gosia336 12.10.06, 21:35 powiedzcie drogie mamy gdzie we Wroclawiu moge kupic granatowy garniturek rozmiar 80.Czy dziecko do chrztu musi byc ubrane w garnitur bo jesli nie garnitur to co Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: ubranie do chrztu 12.10.06, 21:52 Rozumiem, że chodzi o chłopca? Mój synek do chrztu miał ażurowy pajacyk, dziergany na szydełku. Moim zdaniem garniturek jako taki nie jest konieczny - wystarczy dowolne białe ubranko, żeby było ładne i wygodne :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia336 Re: ubranie do chrztu 12.10.06, 22:35 no wlasnie nie chce bialego ubranka.Moj chlop skonczyl juz rok ,wiec nie ubiore go na aniolka ,ktorym nie jest.Poza tym za tydzien moze byc juz chlodno i biale ubranko jakos mi nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: ubranie do chrztu 12.10.06, 23:26 ale możesz np. kupic ładna koszule do tego spodenki, i przynajmniej ponosi sobie na codzień nawet:) Mój byl ubrany do chrztu w koszulę, niebieskie spodenki i wyglądał extra. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: ubranie do chrztu 13.10.06, 08:23 Rzeczywiście, nie zwróciłam uwagi na rozmiar :) To może jakieś błękitne polarowe? Przyda się wtedy i na inne okazje. Moja córka była chrzczona mając rok, ale ja ubrałam na biało - komplet z pluszu - buzeczka i spodenki, na to polarowy, biały komplet - kupiłam go na Traugutta w sklepie z art. dla dzieci, ale to było kilka lat temu. I nie przeszkadzało mi, że jest zimno - bo to w lutym było. Osobiście nie jestem entuzjastką garniturków jako takich, bo nie są wygodne dla dzieci, koszule się wysnuwają ze spodni, eleganckie spodenki się zsuwają itp. Ale jakiś miękki, wygodny komplecik, błękitny na przykład może znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_13 Re: ubranie do chrztu 13.10.06, 11:28 A może coś takiego (coprawda rozmiar większy,ale może przyda Ci się taka podpowiedż stroju) www.bblue.superhost.pl/ubrankadochrztu-com/sklep/product_info.php?cPath=21&products_id=77 Odpowiedz Link Zgłoś
gosia336 Re: ubranie do chrztu 13.10.06, 20:37 wielkie dzieki za odzew.Garniturek powoli odpuszczam sobie ,bo mamy biala koszule ,niebieski sweterek ,ktore kupilam juz wczesniej.Jutro uderzam do sklepu po granatowe spodenki.Myslalam tylko ze dziecko do chrztu musi byc ubrane tak jakos oficjalnie ,ale chyba niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś