kot_b 05.10.06, 20:40 Brawo! Wreszcie bedzie najwyzszej klasy obiekt handlowy w miescie! Wreszcie ta perla modernizmu odzyska blask i to na dodatek dzieki jednej z najlepszych pracowni we Wroclawiu:) Oby jak najszybciej zaczeli i skonczyli:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dufo Re: Renoma wypięknieje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.06, 20:45 to sie jeszcze oakze, czy to bedzie perla, czy kolejny architektoniczny gniot Odpowiedz Link Zgłoś
kot_b Re: Renoma wypięknieje 05.10.06, 20:47 Ufam tej pracowni, choc oczywiscie kazdemu sie moze zdarzyc stworzenie gniota:( Chociaz w tym wypadku mysle, ze bedzie dobrze a nawet swietnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis wizualka IP: *.wro.vectranet.pl 05.10.06, 21:01 bi.gazeta.pl/im/6/3666/z3666626X.jpg moze by tak jeszcze kilka wizualek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: będzie odobrze 05.10.06, 21:08 Nie mogą tego zepsuć. Jak powstanie obiekt jak ten, który jest na wizualizacji, to będzie bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_b Re: będzie odobrze 05.10.06, 21:09 Dokładnie! Popatrzcie na ten piekny plac:) Takiego placu jeszcze we Wroclawiu nie bylo - nowoczesne sciany, witryny, zielen. Super:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: będzie odobrze IP: *.wro.vectranet.pl 05.10.06, 21:14 a nie mozna było zrobic tam parku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: będzie odobrze IP: *.wro.vectranet.pl 05.10.06, 21:26 preslaw napisał: > A można było? a nie dość w tym Wrocławiu tych budynków? Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: będzie odobrze 05.10.06, 21:31 No, dość, to prawda. Lepiej sadzić las.)): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: będzie odobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 10:24 A jak ty byś miał działkę w środku miasta, to zainwestowałbyś w park? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: będzie odobrze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.06, 21:38 kot_b napisał: > Dokładnie! > > Popatrzcie na ten piekny plac:) Takiego placu jeszcze we Wroclawiu nie bylo - n > owoczesne sciany, > witryny, zielen. Super:) > > o Jakubie, a trawniczki Ci nie przeszkadzają? :D A tak na poważnie - to po raz pierwszy jestem pełen uznania dla p Maćkowa. W skali ocen SSC - 9/10 (jeżeli miałbym oceniać na podstawie tej jednej wizualki). Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: będzie odobrze 05.10.06, 21:38 preslaw napisał: > Nie mogą tego zepsuć. Jak powstanie obiekt jak ten, który jest na wizualizacji, > to będzie bardzo dobrze. No nie wiem, na wizualce wygląda dużo bardziej bunkrowato od takiej choćby Galerii Dominikańskiej czy innego Solpolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: będzie odobrze IP: 82.160.248.* 06.10.06, 10:57 odezwal sie madrala svarte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Renoma wypięknieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:41 O w mordę... świetne. bi.gazeta.pl/im/6/3666/z3666626X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plen Renoma wypięknieje IP: *.ghnet.pl 05.10.06, 22:02 Może i fajnie, może i dobrze. Będzie estetyczniej, bardziej gładko. Wygląda, istotnie, nieźle. Ale z drugiej strony to kolejna galeria w mieście. Wyobrażacie sobie, co się podzieje, jak już otworzymy te wszystkie Wrocławskie Arkady, Sky Towery (a czemu nie Wrocławskie Wieże?), jakieś nowe wynalazki pomiędzy hotelem Wrocław a przyszłą Sky Tower. I dobry Bozia wie, co jeszcze? Połowa sklepów w mieście przeniesie się do galerii a w ich miejsce na reprezentacyjnych ulicach miasta powstaną "ekskluzywne" magazyny z ciuchami na wagę. Taką tendencję już się daje miejscami w Polsce zauważyć. Jedyny WIELKI plus, jaki daje się w tym dostrzec, to remont Renomy, której to się już dawno należy i, oby się udało, otwarcie jej "dziedzińca" - to może być kapitalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Renoma wypięknieje IP: *.wro.vectranet.pl 05.10.06, 22:08 Gość portalu: plen napisał(a): > Może i fajnie, może i dobrze. Będzie estetyczniej, bardziej gładko. Wygląda, > istotnie, nieźle. Ale z drugiej strony to kolejna galeria w mieście. > Wyobrażacie sobie, co się podzieje, jak już otworzymy te wszystkie Wrocławskie > Arkady, Sky Towery (a czemu nie Wrocławskie Wieże?), jakieś nowe wynalazki > pomiędzy hotelem Wrocław a przyszłą Sky Tower. I dobry