pochwalasz świadome umieszczanie w przestrzeni publicznej takich napisów? Nie pochwalam: wypowiedzi Maciarewicza, oskarżeń Hoffmana i bełkoty Zawiszy. O postaciach xero-brothers i człowieka-konia oraz ich Qmpla z Solarium nie wspominając. To moim zdaniem bardziej godzi w przestrzeń publiczną i zdrowy rozsądek młodszych i co bardziej wrażliwych umysłów. Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam nabierać podejrzeń, że powodem kary nie jest treść, ale przedmiot protestu, bo przestrzeń publiczna została również zakłócona w Łodzi (vide: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3595613.html). Ale tam przedmiot był słuszny, więc spłynęło wszystko jak po mokrej kaczce. I w takich okolicznościach przyrody pozostaje jedynie wspomnieć komentarz w AntyRadiu po ogłoszeniu wyników wyborów. No, kto pamięta?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.devs.futuro.pl 05.09.06, 11:45 Gość portalu: kotek_plotek napisał(a): > Gość portalu: zdziwiony napisał(a): > > > Czy pochwalasz świadome umieszczanie w przestrzeni publicznej takich napi > sów? > > Nie pochwalam: wypowiedzi Maciarewicza, oskarżeń Hoffmana i bełkoty Zawiszy. O > postaciach xero-brothers i człowieka-konia oraz ich Qmpla z Solarium nie > wspominając. To moim zdaniem bardziej godzi w przestrzeń publiczną i zdrowy > rozsądek młodszych i co bardziej wrażliwych umysłów. > > Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam nabierać podejrzeń, że powodem kary nie jest > treść, ale przedmiot protestu, bo przestrzeń publiczna została również > zakłócona w Łodzi (vide: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3595613.html). Ale tam przedmiot > był słuszny, więc spłynęło wszystko jak po mokrej kaczce. I w takich > okolicznościach przyrody pozostaje jedynie wspomnieć komentarz w AntyRadiu po > ogłoszeniu wyników wyborów. No, kto pamięta?! A gdzie odpowiedź na pytanie? Może powtórzę: Czy pochwalasz świadome umieszczanie w przestrzeni publicznej takich napisów? Bo na razie są pretensje do polityków (pomijając, czy słuszne). W wymienionym gronie nie zauważyłem pp. Senyszym z pejczykiek, Lisaka ze wzorem, prezydenta z golenią, Ikonowicza blokującego wykonanie wyroku sądu, ...., ale widać ci nikomu nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek_plotek Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: 157.25.39.* 06.09.06, 13:40 > A gdzie odpowiedź na pytanie? > > Może powtórzę: Czy pochwalasz świadome umieszczanie w przestrzeni publicznej > takich napisów? W dobie napisów na murach "Legia ch..je" (bez obrazy dla kibiców) czy "Widzew to k...a" (też bez obrazy), "HWDP" i wiele, wiele innych napis na transparencie nie robi mi problemu. Oczywiscie, wolałbym, żeby niebo było zawsze błękitne, trawa zielona, a kwiatki kwitły i pachniały, ale cóż... Myślę, że pewna forma ekspresji w debacie publicznej może być przyjęta, a tu dotykamy kwestię dobrego czy złego smaku. Pamiętam w latach 80-tych (początek) napis na murze "Junta to juje" i było to śmieszne. Podsumowując: napis "ku.. mać" na transparencie w trakcie demonstracji, dodam, żadnej demonstracji mi nie przeszkadza. Bardziej na demonstracji przeszkadzają mi: latające mutry i kamienie, petardy i świece dymne oraz pijani uczestnicy ze styliskami w dłoniach. I przeszkadza mi takie dwój-myślenie czy też filozofia Kalego: - Jak myśmy protestowali to było OK, jak demonstrują przeciw nam to ukarać łobuzów. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz KONIEC wolności słowa, zawsze znajdzie się ktoś... 05.09.06, 09:51 zawsze zanjdzie się koś urażony, a jak zwykle najbardziej jest urażony Lech Kaczyński prezydent IV RP ! kur.. , ja pier... czas opuszczać ten kraj nie tylko z powodów zarobkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel x QRWA MAĆ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:53 no i co ja mam zrobić panie władzo, że jak widzę te rządzące mordy to mnie hooj blady strzela? Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie 05.09.06, 09:54 O ku.. mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewnie radyja Słuchacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:07 Radyja Maryja słuchal i tak mu sie morale podnioslo i stad ta chyja Odpowiedz Link Zgłoś
at_work I znowu winny jest Raczkowski 05.09.06, 10:12 O tempora, o mores! Jeszcze chłopa, rzeczywiście wsadzą do pierdla. I wtedy już nie będzie miał innego wyjścia, jak zostać prezydentem, albo marszałkiem, albo wicepremierem, oby edukacji, choć w rolnictwie mógłby rozwiązać problem użyźniania polskiej gleby. Odpowiedz Link Zgłoś
