assur 27.09.06, 09:30 Tak jak PiS w nocy obradował okragły stól. Stad mamy zgniłą III RP. Pamietamy ustawiane listy wyborcze w 1989 roku. Ci sami luzdie od 17 lat obracaja zaklamana polityką. Zaprowadzili kraj na manowce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zahadoom Re: Wszyscy ludzie Lecha Wałesy 27.09.06, 09:35 zastanów sie najpierw a potem pisz... Przestańce ludzie wracać do '89. Juz ponad 15 lat mamy inną rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
assur Jaka inna rzeczywistość mamy od 17 lat/? 27.09.06, 09:46 Jedynie obłude i zaklamanie ludzi Wałesy. Skad pochodzi PiS od PC, ktory wydał prezydenta Wałesę. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziesci_i_cztery Re: trzeba wracać do ' 89 27.09.06, 10:05 zahadoom napisał: > zastanów sie najpierw a potem pisz... > > Przestańce ludzie wracać do '89. Juz ponad 15 lat mamy inną rzeczywistość. To ty chyba śnisz! Zobacz lepiej, kto ci ją kreuje: Prokuratura w Toruniu oskarża SB-ka o sfałszowanie teczki o. Wołoszyna. Esbek, o którym mówi prokurator, to ppor. Marek Kuczkowski. W latach 1982-84 r. kilkakrotnie wzywał o. Wołoszyna na przesłuchania. Na ich podstawie założył mu teczkę tajnego współpracownika o pseudonimie "Myśliciel". Kuczkowski - z wykształcenia polonista po UMK - wchodził w skład grupy funkcjonariuszy SB, która podając się za Organizację Anty-Solidarność (OAS), w 1984 r. porwała z ulicy czworo toruńskich działaczy opozycji, w tym obecnego posła PiS Antoniego Mężydłę i jego żonę. Ofiary były dwa dni przetrzymywane w opuszczonym ośrodku wypoczynkowym pod Toruniem. Porywacze głodzili opozycjonistów, odmawiali im picia i toalety, bili, pozorowali egzekucje, aby wydusić informacje o podziemnej drukarni. Za te przestępstwa Marek Kuczkowski został skazany w 1991 r. na 2,5 roku więzienia.... 54-letni dziś Kuczkowski jest właścicielem Akademii Psychologii Biznesu, która szkoli przedsiębiorców i świadczy usługi doradztwa personalnego. Część szkoleń jest finansowana z unijnego Europejskiego Funduszu Społecznego. Ja pier...!! To się w pale nie mieści! Jakim prawem ktoś taki funkcjonuje w polskim społeczeństwie i do tego swoją firmę prowadzi?!Przecież taki skur....n powinien na zasiłku skończyć, a ja bym mu nawet tego zasiłku nie dał. Niech zdycha ten SB-cki pies! Dziękujemy Michnikowi i kolesiom, pięknie się daliście się SB-cji urządzić. Panie Wałęsa, to takie były te wasze negocjacje, na ktore Pan wytypował tych 20- tu przedstawicieli? Panie Frasyniuk, dlaczego Pan tak broni tych formacji? I co, dalej będziecie twierdzić, że tylko oszołomy domagają się pełnej lustracji? A najbardziej mnie rozbroił PZPR-owiec Borowski: "Pamiętajmy, że pracownicy SB byli normalnymi funkcjonariuszami państwowymi" Marek Borowski, blog, wpis z 29 sierpnia, 05.09.2006 Taaak, no to tylko po główce pogłaskać: - Dobry SB-ek, dobry... Do serca przytul psa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: trzeba wracać do ' 89 IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.09.06, 11:49 Jeśli PiS chciał odciąć się od tej przeszłości, to dalczego sekretarzem stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości jest człowiek, który skazywał opozycję podczas stanu wojennego? Odpowiedz Link Zgłoś
zahadoom Re: trzeba wracać do ' 89 27.09.06, 12:29 widze, że mam doczynienia z typowym frustratem PISowskim. nic tylko: MUSIMY ZROBIĆ PORZĄDEK Z TYMI KOMUCHAMI, LIBERALAMI, Z TYMI WALESIARZAMI, Z TYMI.. Z TAMTYMI... normalnie typowe rozfrustrowanie i zakompleksienie kartofla.. Pewnie ze jest wiele do postrzatania... ale chyba już wystarczająco kartofle nabroiły.. wystarczająco zaszkodziły temu krajowi.. Może wreszcie czas wziąć się do roboty ? Smutne to jest, że reprezentują mnie (mój kraj) takie niskie wartości (ta obecna władza). Odpowiedz Link Zgłoś