Bozia wie, co jeszcze? > Połowa sklepów w mieście przeniesie się do galerii a w ich miejsce na > reprezentacyjnych ulicach miasta powstaną "ekskluzywne" magazyny z ciuchami na > wagę. Taką tendencję już się daje miejscami w Polsce zauważyć. Jedyny WIELKI > plus, jaki daje się w tym dostrzec, to remont Renomy, której to się już dawno > należy i, oby się udało, otwarcie jej "dziedzińca" - to może być kapitalne. Mysle, że każdy przypadek należy oceniac oddzielnie bo rynek nieruchomości to mnóstwo rynków lokalnych a nie jeden wielki. Wg. mnie powstanie tych wszystkich arkad, sky towerów itp tylko polepszy sytuacje takiej ulicy jak Świdnicka bo spowoduje to przepływ ludzi od rynku do tych towerów. Teraz takiego ruchu nie ma bo niby po co ktos miałby isc w stronę hotelu Wrocław? oglądac 7 ha trawnik? Dlatego renoma wygląda teraz jak wygląda. Zobacz co sie stało z Oławska po powstaniu Galerii Dominikanskiej. Na taka sama metamorfoze licze w przypadku Pasażu Grunwaldzkiego i np ulicy Piastowskiej. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavelvava1 Re: Renoma wypięknieje IP: *.chello.pl 05.10.06, 22:23 ...a co na to rodzina Wertheim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plen Re: Renoma wypięknieje IP: *.ghnet.pl 06.10.06, 00:41 Prawie się zgodzę. Oławska, to celowe działanie miasta w celu zaproszenia ludzi odwiedzających (czytaj: parkujących) Galerię Dominikańską do Rynku. Bo woleli dojechać autkami na parking. Powstała przecież jako połączenie tych dwóch punktów, które dosyć długo istniały w mieście niezależnie. Poza tym nie robi na mnie zbyt pozytywnego wrażenia. Zrobiła się trochę "aseptyczna". Mam nadzieję, że w ciągu paru lat ożyje na całego, nie będzie jedynie szerokim "traktem pieszym". Po drugie, naprawdę cieszę się, że w mieście tyle powstaje nowych, choćby jedynie z założenia reprezentacyjnych, budynków. Męczy mnie kwestia skali. Przykład Oławskiej tu jest dobry - trakt pomiędzy dwoma dużymi punktami. Kto zaliczy oba, nie będzie miał specjalnej ochoty na nic więcej. O ile w ogóle wystawi nos z wielkiej galerii - bo i po co, skoro wszystko ma na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Renoma wypięknieje 05.10.06, 22:21 to fajnie! Bo jak na razie to ma renomę drogiej, pustawej i nieciekawej Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Renoma wypięknieje 05.10.06, 22:45 < (a czemu nie Wrocławskie Wieże?),> Też jestem za tym by stosować nazwy polskie takie jak choćby Arkady Wrocławskie. A Sky Tower to chyba nazwa robocza. Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Renoma wypięknieje 05.10.06, 22:46 < Zobacz co sie stało z Oławska po powstaniu Galerii Dominikanskiej.> Oławskiej jeszcze trochę brakuje do ładnej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starycynik Re: Renoma wypięknieje IP: *.dhcp.uno.edu 05.10.06, 22:57 Ale paskudztwo. Widac ze to dobudowka, ni w gruche ni w pietruche. Wyobrazcie sobie do gotyckiego kosciola dobudowany kawalek wielkiej plyty - to wlasnie jest ten projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Renoma wypięknieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:11 A wyobrazasz sobie,zeby do gotyckiego kosciola dobudowac barokowe kaplice? To by dopiero bylo paskudztwo, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocman Piękny i nowoczesny projekt, ale ten dziwny skwer IP: *.chello.pl 05.10.06, 23:30 wygląda, jakby ktoś zupełnie nie miał pomysłu na jego atrakcyjne zagospodarowanie:( Mnie od zawsze się marzyło, aby ten skwerek wchłonęła nowa część Renomy, bo inaczej, to widac te jej plecy, jak nożem ucięte i zionie wyrwa w całym kwartale :( Tymczasem po zabudowaniu całego pl. miejsca wewnątrz byłoby tyle, że możnaby stworzyć w środku nowej Renomy spore patio z zielenią, a jego dodatkową zaletą byłoby to, że byłoby ciepłe i zielone również zimą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Piękny i nowoczesny projekt, ale ten dziwny s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:46 i jeszcze proponuje moze takie tunele pod swidnicka jak pod centrum Warszawy, a swidnicka przerobic na wielki parking- fajnie by bylo co? Niesamowite, inwestor i architekt uporzadkuja kawalek miasta, przywroca blask jednemu z najstarszych placow miejskich, stworza kawal solidnej przestrzeni publicznej - a niektorzy wola, zeby to oddac, zabrac i zeby nie bylo tego "oddechu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocman :)Eh,Kot, 2 drzewa i dookoła hałas i spaliny.Super IP: *.chello.pl 06.10.06, 00:04 Człowieku,przecież tam będzie ruch jeszcze większy niż teraz, bo nie tylko ruchliwe Podwale, ale nowa masa aut chcących dostać się poprzez ul.Czystą na parking w Renomie! Może ktoś tam będzie się delektował ciszą i czystym powietrzem ? Nie oszukujmy się! Te 2 drzewka i płachetki trawki nic tu nie dadzą. W dodatku jakieś połacie niby chodników przeplatające trawniki - ciężko ktoś to pomyślał ! Nie lepiej uzupełnić tą ładną bryłą nowej Renomy ten kwartał i dać ludziom duże atrium WEWNĄTRZ Renomy, czynne I ZIELONE CAŁY ROK ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace Re: Piękny i nowoczesny projekt, ale ten dziwny s IP: *.aster.pl 05.10.06, 23:59 wlasnie zajebiscie to wyglada z ta zielenia + fosa... jak dla mnie wypas ! Wreszcie we Wroclawiu powstaja konkrety na miare tego city! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Re: Piękny i nowoczesny projekt, ale ten dziwny s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 00:11 Wybacz, ale tam zawsze byłplac, ponieważ kiedyś znajdował się tu kościół protestancki z cmentarzem. TAkie zabiegi jak zostawianie wolnego placu albo ukształtowanie jakiegos budynku inaczej(Galeria Dominikańska od kościoła św. Wojciecha do Muzeum Architektury przebiega mniej więcje jak dawna siatka ulic i fortyfikacje) sa wynikiem szacunku dla historii pewnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace Klasa !!!! IP: *.aster.pl 05.10.06, 23:55 Naprawde niesamowita koncepcja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Re: Klasa !!!! IP: *.chello.pl 06.10.06, 00:04 Serce się raduje jak nasz Wrocław pieknieje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrowro Re: Renoma wypięknieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:59 z tą najlepszą pracownią z mieście to chyba lekka przesada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Renoma wypięknieje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 00:04 Gość portalu: wrowro napisał(a): > z tą najlepszą pracownią z mieście to chyba lekka przesada :) W Siechnicach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Renoma wypięknieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 00:37 Jedna z najlepszych moim zdaniem;) Sa tez inne b.dobre;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Renoma wypięknieje IP: *.os1.kn.pl 06.10.06, 22:24 Tez tak uważam, że z tą najlepszą pracownią to przesada, projektowanie innych branż dla MPP to droga przez mękę. A szybkość płacenia jest już chyba legendarna... Ja dziękuje, wysiadłem już dawno... ...ale budynek ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civis Wrat. Renoma wypięknieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 00:13 Ale projekt jest bardzo dobry. Tym razem nie mam się czego czepiać. Połączenie tradycji z nowoczesnością. To się udało. Wiem wiem, połowa ludzi będzie kręcić nosem. De gustibus noli disputare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Renoma wypięknieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 07:14 Po trupach, ale do celu ...! G. PS. a teraz czekam na parę realizacji basenów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grupa monitoringu Re: Renoma wypięknieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:51 szczesliwie basenami sie nie zajmujemy :P grupa monitoringu forumowych wypowiedzi mpp :-P Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Renoma wypięknieje 06.10.06, 07:29 No, wreszcie coś, co nie przypomina cygańskiego taboru, 5+ Pozostaje tylko pytanie, czy nowe oblicze sprowadzi wreszcie klientów do Renomy:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrak Re: Renoma wypięknieje IP: *.rozanka.wroc.pl 06.10.06, 16:14 Czad,spokojnie mogłoby stać w Londynie,Sztokholmie czy Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tschepiner Renoma wypięknieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:56 Świetny projekt! Antyteza jarząbkowsko-solpolowego kiczu. Jeszcze bardziej jednak cieszy w połączeniu z rewitalizacją Renomy i placu Czystego/Zbawiciela. Wrocek odzyska ważne miejsca, które stana się urbanistyczną perełką. Ani GD, ani PG, ani nawet AW się nie umywają. Bardzo się obawiałem ostatecznego projektu, bo poprzednie były średnie, jednak teraz jestem całkowicie uspokojony, o ile oczywiście projekt zostanie zrealizowany. Brawo Maćków! Odpowiedz Link Zgłoś