thormak Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie 05.09.06, 10:17 szarykot napisał: > czy ja mogę donieść na «urażonego przechodnia» który swoim czynem wzb > udził we mnie odrazę i obrzydzenie? > No ba. Najlepiej do prokuratury. Jeszcze za propagowanie totalitarnych zachowan, brak nietolerancji wzgledem uczących się osob, przyczynienie sie do uszczerbku na zdrowiu chorej osoby (jeden podobno mial padaczke) poprzez ewentualne skazanie na areszt, policje i sad za przekroczenie uprawnien poprzez wsparcie osoby lamiacej prawo i dodatkowo ich wszystkich za ograniczanie wolnosci slowa. I przy okazji jeszcze jedno doniesienie na autorow slownika jezyka polskiego za wymuszone wprowadzanie do naszego pieknego jezyka wulgaryzmow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.06, 10:19 Nie rozumiem tego!!!Kiedy poslowie jakiejs partii (wiadomo jakiej) wypisuja na swoich transparentach bzdurne hasla z serii:"homoseksualisci to syfilisci" to nikt nic z tym nie robi a tu goscie pojda do sadu za "wulgaryzm". Ludzie, to sie nie miesci w glowach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:20 Oskarżyciele to kumple Giertycha ? Nikt jeszcze nie oskarżyl Młodzieży Wszechpolskiej, zbrojnego ramienia LPR a należy im się już od dawna. O Giertychu nie można móiwć inaczej jak z wulgaryzmami. Człowiek wrzeszczący o ptriotyźmie i działający odwrotnie (n.p. oskarżenie Jacka Kuronia), zakłamujący historię, kłamiący, dbający tylko o własne interesy, likwidujący swych przeciwników w LPR bez skrupułów, ... jednym słowem osobnik, który jest negatywnym przykładem człowieka. Jak można inaczej mówić o nim jak nie z wulgaryzmami, które mają zwrócić uwagę na dramatyczny protest. Chciałbym aby Giertych został rozliczony ze wszystkich swych postępowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Dokładnie tak samo myślę. Giertych z Lepperem uczą IP: 62.29.165.* 05.09.06, 10:20 i rządzą Kur... mać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw beata Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.iil.pwr.wroc.pl 05.09.06, 10:28 Ten przechodzień to pewnie były SBek albo kapuś - przyzwyczajony do donoszenia na ludzi mających inne poglądy niż władza. Odpowiedz Link Zgłoś
irekdz77 Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie 05.09.06, 10:43 czytając ten artykuł popełniłem przestępstwo powtarzając słowo na k gdzie mam na siebie donieść skoro nie jestem byłym esbekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: 62.162.79.* 05.09.06, 10:42 zalosne....maja ci studenci jakies konto? proponuje skladke!:) Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku A zrobił brzydką minę? 05.09.06, 10:42 Jeżeli tak to możesz. szarykot napisał: > czy ja mogę donieść na «urażonego przechodnia» który swoim czynem wzb > udził we mnie odrazę i obrzydzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie 05.09.06, 10:44 Od jutra zaczynam składać pozwy przeciwko chamom i bydlakom, którzy codziennie na ulicy sypia k.. i ch... co drugie słowo. Poważnie - obraża mnie to. Skoro tak wolno, to bardzo proszę!! Odpowiedz Link Zgłoś
irekdz77 Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie 05.09.06, 10:48 najpierw ja ja chce to zrobić ja chcę donieść na siebie tylko nie wiem gdzie do księdza czy do prokuratury może poczekam aż będą politrucy od wychowania Odpowiedz Link Zgłoś
daflippi na jakiej podstawie grozi taka kara? 05.09.06, 10:45 na jakiej podstawie grozi taka kara? co dokladnie jest zabronione czy tam karane - samo przeklinanie? czy moze musza byc spelnione jakies dodatkowe warunki? a co z przeklenstwami w filmach, blogach itp? Odpowiedz Link Zgłoś
irekdz77 Re: na jakiej podstawie grozi taka kara? 05.09.06, 10:50 właśnie jesteś namierzany przez centralny ośrodek odchamiania ukochanej ojczyzny spełniasz już jeden podstawowy warunek ZADAłEś PYTANIE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
irekdz77 Re: Mogli napisać: "Giertych mać!"... )) 05.09.06, 11:06 ślicznie oddaje to obrazek w angorze na ostatniej stronie: giertych na wizytacji w szkole mały jasio napisał na tablicy: "GIER...TY CH.." (HIHI) na co pani nauczycielka usprawiedliwia "...jasio jest duslektykiem, panie ministrze!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś pan Re: na jakiej podstawie grozi taka kara? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:10 Oj biedni wy biedni... niczego nie wiecie nie rozumiecie.. niby tacy uczeni inteligentni, wykształceni, matura na piątki pewnie, elita. I elit'ka nie wie że istnieją przepisy zabraniające używania wulgarnych słów na trotuarach i chodnikach? Że kogoś może urazić wulgarny napis tak samo jak was razi... coś innego. A poza tym prawo jest prawem i trzeba się do tego wreszcie przyzwyczaić. A swoją drogą gdzież ta wyrozumiałośc i tolerancja wasza? Czyżby przechodzień nie miał prawa czuć się urażony i skorzystać z przysługujących mu w DEMOKRACJI praw? Odpowiedz Link Zgłoś
daflippi Re: na jakiej podstawie grozi taka kara? 05.09.06, 11:15 ale co to w ogole za jakies przytyki na temat tolerancji? zapytalem, bo chce sobie przeczytac i wiedziec co i za co grozi. moze po prostu napisalbys, drogi demokrato, jakie przepisy to reguluja, zamiast jakichs uwag na temat inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: na jakiej podstawie grozi taka kara? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:16 My juz nie mamy demokracji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Koniec z pobłażaniem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:00 Przywrócić karę śmierci i na stryczek z nimi. Zresztą każdy kto źle się wyraża o obecnej sysuacji w Polsce powinien być rozstrzelany. Koniec z pobłażaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay No i stalo sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:06 Wsadzaja nie wygodnych pod pretekstem przeklinania. A smialiscie sie kiedy madrzy ludzie ostrzegali ze bedzie jak u Łukaszenki. PS. Giertych, ty głupi ch.. (musze ywkropkowac bo automat wykasuje posta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati zalosny jest ten kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:18 czy sa jakies inne slowa, niz k.... m.. ktore lepiej oddaja frustracje ludzka? co innego rzuca sie na usta wobec wszechobecnej glupoty w panstwie kaczynskich? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_chill1983 Ku.. Mać to nic 05.09.06, 11:09 Mnie uraziła wystawa w centrum mojego miasta, Lublina, pod tytułem "Wystawa Życia" przedstawiająca usunięte w wyniku aborcji ludzkie płody. Między innymi pan Giertych i inne osoby z jego środowiska wypowiadały się w ostrej dyskusji społecznej na temat tej wystawy jako zwolennicy. Zgadzam się, że to co zrobili absolwenci PW mogło kogoś urazić, ludzie są różni ale to i tak 10 razy mniejszy kaliber szoku niż pokazywanie i popieranie takiej wystawy w centrum miasta bez ostrzeżenia i możliwości wyboru czy chce się zostać widzem. Dlatego uważam, że osoby niosące transparent jedyne co zrobiły to sprowokowały dyskusję, pokazały w sposób dosadny jakie mają poglądy i tyle. Skoro tamta sprawa w większości sądów skończyła się bez odczuwalnych konsekwencji dla twórcy to i teraz sąd powinien odstąpić od wymierzania kary albo umorzyć warunkowo postępowanie a chłopaki pojednaliby się z urażonym przechodniem i Romanem Giertychem:) Odpowiedz Link Zgłoś
irekdz77 Re: Ku.. Mać to nic 05.09.06, 11:18 jeżeli dobrze pamiętam ta wystawa odbywała się pod rządami zakłamanych komuszków i sprawa była rostrzygana przez komuszkowaty sąd obecnie władza jest bardzo brunatna tak i sądy są bardziej brunatne każdy MUSI się dostosować bo jak nie to wyp... do anglii Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_chill1983 Re: Ku.. Mać to nic 05.09.06, 11:25 Sądy są niezawisłe, przynajmniej powinny być... moim zdaniem nie jest z tym u nas tak źle, gorzej z prokuraturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrykan Oj, żałosny, niedouczony człowieku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:11 Mam nadzieję, że kiedyś zmądrzejesz i zrozumiesz, że wulgaryzmów nie nalezy używać w miejscu publicznym. I kropka. Chociaż obawiam się, że jeśli nie nauczyli Cię tego rodzice (ani szkoła za czasów PRL oraz III RP), to już się nie nauczysz. Mam jednak nadzieję, że realna groźba grzywny za używanie wulgaryzmów przynajmniej odstraszy Ciebie i Tobie podobnych od takiego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:12 A za bycie k**** jak politycy naszej kochanej koalicji to nie zamykaja? Czekam kiedy wprowadza kare hlosty za krytykowanie faszystow, nacjonalistow i wszystkich niepopierajacych jedynej wlasciwej ideologii. Sprawdzcie lepiej dziadkow (i na wszelki wypadek babcie) czy nie sluzyli w wermachcie bo was a nie ich za to pewnie zamkna:P Odpowiedz Link Zgłoś
przyzy Re: Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie 05.09.06, 11:25 jakiej chłosty?! skoro już teraz mają inne poglądy niż partia to w przyszłości tym bardziej będą je mieli, na stos z nimi! albo przynajmniej do więzienia gdzie dzienny koszt utrzymania więźnia jest większy niż doba w bardzo dobrym hotelu.. a co do tego wulgaryzmu na transparencie, to to jest chore.. w ogóle powinno się dodać słowo na "k" do języka codziennego i tyle, byłoby po problemie a nie robią z igły widły, pradwa jest taka że już dzieci w przedszkolach klną i nic na to nie poradzimy. ciekawe jest tylko to że nie łąpią tego z telewizji ani od "młodzieży osiedlowej" tylko od swoich rodziców i przechodniów- nie koniecznie młodych.. jak dla mnie to ku*wa jest normalnym słowem i nie rozumiem uzasadnienia.. tragedia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrawoda Pójdą do sądu za wulgaryzm na transparencie IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.09.06, 11:18 Ku.. mac! Odpowiedz Link Zgłoś